AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhone ohitti älypuhelimien myynnit Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.9.2007 14:39 Kommentteja (18)

iPhone ohitti älypuhelimien myynnit Yhdysvalloissa Applen huomiota keränneen iPhone-matkapuhelimen ensimmäiset epäviralliset myyntitiedot ovat paljastuneet, kun iSuppli-tutkimusyhtiö julkaisi omat tietonsa.
iSupplin mukaan iPhone nappasi 1,8 prosentin osuuden Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista heinäkuun aikana. Täten heinäkuussa Yhdysvalloissa myytiin 220 000 iPhonea. Tämän myötä iPhone ohitti myynneissä kaikkien muiden valmistajien älypuhelimet ja iPhonen edelle ominaisuuksiltaan edistyneissä puhelimissa pääsivät ainoastaan LG:n suositut Chocolate-puhelimet. iSuppli ei kuitenkaan luokittele iPhonea älypuhelimeksi, koska ainakaan toistaiseksi puhelimella ei voida virallisesti ajaa omia sovelluksia, vaan kuluttajan on tyytyminen puhelimen mukana tulleisiin ohjelmiin.

iSupplin mukaan mikään muu matkapuhelin ei ole vallannut samanlaista markkinaosuutta yhtä nopeasti, joten kyseessä on uusi ennätys.

iSuppli keräsi tietonsa haastattelemalla kuluttajia, joten tiedot eivät edusta todellisia iPhonen myyntejä. iSuppli arvioi kuitenkin, että iPhoneja myydään tänä vuonna noin 4,5 miljoonaa kappaletta ja vuoteen 2011 mennessä iPhoneja olisi myyty noin 30 miljoonaa kappaletta.

Puhelimien myynnin lisäksi iSuppli selvitti, että neljäsosa iPhonen hankkijoista oli vaihtanut matkapuhelinoperaattorinsa AT&T:ksi, jolla on yksinoikeus iPhonen kanssa toimiviin matkapuhelinliittymiin Yhdysvalloissa.

Lähteet:
Tietokone
Reuters

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

15.9.2007 14:56

Milloinkahan iPhone tulee Suomen markkinoille?

25.9.2007 15:04

jaa toivottavasti ei koskaan. ei suomalaiset tommosia tarvi

35.9.2007 15:15

Pelkkää hypeä tuo myyntimenestys, oikeat luvut selviää vasta kun puhelin on ollut myynnissä pitempään.

45.9.2007 15:57

Lainaus:
iSuppli arvioi kuitenkin, että iPhoneja myydään tänä vuonna noin 4,5 miljoonaa kappaletta ja vuoteen 2011 mennessä iPhoneja olisi myyty noin 30 miljoonaa kappaletta.
Tuleekohan iPhonesta uusia versioita esim. vuoden tai puolen vuoden välein. Tuskin kukaan täysjärkinen ostaisi vuonna 2010 vuonna 2007 myyntiin tulleen puhelimen.

Hox! En tarkoita, etteikö vanhapuhelin voisi toimia montaa vuotta. Eri asia on ostaako noita kukaan esim. vuoden päästä.

55.9.2007 16:13

Totta kai sieltä tulee uusia malleja. Jotain "uutisia" (huhuja) on ollut, että Apple olisi suunnittelemassa jo Iphone Nano puhelinta.

65.9.2007 16:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaska551:
jaa toivottavasti ei koskaan. ei suomalaiset tommosia tarvi
Ja nokian paskaa n95:tkö sitten? Mitä enmmän malleja ja valmistajia erihintaluokissa tuo sitä kilpailua ja sitä enmmän valmistajat joutuvat satsaamaan niiden ominaisuuksiin, laatuun jne...ja siinä sivussa saattaapi hinnatkin tippua. Itselläni on samsung ja olen innolla odotellut tuota iphone hipellettäväksi jotta voisi kokeilla olisiko se seuraava malli. Nokialla on ainakin laatu tippunut rajusti, itselläni oli kauan 6600:n ja pidin sitä hyvänä, no vaihdoin sen n70:n joka on ihan paska ja se vaihtui samsungiin, kun työ puhelimena oli samsung ja olin sen todennut hyväksi...joten kilpailu tekee meille kuluttajille hyvää ja valmistajille koska he joutuvat myös petraamaan omia tuotteitaan..

75.9.2007 16:49

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Ja nokian paskaa n95:tkö sitten? Nokialla on ainakin laatu tippunut rajusti.

Nokian N95 ei kyllä ole mikään paska (anteeksi kiroiluni). Vertaa N95 ja I-Phone... I-phööni hävii kyllä aika reippaasti. Nokialla vain on se uusi maksettu ominaisuus: Ei saa yhteyttä :D (tuokin johtuu symbian käyttiksestä ja 3G verkosta).
Nokialla on kyllä laatu tippunut huomattavasti vuosien varrella. (nokian 3210/5110 ei saanut hajalle vaikka heitit talon katolta).
Samsungi on puhelimena hyvä, muuhun siitä ei oikeen ole. Kilpailua, kilpailua hyvät puhelimien valmistajat!

85.9.2007 16:52

Lainaus:
Ja nokian paskaa n95:tkö sitten?
Omistan N95:n, enkä keksi siitä juurikaan pahaa sanottavaa..
Okei, turha medianappula, ja sen sellaista pientä, mutta loistava hankinta kaikenkaikkiaan.

Omistan myös samsungin d600:n, ja niin hyvä puhelin kuin onkin, tekstiviestien kirjottaminen sillä on aivan hanurista..

Iphone ei kyllä lukemani perusteella ole minkäänlainen kilpailija nokialle, tai symbian puhelimille siis, mitä puhelimiin ja niiden ominaisuuksiin tulee.

95.9.2007 17:00

Vähän ohi aiheen!

Äsken kommentoitiin nokian laadun laskeneen. Olen itse aivan samaa mieltä. Ennen nokia oli laadukas suomalainenyritys, nykyään aivan jotain muuta. Esim osien alihankkijat siirretään kiinaan, mm. koko puhelinten valmistus. Laatu on myöskin sen mukaista. Nykyajan tuotteissa ratkasevinta on aina uudet, uudet ja uudet ominaisuudet. Näitä myöskin tuotetaan hirveää kyytiä, mutta laatuun ei enään panosteta samalla tavalla, kuin ennen. Mihin maailma on menossa jos kaikki yritykset hakevan vain maximaalista voittoa ja halpoja kustannuksia. Siinä sivussa tuotetaan kilo sontaa, joka hajoaa kolmen viikon päästä. Suorastaan pelottava suunta uusilla tuotteilla :(

Esim. wanha nokia 3210 joka on luureista täydellisin nykäänkin. Ei mitään vikaa toimii kun junanvessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2007 @ 17:02


105.9.2007 17:50

Nykyään ei ole mitään järkeä valmistaa kestäviä bulkkituotteita.Neljännesvuosittain on viivan alla oltava + ja mielellään paljon.Se että me pässinpäät ostamme kokoajan uutta ja kiiltävää, ei ole firmojen vika.Ja toisaalta nykyään tulee kokoajan jotain uutta(tarpeellisuudesta en tiedä)ja mielenkiintoista.Ja ehkä ihmiset täyttävät jotain tarvetta kaikella krääsällä.

115.9.2007 17:50

Nyt kun iPhonen hinta laski 399 dollariin 599:sta(8 Gb malli), ei hinta tunnu enää yhtä pahalta. Suomessa hinta tulee kylläkin varmasti olemaan korkeampi kun se tänne joskus tulee myyntiin.

125.9.2007 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti afokafko:
Vähän ohi aiheen!

Äsken kommentoitiin nokian laadun laskeneen. Olen itse aivan samaa mieltä. Ennen nokia oli [b]laadukas suomalainen
yritys, nykyään aivan jotain muuta. Esim osien alihankkijat siirretään kiinaan, mm. koko puhelinten valmistus. Laatu on myöskin sen mukaista. Nykyajan tuotteissa ratkasevinta on aina uudet, uudet ja uudet ominaisuudet. Näitä myöskin tuotetaan hirveää kyytiä, mutta laatuun ei enään panosteta samalla tavalla, kuin ennen. Mihin maailma on menossa jos kaikki yritykset hakevan vain maximaalista voittoa ja halpoja kustannuksia. Siinä sivussa tuotetaan kilo sontaa, joka hajoaa kolmen viikon päästä. Suorastaan pelottava suunta uusilla tuotteilla :(

Esim. wanha nokia 3210 joka on luureista täydellisin nykäänkin. Ei mitään vikaa toimii kun junanvessa.
[/b]

Mulla ei ole ainakaan koskaan ollut mitään vikaa nokian puhelimissa vaikka ne nyt lentelee ja putoileekin vähän miten sattuu. Itse suosin vain nokiaa helppokäyttöisyyden vuoksi ja hyväksi todetun puhelimien vuoksi. Osat yms. kyllä valmistetaan ulkomailla mutta suomessahan kalliimmat puhelimet kootaan/muuten värkätään suomessa. En tiedä mitkä kaikki mutta n-sarjaa ainakin ollut. Tuo on kyllä totta 3210 hoiti hommansa hyvin eikä ollut mitään vikoja mutta eipä ole kyllä nykyäänkään paitsi pieniä "jumiutumisia" tai muuten vaan hidaskäyttösiä. Ja mikä se kustannus kate uutinen oli mitä täällä oli kerran että iphone tehdään aika halvalle ja myyydään tosi kalliilla tai jotain emt mut ei vaa jotenki inspaa joku applen uus rahastus puhelimet..

135.9.2007 18:56

Lainaus:
Lainaus:
iSuppli arvioi kuitenkin, että iPhoneja myydään tänä vuonna noin 4,5 miljoonaa kappaletta ja vuoteen 2011 mennessä iPhoneja olisi myyty noin 30 miljoonaa kappaletta.
Tuleekohan iPhonesta uusia versioita esim. vuoden tai puolen vuoden välein. Tuskin kukaan täysjärkinen ostaisi vuonna 2010 vuonna 2007 myyntiin tulleen puhelimen.

Hox! En tarkoita, etteikö vanhapuhelin voisi toimia montaa vuotta. Eri asia on ostaako noita kukaan esim. vuoden päästä.
Ks. iPod. Eikös siitäkin ole jo viisi versiota. Eli sieltä varmaan tulee uusia versioita.

Lainaus:
(nokian 3210/5110 ei saanut hajalle vaikka heitit talon katolta)
Minulla ei ainakaan vanhat puhelimet tippuillut katolta, sen enempää kuin uudetkaan. Yhtä hyvin on uudet kestänyt kuin vanhatkin.

145.9.2007 19:18

Olis ihan mukava päästä testaamaan tuota, huhuja olen vain kuullut että iphone olisi älypuhelimen kuorissa tavallisen puhelimen ominaisuuksilla.

156.9.2007 3:27

pääsin kesällä tuota Iifööniä hiplaamaan eikä se kyllä mua vajuuttanut yhtään sen enempää kuin Mokian älyttömät luuritkaan. Se paljon puhuttu kosketusnäyttö oli nihkeä ja ainakin mun sormin käyttö ja etenki ruudun venyttely oli melko tuskaisaa. Lisäksi laitteesta oli jätetty paljon minulle tärkeitä asetusmahdollisuuksia pois. Myös verkkoyhteyksien hallinnointi oli vaikeaa.

166.9.2007 12:51

Lainaus:
Puhelimien myynnin lisäksi iSuppli selvitti, että neljäsosa iPhonen hankkijoista oli vaihtanut matkapuhelinoperaattorinsa AT&T:ksi, jolla on yksinoikeus iPhonen kanssa toimiviin matkapuhelinliittymiin Yhdysvalloissa.

Aika mielenkiintoisesti kerrottu. Ei varmaankaan tarkoita kuitenkaan sitä, että 3/4 iPhonen ostajista ei käytä pakollista AT&T:n liittymää. Mitäköhän tässä on yritetty sanoa?

177.9.2007 16:21

En mä tarkoita nokian n95 enkä muuta sontaa.
Perus PUHELIN ei mikään Älyttömyys missä on jopa 2 megapixelin kamera.
Nykyää ihmiset tarvitsee mahdollisimman pienen laitteen missä
on kaikki kamerat,radiot,tv: nykyään. Mitens ihmiset elivät silloin kun oli 3310, ja muut. Niinku tossa jo äsken mainittiin että vanha PUHELIN pelaa monta vuotta. nyky puhelimia ei voi sanoo kyllä enää pelkäksi puhelimeksi ne on menossa samaan epävakaaseen suunta niiku MS Windows.

188.9.2007 0:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Pelkkää hypeä tuo myyntimenestys, oikeat luvut selviää vasta kun puhelin on ollut myynnissä pitempään.

Tästä saatte lukea asiaa mikä on ajankohtaïnen ainakin hetken.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto