AfterDawn: IT-alan uutiset

SanDisk esitteli kilpailijan iPod Nanolle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.9.2007 14:43 Kommentteja (12)

SanDisk esitteli kilpailijan iPod Nanolle Flash-muisteista ja kannettavista mediasoittimista tunnettu SanDisk on julkaissut kilpailijan Applen uudelle iPod Nano -soittimelle. SanDiskin uutuus kulkee Sansa View -nimellä ja se kilpailee Nanon kanssa niin ominaisuuksiensa kuin hintansa puolesta.
Sansa View -soittimesta tulee myyntiin kaksi versiota, joista toisessa muistia on vakiona 16 gigatavua ja toisessa 8 gigatavua. Kummankin soittimien muistia voi laajentaa jopa 8 gigatavun microSD-muistikortilla, jos soittimen oma muisti ei ole tarpeeksi tilava omaan käyttöön.

Soittimen mediaominaisuudet ovat kokeneet huomattavia parannuksia SanDiskin aikaisempiin soittimiin verrattuna, sillä uutukaisessa on 2,4-tuuman 320x240-resoluution LCD-näyttö, jonka avulla voi katsella WMV- ja MP4-videotiedostoja sekä JPEG-kuvia. Soittimen mukana tulee SanDiskin oma Sansa Media Converter -ohjelma, jolla yhteensopimattomat videotiedostot (esim. DivX-tiedostot) voi muuntaa sopivaan formaattiin.

Audion puolella tuetaan MP3-, WAV- ja WMA-tiedostoja. Myös DRM-suojatut WMA-tiedostot toistuvat soittimessa. Soittimesta löytyy myös FM-radio ja sisäänrakennettu mikrofoni audion tallentamista varten.

Ladattavan akun pitäisi toistaa musiikkia 35 tuntia yhdellä latauksella ja videota vastaavasti 7 tuntia. Kokoa soittimella on 10,9 x 5,0 x 0,9 cm ja painoa 82 grammaa. 16 gigan muistilla varustetun soittimen suositushinta Yhdysvalloissa tulee olemaan noin 200 dollaria ja 8 gigatavun mallin puolestaan noin 150 dollaria. Soitin tulee Yhdysvaltojen markkinoille lokakuussa ja muiden markkina-alueiden pitäisi seurata pian perässä.Lähteet:
Gizmodo
SanDisk (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

110.9.2007 15:42

Sopivat hinnat...

210.9.2007 15:49

Vihdoinkin vaihtoehto ipodin rinnalle.

310.9.2007 15:52

näh.. nämä on taas näitä joita kauppojen hyllyt ovat jo pullollaan...

siirtääkö joku ihan oikeasti näihin jotain videoita?.. kyllä näkee kamalan vaivan sen eteen että voi silmät kipeänä tährystellä jotakin liikkuvaa sekasotkua pienellä ruudulla x-(

ja sitten pelkkään musiikkiin... kaikilla on jo mp3-soitin, ihan sama mikä sen merkki on, sellainen jo kuitenkin löytyy.

ainut josta hyötyä tällä hetkellä on noista härveleistä on ipod touch, se kun ei yritä olla yksinään musiikki tai videosoitin vaan sillä voi tehdä oikeasti jotain hyödyllistä sen viihteen lisäksi.

erillisellä softalla sen saa synkkaamaan myös muiden kuin itunesin kanssa. (ratkaisi kaupan)

410.9.2007 15:54

Uskon, että hinnan takia kyseinen soitin voi menestyä hyvin, mutta en usko, että se iPodin voittaa, kun uudet iPodit ovat tulossa markkinoille...

510.9.2007 16:11

Ajattelin ostaa tuon edeltäjän, mutta päätöksen kuitenkin muutti se fakta, etten tarvi moista. Minulle riittää kun saan kotona kuunnella epäsäännöllisesti jotain, ja lenkille tuommoinen 4 vuotta vanha creativen roska.

Lainaus:

siirtääkö joku ihan oikeasti näihin jotain videoita?.. kyllä näkee kamalan vaivan sen eteen että voi silmät kipeänä tährystellä jotakin liikkuvaa sekasotkua pienellä ruudulla x-(
Kännykkään olen siirrellyt muutaman jakson Entouragea, Simpsoneita ja Futuramaa. Kaikki täysin katselukelpoista ja äänikin on hyvää, kännykkänä Sam.-D600E. Kyllä tuo pieneltäkin ruudulta etenkin pitkällä bussi/auto/juna(/lento: D600:ssa ei saa "lentokone"-modia, mutta uudemmissa malleissa saa) -matkalla kelpaa katsella, kun ei ole muuta virikettä tai matkaseuraa. Tekstitkin näkyy täysin selvänä niissä pätkissä, mitä olen boxilta rippaillut.

610.9.2007 19:11

Hinta, ulkonäkö ja akunkerto vaikuttaa hyvältä. Toivottavasti Sandisk ei ole sössinyt tällä kertaa, kuten edeltäjän kanssa, jossa videoiden katselu ei käytännössä onnistunut ja kontrollikiekko ei toiminut kunnolla.

712.9.2007 10:59

Lainaus:
Vihdoinkin vaihtoehto ipodin rinnalle.
TODELLAKIN!

Lainaus:
näh.. nämä on taas näitä joita kauppojen hyllyt ovat jo pullollaan...
Niin, näitähän on kaupan hyllyt pullollaan... Niin on myös nykyään jo uskomattoman ylihintaisia ipodeja! siinä alle 150e kun tuo 8 gib malli on kun se suomeen ilmestyy, niin se on kyllä varma ostos, ellei applen uudet ipodit ole parempia, ja hinnaltaan kilpailukykyisiä.

Lainaus:
siirtääkö joku ihan oikeasti näihin jotain videoita?.. kyllä näkee kamalan vaivan sen eteen että voi silmät kipeänä tährystellä jotakin liikkuvaa sekasotkua pienellä ruudulla x-(
Juubajuu. BlasterX jo vastasi tähän.. mutta kumminkin, mulla on N73 johon oon laitellu parit leffat ja simpsoneja ja kyllä se ruutu ihan hyvän kokonen on! Ja ompas kauheen vaikeeta parilla napin painalluksella konvertoida vaikka leffa ja copy pasteta se sitten muistikortille :D

815.9.2007 17:55
Afterlif
Inactive

Akun kestoaika on ihan hyvä ja ihan hyvännäköinen laite mutta nimestä en oikein tykkää =D ipod kuullostaa paremmalta.

Applea inhoan ja sen tuotteita, paitsi Ipodia
Suosin Microsoftin laitteita mieluusti ja suosittelen :D

917.9.2007 7:39

Apple ja sanat: "hinnaltaan kilpailukykyinen", eivät voi esiintyä samassa lauseess; apple myy kaiken hirveillä katteilla. Toki siis ymärtääkseni laadukasta kamaa ja ennen kaikkea tyylikästä muotoilua.. ja ns. high-end-tuotteillahan on käsittääkseni yleensäkin isommat (prosentuaalisestikin) katteet..

108.10.2007 16:17

Olin kyllä todella iloinen kuullessani näiden hinnasta! Hyvä, että saadaan Applelle hintakilpailua, sillä hommahan menee niin, että Apple voi pyytää iPodeista aivan niin paljon kuin ihmiset suostuvat niistä maksamaan. Nyt kun kaupan on vastaavanlainen, mutta reilusti halvempi soitin saattaa Applekin laskea soitintensa hintoja.

Tuosta Applen laadusta verrattuna Sandiskiin sen verran, että myymistäni Sansoista yksikään ei ole vielä tullut takaisin. Sandiskin kokemuksella kyse ei ole ainakaan siitä, etteivätkö he osaisi tehdä soittimista laadukkaita - uskon firman panostavan erityisesti siksi, että pienetkin huhut huonosta laadusta paisuvat nykyään vallan mahdottomiksi.
Vertailun vuoksi olen kuullut monesta iPodin käyttäjästä, jolla on jo jopa viides iPod kierrossa - se kysyy jo valmistajauskollisuutta :) Tosin voihan tämäkin olla vain paisunut nettijuttu.

1126.12.2007 12:33

itte omistan ipod touchin aika pirun kätevä laite :DDD

1226.12.2007 12:36

nii, oisko teil mitää sivuu mist voisin ladata ipodiin ilmaiseksi leffoi,musiikki. yms....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto