AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiinalle oma CH-DVD-teräväpiirtolevy

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.9.2007 15:51 Kommentteja (32)

Kiinalle oma CH-DVD-teräväpiirtolevy Vaikka länsimaissa jännitetään lähinnä Blu-rayn ja HD DVD:n välisen formaattisodan lopputulosta, on Aasiassa kilpailu teräväpiirtolevyjen herruudesta tiukempaa. Uusin kilpailija on Kiinasta tuleva China High Definition DVD (CH-DVD), jonka ovat kehittäneet yhteistyössä Optical Memory National Engineering Research Center (OMNERC) ja HD DVD -levyjen standardoinnista vastaava DVD Forum. CH-DVD:n mainostamista ja edustamista varten on perustettu erillinen China High Definition DVD Industry Association (CHDA), jonka tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon sisällöntuottajia ja laitevalmistajia mukaan ensi vuonna tapahtuvaan julkaisuun.
CH-DVD on rakennettu HD DVD -formaatin päälle, jonka myötä CH-DVD-soittimet ja asemat toistavat myös HD DVD -levyjä. CH-DVD-levyihin on lisätty kuitenkin mahdollisuus käyttää parempaa kopiointisuojausta, jonka vuoksi CH-DVD-levyt eivät toistu HD DVD -soittimissa.

Ensimmäiset soittimet ja elokuvat on tarkoitus tuoda myyntiin ennen ensi kesän Pekingin olympialaisia. Tällä hetkellä soitinten tai elokuvien hinnoista ei ole kerrottu mitään, mutta todennäköisesti kyseessä on hintansa puolesta kilpailukykyinen ratkaisu Kiinan markkinoille ja samalla soittimia saattaa päätyä myös Kiinan ulkopuolelle, koska soittimet toistavat myös HD DVD -elokuvia.

Lähteet:
Muropaketti
Screen Digest
DailyTech

Edellinen Seuraava  

32 kommenttia

111.9.2007 15:58

Lainaus:
jonka myötä CH-DVD-soittimet ja asemat toistavat myös HD DVD -levyjä.

Aika kätevää, jos kiinan toistimet ovat halvempia.

Miksi suurin osa uutisesta on boldattu?

Tuossa on typo:
Lainaus:
CH-DVD on rakennetty
Edit:nopeaa toimintaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.9.2007 @ 16:00

211.9.2007 16:48

No en kyllä lähtökohtaisesti haluaisi ostaa Kiinan "laatua".Joka päivä saa lukea millaista paskaa siellä tuotetaan ja tänne tuodaan.Varmaan jotain radioaktiivista mönjää valuu levykelkasta.En kyllä tajua länsimaisia yrityksiä ,jotka katsoo tumpit suorina ,kun veli kiinalainen kopioi surutta tekniikan ja mallit täältä.

311.9.2007 17:22

Lainaus:
No en kyllä lähtökohtaisesti haluaisi ostaa Kiinan "laatua".Joka päivä saa lukea millaista paskaa siellä tuotetaan ja tänne tuodaan.

Samaa pssskaa ne myy täälläkin ja hyvin toimii =D

411.9.2007 17:46

Tiedä siitä, mutta onko yhtään kiinalaista testivoittaja tuotetta olemassa?Ja jos tuollaista väität, niin olet juuri niiden paskatuotteiden kuluttaja ja ett paremmasta mitään edes tiedä.Mutta juuri sinulaisille ihmisille onkin oikein myydä "kakkaa"kun ett sitä edes erota.

511.9.2007 18:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Tiedä siitä, mutta onko yhtään kiinalaista testivoittaja tuotetta olemassa?Ja jos tuollaista väität, niin olet juuri niiden paskatuotteiden kuluttaja ja ett paremmasta mitään edes tiedä.Mutta juuri sinulaisille ihmisille onkin oikein myydä "kakkaa"kun ett sitä edes erota.
Kannattaisi oikeasti joskus katsoa omien mööpeleiden taakse missä ne on oikeasti tehty. :D

611.9.2007 19:10

70% laitteista on valmistettu Aasian maissa valtaosin Etelä koreassa kuten "suomalainen" nokia = made in korea ym

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.9.2007 @ 19:10

711.9.2007 19:43

Lainaus:
No en kyllä lähtökohtaisesti haluaisi ostaa Kiinan "laatua".Joka päivä saa lukea millaista paskaa siellä tuotetaan ja tänne tuodaan.Varmaan jotain radioaktiivista mönjää valuu levykelkasta.En kyllä tajua länsimaisia yrityksiä ,jotka katsoo tumpit suorina ,kun veli kiinalainen kopioi surutta tekniikan ja mallit täältä.
Lainaus:
Tiedä siitä, mutta onko yhtään kiinalaista testivoittaja tuotetta olemassa?Ja jos tuollaista väität, niin olet juuri niiden paskatuotteiden kuluttaja ja ett paremmasta mitään edes tiedä.Mutta juuri sinulaisille ihmisille onkin oikein myydä "kakkaa"kun ett sitä edes erota.
Saattaa jopa olla niinkin, että ne kiinalaiset ja korealaiset kirjoittavat parempaa suomenkieltäkin. Muutenkin tuskin kyse on missään vaiheessa ollut kyse sellaisesta, että länsimaiset yritykset seuraisivat tumput suorina kun aasian maat kopioivat "heidän" tekniikkaansa omaan markkinalliseen käyttöön.

Eikä tuo kiinalainen romu taida olla sen radioaktiivisempaa kuin Suomen luonto Tsernobylin jäljiltä. Ja jos jotain eettistä moitittavaa kiinalaisista tuotteista haluaa etsiä niin voisi vaikkaa syyttää päivittäin tapahtuvia vakavia kaivosturmia, jolloin louhittu malmi on ns. veren tahraamaa.

Pelkkään rasistiseen tuontitavaran moittimiseen ei kannata sortua vaikka länsimaissa laatuvaatimus saattaisikin olla korkeampi kuin aasiassa. Huippulaatua saa varmasti kaikkialta, mutta maksaahan se.

811.9.2007 22:49

Lainaus:
CH-DVD on rakennettu HD DVD -formaatin päälle, jonka myötä CH-DVD-soittimet ja asemat toistavat myös HD DVD -levyjä. CH-DVD-levyihin on lisätty kuitenkin mahdollisuus käyttää parempaa kopiointisuojausta, jonka vuoksi CH-DVD-levyt eivät toistu HD DVD -soittimissa.

Rli ne on tavallisia hd dvd levyjä joita soittaa vaan eri soitin. Mitähän mieltä hd dvd leiri on tälläisestä?

912.9.2007 6:18

Kiinalaisia ei voisi vähempää kiinnostaa mitä hddvd leiri ajattelee.Ja jos Kiinasta puhutaan niin mitä h... tekemistä sillä on muiden aasian maiden kanssa.Kai sen nyt kuitenkin on eriasia tuleeko emolevy Taiwanista vai Kiinasta.Ja jos Shadowsin laitteiden takana lukee Made in China se on vain sinun ongelmasi.Omien laitteiden takana ei yhdessäkään lue tuota.

1012.9.2007 6:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Kiinalaisia ei voisi vähempää kiinnostaa mitä hddvd leiri ajattelee.Ja jos Kiinasta puhutaan niin mitä h... tekemistä sillä on muiden aasian maiden kanssa.Kai sen nyt kuitenkin on eriasia tuleeko emolevy Taiwanista vai Kiinasta.Ja jos Shadowsin laitteiden takana lukee Made in China se on vain sinun ongelmasi.Omien laitteiden takana ei yhdessäkään lue tuota.
Eiköhän se nyt kuitenkin ole käytännössä aika sama onko tuote tehty Kiinassa tai Taiwanissa tolla sun ajattelutavalla.

...ja tosiaan, miksiköhän kiinalaisia pitäisi kiinnostaa joku "HD DVD leiri"? Tai miten se "HD DVD leiriys" tähän ylipäätään kuuluu?
Jos puhutaan taas itse uutiseen, niin eikös juuri "HD DVD leiri" ollut mukana CH-DVD:n kehityksessä?

Edittinä sen verta, että Taiwan itseasiassa kuuluu Kiinalle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2007 @ 06:46

1112.9.2007 8:02

Lainaus:
Edittinä sen verta, että Taiwan itseasiassa kuuluu Kiinalle.
Kyllä näin on jos Kiinan johtajilta kysytään.
Mut kysy Taiwanin johtajilta,eri vastaus.

1212.9.2007 8:30

Lainaus:

Kyllä näin on jos Kiinan johtajilta kysytään.
Mut kysy Taiwanin johtajilta,eri vastaus.
Näinhän tuo on. Mutta oli miten oli, niin samaan kategoriaan se musta menee kuin joku Kiina elektroniikkansa kanssa.

1312.9.2007 9:01

Lainaus:
Lainaus:

Kyllä näin on jos Kiinan johtajilta kysytään.
Mut kysy Taiwanin johtajilta,eri vastaus.
Näinhän tuo on. Mutta oli miten oli, niin samaan kategoriaan se musta menee kuin joku Kiina elektroniikkansa kanssa.
Yhdyn tähän aivan täysin.

1412.9.2007 10:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:
70% laitteista on valmistettu Aasian maissa valtaosin Etelä koreassa kuten "suomalainen" nokia = made in korea
Et omista varmaan nokia N-sarjalaista, ne tehdään nimittäin Suomessa...

Lainaus:
Tiedä siitä, mutta onko yhtään kiinalaista testivoittaja tuotetta olemassa?
Kaikkihan siellä kiinassa tehdään. Vähintään Aasiassa. Ja sen lisäksi voisi sanoa, että ihan samoissa tehtaissa ne laatumerkit ja jotkuu "halpamerkit" tehdään.

Lainaus:
No en kyllä lähtökohtaisesti haluaisi ostaa Kiinan "laatua"
Hei? Onko tosiaan näin, ettei joku tiedä missä suurin osa viihde-elektroniikasta yms. tehdään nykyään???? JA nyt puhutaan niistä LAADUKKAISTA TUOTTEISTA...

1512.9.2007 11:21

Lainaus:

Hei? Onko tosiaan näin, ettei joku tiedä missä suurin osa viihde-elektroniikasta yms. tehdään nykyään???? JA nyt puhutaan niistä LAADUKKAISTA TUOTTEISTA...
Kuten se aito SUPO (suojelupoliisi) sanoi "tämä tutkimus on niin puolueeton, kuin Suomessa vain voidaan tehdä". En sitten tiedä miten se tähän liitty, mutta sana "supo" aina herättää hauskoja mielikuvia.

Mutta joo, aivan käsittämätön väite kiinalaisesta elektroniikasta, tai aasian tehtaista noin muuten.

Toivon kirjoittajan puolesta, ettei sanonnalla "Varmaan jotain radioaktiivista mönjää valuu levykelkasta" yritetä väittää, että nuo jenkkien ydinpommitukset muka olisi Kiinaan kohdistuneet, mikä tosta lausahduksesta tulee mieleen.

1612.9.2007 13:20

Lainaus:
Toivon kirjoittajan puolesta, ettei sanonnalla "Varmaan jotain radioaktiivista mönjää valuu levykelkasta" yritetä väittää, että nuo jenkkien ydinpommitukset muka olisi Kiinaan kohdistuneet, mikä tosta lausahduksesta tulee mieleen.
Eiköhän kirjoittaja tarkoittanut sitä, että kiinalaisissa tuotteissa ruukaa olla länsimaissa haitallisiksi luokiteltuja aineita. Jätettäisiinkö edes USAn ydinpommipolitiikka tämän ulkopuolelle.

[INTOPIC]
Luulisi HD DVD-laitteita myyviä tahoja ketuttavan, kun Kiinassa samaa tallennusmediaa pureva laite maksaa murto-osan oman tuotteen hinnasta.
[/INTOPIC]

Jatkakaa.

1712.9.2007 13:23

Lainaus:
Et omista varmaan nokia N-sarjalaista, ne tehdään nimittäin Suomessa.
itellä on Nokia N-93 ja Nokia 6131 työ\vara luuri
Lainaus:
Kaikkihan siellä kiinassa tehdään. Vähintään Aasiassa. Ja sen lisäksi voisi sanoa, että ihan samoissa tehtaissa ne laatumerkit ja jotkuu "halpamerkit" tehdään.
luultavasti samat henkilöt toisessa jutussa kehuu sony,Pioneer ym Samsung merkkiä mut haukuu kiina\aasian maista tulevaa elekronikka tavaraa

1812.9.2007 13:38

Lainaus:
Eiköhän kirjoittaja tarkoittanut sitä, että kiinalaisissa tuotteissa ruukaa olla länsimaissa haitallisiksi luokiteltuja aineita. Jätettäisiinkö edes USAn ydinpommipolitiikka tämän ulkopuolelle.
Vaikka tuote tulisi Kiinasta tai muualta aasiasta, niin tulliselvitykset nekin joutuvat käymään läpi. Joten ei sieltä aasiastakaan voi tulla mitä tahansa haitalliseksi luokiteltua materiaalia.

1912.9.2007 14:39

Lainaus:
Ensimmäiset soittimet ja elokuvat on tarkoitus tuoda myyntiin ennen ensi kesän Pekingin olympialaisia. Tällä hetkellä soitinten tai elokuvien hinnoista ei ole kerrottu mitään, mutta todennäköisesti kyseessä on hintansa puolesta kilpailukykyinen ratkaisu Kiinan markkinoille ja samalla soittimia saattaa päätyä myös Kiinan ulkopuolelle, koska soittimet toistavat myös HD DVD -elokuvia.

Odotellaan ja seurataan mitä,ja minkä laatuista tavara on
ennen kun sahataan se kokonaan,muistan kuinka Samsung sai
monet haukkumiset ennen ku moni hyväksyi merkin.(en kuitenkaan
omista yhtään Samsungia).

2013.9.2007 4:52

Kun nyt korealainen Samsung mainittiin, niin tuli mieleen, että vielä joku aika sitten Lucky Gold Star (nyk. LG) ja Samsungkin sai käytännössä kaikki haukkumaan korealaista elektroniikkaa. Nyt Samsung on jo maailman toiseksi suurin puolijohdevalmistaja (ja taitaa olla kännyvalmistajanakin toisena) ja tunnettu mm. laadukkaista LCD-näytöistään.
Topfield ja Procaster lienevät omalla alallaan melko tunnettuja korealaisia merkkejä?
Eivätkä vaikkapa nuo Huyndain tai Daewoon autotkaan enää paljoa erotu länsimaisista.
Eli uskon kyllä, että se muunkin Aasian ja tässä nyt erityisesti Kiinankin "laatu" viimeistään jonkin ajan päästä on ihan samaa kuin länsimaidenkin.

Kiinassahan valmistetaan valtavasti elektronikkaa, pitkälti vielä länsimaisten yhtiöiden nimissä tai lähes suoria kopioita länsimaisista tuotteista, mutta välillä jo näkee myös omaa designiä. Melkein väittäisin, ettei esim. Kiinassa (laillisesti) ja Suomessa valmistettua Nokialaista voi laadun perusteella erottaa toisistaan. Valitettavasti siinäkin (suuressa) maassa taso heittelee aivan laidasta laitaan - myyntiin tulee halpaa, jopa tahallaan huonosti tehtyä, tavaraa, mutta myös kuluttajaelektroniikaksi huippulaadukasta tavaraa.

Ja maailman tuloerojen ja vaurauden tasaantumisen kannalta voisi ajatella, että on tietysti hyväkin ostaa juuri köyhien maiden tuotteita(?). Kiinan talousmahdin (ja sotilas-) kasvuun ei tosin suomalaisia kuluttajia tarvita, sen verran vähän meitä on.

edit: Tuli vielä mieleen tuosta radioaktiivisuudesta, että Kiina on ilmeisesti räjäyttänyt 45 ydinpommia, esim. USA yli tuhat ja tuo itänaapurimmekin ainakin 700. Ydinvoimaloitakin on monessa muussa maassa paljon enemmän esim. pinta-alaa kohti. Miksi juuri Kiinasta pitäisi pelätä tulevan säteilevää tavaraa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2007 @ 07:03

2113.9.2007 13:47

Lainaus:
Lainaus:
Eiköhän kirjoittaja tarkoittanut sitä, että kiinalaisissa tuotteissa ruukaa olla länsimaissa haitallisiksi luokiteltuja aineita. Jätettäisiinkö edes USAn ydinpommipolitiikka tämän ulkopuolelle.
Vaikka tuote tulisi Kiinasta tai muualta aasiasta, niin tulliselvitykset nekin joutuvat käymään läpi. Joten ei sieltä aasiastakaan voi tulla mitä tahansa haitalliseksi luokiteltua materiaalia.
Eiköhän juuri ollut uutisissa, että tuhansissa myös suomalaisten kauppojen hyllyiltä löytyvissä kiinalaisissa tuotteissa, mm. leluissa, on Suomessa haitallisiksi lukeutuvia aineita.

2213.9.2007 13:50

Lainaus:

Vaikka tuote tulisi Kiinasta tai muualta aasiasta, niin tulliselvitykset nekin joutuvat käymään läpi. Joten ei sieltä aasiastakaan voi tulla mitä tahansa haitalliseksi luokiteltua materiaalia.
Eiköhän juuri ollut uutisissa, että tuhansissa myös suomalaisten kauppojen hyllyiltä löytyvissä kiinalaisissa tuotteissa, mm. leluissa, on Suomessa haitallisiksi lukeutuvia aineita.
Juu ja Lidl:stä löyty pilaantunutta lihaa. Mikä oli pointti?

2313.9.2007 14:00

Lainaus:
Lainaus:

Vaikka tuote tulisi Kiinasta tai muualta aasiasta, niin tulliselvitykset nekin joutuvat käymään läpi. Joten ei sieltä aasiastakaan voi tulla mitä tahansa haitalliseksi luokiteltua materiaalia.
Eiköhän juuri ollut uutisissa, että tuhansissa myös suomalaisten kauppojen hyllyiltä löytyvissä kiinalaisissa tuotteissa, mm. leluissa, on Suomessa haitallisiksi lukeutuvia aineita.
Juu ja Lidl:stä löyty pilaantunutta lihaa. Mikä oli pointti?

Mitä itse tuolla tarkoitat? Meinaatko, että jos Lidlistäkin ajoittain löytyy pilaantunutta lihaa, kiinalaisten tarvitsee vähät välittää, mitä tuotteissaan käyttävät?

2413.9.2007 14:05

Lainaus:

Mitä itse tuolla tarkoitat? Meinaatko, että jos Lidlistäkin ajoittain löytyy pilaantunutta lihaa, kiinalaisten tarvitsee vähät välittää, mitä tuotteissaan käyttävät?
Tarkoitan juuri sitä, että vahinkoja sattuu tullissakin ja varmasti ympäri maailmaa tulee kamaa joista löytyy sanomista.

2513.9.2007 14:14

Lainaus:
Lainaus:

Mitä itse tuolla tarkoitat? Meinaatko, että jos Lidlistäkin ajoittain löytyy pilaantunutta lihaa, kiinalaisten tarvitsee vähät välittää, mitä tuotteissaan käyttävät?
Tarkoitan juuri sitä, että vahinkoja sattuu tullissakin ja varmasti ympäri maailmaa tulee kamaa joista löytyy sanomista.

Kiinalaisessa kamassa niitä vahinkoja vaan on paljon keskivertoa enemmän. Ilmeisesti siksi, että siellä ei ole kannattavaa kiinnittää tarpeeksi huomiota tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen.

2613.9.2007 14:25

Lainaus:

Kiinalaisessa kamassa niitä vahinkoja vaan on paljon keskivertoa enemmän. Ilmeisesti siksi, että siellä ei ole kannattavaa kiinnittää tarpeeksi huomiota tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen.
Niin tai kyse on pelkästä tilastosta. Kannattaa huomioida miten paljon siellä on kansaa ja miten paljon siellä ylipäätään tehdään kaikkea teollisuutta ja etenkin mihin hintaan.

On aivan turhaa noin muutenkaan lähteä arvostelemaan aasiaa tuotteistaan niin kauan kun ei ole halukas maksamaan kalliimmin. Ei ne teollisuudet sinne aasiaan ihan turhasta lähde. Se on kallis investointi yrityksille, mutta koska kansa haluaa halpaa ja paljon, niin muutto aasiaan on kannattavaa.

Joten kannattaa sinä mielessä hieman katsoa mitä suustaan lasettelee.

2713.9.2007 15:08

Lainaus:
Niin tai kyse on pelkästä tilastosta. Kannattaa huomioida miten paljon siellä on kansaa ja miten paljon siellä ylipäätään tehdään kaikkea teollisuutta ja etenkin mihin hintaan.

On aivan turhaa noin muutenkaan lähteä arvostelemaan aasiaa tuotteistaan niin kauan kun ei ole halukas maksamaan kalliimmin. Ei ne teollisuudet sinne aasiaan ihan turhasta lähde. Se on kallis investointi yrityksille, mutta koska kansa haluaa halpaa ja paljon, niin muutto aasiaan on kannattavaa.

Joten kannattaa sinä mielessä hieman katsoa mitä suustaan lasettelee.
Jep jep, mutta halpa hinta ei silti saisi olla esteenä tuotteiden turvallisuudelle. Miten siihenkin reagoitaisiin, jos Mäkkärissä myytäisiin 10c hintaista hampurilaista, jossa yhden prosentin todennäköisyydellä olisi lyijyä.

EDIT: Tajusin juuri, että mulle tämä koko väittely on aivan yhdentekevä, enkä edes välitä, jos kiinasta tulee tappavia leluja. Ymmärrän oikein hyvin, miksi sinne on kannattavaa ulkoistaa, ja minusta ulkoistaminen on hyvä asia. Go go Kiina. Raattis kuittaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2007 @ 15:14

2813.9.2007 15:20

Lainaus:

Jep jep, mutta halpa hinta ei silti saisi olla esteenä tuotteiden turvallisuudelle. Miten siihenkin reagoitaisiin, jos Mäkkärissä myytäisiin 10c hintaista hampurilaista, jossa yhden prosentin todennäköisyydellä olisi lyijyä.
Itse asiassa on varmasti isompikin mahdollisuus noillakin hinnoilla saada pilaantunuttta ruokaa jostain ruokapaikasta, joka on pahempi asia kuin jos tuote sisältää lyijyä. Todennäköisesti kaikki syömämme ruoka jonkun minimaalisen määrän lyijyä sisältääkin. Kyse on siis enempikin määristä, mikä on vaarallista ja mikä ei.

2913.9.2007 16:09

Lainaus:
Eiköhän juuri ollut uutisissa, että tuhansissa myös suomalaisten kauppojen hyllyiltä löytyvissä kiinalaisissa tuotteissa, mm. leluissa, on Suomessa haitallisiksi lukeutuvia aineita.
koska EU luokittelee huomattavasti tarkemmin kaikki aineet ja nyt totesivat että valmistettavista leluissa oli haitalliseksi luokiteltua ainetta vaikka on valmistanut aina samoin menetelmin mutta kun meidän järjestelmä tarkkaillaan "täi kamalla" entisen rölli peikon kamman sijaan niin löytyy enemmän haitallisia aineita kun ennnen

Euroopan parlamentin kanta, vahvistettu toisessa käsittelyssä 5. heinäkuuta, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2005/.../EY antamiseksi tiettyjen vaarallisten aineiden ja valmisteiden markkinoille saattamisen ja käytön rajoituksia koskevien jäsenvaltioiden lakien, asetusten ja hallinnollisten määräysten lähentämisestä annetun neuvoston direktiivin 76/769/ETY muuttamisesta 22. kerran (lelujen ja lastenhoitotarvikkeiden sisältämät ftalaatit)

Komission kysyttyä neuvoa myrkyllisyyttä, ekomyrkyllisyyttä ja ympäristöä käsittelevältä tiedekomitealta (CSTEE) tämä on antanut lausuntoja kyseisten ftalaattien aiheuttamista terveysriskeistä.

Alle kolmivuotiaille tarkoitetuista suuhunpantavista lastenhoitotarvikkeista ja leluista, jotka on valmistettu tiettyjä ftalaatteja sisältävästä pehmeästä PVC:stä, 1 päivänä heinäkuuta annetussa komission suosituksessa 98/485/EY(4) jäsenvaltioita kehotetaan toteuttamaan toimenpiteitä lasten terveyden suojelun korkean tason varmistamiseksi näiden tuotteiden osalta.

Ftalaatteja sisältävien lelujen ja lastenhoitotarvikkeiden markkinoille saattamista koskevat rajoitukset, joita eräät jäsenvaltiot ovat jo ottaneet käyttöön, vaikuttavat suoraan sisämarkkinoiden toteutumiseen ja toimintaan.

Suomen tullilaboratorio tutki vuonna 2005 pistokokein yhteensä 698 leluerää, joista useammasta kuin joka viidennestä (151 erää) löytyi määräysten vastaisuuksia. Suhteellisesti eniten puutteita oli koneisto- ja muovileluissa, joista puuttuivat tarvittavat varoitusmerkinnät ja ikäsuositukset. Suurin osa virheellisistä lelueristä oli peräisin Aasian maista, kuten Kiinasta.

et ei tuo nyt maailman loppu ole

joten älä osta lapsellesi leluja ???

Laki lelujen turvallisuudesta

3014.9.2007 4:42

jaa-a itse en pidä siitä että kiinalaiset kopioivat muiden tekniikkaa mutta minkäs sille mahtaa.

3114.9.2007 19:56

Tietääkseni ei tietämättömiä ole kovinkaan monta täällä
lännen puolella,jotka eivät tiedä että isot elektroniikka
tuotteiden valmistajat,Nokia mukaan lukien hakee ulkoisia valmistajia komponenteille joita he käyttävät.Luonnollista on myös se että he kääntävät katseensa sinne missä se kullakin hetkellä on
edullisinta heidän valmistukselleen.Ennen se varmaan oli Malaysia,
luultavasti näin ei ole tänään,eiköhän Kiina ole seuraavana
vuorossa?Ei Nokian laatu siitä heikkene jos kontrolli
Kiinasta tulevaan tavaraan on riittävä,tilaajan puolelta,tämä
on siitä kiinni.
Olen melko varma että ei Iphonea:kaan valmisteta kaiken kaikkiaan
Jenkeissä.

3222.9.2007 10:46

Taitaapa sitä vikaa olla jenkkienkin, ja varmaan lähes kaikkien muidenkin taloutensa optimoivien maiden ja yritysten toimissa, eikä vain kiinalaisissa...

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Leluva...0493552?ref=rss

"Leluvalmistaja Mattel pyysi anteeksi Kiinalta
Julkaistu: 21.9.2007 18:10

Yhdysvaltalainen leluvalmistaja Mattel pyysi perjantaina anteeksi Kiinalta äskeistä lelujen myrkkyskandaalia. Yhtiön mukaan syynä olivat valtaosassa tapauksista sen omat suunnitteluvirheet, eikä kiinalaisia alihankkijoita voi syyttää niistä."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto