AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple korvaa 100 dollaria iPhonen ostajille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.9.2007 07:31 Kommentteja (27)

Apple korvaa 100 dollaria iPhonen ostajille Applen keskiviikkoinen ilmoitus iPhonen hinnanalennuksesta ei ole miellyttänyt kaikkia, sillä 200 dollarin hinnanalennus on huomattava menetys niille, jotka ovat ostaneet puhelimensa aikaisemmin.
Applelle tulvi paljon vihaisia yhteydenottoja, joiden valossa Apple on päättänyt korvata asiakkailleen osan heidän menetyksistään. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs julkaisi asian tiimoilta avoimen kirjeen, jossa hän pyytää anteeksi niiltä kuluttajilta, jotka tuntevat olonsa petetyksi hinnanlaskun takia. Jobs sanoo, että Apple antaa jokaiselle aikaisemmalla ja samalla kalliimmalla hinnalla iPhonen ostaneelle kuluttajalle 100 dollarin lahjakortin, jonka voi käyttää Applen myymälöissä tai verkkokaupassa.

Apple julkaisee ensi viikolla tarkemmat tiedot siitä, miten iPhonen omistajat saavat lahjakorttinsa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tuotteen hinnanalennus vaikuttaa takautuvasti tuotteen hankkineisiin asiakkaisiin. Vuonna 2002 Microsoft laski Xbox-pelikonsolin hintaa ja tarjosi samalla vanhoille Xboxin omistajille tämän takia ilmaiseksi kaksi heidän valitsemaansa peliä ja yhden lisäohjaimen.

Jobs huomioi kuitenkin kirjeessään, että edelläkävijät maksavat hankkimistaan tuotteista aina ylimääräistä ja maailmassa tulee aina olemaan ihmisiä, jotka ostavat tuotteensa vääränä päivänä ja tämän vuoksi he eivät pääse hyödyntämään esim. seuraavalla viikolla tapahtuvaa hinnanalennusta.

Taloudellisesti Applen takaisinmaksulle tulee hintaa joitakin kymmeniä miljoonia dollareita.

Lähteet:
Apple
Tietokone

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

17.9.2007 7:56

Kohtuu reilua, nokia ei tuota tekisi ja tuskin sonykaan,,

27.9.2007 8:13

Nyt Apple on mielestäni jo kuitenkin turhan reilu.

37.9.2007 8:23

Eipä tuo kuitenkaan hirveesti Applelle tule maksamaan loppujenlopuksi... saahan ne rahansa takaisin kun lahjakortilla saa vain Applen tuotteita. Valmistuskustannukset eivät ole kuitenkaan samat kuin hinnat kuluttajalle...

47.9.2007 8:43

Sinänsä hyvä veto Applelta. Nyt kuluttajat uskaltavat ostaa kaikkia Applen uutuus tuotteita tulavaisuudessakin ja samalla toivoa saavansa hyvitystä hinnasta ajan kuluessa. Mielenkiintoista nähdä ottaako Apple tämän tavaksi, vai oliko tämä vain kertaluontoinen tapahtuma.

Ja toisaalta Applen katteilla ei ole paha antaa 100 USD:n lahjakorttia 'omaan' myymäläänsä.

57.9.2007 9:30

100 dollarin lahjakortti käy sekä Applen Retail Storeen että Applen Online Storeen. Näissä myydään aika paljon muutakin kuin Applen tuotteita. Ellei ole perillä asioista ei kannata vetää omia johtopäätöksiä.

Applen Suomen Online Store: http://store.apple.com/Apple/WebObjects/fistore/

Kannattaa myös katsoa myös Lähteet sanan alta tuo Apple-linkki, se on linkitetty Steve Jobsin avoimeen kirjeeseen.

Monelle iPhonen omistajalle uskoisin kuitenkin tämän hyvityksen menevän Leopardin ostamiseen tässä loppusyksystä.

Applella ne katteet ei muuten ole sen kummallisempia kuin muuallakaan. Poislukien tietyt tuotteet, esimerkiksi Storesta ei kannata ostaa lisämuistia Macia tilatessa, vaan hommata muistit muualta.

67.9.2007 9:44

huoh. "plajon vihaisia yhteyden ottoja".... siis totta kai hinnat alenevat so what? paska munkki vaan tommonen.

77.9.2007 11:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:
huoh. "plajon vihaisia yhteyden ottoja".... siis totta kai hinnat alenevat so what? paska munkki vaan tommonen.
Olen kyllä täysin samaa mieltä. Jos ostaa juuri markkinoillei tulleen laitteen, niin ei kyllä mielestäni tarvitse olla itkemässä jos hinta tippuu nopeasti.

Tosin ihan asiallinen teppu ompulta vaikka hyvitetäänkin vain omilla tuotteilla, saavatpa ainakin houkuteltua jokusen käyttäjän sitten käyttämään heidän verkkokauppaa ja tuomaan rahaa takaisin heille, mikä on sinänsä ok. Sehän on pelinhenki.

87.9.2007 16:01

Lainaus:

Tosin ihan asiallinen teppu ompulta vaikka hyvitetäänkin vain omilla tuotteilla, saavatpa ainakin houkuteltua jokusen käyttäjän sitten käyttämään heidän verkkokauppaa ja tuomaan rahaa takaisin heille, mikä on sinänsä ok. Sehän on pelinhenki.
Jep, meinaan kanssa, että menee täysin markkinoinnin piikkiin. Ensimmäinen aatos mullakin oli, että "turhan reilua". Mutta markkinointi nääs maksaa. ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2007 @ 16:01

97.9.2007 16:27

Ai ai ai ku oli mukava tempaus applelta

107.9.2007 17:29

Aika tyhmä saa olla jos ei tajunnut, että tossa alkuperäisessä hinnassa on reilusti yli puolet ilmaa ja vain sitä että sillä saadaan näiltä kiireisimmiltä tekniikan ostajilta löysät rahat pois. Onhan tuo mukavaa applelta, mutta kyllä minusta saa ihan itseään syyttää tommosesta, tai sitten olla tyytyväinen siihen maksamaansa hintaan.

117.9.2007 19:14
henkettu
Inactive

Että sellaset "korvaukse". lol

128.9.2007 6:17

Ettekö vieläkään tajua et sieltä applen myymälöistä saa, vaikka Lg:n kajarit, eikä apple siitä kauheasti hyödy kun asiakas ostaa kilpailijan tuotetta!!

138.9.2007 6:26

Tämmöinen on maailman parasta mainontaa...apple on meidän kaikkien kaveri:D

148.9.2007 6:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Applella ne katteet ei muuten ole sen kummallisempia kuin muuallakaan.
Heh heh, eipä vissiin :)

158.9.2007 9:58

Kannattaa ensin perehtyä ennenkuin sanoo mitään tyhmää.
Kuin monta kertaa olet tilannut Storesta tavaraa? Oletko käynyt siellä katsomassa valikoimaa? Puhutaanko nyt Storessa myynnissä olevista tavaroista niin kuin alussa, vai Applen valmistamista laitteista? Et taida olla Mac käyttäjä?

168.9.2007 11:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Kannattaa ensin perehtyä ennenkuin sanoo mitään tyhmää.
Kuin monta kertaa olet tilannut Storesta tavaraa? Oletko käynyt siellä katsomassa valikoimaa? Puhutaanko nyt Storessa myynnissä olevista tavaroista niin kuin alussa, vai Applen valmistamista laitteista? Et taida olla Mac käyttäjä?
No voi jeesus sentään, samat muovit ja samat komponentit kun muissaki laitteissa ja samassa paskoissa kinkke-tehtaissa ne valmistetaan. Reilusti kalliimmat tuotteet kuitenki. Apple ei taidaa maksaa muotoilusta laitevalmistajalle.

178.9.2007 13:20

Eli puhut nyt siis Applen tietokoneista? Vois olla helpompi ymmärtää jos argumentoisit selkeämmin, jos puhuit tietokoneista, olit täysin väärässä, Applen koneet ovat huomattavasti halvempia kuin vastaavat PC:t esimerkiksi. Tämä on ihan fakta, ja moni Microsoftin fanipoika tuntuu olevan toista mieltä, sikäli huono, koska kyseessä ei ole mielipidekysymys.. Freetardsit on erikseen sitten :)

Mitä kalliimpaan hintaluokkaan mennään, sitä selkeämmin ero tulee esille.

188.9.2007 13:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Eli puhut nyt siis Applen tietokoneista? Vois olla helpompi ymmärtää jos argumentoisit selkeämmin, jos puhuit tietokoneista, olit täysin väärässä, Applen koneet ovat huomattavasti halvempia kuin vastaavat PC:t esimerkiksi. Tämä on ihan fakta, ja moni Microsoftin fanipoika tuntuu olevan toista mieltä, sikäli huono, koska kyseessä ei ole mielipidekysymys.. Freetardsit on erikseen sitten :)

Mitä kalliimpaan hintaluokkaan mennään, sitä selkeämmin ero tulee esille.
Totuus nyt on aivan selkee, Applen tuotteet ovat keskivertoa kalliimpia. Se fakta ei siitä miksikään muutu. Voit tehdä hintavertailua ihan vapaasti vaikka verkkokaupan sivuilta.

Komponenttitasolla kuitenkin puhutaan PC:n ja Macin osalta identtisistä laitoksista. Nykyään jopa prosessorista lähtien.

198.9.2007 13:45

Ei. Mä tiedän kyllä mitä niiden sisältä löytyy. Se että ne ois kalliimpia on vanha urbaanilegenda. Todellisuusessa tilanne on tänä päivänä toisinpäin. Se on fakta. En aio enää osallistua keskusteluun aiheen pohjalta. Kiitos.

208.9.2007 14:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Ei. Mä tiedän kyllä mitä niiden sisältä löytyy. Se että ne ois kalliimpia on vanha urbaanilegenda. Todellisuusessa tilanne on tänä päivänä toisinpäin. Se on fakta. En aio enää osallistua keskusteluun aiheen pohjalta. Kiitos.
Noh, jos Verkkokaupan hinnat on "vanha urbaanilegenda" niin ok. Mä kyl ihan tarkistin noi hinnat. Sä et saa ainakaan pöytäkonetta alta 500 euroon verkkiksestä, mutta vastaavan kokoonpanon PC:nä sä saat alta 500 eurolla. Sitten kun puhutaan kokonaisuuksista, joissa on näytötkin, niin hinnat ryöpsähtää Macin osalta pilviin, jos vertaa samaa kalustoa PC:nä.

Entisestään hinnat potkii Macin osalta, jos alat miettimään päivityksiä.

218.9.2007 14:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Ei. Mä tiedän kyllä mitä niiden sisältä löytyy. Se että ne ois kalliimpia on vanha urbaanilegenda. Todellisuusessa tilanne on tänä päivänä toisinpäin. Se on fakta. En aio enää osallistua keskusteluun aiheen pohjalta. Kiitos.
Joo, kyl sä tiiät. Ei sitten keskustella enää tämä aiheen pohjalta. Kiitos.

228.9.2007 19:02

oli toi minusta ainakin reilua niille jotka sen mokan menivät tekemään että ostivat liian aikaisin ja jos kerta aple saa kuitenkin osan "rahastaan" takaisin niin menetykset tuskin olivat kovin suuret.
kyllä minä ainakin olisin todella tyytyväinen tälläiseen toimintaan ja mahdollisesti hankkisin aplen tuotteita tulevaisuudessakin jos tuommoinen toimintatapa jatkuisi ;)

238.9.2007 20:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aifi:
Ettekö vieläkään tajua et sieltä applen myymälöistä saa, vaikka Lg:n kajarit, eikä apple siitä kauheasti hyödy kun asiakas ostaa kilpailijan tuotetta!!

Se on silti applen myymälä. Ei se ilmaista ole, mutta ei lähellekkään sama jos antaisi sen satasen puhtaana käteen.

Edit: Niin ja mielestäni näin ei pitäisi tehdä. Jos haluaa uutuuden heti, pitää olla valmis maksamaan siitä enemmän. Jokaisen luulisi tietävän. Ymmärrän, että applelle helpompi ratkaisu, mutta silti...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2007 @ 08:28

249.9.2007 8:44

Mainostemppu jolla pyritään saamaan hyvää mainetta yhtiölle. Jokaisen henkilön kuka ostaa ihan uuden kännykän pitäisi tajuta että laitteissa on reilusti ylihintaa. Täten itseään saa vaan syyttää kun hötkyilee ja ostaa kaiken kalliilla. Palautuksille ja kitinälle ei täten ole mielestäni aihetta...
Maltti on valttia :)

259.9.2007 14:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Ei. Mä tiedän kyllä mitä niiden sisältä löytyy. Se että ne ois kalliimpia on vanha urbaanilegenda. Todellisuusessa tilanne on tänä päivänä toisinpäin. Se on fakta. En aio enää osallistua keskusteluun aiheen pohjalta. Kiitos.
Noh, jos Verkkokaupan hinnat on "vanha urbaanilegenda" niin ok. Mä kyl ihan tarkistin noi hinnat. Sä et saa ainakaan pöytäkonetta alta 500 euroon verkkiksestä, mutta vastaavan kokoonpanon PC:nä sä saat alta 500 eurolla. Sitten kun puhutaan kokonaisuuksista, joissa on näytötkin, niin hinnat ryöpsähtää Macin osalta pilviin, jos vertaa samaa kalustoa PC:nä.

Entisestään hinnat potkii Macin osalta, jos alat miettimään päivityksiä.

Shadown on oikeassa, pitäisi tässä hommata pöytäkone max.500€ on käytettävissä. Tuli mieleen että voisi harkita miniä, vaan hinnathan lähtee 600€. Lähtöhinta alkoi oikein huvittamaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2007 @ 14:45

269.9.2007 15:09

Katsoitko itse ollenkaan käytettyjä? esim.vuoden vanha konen


Copyright © 2007 Aifi. All rights reserved.

279.9.2007 15:16

Vilkaisin hopeisen omenan foorumiltakin käytettyjen hintoja ja pidän käytettyjenkin hintoja melko kovana.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto