AfterDawn: IT-alan uutiset

NBC Direct mahdollistaa NBC:n TV-sarjojen lataamisen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.9.2007 11:58 Kommentteja (6)

NBC Direct mahdollistaa NBC:n TV-sarjojen lataamisen NBC on tuomassa internetiin uutta NBC Direct -palvelua, jonka avulla palvelun käyttäjät voivat ladata ja katsella NBC:n TV-sarjoja ilmaiseksi.
NBC Direct sisältää kuitenkin rajoituksia, kuten ladattujen jaksojen suojaus Microsoftin DRM-tekniikoilla ja vain viikon katseluaika, jotka hieman rajoittavat palvelun käytännöllisyyttä. Sarjojen jaksot tulevat ladattavaksi välittömästi TV:ssä tapahtuneen ensiesityksen jälkeen, jonka jälkeen käyttäjällä on viikko aikaa ladata ja katsoa sarjan kyseinen jakso.

NBC:n TV-sarjoista mukana palvelussa ovat Heroes, The Office, Life, Bionic Woman, 30 Rock, Friday Night Lights, Late Night with Conan O'Brien ja The Tonight Show with Jay Leno. Itse NBC Directin beta-testauksen pitäisi käynnistyä lokakuussa. Palvelun videoita katsellaan omalla mediasoittimella, jonka avulla pystyy myös lataamaan uusimmat lempisarjansa jaksot.

Palvelu toimii aluksi vain Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa, mutta Mac OS X -tuki on tarkoitus lisätä mukaan myöhemmin. Myös kannettavat mediasoittimet ovat NBC:n toivelistalla. NBC väläytteli myös mahdollisuutta jaella teräväpiirto-ohjelmia NBC Directin kautta ja näiden levittämisessä hyödynnettäisiin omaa suljettua P2P-verkkoa.

NBC ei ole kertonut palvelun rahoituksesta mitään, joten tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että sisältävätkö ohjelmat myös mainoksia. NBC:n mukaan on mahdollista, että ensi vuonna palvelun kautta voi myös ostaa TV-sarjoja omaksi. NBC ei myöskään kertonut toimiiko palvelu myös Yhdysvaltojen ulkopuolella, mutta todennäköisesti palvelun on vain yhdysvaltalaisten kuluttajien käytettävissä.

Lähteet:
Reuters
Gizmodo

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

120.9.2007 12:18

Late Night with Conan O'Brien -ohjelmassa itse Conan mainosti palvelua, ja hänen mukaansa palvelussa Conanin voi katsoa "rajoitetuin mainoksin". Itse yritin kokeillla, mutta palvelu ei toimi Suomessa.

220.9.2007 14:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Koge90:
Late Night with Conan O'Brien -ohjelmassa itse Conan mainosti palvelua, ja hänen mukaansa palvelussa Conanin voi katsoa "rajoitetuin mainoksin". Itse yritin kokeillla, mutta palvelu ei toimi Suomessa.
taidat olla pikkaisen aikaesessa kokeidesi kanssa kerran artikkelissa kerrotaan että beta testaus alkaa ensi kuussa niin tuskin olet kyseistä palvelua vielä yrittänyt kokeilla.

320.9.2007 14:22

Luin uutisen hieman huonosti, sillä kyseessä on näköjään eri palvelu kuin se, jota kokeilin. Kokeilemani palvelu NBC Video Rewind on nimittäin myös uusi palvelu, ainakin Conanin osalta, ja se toimii selaimen kautta.

421.9.2007 5:14

teräväpiirto kiinnostaa!

521.9.2007 5:31

Tämä on oikeasti kiinnostava palvelu. Suojaus syö hieman mutta palvelun laillisuus on kolikon toinen puoli. Itselläni herää kuitenkin kysymys, että mikäli palvelu on täysin ilmainen ja ihmiset lataavat tiedostoja koneilleen, niin tarvitaanko DRM:ää välttämättä? Kaikkihan me tiedämme, että tuohon tulee jokin kiertokikka, ellei sellaista jo ole.

Mikäli DRM:ää ei olisi, niin sarjat eivät vain katoaisi bittiavaruuteen 5-20 vuoden päästä vaan ne jäisivät seuraaville sukupolville. Tarkoitus ei ole haukkua palvelua mutta tällainen kysymys herää väkisinkin kun puhutaan laillisesta vertausverkosta jossa on ilmaisia sarjoja. Tämä on erittäin lähellä sitä mitä ollaan pyydetty, eikö?

622.9.2007 16:25

Palvelu todellakin on sellainen jota on toivottu. Se että pitää olla jenkki, käyttää windowsia ja tiettyä playeria johtuu siitä että kaikki nuo sarjat on suunnattu ihmisille jotka ovat tuollaisa :DLainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
teräväpiirto kiinnostaa!

Minuakin kiinnostaa, mutta esimerkiksi Conanin tai Lenon kohdalla tärkeintä on laadukas ääniraita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
2 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto