AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA ei pidä Pirate Bayn ja Piraattipuolueen toimia laillisina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.9.2007 14:40 Kommentteja (17)

MPAA ei pidä Pirate Bayn ja Piraattipuolueen toimia laillisina Piratismia vastaan taistelevien tahojen toimet ovat herättäneet runsaasti keskustelua internetissä ja uusimmasta tempauksesta vastaa Dean Garfield, joka johtaa elokuvateollisuuden etuja ajavan MPAA:n piratismin vastaista työtä.
Garfield kertoi elokuun lopulla mietteitään ZDNet-verkkojulkaisulle, jonka tekemässä haastattelussa kysyttiin Garfieldin kantaa myös Pirate Bayn ja Ruotsin Piraattipuolueen toimintaan. Garfieldin mukaan Piraattipuolue ja sen tukijat kilpailevat samoilla markkinoilla kuin MPAA, jonka takia on tärkeää seurata niiden toimintaa, jotta markkinatilanteen muutokseen voidaan reagoida mahdollisimman nopeasti.

Garfield ei kuitenkaan pidä Piraattipuoluetta tai Pirate Bayn toimintaa laillisena, sillä Garfieldin mukaan kummatkin tahot varastavat tekijänoikeudella suojattua sisältöä ja tienaavat tämän ohella mainostuloilla rahaa.

Garfieldin näkökannat ovat erikoisia, sillä Piraattipuolue ja Pirate Bay eivät ole sama organisaatio ja tämän lisäksi kumpaakaan organisaatiota tai niitä pyörittäviä tahoja ei ole tuomittu tekijänoikeusrikoksista. Garfield on todennäköisesti yhdistänyt tahattomasti tai tahallisesti organisaatiot saman sateenvarjon alle.

Piraattipuolueen johtaja Rick Falkvinge ei ollut mielissään Garfieldin sanoista ja Falkvingen mukaan Garfield hyökkää sanoillaan suoraan demokratiaa vastaan, sillä Piraattipuolue on rekisteröity puolue Ruotsissa, joka koettaa politiikan keinoin vaikuttaa tekijänoikeusasioihin.

Lähteet:
Piraattiliitto
TorrentFreak
ZDNet

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

113.9.2007 14:54

On se jännä ku piratismi on laitonta...

213.9.2007 15:14

Lainaus:
Garfield ei kuitenkaan pidä Piraattipuoluetta tai Pirate Bayn toimintaa laillisena
koska mpaa sitten ei ole pitänyt TPB toimia laittomina?

313.9.2007 15:33

Minä ja varmasti moni muu taas ei pidä mpaa:n toimia laillisina. On se ihme, kun ei ole Garfield mitään kunnon perusteluita keksinyt siihen laittomuuteen. Ja miten ihmeessä Garfield voi väittää piraattipuolueen ja piratebayn toimintaa laittomaksi, kun ne eivät selkeästi ole ruotsin lakien mukaan laittomia. Eli ei ole USAn asia.

413.9.2007 16:08

Erikoinen lausunto, luuleeko ko herra että ruotsi on pieni osa usaa? Idiootti. Mpaa:ta voisi sitten verrata mafiaan, sillä kun on toimet saman tyyppisiä....hr Garfield, kuten meikäläisittäinen karvinen onkohan muutakin yhtäläisyyttä katilla ja ko herralla? Voi herran pieksut kait se pian väitää että lex karpela on pesunkestävä jenkki..

513.9.2007 16:18

uutisia tosiaan tämäkin....

613.9.2007 16:47

Minusta rikollisjärjestö/organisaatio Mafian toimet ovat paljon hyväksyttävämpiä kuin MPAA:n. Tämä Herra Karvinen tosiaan vaikuttaa melko omituiselta hepulta.

713.9.2007 17:52

Lainaus:
Garfield ei kuitenkaan pidä Piraattipuoluetta tai Pirate Bayn toimintaa laillisena, sillä Garfieldin mukaan kummatkin tahot varastavat tekijänoikeudella suojattua sisältöä ja tienaavat tämän ohella mainostuloilla rahaa.
Eiköhän nyt äijä lyönyt kirveensä pahasti kiveen.
--------------------------------------------------
Lainaus:
Garfieldin näkökannat ovat erikoisia, sillä Piraattipuolue ja Pirate Bay eivät ole sama organisaatio
Siis PB:tä ei ole tuomittu mistään.Lisäksi koko netti on täynnä
tällaisia jotka toimivat mainoksista saadun tulon turvin,
luulen että myös AfterDawn:illa olisi vaikeaa ilman näitä
mainoksista saatuja tuloja,ok ne ainakin helpottaa asiaa.

813.9.2007 18:21

juu otsikko on kyllä tyhmä..

olisi parempi jos mainittaisiin vain tuo puolue, sillä sehän on jutun pointti tässä.

913.9.2007 18:52

"Garfield on todennäköisesti yhdistänyt tahattomasti tai tahallisesti organisaatiot saman sateenvarjon alle." totta kai se on tahattomasti taikka tahallisesti, fiksusti sanottu :D "puolitahalliesti taikka semitahattomasti"

1013.9.2007 18:53

Juu, tässähän ei kerrottu ihan koko stooria. Kannattaa ainakin lukea tuo piraattiliiton sama uutinen.

Ja kyllä, eihän nuo MPAA:n tekemiset kovin hyväksyttäviltä kuulosta. Suosittelen lukemaan tämän. Ja tuostahan päästään yhden USA:n ex-kongressiedustajan lauseeseen: "Meillä on paras kongressi, mitä rahalla saa."

1113.9.2007 19:42

kaiken lisäksi sillä ei ole mitään väliä mitä Garfield pitää tai on pitämättä, Garfield tuskin on Ruotsin kansalainen joten voisi pitää pitämisensä sukassaan.

1214.9.2007 3:45

Oli miten oli, torrent on ystävä. Siitä vaan MPAA jäljittämään...

1314.9.2007 9:37

juu ei piratismi lopu tollai.

1414.9.2007 13:41

Lainaus:
elokuvateollisuuden etuja ajavan MPAA:n piratismin vastaista työtä.
MPAA ei elokuvateollisuuden etuja ole vuosikausiin ajanut, korkeintaan muutaman suurimman yhteisön.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2007 @ 13:42

1514.9.2007 18:26

---

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2010 @ 01:18

1614.9.2007 19:05
jmpk
Inactive

Vedetöön töhönkin nyt hittisana terroristi mukaan. Mutta kukahan tässä tälläkertaa on terrorisoimassa. Voisi vaikka väittää että MPAA on tässä tapauksessa terroristi, joka yrittää hyökätä piratebayn ja piraattipuolueen kimppuun, vaikka se on täysin laillista toimintaa. Ei amerikoissakaan tykätä että heidän täysin laillisia toimiaan tulee kukaan ulkopuolinen häiritsemään.

1715.9.2007 7:29

näin sitä politiikkaa tehdään!

Saas nähdä mitä piraattipuolueen pojat repivät tästä rinnastuksesta irti. Toivottavasti jotain :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto