Sony tuo markkinoille tallentavia Blu-ray-soittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.9.2007 11:35 Kommentteja (13)

Sony tuo markkinoille tallentavia Blu-ray-soittimia Sony on ilmoittanut tuovansa Japanin markkinoille tallentavia Blu-ray-soittimia. Marraskuun 8. päivä ilmaantuu Japaniin neljä Blu-ray-tallenninta, joiden mallinumerot ovat BDZ-T50, BDZ-T70, BDZ-L70 ja BDZ-X90. Kyseisten mallien on tarkoitus korvata jo myynnissä olevat Sonyn Blu-ray-tallentimet.
Kaikki tallentavat soittimet ovat varustettu kiintolevyllä ja BDZ-T50:n sisältä löytyy 250 gigatavun kiintolevy, BDZ-T70- ja BDZ-L70-malleissa on 320 gigatavun kiintolevy ja BDZ-X90 tarjoaa puolestaan 500 gigatavun kiintolevyn. BDZ-T70-, BDZ-L70- ja BDZ-X90-tallentimet sisältävät kaksi analogista ja kaksi digitaalista viritintä, joiden avulla pystyy tallentamaan myös teräväpiirto-ohjelmia. BDZ-T50-mallista löytyy vain kaksi analogista viritintä. Sonyn vanhemmista malleista poiketen uutukaiset pystyvät tallentamaan videota myös kaksikerroksisille BD-R/RE -levyille.Kaikki laitteet tukevat Blu-rayn lisäksi myös DVD-elokuvia ja myös AVCHD-videomateriaalin toistaminen onnistuu. BDZ-L70-mallissa on lisäksi mahdollisuus tallentaa videota suoraan yhteensopivasta videokamerasta.

Kaikista laitteista löytyy HDMI-ulostulot 1080p24-tuella ja myös Sonyn kehittämä Bravia Link -tuki löytyy kaikista laitteista, jonka avulla Sonyn omia laitteita voi helposti hallita yhdellä kaukosäätimellä, kunhan toisiinsa kytketyt laitteet tukevat Bravia Link -ominaisuutta.

BDZ-X90-mallin suositushinta tulee olemaan noin 200 000 jeniä eli noin 1 250 euroa, BDZ-L70:n vastaavasti noin 180 000 jeniä eli noin 1 130 euroa, BDZ-T70:n noin 160 000 jeniä eli noin 1 000 euroa ja BDZ-T50:n noin 880 euroa. Sony on tuomassa joitain Blu-ray-tallentimia Japanin lisäksi ainakin Eurooppaan, mutta toistaiseksi Sony ei ole paljastanut mitään tarkempaa Euroopan julkaisusta.

Lähteet:
CNET News
Gizmodo

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

113.9.2007 12:09

Onneksi nämä ovat näin halpoja.

213.9.2007 13:03

Koodaavat varmasti sen verran järeät DRM:t tallenteille, ettei toistu enää alkup. soittimessakaan!

Ihan hyvä silti, että saadaan jotain kehitystä markkinoille.

313.9.2007 13:05

Hmmm... hinta on kyllä aika pirullinen.

413.9.2007 13:54

on se kiva juttu kun jaksavat rahastaa

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2007 @ 13:55

513.9.2007 15:21

Onhan tuo hinta vielä HIEMAN liian suuri, mutta eikös noita normaaleita blu-ray soittimia(ei tallentavia) myyty hetken aikaa sitten suurinpiirtein samaan hintaan? Jonkin sortin kehitystä on sentään näissäkin tapahtunut...

613.9.2007 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Naigel:
Onneksi nämä ovat näin halpoja.
Eivät taida olla enää, kun tulevat eurooppaan. Ja jos ovat, siinä on jo mennyt niin kauan aikaa, ettei hinta ole vertailukelpoinen.

713.9.2007 17:53

Lainaus:
Onneksi nämä ovat näin halpoja.
Minä ainakin ymmärsin tuon sarkasmina. Voin kuitenkin olla väärässä.

813.9.2007 19:13

Niin muuten taitaa olla. Olenpas taas ajatellut. Nuo eivät kuitenkaan kauhean kalliita ole, jos vertaa ihan normaaleihin soittimiin, joilla on nuo ominaisuudet. Tai vaikka ensimmäisiin polttaviin dvd-soittimiin, jotka nekin tulivat paljon myöhemmin kuin bluraylle.

915.9.2007 06:51

Kyllä se sarkasmia oli :)

Molempia teräväpiirtoformaatteja tukevasta ja molemmille levyille tallentavasta soittimesta voisin sen 300-400 euroa ehkä maksaa.

1015.9.2007 18:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
on se kiva juttu kun jaksavat rahastaa
Ihan juuri näin.Sony tiesi ihan tarkalleen,missä mennään
ja missä ei.Siis aikaisemmat laitteet ovat tämän jälkeen
shit.ei muuta kun osta uutta.herrat tuumii näin että melkein vuosi
nypittiin rahaa siitä mitä löytyi.nyt uudet releet ja taas nypitään,niin mitä,no tietysti RAHAA oi kiitos,toteaa herrat Sonyn.

1116.9.2007 08:50

Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Edit: typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.9.2007 @ 08:51

"So, the next time you reach for the mouse and get ready to launch an angry litany of reasons why your favorite – thing – is better than the other person’s, hesitate.

Realize you have your irrational reasons, and so do they, and nothing will be gained by your proselytizing."

1222.8.2008 09:47

Sinnikkäästi olen odotellut näitä laitteita euroopan markkinoille, mutta ei vaan ole kuulunut. Maahantuonti ei ole vastannut mitään kyselyihini, eikä Sony Center tiennyt yhtään enempää asiasta kuin minäkään. Tässä olisi juuri sellainen tuoteryhmä, jonka laitteen minä haluaisin kotiini.

1312.10.2008 22:14
Ansku_76
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vanadium:
Sinnikkäästi olen odotellut näitä laitteita euroopan markkinoille, mutta ei vaan ole kuulunut. Maahantuonti ei ole vastannut mitään kyselyihini, eikä Sony Center tiennyt yhtään enempää asiasta kuin minäkään. Tässä olisi juuri sellainen tuoteryhmä, jonka laitteen minä haluaisin kotiini.


Mahtaakohan edes tulla markkinoille?!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....
Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä (18.9.2019 06:04)
Facebookilla ei ole sen kunnianhimoisempaa suunnitelmaa kuin korvata älypuhelimet älykkäillä Ray-Ban-laseilla. Yhteisöpalvelujätti on nimittäin sopinut silmälasibrändejä hallinnoivan Luxottican ....
iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta (17.9.2019 18:46)
iPhone 11:n ja iPhone 11 Pro -puhelimien salassapitosopimukset ovat selvästi päättyneet, sillä kansainväliset teknologiablogit ovat kilvan julkaisseet omat arvostelunsa puhelimista. Kolmen uutuuspuhelimen ....

Uutisarkisto