AfterDawn: IT-alan uutiset

SpiralFrog aloitti toimintansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.9.2007 09:21 Kommentteja (46)

SpiralFrog aloitti toimintansa Kauan odotettu SpiralFrog-musiikkipalvelu on päässyt vihdoin ja viimein ulos beta-testauksesta ja palvelu on lopulta avattu tavallisille kuluttajille.
SpiralFrog tarjoaa kuluttajille ilmaista musiikkia yli 800 000 kappaleen verran ja palvelun kulut rahoitetaan sivuston mainoksilla. Musiikin ohella sivustolta löytyy myös musiikkivideoita ja käyttäjät voivat ladata kappaleet ja videot omalle koneelleen ja siirtää ne myös Microsoftin DRM-suojauksia tukeviin mediasoittimiin ja matkapuhelimiin.

Kaikki palvelun kautta ladatut kappaleet ja videot ovat DRM-suojattuja WMA- tai WMV-tiedostoja, jonka vuoksi palvelun käyttöä varten pitää tietokoneelta löytyä Windows Media Player -soitin. Sisällön kuuntelu ja katseluoikeudet ovat voimassa kuukauden ajan ja käyttäjä voi uudistaa nämä oikeudet kirjautumalla sivustolle vähintään kerran kuukaudessa.

Tunnetuista levy-yhtiöistä on mukana Universal Music Group, jonka artisteihin lukeutuvat mm. Gwen Stefani, Rihanna, Eminem ja Luciano Pavarotti. Mukana on myös materiaalia pieniltä levy-yhtiöiltä ja SpiralFrogin perustaja Joe Mohen lupasi, että muutaman kuukauden sisällä palvelun kautta löytyy yli 2 miljoonaa musiikkikappaletta.

Palvelu toimii tällä hetkellä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta palvelun toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muualle, joten toivottavasti myös suomalaiset pääsevät pian käyttämään palvelua.

Lähteet:
CNET News
Wired

Edellinen Seuraava  

46 kommenttia

117.9.2007 10:44
henkettu
Inactive

Our Apologies.

At this time, the SpiralFrog Web site is available only to residents of the United States of America and Canada.

If you would like us to tell you when our service is coming to your country, please type your email address below.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 10:47

217.9.2007 10:53

Joopa joo taitaa olla vaan jenkeille ja kanadalaisille tarkoitettu mutta onneksi on proxyt keksitty :D

317.9.2007 11:18

Saakos noita suojauksia kuinka helposti pois, että saisi iPodissakin toimimaan nuo?

417.9.2007 12:42

Rupes itteeki jo kiinnostamaan. Mut ei näköjään oo, ku jenkeille sun muille tarkotettu :/ Mitenkäs toi proxy stydeemi onnistuu?!

517.9.2007 12:43

Lainaus:
Kaikki palvelun kautta ladatut kappaleet ja videot ovat DRM-suojattuja WMA- tai WMV-tiedostoja
Jonka vuoksi ei tule ikinä käytettyä kyseistä palvelua. Ilmaista DRM paskaa vieläpä WMA/WMV muodossa joka on todella huono formaatti häviöllisyyden takia. Eli ei toimi missään muualla kuin tietokoneella jonne se on ladattu, DRM:n takia. No onneksi p2p-kaupasta saa aac ja mp3 muodossa ilmaiseksi ja ei ole kopiosuojauksia. Eli toimii kaikissa laitteissa ja voi kopioida huoletta niin monta kertaa kuin huvittaa. :) DRM ja WMA/WMV paskaa en huoli edes ilmaiseksi. Toisaalta eipä juuri kukaan halua paskaa edes ilmaiseksi. DRM ja WMA/WMV paskaa on netti täynnä. Saavat pitää paskansa. Itse en koske pitkällä tikullakaan mihinkään edellä mainittuihin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 12:48

617.9.2007 12:55
djcovered
Inactive

No mikset rippaa niitä wma biisejä mp3:siks ;)

717.9.2007 12:58

djcovered

Miksi haaskata aikaa rippaamiseen, kun p2p-kaupasta saa kopioitua ilmaiseksi juuri siinä muodossa missä haluat musiikkisi ja elokuvat.

817.9.2007 13:05
djcovered
Inactive

Niin no se on kyllä aivan totta.. mutta jos eivät kaikki halua imuttaa niin silloin se on ainut ratkaisu :)

917.9.2007 13:54

Hallelujaa! DRM-suojattuja WMA-tiedostoja, joita pitää kuunnella Media Playerillä ja ladata proxyn kautta! This is my lucky day! ;)

1017.9.2007 14:05

Pyytikö joku jo informaatioo millon tulee eurooppaan.

Vai onko tuo "kysy, vastataan"- ihan huuhaa paakkelia tuos?

Edit: Jahas, tulee internal server erroria.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 14:06

1117.9.2007 15:45

Lainaus:
Jonka vuoksi ei tule ikinä käytettyä kyseistä palvelua. Ilmaista DRM paskaa vieläpä WMA/WMV muodossa joka on todella huono formaatti häviöllisyyden takia. Eli ei toimi missään muualla kuin tietokoneella jonne se on ladattu, DRM:n takia. No onneksi p2p-kaupasta saa aac ja mp3 muodossa ilmaiseksi ja ei ole kopiosuojauksia. Eli toimii kaikissa laitteissa ja voi kopioida huoletta niin monta kertaa kuin huvittaa. :) DRM ja WMA/WMV paskaa en huoli edes ilmaiseksi. Toisaalta eipä juuri kukaan halua paskaa edes ilmaiseksi. DRM ja WMA/WMV paskaa on netti täynnä. Saavat pitää paskansa. Itse en koske pitkällä tikullakaan mihinkään edellä mainittuihin.
Minkähän helvetin takia joku kaupittelisi kopiosuojaamatonta musiikkia? Jos ostetuissa biiseissä ei olisi DRM-paskaksi kuvaamaasi suojausta, ei niiden myymisessä olisi mitään järkeä, koska käyttäjät voisivat kopioida latauksiaan mielinmäärin, vaikka kavereille ja mummoilleen.

Ethän voi ostamaasi autoakaan kopioida, jotta voisit ajaa sillä Virossa ja Puolassa, saati sitten poistaa siitä rajoituksia (=DRM-suojausta? :D ) ja ajaa sillä kuuttamiljoonaa kuuhun. Okei, vertaus oli ontuvampi kuin kymppiuutisten loppukevennys, mutta pointti saattoi selvitä.

Ketuttaa katsella kun kaikissa nettimusiikkikauppoihin liittyvissä uutisissa - oli se sitten uuden kaupan avaamisesta, tai jonkun käyttäjämäärän rikkomisesta - kommentit valittavat kopiosuojauksista, vaikka se on ainoa vaihtoehto tällä hetkellä musiikin myynnille, koska muuten kauppaaminen vain edistäisi warettamista.

Siis itsehän en koskaan ikinä mitään mistään osta. Joten olenkin ihan hiljaa.

Ps. Sana "paska" esiintyy viidessä viimeisessä lauseessasi neljästi. Onko se tapasi saada mielipidettäsi läpi, vai onko tarkoituksesi vain kuulostaa pikkulapselta?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 15:50

1217.9.2007 16:21

Minkähän takia DRM-musiikki myy todella huonosti?

Minkähän takia en osta yhtään mitään, waan waretan kaiken netistä ilmaiseksi?

Miksiköhän en lopeta waretus harrastustani, vaikka säädettäisiin laki, että siitä saisi automaattisen kuolemantuomion tai elinkautisen?

Miksi en ikinä lopeta waretus harrastustani vaikka mitä tapahtuisi?

Miksi DRM/WMA/WMV on kolminkertaista paskaa, jota juuri kukaan ei halua ostaa tai edes ilmaiseksi ottaa?

Miksi samalla lailla kuin minä ajattelevien määrä kasvaa jatkuvasti?

Miksi to-mafian rikostuomiot vertaisverkkojakelusta uutiset propaganda ei pelota yhtään?

Miksiköhän warettaisin kymmenenkertaa enemmän ja en ikinä lopettaisi, vaikka jos sattuisin joskus jäämään kiinni?

Siinä sulle ja muille antipiraateille pähkinä purtavaksi :)

ps. antipiraatit waretan 24/7/365 yhteys 100/100 :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 17:42

1317.9.2007 16:46

Huonot on formaatit tosiaan..

Lainaus:
Minkähän takia DRM-musiikki myy todella huonosti?

Minkähän takia en osta yhtään mitään, waan waretan kaiken netistä ilmaiseksi?

Miksiköhän en lopeta waretus harrastustani, vaikka säädettäisiin laki, että siitä saisi automaattisen kuolemantuomion tai elinkautisen?

Koska olet yhteiskunnan loinen ja elät muutenkin ilmeisesti sosiaaliavustuksilla? Sillä sitähän se olisi jos tuota ajatustapaa noudatetaan...

Luuletko tosiaan että hyviä leffoja / pelejä oikeasti tehtäisiin ilmaiseksi jos kaikki "warettaisivat"? Sinunlaistesi ansiosta me, jotka kunnioitamme oikeasti musiikin tekijöitä (sekä leffojen että pelien) joudumme maksamaan kaikesta enemmän. Samasta syystä levy-yhtiöt sekä softatalot joutuvat rakentamaan ääliömäisiä suojauksia, joista ei käytännössä ole mitään hyötyä. Koetapa lähettää fanikirje lempibändillesi kertoen että warettamallahan kaikki levyt tulee hankittua. Saat varmasti CD:n postissa nimmarilla varustettuna.

SpiralFrog on mainosrahoituksineen ihan hauska idea, mutta tuskin tulee käytettyä hirveästi juuri tuon WMA formaatin takia. Applen iTunes kaupasta DRM vapaata musiikkia saa kyllä nykyään ostettua hyvinkin runsaasti, tosin on siitä aiemminkin voinut polttaa CD:tä ja ottaa 5 laitteeseen kopiot. En nyt yhtäkkiä keksi hyvää syytä mihin siitä enempää kopioita olisin tarvinnutkaan - varsinkaan kun sen tosiaankin sai vapaasti polttaa levylle ja levyä taas voi kopioida niin paljon kuin jaksaa. Ainoa miksi ei hirveästi tule iTunes kauppaakaan käytettyä, ja toisaalta yksi miksi ei myöskään tule waretettua on se että äänenlaatu on melkein järjestään surkeaa - losslessien imppaaminen taas on turhan työlästä.

Tulipas saarnattua...

1417.9.2007 17:04

Lainaus:
Luuletko tosiaan että hyviä leffoja / pelejä oikeasti tehtäisiin ilmaiseksi jos kaikki "warettaisivat"? Sinunlaistesi ansiosta me, jotka kunnioitamme oikeasti musiikin tekijöitä (sekä leffojen että pelien) joudumme maksamaan kaikesta enemmän. Samasta syystä levy-yhtiöt sekä softatalot joutuvat rakentamaan ääliömäisiä suojauksia, joista ei käytännössä ole mitään hyötyä.
Ainoa vastaukseni tuohon on EVVK.

Normaali työtä teen ja verot maksan normaalisti. Ei ole rikosrekisteriä ja noudatan yhteiskunnan lakeja. Waretus on vain harrastukseni ja hyvä harrastus, koska kulttuurin keräileminen ei maksa mitään. Kaiken kulttuurin saa ilmaiseksi netistä, erittäin nopeasti ja helposti. Se, että joku muuttaa/muuttaisi harrastukseni laittomaksi ei saa minua lopettamaan sitä millään keinolla.

En välitä yhtään taitelijoiden ja tekijöiden toimeentulosta, enkä heidän toimeentulonsa puolesta puhujien / antipiraattien kommenteista. EVVK on minun kantani kaikille edellä mainituille. En välitä myöskään to-mafian toimista, koska heidän on mahdoton saada minua lopettamaan. Eli EVVK myös to-mafian toimille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 17:23

1517.9.2007 17:24
henkettu
Inactive

Tupla :(

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 17:27

1617.9.2007 17:26
henkettu
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Luuletko tosiaan että hyviä leffoja / pelejä oikeasti tehtäisiin ilmaiseksi jos kaikki "warettaisivat"? Sinunlaistesi ansiosta me, jotka kunnioitamme oikeasti musiikin tekijöitä (sekä leffojen että pelien) joudumme maksamaan kaikesta enemmän. Samasta syystä levy-yhtiöt sekä softatalot joutuvat rakentamaan ääliömäisiä suojauksia, joista ei käytännössä ole mitään hyötyä.
Ainoa vastaukseni tuohon on EVVK.


Multa saat tuohon täyden tuen ja yhden V-kirjaimen lisää!

E: Tuli tupla :( Ei kannata painaa "Lähetä" nappia kahta kertaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 17:29

1717.9.2007 18:36

Lähes samaa mieltä olen itsekin warettamisesta ja kopiosuojauksista ym.
Spiralfrog on omasta mielestäni erittäin kätevä palvelu, kun artistitkin saavat(toivottavasti) tuon kautta sitä rahaa. DRM ja WMP ovat silti minulle enemmän tai vähemmän kirosanoja, joita koetan parhaani mukaan vältellä. Itse en siis todennäköisesti tule tuota palvelua ainakaan kovin aktiivisesti käyttämään, ellei käyttämilleni soittimille saa jotain DRM-pluggaria tai muuta vastaavaa.
Waretan ainakin itse omat musiikkini juurikin siitä syystä että warettaminen on ehdottomasti kaikista helpoin tapa päästä musiikkiin käsiksi. Voisin jopa levyjä ostella ihan vaikka vain koristeiksi ja satunnaiseen kuunteluun ja tietysti samalla tekemään waretetuista biiseistä laillisia, mutta levyt sattuvat maksamaan sen verran paljon että ei ainakaan heräteostoksina tule ostettua. Pudottaisivat hinnat vaikka kymppiin per levy niin saisivat silti mojovat voitot käärittyä ja jopa ala-asteelaiset voisivat ostaa anttituiskujen ja britneyspearssejen levyjä vaikkapa viikkorahoillaan.
Tietysti ihan kiusallani waretan juuri ne levyt jotka sisältävät "suojauksia" jotka rajoittavat täyden hinnan maksaneiden käyttäjien toimia, mutta todellisia levittäjiä eivät häiritse juuri ollenkaan :)

1817.9.2007 19:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1137:
Siinä sulle ja muille antipiraateille pähkinä purtavaksi :)
Huomasin itsekin, että tuo sanomani, siis "...itsehän en koskaan ikinä mitään mistään osta. Joten olenkin ihan hiljaa." kuulosti sarkastiselta, vaikka tarkoitin sen totena. Eli itsekin kyllä musiikkini lataan, eli en todellakaan ole antipiraatti...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1137:
Jonka vuoksi ei tule ikinä käytettyä kyseistä palvelua. Ilmaista DRM paskaa vieläpä WMA/WMV muodossa joka on todella huono formaatti häviöllisyyden takia.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1137:
Miksi en ikinä lopeta waretus harrastustani vaikka mitä tapahtuisi?
Ensin kiroat ettet käytä palvelua DRM-suojauksen takia, ja sen jälkeen sanot ettet lopeta waretusta vaikka mitä kävisi. Mitä väliä tuolla DRM-suojauksella sitten on sinun kohdallasi, jos kaiken waretat kuitenkin?

- Aivan Sama

1917.9.2007 19:58

Lainaus:
Ensin kiroat ettet käytä palvelua DRM-suojauksen takia, ja sen jälkeen sanot ettet lopeta waretusta vaikka mitä kävisi. Mitä väliä tuolla DRM-suojauksella sitten on sinun kohdallasi, jos kaiken waretat kuitenkin?
Kaikki ilmainen voi olla jopa kokeilemisen arvoista. Eli tota palvelua olisi tullut ehkä kokeiltua ilman DRM:ää. Jatkan waretus harrastustani aivan normaalisti, mutta se ei estä minua kokeilemasta muita ilmaisia palveluja. Kokeilen ja käytän jopa erinlaisia freeware ohjelmia myös :)Jos ohjelma on hyvä niin sen pro versio, joka on maksullinen tulee waretettua ilmaiseksi. Tosin on olemassa täysin freeware ohjelmia, joista ei ole mitään maksullisia versioita. Netistä kuka tahansa, jolla on netti voi kopioida mitä tahansa ilmaiseksi, koska tahansa. Eikä sitä pystytä mitenkään valvomaan tai estämään. Hyvänä esimerkkinä MediaDefenderin sähköpostit leviävät netissä vauhdilla, eikä kukaan saa sitä levitystä loppumaan. Se mikä saadaan netissä leviämään, sitä on mahdoton saada sieltä pois. Siinä mielessä minua huvittaa/naurattaa to-mafian epätoivoiset yritykset valvoa nettia :D Vaikka to-mafian tekemiset ovatkin minulle EVVK.

Mutta en viitsi hukata aikaa enään tähän keskusteluun öitä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.9.2007 @ 20:11

2018.9.2007 3:04

Lainaus:

Minkähän helvetin takia joku kaupittelisi kopiosuojaamatonta musiikkia? Jos ostetuissa biiseissä ei olisi DRM-paskaksi kuvaamaasi suojausta, ei niiden myymisessä olisi mitään järkeä, koska käyttäjät voisivat kopioida latauksiaan mielinmäärin, vaikka kavereille ja mummoilleen.

Wallmarthan myy joidenkin artistien kohdalla täysin mp3sia. Ja uskoisin että wallmart pitää huolen siitä että rahahanat ovat täysillä..

2118.9.2007 5:45

Ihan hyvä idea mutta minäpä en halua käyttää Windows Media Playeriä - eikä minun tarvitsekaan kun voin käyttää Deezeriä ilmaiseen musiikin kuunteluun. Väitteet kuten "musiikkia ei voi tehdä tänä päivänä ilman DRM:ä" ovat täysin vääriä. DRM on suuri turnoff joka kannustaa ihmisiä siirtymään sinne missä niitä suojauksia ei ole tai jättämään tuotteen hankkimatta. Tämä on valitettava tosiasia. DRM on räjähtänyt yhtiöiden kasvoille ja he miettivät kuumeisesti, että miten tämä virhe saadaan korjattua. Tästä johtuen DRM-vapaita palveluita nousee myös tällaisten palveluiden lomassa, että asiakkaat saadaan houkuteltua takaisin.

Dhole heitti hauskan oravanpyörän. Asiakkaat maksavat enemmän kun maailmassa on piraatteja ja piraatit eivät maksa siksi, että kaikki on kallista ja ilmaiseksi tarjolla :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2007 @ 05:57

2218.9.2007 6:03

Lainaus:

Normaali työtä teen ja verot maksan normaalisti.

En välitä yhtään taitelijoiden ja tekijöiden toimeentulosta, enkä heidän toimeentulonsa puolesta puhujien / antipiraattien kommenteista.
1137, olettaen että olet vaikka tietotekniikka alalla ja kehität ohjelman normaalissa työssäsi ja alat myydä sitä.

Sitten saat tietää että joku käyttää sitä laittomasti maksamatta sinulle penniäkään. Otatko dunkkuun mukisematta ja toteat: "se vaan warettaa, eihän se mua haittaa" . Ja samalla se on sinun pussistasi pois.

Etkö siinä tapauksessakaan välittäisi?

Formaatti on tosiaan syvältä - poikittain - kierteellä, Gramex/Teosto yhteiskunnan loisia ja DRM kokonaisuutena huono ratkaisu maksavalle asiakkaalle.

2318.9.2007 6:40

mc_mice

Ainoa vastaukseni on EVVK.

Enkä todellakaan tee töitä semmoisella alalla, jossa työ voidaan warettaa netista tai ne voivat joutua nettiin waretettavaksi. Eli ohjelmisto, musa, peli, elokuva, tv-teollisuus yms. Enkä sellaisia töitä ala edes tekemään, jossa on väittämäsi mahdollisuus. Sellaiset alat eivät vain kiinnosta minua yhtään. Joten kysymyksesi asettelusi on samaa luokkaa, kuin kysyt warettajilta teoreettisesti miltä heistä tuntuisi olla muusikko tai taiteilija, jonka teoksia waretetaan netissä? Eli tuohon et kuule warettajilta mitään muuta vastausta kuin EVVK. Täysin turhaa kysellä sellaisia asioita miltä tuntuu, kun ne ovat täysin teoreettisia, jopa mahdottomia. Tähän voidaan myös esittää kysymys miltä "pahoilta warettajilta" tuntuu, kun muusikot, taitelijat ja muut, joutuvat elämään sosiaaliavustuksella, koska kukaan ei osta heidän teoksiaan? EVVK :D

Ei juuri kukaan warettaja työskentele ohjelmisto, musa, peli, elokuva, tv-teollisuudessa yms. Miksi näin? Sitä voitkin miettiä ihan rauhassa :)

Olen 37 vuotias ja aloitin waretus harrastukseni nuorena ja jatkan harrastustani niin kauan kuin elän.

Antipiraateille ja muille heitä tukeville ja samaa mieltä heidän kanssaan oleville minulla on yksi viesti EVVK :) Waretus jatkuu joka tapauksessa maailman tappiin asti ja sille ei vain kukaan voi yhtään mitään. Ei waretus koskaan tule loppumaan ja sille ei vain voida yhtään mitään. Siksi lopetankin oman ajan haaskauksen tähän kirjoittelemiseen nyt tähän. Mielummin käytän senkin ajan harrastukseeni, kuin keskusteluun, joka ei muuta yhtään mitään, tai vaikuta yhtään mitään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2007 @ 07:52

2418.9.2007 7:24

Kiitokset 1137 asiallisesta keskustelusta ja osallistumisesta keskusteluun. On ollut erittäin hyvä saada warettajan mielipiteitä ja kommentteja tähän keskusteluun. 1137 kuvastaa hyvin sitä asenetta, joita warettajilla on. Aika hyvin tuli se myös selväksi, että kyllä se on mahdotonta saada warettajia lopettamaan millään harrastustaan. Ainoa keino onkin hyväksyä asia, koska sille ei voida yhtään mitään. Sen kanssa on vain elettävä ja siihen on sopeuduttava.

Nettipiratismi on riistäytynyt käsistä Suomessa. Jokainen, jolla on netti voi kopioida niin paljon kuin huvittaa ilmaiseksi. Kukaan ei voi sitä estää tai edes valvoa. Suomen tilanne on todella huolestuttava. Yli miljoona piraattia rikkoo tekijänoikeuslakia joka päivä. Kukaan ei noudata lakia, kukaan ei välitä siitä. Mitä merkitystä on to-lailla kun sitä ei kukaan noudata? Suomessa taistelu piratismia vastaan on hävitty. Tilanne tulee vain pahenemään tulevaisuudessa, kun piraattien määrä kasvaa jatkuvasti. Nettiyhteyksien nopeudet kasvavat jatkuvasti. Kukaan ei voi mitään asialle.

Mikään ei auta, eikä mikään paranna tilannetta. Kohta Suomikin on kuin Venäjä ja Kiina, jossa on maailman suurimmat nettipiratismi prosentit 70-90%. Asian joutuu vain hyväksymään ja sen kanssa on elettävä, koska sille ei voida yhtään mitään. Se, että TTVK ottaa muutaman piraatin joka vuosi kiinni ei paljon auta. Jokaisesta piraatista, jonka TTVK saa kiinni niin 10 uutta tulee tilalle. Kyllä TTVK toiminta ja koko to-mafian toiminta on täysin epätoivoista. Nettipiratismi on tullut jäädäkseen ja sille ei kukaan mahda mitään. Nettipiratismi kasvaa myös, eikä ole mitään keinoja millä kasvua saataisiin edes vähän hidastettua. Tekijänoikeusjärjestöt, poliisi, artistit, muusikot yms. ovat täysin voimattomia. Nettipiraatit kopioivat ilmaiseksi joka päivä niin paljon kuin pystyvät, kukaan ei saa heitä lopettamaan, mikään ei saa heitä lopettamaan. Juuri kukaan ei enään ostaa mitään, kun kahdella hiiren napin painalluksella netistä saa kaiken ilmaiseksi, helposti ja todella nopeasti. Nettipiraattien vakio lause on "Se on vain turhaa maksaa mistään mitään, kun kaiken saa netistä ilmaiseksi" Suomen tilanne on erittäin synkkä ja vielä paljon synkempi se on tulevaisuudessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2007 @ 07:26

2518.9.2007 7:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Nettipiratismi on riistäytynyt käsistä Suomessa. Jokainen, jolla on netti voi kopioida niin paljon kuin huvittaa ilmaiseksi. Kukaan ei voi sitä estää tai edes valvoa. Suomen tilanne on todella huolestuttava. Yli miljoona piraattia rikkoo tekijänoikeuslakia joka päivä. Kukaan ei noudata lakia, kukaan ei välitä siitä. Mitä merkitystä on to-lailla kun sitä ei kukaan noudata? Suomessa taistelu piratismia vastaan on hävitty. Tilanne tulee vain pahenemään tulevaisuudessa, kun piraattien määrä kasvaa jatkuvasti. Nettiyhteyksien nopeudet kasvavat jatkuvasti. Kukaan ei voi mitään asialle. Suomen tilanne on erittäin synkkä ja vielä paljon synkempi se on tulevaisuudessa.

Noh, ottaen huomioon, että warettaminen on vain tietyn ikäluokan harrastus joka loppuu ajan myötä, asialle ei ole tarvetta tehdä muutosta.
Itse laittoman latailun lopettaminen ei olisi paha rasti, erittäin nopealla aikataululla se loppuisi, mikäli asia olisi oikeasti niin paha kuin tältä sivustolta luettaessa se vaikuttaa.
DRM on hyvä keino monessa suhteessa, ei se äänenlaatu niin huono ole, ettei sitä kehtaisi kuunnella vaikka töissä purkkikajareista tai kännykästä.
Palvelu on erittäin tervetullut piristeruiske paikallaan junnaavan kehityksen kannalta, kannatetaan.

2618.9.2007 9:25

Lainaus:

Noh, ottaen huomioon, että warettaminen on vain tietyn ikäluokan harrastus joka loppuu ajan myötä, asialle ei ole tarvetta tehdä muutosta.

Väärin, nettipiratismi on tietystä ikäryhmästä lähtien oleva ongelma. Aivan kuten pitkäaikaistyöttömät ovat lähtöisin ajalta, josta oli lama ja potkuja tuli ja uuttakaan työtä ei saanut. Eli ikäryhmä sosialisoitui. Tähän sosialisoitumiseen on kytköksissä laiskuu ja henkiset ongelmat, kuten alkoholismi, sekä ihan vain leimautuminen.

Tänhetkinen piratismi on lähtöisin 90 luvun lopulta, jolloin internet alkoi kasvamaan räjähdysmäisesti ja digitaallinen kopioiminen tuli erinäisten polttavien CD-asemien myötä todella helpoksi. Enkä usko, että kerran oppinut piraatti tapojaan muuttaisi, kuin pakosta.
Koska edelleenkin (itse asiassa yhä helpommin) piratismi on helppoa, niin yhä edelleenkin samasta ikäsarjasta lähtee uusia sukupolvia piratismin tielle. 90-luvun sosialisoituminen sentään hiipuu, koska nykyään on töitä tarjolla.

1137 vois myöskin vastata rehellisesti kun siltä kysytään, eikä kiemurrella "en voi vastata". Tosin paistaahan tosta vastauksesta se syy mikset vastaa ja samalla paistaa oikeastaan se vastauskin sitä kautta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2007 @ 09:28

2718.9.2007 12:34

Olisi kiva nähdä warettajien ilmeet ja winetyksen määrä kun tulisi joku oikeasti toimiva laki/suojaus. Suojaus tietenkin pitäisi pysyä murtamattomana muutamia kk ja sen pitäisi olla kaikenkattava. Siis paljon toimivampi kuin nykyiset.

Wanna-be teineille, jotka vastaavat evvk, 90 luku oli ja meni. Jos herra autontuunaaja 1137 ei halua vastata kysymykseeni teen hieman ajatusleikkiä puolestasi( jota sinun on vaikea tehdä ) :

Koska teet työtä, siitä maksetaan ilmeisesti palkaa. Jospa pomosi päättäisi että sinun työstäsi ei maksettaisi palkkaa ja sanoisi "EVVK" .. Ilmeisesti et tekisi tilanteessa mitään, muuta kuin hyväntekeväisyyttä. Tai jos olet yrittäjä, niin asiakkaasi päättäisi että ei maksa työstäsi. Ilmeisesti sinun tapasi olisi vain hammastapurren jatkaa matkaa uusiin seikkailuihin.

En halunnut sinun muuttavan tapojasi tai tulevan uskoon, kysyin sinulta hypoteettisen kysymyksen mahdollisesta reaalielämästä. Ei minua kiinnosta waretuksesi tippaakaan , ei ole minun pussista pois.

Odotan mielenkiinnolla mitä vastausta tulee... veikkaan EVVK hymiön kanssa..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2007 @ 12:39

2819.9.2007 8:19

Lainaus:
Lainaus:

Noh, ottaen huomioon, että warettaminen on vain tietyn ikäluokan harrastus joka loppuu ajan myötä, asialle ei ole tarvetta tehdä muutosta.

Väärin, nettipiratismi on tietystä ikäryhmästä lähtien oleva ongelma.

Tänhetkinen piratismi on lähtöisin 90 luvun lopulta, jolloin internet alkoi kasvamaan räjähdysmäisesti ja digitaallinen kopioiminen tuli erinäisten polttavien CD-asemien myötä todella helpoksi. Enkä usko, että kerran oppinut piraatti tapojaan muuttaisi, kuin pakosta.
Koska edelleenkin (itse asiassa yhä helpommin) piratismi on helppoa, niin yhä edelleenkin samasta ikäsarjasta lähtee uusia sukupolvia piratismin tielle.

Eli sulla ei oo sellaisesta mitään käsitystä kuin lapset, työ, aikuisten harrastukset, yms... Ei vois vähempää kiinnostaa tietyn vaiheen jälkeen elämässä waretus " oh jes, sain shakiran biisin koneelle, joka ilmestyy kauppoihin vasta kuukauden päästä."
Lainaus:
Aivan kuten pitkäaikaistyöttömät ovat lähtöisin ajalta, josta oli lama ja potkuja tuli ja uuttakaan työtä ei saanut. Eli ikäryhmä sosialisoitui. Tähän sosialisoitumiseen on kytköksissä laiskuu ja henkiset ongelmat, kuten alkoholismi, sekä ihan vain leimautuminen.

Eli sinusta riippumaton asia on sama kuin nuorison kapina?
Aina nuoriso kapinoi kaikkea vastaan, ei piratismi mitenkään erikoista ole.
Jos "piraatti" ottaa 2mb liittymän ja imaisee jonkun leffan, mitä ei missään tapauksessa lainaisi tai kävisi leffassa katsomassa, on tappio elokuvayhtiölle 0 euroa. Tosin palveluntarjoaja rikastuu n.25e kuussa, minkä lisäksi se myy sinulle vielä puhelinliittymän johon pölötät parikymppiä kuussa. Jos Pekka Piraatti siis maksaa 540e vuodessa, että saa jotain ihmeellistä koneelleen, ja näitä olisi suomessa miljoona, niin jaossa olisi 540 miljooonaa euroa vuotuisella tasolla.
Tästä kilahtaa valtion kassaankin mukava veropotti...

2919.9.2007 8:40

Lainaus:

Eli sulla ei oo sellaisesta mitään käsitystä kuin lapset, työ, aikuisten harrastukset, yms... Ei vois vähempää kiinnostaa tietyn vaiheen jälkeen elämässä waretus " oh jes, sain shakiran biisin koneelle, joka ilmestyy kauppoihin vasta kuukauden päästä."


Lainaus:

Eli sinusta riippumaton asia on sama kuin nuorison kapina?
Aina nuoriso kapinoi kaikkea vastaan, ei piratismi mitenkään erikoista ole.
Jos "piraatti" ottaa 2mb liittymän ja imaisee jonkun leffan, mitä ei missään tapauksessa lainaisi tai kävisi leffassa katsomassa, on tappio elokuvayhtiölle 0 euroa. Tosin palveluntarjoaja rikastuu n.25e kuussa, minkä lisäksi se myy sinulle vielä puhelinliittymän johon pölötät parikymppiä kuussa. Jos Pekka Piraatti siis maksaa 540e vuodessa, että saa jotain ihmeellistä koneelleen, ja näitä olisi suomessa miljoona, niin jaossa olisi 540 miljooonaa euroa vuotuisella tasolla.
Tästä kilahtaa valtion kassaankin mukava veropotti...
Kuluneita viisuja tulee taas. Noi alkaa oikeasti olemaan aika loppuun palaneita juttuja, kuten "ei se sitä ostaisi, kunhan nyt aikansa kuluksi imuttaa". Kyllähän siinä nyt väkisinkin tulee imuteltua sellasta, jonka henkilö oikeasti haluaa tai tarvitsee ja jonka se saattaisi hyvinkin ostaa, jollei warettaminen olisi yksi vaihtoehto.

Mitä tulee kapinointiin, niin anna mun kaikki kestää. Siis tokihan on joukko, jotka warettaa silkasta kapinasta, mutta ei sitäkään voi yleistää koko warettajien joukkoon. Uskon myöskin, että osalle "kapinoitsijoista" tuo on vain selitys, joka halutaan ulos. On myöskin täysin naivia alkaa selittämään "joo mä voin tän lopettaa koska mä haluun". Tulee mieleen holistin puheet. :)

Yksi hyvä esimerkki on tuo 1137, olettaen, että tyyppi kertoi oikean ikänsä ja on oikeasti töissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2007 @ 08:44

3019.9.2007 10:14

Ei tuossa mitään ihmeellistä ole waretus on harrastus warettajille. Tiedän itsekin yli 50 vuotiaita, jotka harrastuksena warettaa. Sen minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Eli ovat nuorena aloittaneet ware harrastuksensa ja tekevät sitä jopa niin kauan kuin elävät. Vanhemmat, jotka warettavat harrastuksenaan niin lapset oppivat siitä ja seuraavat esimerkkiä. Suurin osa nykyisistä 10-15 vuotiaista oppii warettamaan kavereilta tai muilta, joten uusi paljon isompi ware sukupolvi on vasta tulossa.

mc_mice: Menet kyllä välillä pahasti ohi aiheesta. Esität sellaisia fiktioita, jotka eivät ole käytännössä mitenkään mahdollisia. Joten en ihmettele, ettei 1137 ole vastannut ja hänen viimeisensä viesti kyllä antoi ymmärtää, ettei hän tule jatkamaan tätä keskustelua enään. Siinä mielessä olen samaa mieltä 1137 kanssa, että keskustelua waretuksesta voidaan jatkaa ikuisuuteen asti mutta ei se mitään muuta käytännössä.

Se, että kuvitellaan, että waretus harrastus on vain alle 18-vuotiaiden harrastus ja se loppuu yli 18 vuotiailla ei kyllä pidä paikkaansa. Waretus harrastusta harrastaa 10-50 vuotiaat mitä olen noita tutkimuksia lukenut.

Itse musiikintekijänä olen herännyt karuun todellisuuteen. Netissä on paljon tekemääni musiikkia ja niitä kopioidaan surutta ilmaiseksi. Vaikka olenkin tekijänoikeusjärjestöille ilmoittanut asiasta. Musiikkia ei vain saada pois sieltä netistä millään. Sitä musiikin kopiointia ilmaiseksi ei saada loppumaan myöskään. Siksi olenkin luovuttanut, koska on aivan turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Nettipiratismi on räjähtänyt käsistä ja siihen on vain sopeuduttava. Tekijänoikeuksia netissä ei pystytä valvomaan mitenkään. Olen varma, että nettipiratismi tulee kasvamaan entisestään ja ongelman jatkuvasti kasvaessa. Tulee moni heräämään siihen, että sille ei vain voida yhtään mitään. Tulevaisuudessa suurin osa ihmisistä tulee valitsemaan kopioivatko netistä ilmaiseksi tai ostavatko vai tekevätkö molempia. Toki sitä nyt jatkuvasti kasvava määrä ihmisiä jo tekee.

Ainoa keino, jolla voi taistella tätä vastaan menestyksellisesti on se, että kopiosuojaukset poistetaan ja hintaa alennetaan. Toki voimme kiristää lakeja, koventaa tuomioita ja elää mielikuvitus maailmassa, että kaikki on hyvin. Kun todellisuudessa ongelma vain pahenee jatkuvasti. Juuri piraattien ansiosta kopiosuojaukset ja hinnat tulevat alentumaan tulevaisuudessa. Olen täysin samaa mieltä seuraavasta.

Lainaus:
Se, että vertaisverkkomaailman hyvin tuntevat ja sitä työkseen sabotoivat ammattilaiset naureskelevat levy-yhtiöiden edustajien naiiveille kuvitelmille siitä, että oikeusjuttujen tehtailu voisi jollain tavalla hillitä vertaisverkoissa tapahtuvaa kulttuurin jakamista, kertoo karun totuuden koko antipiratismibisneksestä. Lait, oikeusjutut tai tekninen häirintä eivät pysäytä tiedostojen jakamisen ilmiötä. Kysymys on kulttuurin ja normien muutoksesta, kuten Lundin yliopiston oikeussosiologian professori Håkan Hydén äskettäin totesi. Kampanjointi vääjäämätöntä kulttuurimuutosta vastaan kyllä rikastuttaa tekijänoikeusjuristeja ja Randy Saafin kaltaisia laillisuuden rajamailla operoivia antipiraatteja, jotka pelaavat laskelmoidusti omaan pussiinsa levyteollisuuden tietämättömien johtajien peloilla, mutta itse ilmiötä tällainen kampanjointi ei pysäytä eikä edes hidasta. Kun autot tulivat, hevoskärryteollisuutta ei voinut pelastaa enää mikään; kun jääkaapit tulivat, jäänmyyntiteollisuutta ei voinut pelastaa enää mikään.

3119.9.2007 10:32

Lainaus:

Itse musiikintekijänä olen herännyt karuun todellisuuteen. Netissä on paljon tekemääni musiikkia ja niitä kopioidaan surutta ilmaiseksi. Vaikka olenkin tekijänoikeusjärjestöille ilmoittanut asiasta. Musiikkia ei vain saada pois sieltä netistä millään. Sitä musiikin kopiointia ilmaiseksi ei saada loppumaan myöskään. Siksi olenkin luovuttanut, koska on aivan turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Nettipiratismi on räjähtänyt käsistä ja siihen on vain sopeuduttava. Tekijänoikeuksia netissä ei pystytä valvomaan mitenkään. Olen varma, että nettipiratismi tulee kasvamaan entisestään ja ongelman jatkuvasti kasvaessa. Tulee moni heräämään siihen, että sille ei vain voida yhtään mitään. Tulevaisuudessa suurin osa ihmisistä tulee valitsemaan kopioivatko netistä ilmaiseksi tai ostavatko vai tekevätkö molempia. Toki sitä nyt jatkuvasti kasvava määrä ihmisiä jo tekee.

Ihan hyvin nettipiratismia vastaan voidaan taistella, eri asia millä hinnalla. Yhtähyvin voidaan puhua huumesta. Huumeiden tekemistä ja myyntiäkään ei voida oikeasti nykyisillä tavoilla pysäyttää, ainoastaan rajoittaa joitain prosentteja. Ketään ei kuitenkan kyseenalaista nykyisiä tapoja, vaikka ne olisivatkin ihmisoikeuksia alentavia. Miksi näin? Siksi, koska todellisuudessa käyttäjätkin ovat hävijöitä enempi tai vähempi.

Yhtälailla myöskin huumebisnes tuo julki asioita, joita pitäisikin tulla julki, kuten eri maiden elinoloja, joiden takia huumeiden tehtailu menestyy joissakin maissa. Tai esim. Yhdysvaltojen kaksinaismoraali Kuubaa kohtaan "Kasvatamme huumeita Kuubassa-rahoitamme aseteollisuutta".

Oletan myöskin, että se sinun musiikin teko on lähinnä harrastus tai pieni sivubisnes, koska otat noinkin kevyen kannan piratismiin.

3219.9.2007 12:59

Musiikin tekeminen ja tuottaminen on ammattini, josta saan elantoni. En todellakaan ota kevyttä kantaa vaan olen useiden vuosien aikana todennut, että laitonta kopiointia ei saada loppumaan. Sitä ei saada edes vähenemään, vaan se kasvaa jatkuvasti. Sen takia olen luovuttanut, koska tuulimyllyjä vastaan on turha taistella.

Nettipiratismia ja huumebisnestä ei voi mitenkään vertailla toisiinsa. Joten on aivan turha edes yrittää huumebisneksestä puhumista nettipiratismin yhteydessä. Niillä kun ei ole yhtään mitään yhteistä. Shadown vika on juuri siinä, että vertaukset menee offtopic aina. Eli puhuu muusta kuin aiheesta. Ilmeisesti Shadown pitää väittelemisestä ja samojen asioiden toistamisesta ja jankkaamisesta, kun ei ole muuta tekemistä elämässä? Tämä jankkaaminen, jota Shadow harrastaa, se on tylsää eikä liity edes kunnolla aiheisiin. Argumentitkin on niin heikkoja kuin olla ja voi.

Itse toin esille vain omia mielipiteitä. Jos Shadown käyttäisi jankkaamis aikansa nettipiraattien jahtaamiseen. Niin olisi muutama piraatti vähemmän laittomasti levittämässä DirectConnect hubeilla tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia. Shadown, jos sinulla on keino milla nettipiratismin jatkuvaa kasvua saadaan edes hidastettua. Niin ole hyvä ja kerro se tekijänoikeusjärjestöille. Saisit, jotakin merkittävää aikaan muuta kuin tyhjänpäiväistä kirjoittelua, joka ei vähennä yhtään nettipiratismia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2007 @ 13:04

3319.9.2007 13:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Musiikin tekeminen ja tuottaminen on ammattini, josta saan elantoni. En todellakaan ota kevyttä kantaa vaan olen useiden vuosien aikana todennut, että laitonta kopiointia ei saada loppumaan. Sitä ei saada edes vähenemään, vaan se kasvaa jatkuvasti. Sen takia olen luovuttanut, koska tuulimyllyjä vastaan on turha taistella.

Nettipiratismia ja huumebisnestä ei voi mitenkään vertailla toisiinsa. Joten on aivan turha edes yrittää huumebisneksestä puhumista nettipiratismin yhteydessä. Niillä kun ei ole yhtään mitään yhteistä. Shadown vika on juuri siinä, että vertaukset menee offtopic aina. Eli puhuu muusta kuin aiheesta. Ilmeisesti Shadown pitää väittelemisestä ja samojen asioiden toistamisesta ja jankkaamisesta, kun ei ole muuta tekemistä elämässä? Tämä jankkaaminen, jota Shadow harrastaa, se on tylsää eikä liity edes kunnolla aiheisiin. Argumentitkin on niin heikkoja kuin olla ja voi.

Itse toin esille vain omia mielipiteitä. Jos Shadown käyttäisi jankkaamis aikansa nettipiraattien jahtaamiseen. Niin olisi muutama piraatti vähemmän laittomasti levittämässä DirectConnect hubeilla tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia. Shadown, jos sinulla on keino milla nettipiratismin jatkuvaa kasvua saadaan edes hidastettua. Niin ole hyvä ja kerro se tekijänoikeusjärjestöille. Saisit, jotakin merkittävää aikaan muuta kuin tyhjänpäiväistä kirjoittelua, joka ei vähennä yhtään nettipiratismia.
Sen on jännä kun heti kun ottaa esimerkin, niin se on "turhanaikasta jankkaamista" tai jotain muuta. Jos nyt vähän käytät päätäsi, niin varmaan tajuat pointtinit. Otinkin huumebisneksen esimerkkinä vain siltä pohjalta miten ne keskenään ovat kaksi rikoksen haaraa, joita ei voida mitenkään poissulkea ja itse asiassa kasvavat räjähdysmäisesti.
Huumebisneksessä on monia muitakin samankaltaisuuksia, kuten ne useimmiten keskittyvät niin tuotannossa, kuin kohdeyleisönäkin samoihin ihmisryhmiin. Useasti massatuotannossa huumeet ja piraattituotteet tehdään juuri kehitysmaissa. Asiakkaat löytyvät suurimmaksi osaksi juuri kehitysmaista tai kehitysmaiden turisteista tai muusta missä on paljon vähäosaisia.

Sanoit myöskin "mc_mice: Menet kyllä välillä pahasti ohi aiheesta. Esität sellaisia fiktioita, jotka eivät ole käytännössä mitenkään mahdollisia." Loppupeleissä kysymys mc-miceltä olutkana niin "fiktiivinen", koska kuitenkin olet halunnut asiaan puuttua musiikin kopioimiseen ja ei ihmekkään kun se on omien sanojesi mukaan elantosi.

Sinänsä minua ihmetyttää väitteesi ammattimaisesta musiikinteosta ja warettamisen "harrastamisesta". Noh, onhan toki ammittirikollisiakin, jotka toiset puhuu jopa taiteenosa-alueesta puhuessaan rikoksen teosta. Että, jos tykkää kunnioittaa ihmisten "harrastuksia", niin siitä vaan.:)

Ainiin siihen miten waretus poissuljetaan... varmaan yksi tehokkain keino on tehdä kokonaan vapaaehtoista työtä viihdeteollisuudesta ja vapauttaa waretus. Yksi on sitten tietysti täydellinen liikenteen valvonta mitä bittejä ihmisten toosista liikkuu. Kyse on siis vaihtoehdoista, ei niinkään mahdottomuudesta (viittaan siihen mitä aiemmin kirjoitin hinnasta). Mutta sen voin ainakin sanoa, ettei waretuksen estoa synny siltä pohjalta, ettei sitä "turhanaikasta keskustelua" voi tehdä. Ratkaisuja ja malleja löytyy paljon eri juttuihin kun hieman katsoo nenäänsä pidemmälle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2007 @ 13:52

3420.9.2007 6:27

Lainaus:

Kuluneita viisuja tulee taas. Noi alkaa oikeasti olemaan aika loppuun palaneita juttuja, kuten "ei se sitä ostaisi, kunhan nyt aikansa kuluksi imuttaa". Kyllähän siinä nyt väkisinkin tulee imuteltua sellasta, jonka henkilö oikeasti haluaa tai tarvitsee ja jonka se saattaisi hyvinkin ostaa, jollei warettaminen olisi yksi vaihtoehto.

Mitä tulee kapinointiin, niin anna mun kaikki kestää. Siis tokihan on joukko, jotka warettaa silkasta kapinasta, mutta ei sitäkään voi yleistää koko warettajien joukkoon. Uskon myöskin, että osalle "kapinoitsijoista" tuo on vain selitys, joka halutaan ulos. On myöskin täysin naivia alkaa selittämään "joo mä voin tän lopettaa koska mä haluun". Tulee mieleen holistin puheet. :)

Varmaan montaakaan jolla on oikeasti pieniä lapsia ja muita harrastuksia elämässään kiinnostaa enää koko touhu. Ei tuu enää väkisin imuteltua mitään, kun voi käydä kaupasta sen ostamassakin.
Ja mitä tulee waretuksen lopettamiseen, ei kovin vaikeaa ole poliisilla kirjoitella aktiivisesti forumeille, missä warettajia on, hankkiutua modeksi tai adminiksi, katsella sopivien nicckien takana olevien ip, pyytää telekuuntelulupaa oikeudelta ja sen nojalla päättää "hmm, tää on uppinu teratavun viikossa tavaraa koneeltaan, pitäisköhän käydä suorittamassa kotietsintä..."
Mutta anyway, DRM on askel piratismin kitkemiseen, jos ei suuri olekaan, mutta kuitenkin.

3520.9.2007 6:43

Lainaus:

Varmaan montaakaan jolla on oikeasti pieniä lapsia ja muita harrastuksia elämässään kiinnostaa enää koko touhu. Ei tuu enää väkisin imuteltua mitään, kun voi käydä kaupasta sen ostamassakin.
Ja mitä tulee waretuksen lopettamiseen, ei kovin vaikeaa ole poliisilla kirjoitella aktiivisesti forumeille, missä warettajia on, hankkiutua modeksi tai adminiksi, katsella sopivien nicckien takana olevien ip, pyytää telekuuntelulupaa oikeudelta ja sen nojalla päättää "hmm, tää on uppinu teratavun viikossa tavaraa koneeltaan, pitäisköhän käydä suorittamassa kotietsintä..."
Mutta anyway, DRM on askel piratismin kitkemiseen, jos ei suuri olekaan, mutta kuitenkin.
Nimenomaan kun on niitä pieniä lapsia ja muitaharrastuksia, niin säästäminen on varmana isoin asia mielessä. Mikä sitten olisi helpoin säästön kohde? Voisiko olla pelien kopioiminen?

Mitä tulee "poliisista admini", niin turha sitä adminiksi tai modeksi ryhtyä. Seuraa vain foorumeita ja pistää ne "sopivat" nimimerkit tutkintaan jos siltä tuntuu. Saahan ne tiedot foorumeilta vaikka ihan oikeuden päätöksellä, joka taitaa olla jopa ainoa laillinen keino Suomessa.

3620.9.2007 7:46

Ette kai te oikeasti usko, että voitte alkaa käräyttämään ihmisiä joillain viisikko-tutkimuksilla? Teknistä kuuntelua tehdään rikoksissa joiden maksimituomio on vähintään 4 vuotta. Tekijänoikeusrikoksissa tämä on 2, joten telekuuntelulupaa on turha odottaa. Mikäli aijotte ryhtyä, esim. finbytesin admineiksi, niin muistakaa, että käyttäjien tietoja ei vain voi jaella kolmansille osapuolille kuin karkkeja. Poliisille voitte tietysti ilmoittaa mutta tämä vain ajaisi käyttäjät muualle.

Mikäli Shadownia kiinnostaa huumelain epäkohdat, niin katso huviksesi dokumentti Grass. Totta kai voit verrata waretusta huumeisiin, ihmiskauppaan, terrorismiin tai jopa kansanmurhaan, sillä jokaisia tapahtuu mutta valitettavasti tämä assosiaatio en vain ole kovin realistinen. "rikoksia nuo kaikki ov...", tiedän tämän ihan hyvin mutta ne ovat erittäin eri tasoisia waretukseen verrattaessa. Et varmasti halua elää maassa missä heroiini ja kansanmurhat ovat laillisia.

3720.9.2007 8:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Ette kai te oikeasti usko, että voitte alkaa käräyttämään ihmisiä joillain viisikko-tutkimuksilla? Teknistä kuuntelua tehdään rikoksissa joiden maksimituomio on vähintään 4 vuotta. Tekijänoikeusrikoksissa tämä on 2, joten telekuuntelulupaa on turha odottaa. Mikäli aijotte ryhtyä, esim. finbytesin admineiksi, niin muistakaa, että käyttäjien tietoja ei vain voi jaella kolmansille osapuolille kuin karkkeja. Poliisille voitte tietysti ilmoittaa mutta tämä vain ajaisi käyttäjät muualle.
Joo on ihan totta tuo teleurkintajuttu. En ole pahemmin tietonen paljon pitää olla maksimirangaistus, jotta teleurkintaa saa suorittaa, mutta ei tosiaan poliisi voi alkaa jakamaan tietoja poliisilaitokselle tosta vain.

Mutta tästä heräsikin (tai heräsi jo ajat sitten) mieleen, ettei ole ihmekkään jos maksimirangaistuksia pyritään nostamana piratismista, koska se avaa täysin uusia ovia piraattien valvontaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Mikäli Shadownia kiinnostaa huumelain epäkohdat, niin katso huviksesi dokumentti Grass. Totta kai voit verrata waretusta huumeisiin, ihmiskauppaan, terrorismiin tai jopa kansanmurhaan, sillä jokaisia tapahtuu mutta valitettavasti tämä assosiaatio en vain ole kovin realistinen. "rikoksia nuo kaikki ov...", tiedän tämän ihan hyvin mutta ne ovat erittäin eri tasoisia waretukseen verrattaessa. Et varmasti halua elää maassa missä heroiini ja kansanmurhat ovat laillisia.
Et taida sitten oikein kässätä mitä ajan takaa? Se tosin ei yllätä.

3820.9.2007 8:12

Moni tuntuu vain unohtavan sen faktan, että "Waretus" eli luvaton verkosta kopiointi on moitittavaa mutta ei tuomittavaa uuden to-lain mukaan. Ainoastaan laiton levitys/jakaminen on to-rikos, josta voidaan tuomita.

To-mafia on kyllä yrittänyt ja yrittää jatkuvasti kaikkensa, jotta se saisi nettipiratismin edes vähenemään. Kaikki keinot on varmasti kokeiltu mutta mikään ei auta. Jokainen, joka on töissä to-järjestöissä tietää, ettei ole sellaista yhtä keinoa, jolla nettipiratismin saa loppumaan ole. Ne, jotka tässäkin ehdotelleet täysin tuulesta temmattuja ideoita nettipiratismin lopettamiseksi. Ne ideat eivät toimi käytännössä tai niitä ei voida edes käytännössä toteuttaa. Se, että joku puhuu warettavansa kaiken ei ole mikään todiste poliisiille. Tarvitaan paljon vahvempia todisteita tutkinnan aloittamiseksi, kuten esimerkiksi ip-osoite, lista laittomasti jaossa olevasta materiaalista DirectConnect hubilla ja kuvanruutukaappaus molemmista. Noilla lähtee tutkinta käyntiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2007 @ 08:15

3920.9.2007 8:31

Lainaus:

Joo on ihan totta tuo teleurkintajuttu. En ole pahemmin tietonen paljon pitää olla maksimirangaistus, jotta teleurkintaa saa suorittaa, mutta ei tosiaan poliisi voi alkaa jakamaan tietoja poliisilaitokselle tosta vain.

Mutta tästä heräsikin (tai heräsi jo ajat sitten) mieleen, ettei ole ihmekkään jos maksimirangaistuksia pyritään nostamana piratismista, koska se avaa täysin uusia ovia piraattien valvontaan.
Olet oikeassa. Tuota TTVK yrittääkin ajaa läpi tälläkin hetkellä. EU-tasolla ajetaan lakia, että piratismiin yllyttäminen olisi myös rikos.

Lainaus:
Se, että joku puhuu warettavansa kaiken ei ole mikään todiste poliisiille. Tarvitaan paljon vahvempia todisteita tutkinnan aloittamiseksi, kuten esimerkiksi ip-osoite, lista laittomasti jaossa olevasta materiaalista DirectConnect hubilla ja kuvanruutukaappaus molemmista. Noilla lähtee tutkinta käyntiin.
Tässä kohtaa ongelma on se, että IP ei ole henkilö, joten tekijää voi olla vaikea saada vastuuseen mikäli hän on peitellyt jälkiään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2007 @ 08:32

4020.9.2007 8:46

Lainaus:

Tässä kohtaa ongelma on se, että IP ei ole henkilö, joten tekijää voi olla vaikea saada vastuuseen mikäli hän on peitellyt jälkiään.
Eikä siihen tarvitse edes tahallista peittelyä. IP:t tulee DHCP:n kautta asiakkaille ja ne vaihtuvat (tosin rekisterissä varmaan on jotain logia ketä on millonkin käyttänyt mitäkin), sekä julkiset wlanit sekoittavat tilannetta.

Just katoin, niin tähän munkin asuntooni kantaa useampikin wlan, joista osa ihan avoimia.

4120.9.2007 11:22

Tämä palvelu on jo jonkinlainen askel oikeaan suuntaan siinä mielessä, että osa mediateollisuudesta on valmis kokeilemaan muitakin tapoja tehdä tuotteesta myyvää.

Itselleni tiedän sen, minä päivänä siirryn jonkin digitaalisesti verkossa toimivan mediakaupan asiakkaaksi. Se tapahtuu sillä hetkellä kun joku avaa palvelun "all you can eat"-periaatteella, josta saan sekä elokuvat, TV-sarjat että musiikit ladattua samantien, järkevällä tarkkuudella ja bitratella varustettuna ja formaatissa, jota voin käyttää miten haluan. Jos pystyn kuukausimaksulla saamaan käsiini valikoiman, joka sisältää "kaiken" mediatuotannon, hyvällä käytettävyydellä varustettuna, olen valmis pistämään siihen helposti 50e/kk tai senkin yli (maksan jo nyt "mediasta" mm. maksutelevision muodossa). 600 euroa/kk/kotitalous on kuitenkin aika todennäköisesti enemmän kuin mitä keskiverto suomalainen perhe pistää nyt CD-levyjen ja DVD-elokuvien ostamiseen.

Eli käytännössä pointti on se, että laillisen palvelun käytettävyyden ja materiaalin laajuuden pitää mennä ohi P2P-verkoista. Kun tuo tapahtuu, osa ns. tapapiraateistakin tulee varmasti siirtymään kk-maksun maksajiksi. Tokihan osa jengistä ei koskaan tuostakaan maksaisi, mutta he eivät kyllä maksaisi mediasta missään muussakaan muodossa mitään.

</tämäolihenkilökohtainenmielipide-ei-afterdawnin :-)>


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

4220.9.2007 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Eli käytännössä pointti on se, että laillisen palvelun käytettävyyden ja materiaalin laajuuden pitää mennä ohi P2P-verkoista. Kun tuo tapahtuu, osa ns. tapapiraateistakin tulee varmasti siirtymään kk-maksun maksajiksi.
Tätä olen itsekkin yrittänyt paasata. Pieni askel parempaan olisi ohjelmien yleinen käytettävyyden/muokattavuuden parantaminen, sekä valmistus USEILLE alustoille. Laittomasti saa myös lähes kaiken one-click/one-program -periaatteella.

Itse olen laittoman ja laillisen hybridi: Ostan paljon etenkin vahempia leffoja ja kotimaisia leffoja/sarjoja, mutta uutuusleffoja tulee latailtua sieltä sun täältä, tulevat usein ennemmin DVD-rippinä nettiin, kun teatteriin Suomessa (300, knocked up, disturbia jne).

EDIT: Minä olisin valmis kk-maksuun, jos palvelu kykenisi kilpailemaan kohtuu hinnoin laittoman kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2007 @ 11:48

4320.9.2007 19:15

Lainaus:

Nimenomaan kun on niitä pieniä lapsia ja muitaharrastuksia, niin säästäminen on varmana isoin asia mielessä. Mikä sitten olisi helpoin säästön kohde? Voisiko olla pelien kopioiminen?


Tämä sinetöi tämän keskustelun :D
Sitten kun saat lapsia, niin varmana ajattelet säästämistä eniten, ja sitä että "omg, sain ilmaiseksi bioshokin, nyt säästin paljon...":D :D

4420.9.2007 19:39

Lainaus:
Lainaus:

Nimenomaan kun on niitä pieniä lapsia ja muitaharrastuksia, niin säästäminen on varmana isoin asia mielessä. Mikä sitten olisi helpoin säästön kohde? Voisiko olla pelien kopioiminen?


Tämä sinetöi tämän keskustelun :D
Sitten kun saat lapsia, niin varmana ajattelet säästämistä eniten, ja sitä että "omg, sain ilmaiseksi bioshokin, nyt säästin paljon...":D :D
Perheenisällä saattaa myös käydä mielessä että nyt ei vain enään ole varaa hölmöillä. Lapset ei saa uusia kenkiä jos isän pitää maksella TO-mafialle korvauksia pari tonnia ;)

Itse huomasin finreactor aikana että minuun ainakin iski keräily himo, tykkäsin bändin yhdestä biisistä niin hain koko tuotannon. Ei voi sanoa että siinä jäi myymättä 15 albumia...

4520.9.2007 20:01

Lainaus:

Tämä sinetöi tämän keskustelun :D
Sitten kun saat lapsia, niin varmana ajattelet säästämistä eniten, ja sitä että "omg, sain ilmaiseksi bioshokin, nyt säästin paljon...":D :D
Mistä tiedät vaikka minulla olisikin? Olen sopivan ikäinenkin siihen. Mutta ei ole, mutta tiedän, että lapsien pito maksaa ja jokainen ostamatta jäänyt "bioshokki" on säästö ja iso.

4621.9.2007 5:08

Sen verran pitää vielä kehua näitä DRM-palveluita, että moni ihminen haluaa vain katsoa/kuunnella viihteensä hyvällä laadulla. Mikäli yhtiöt tarjoavat ilmaisia ja helppoja palveluita niin olen varma, että suuri osa ihmisistä siirtyy näihin palveluihin. Itsekin käytän Deezeriä ja se on osoittautunut mahtavaksi etenkin kotipippaloissa kun haluaa nopeasti vaihtelevaa musiikkia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.9.2007 @ 05:09

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto