AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360 HD DVD -aseman hinta laskee Euroopassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.9.2007 07:56 Kommentteja (20)

Xbox 360 HD DVD -aseman hinta laskee Euroopassa Microsoft on ilmoittanut IFA-messuilla laskevansa Xbox 360 -pelikonsolin kanssa käytettäväksi tarkoitetun HD DVD -aseman suositushintaa 20 eurolla Euroopassa.
Aseman suositushinta on nyt Euroopassa 180 euroa. Hinnanalennus ei ollut suuri yllätys, sillä Microsoft laski aseman hintaa Yhdysvalloissa vastaavasti heinäkuun lopulla. Eurooppalaiset kuluttajat eivät kuitenkaan saa aseman mukaan ilmaisia elokuvia, toisin kuin yhdysvaltalaiset veljensä, jotka voivat parhaimmillaan saada jopa kahdeksan ilmaista elokuvaa HD DVD -aseman kylkiäisenä, joten eurooppalaisten kannalta asema ei ole yhtä haluttava hankinta.

IFA-messut ovat osoittautuneet sekä Blu-ray että HD DVD -leirin kohdalla tärkeäksi tapahtumaksi, jossa molemmat osapuolet ovat ilmoittaneet lähes päivittäin tietoja uusista yhteistyökumppaneista, uusista soittimista ja laskevista hinnoista.

Lähteet:
Xbox-Scene
eFluxMedia

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

14.9.2007 8:10

Sony vois tehä pelimiehen vedon Euroopassa ja laittaa ps3 mukaan 3-5 bluray leffaa.

Saattais Microsoft vastavetona laittaa niitä leffoja Euroopankin ulkoseen hd dvd-soittimen mukaan.

edit: typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2007 @ 08:16

24.9.2007 10:13

Sony vois pelimiehen vedon ja viedä Blu-Raynsa muualle, etta saataisiin edullisemman ja käytännössä yhtä hyvän HD-DVD:n hinnat nopeasti alas. Alkaa jo tää pelleily kahden formaatin kanssa ottaa nupoliin, mutta luonto ei anna periksi maksaa turhasta.

34.9.2007 10:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Sony vois pelimiehen vedon ja viedä Blu-Raynsa muualle, etta saataisiin edullisemman ja käytännössä yhtä hyvän HD-DVD:n hinnat nopeasti alas. Alkaa jo tää pelleily kahden formaatin kanssa ottaa nupoliin, mutta luonto ei anna periksi maksaa turhasta.
Sanot ettet halua maksaa turhasta mutta kannatat hd dvd:tä?

44.9.2007 10:58

Ei varmastikkaan olis tullu hinnan alennusta jos ei formaattisotaa olis.

54.9.2007 12:02

tämähän on hieno asia, mut vielä hienompi olis jos microsoft julkaisis blu-ray-aseman xboxille ja siinä pari leffaa kylkiäisenä :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2007 @ 13:56

64.9.2007 12:09

Ihan hyvä ku alennetaan tota hintaa, ku muutaman viikon päästä pitäs tämä laittaa hankintaan.

74.9.2007 15:06

Kai mä ostan oikean soittimen sitten joskus kunhan nyt edes ensin hankin sen HDTV:n. Eipä ole kiirettä toistaiseksi.

84.9.2007 16:05

ville777,

Juuri näin. Ensiksikin Blu-Rayn "paremmat" ominaisuudet ovat kaikin puolin turhia mitä tulee elokuvien levittämiseen ja tallennukseen on parempiakin ratkaisuja. HD-DVD:n pienemmät tuotantokustannukset takaavat nopeamman hintojen laskun ja lisäksi ainakin itse onnistuin jopa tuollaisen elokuvan varmuuskopioimaan, toisin kuin Blu-Rayta vaikka käyttämäni softa mainostikin yhteensopivuutta. Kokeilut tehtiin lainavehkeillä.

Ja toiseksi taitaa olla niin, että yhdellä formaatilla ei tulla pärjäämään, sillä osa elokuvamafiasta on sitoutunut toiseen ja osa toiseen. Hiukan vee-ittumaista sitten jos pitää osa elokuvista jättää kattomatta tämän takia. Luultavasti hankin tietokoneeseen kirjoittavan hybridiaseman, kunhan sellaisen saa alle 500e.

94.9.2007 19:48

Markalla saa markan tavaran.

Kyllä hd dvd on sen verran wanhan lämmittelyä, että sen voisi unohtaa. Blu-ray olisi varmasti pidempään käyttökelpoinen kuin kilpailijansa. HD DVD tuntuu nyt jo hieman ahtaalta levyltä 30 gigan tila ja 30 megan bittivirtarajoineen. Vaikka nyt useamman kuin viiden kanavan monikanavaääni voi tuntua turhalta, niin silti jokin osa kuluttajista sen myös haluaa, ja myös mahdollisimman hyvällä laadulla. Tässä suhteessa BD tarjoaa paljon enemmän väljyyttä. Muutenkaan ei kuulosta kovin järkevältä alkaa nipottamaan siirtymävaiheen soitin- tai levyhinnoista. Tulevaisuus maksaa, c-kasettivehkeitä saa kierrätyskeskuksesta.

Sori vähä offtopic.

105.9.2007 6:51

En tiedä onko tää BD ja HDDVD kiista jos henkimaailman asioita, mutta itse olen kyllä altavastaajan kannalla(HDDVD), mutta parempi kuluttajalle olisi, että jompikumpi nyt voittaisi. Hyvä veto mikkisoftalta tosin tämä, antaisivat vaan niitä leffoja kylkeen niin kauppa kävis.

115.9.2007 9:19
SotaOrava
Inactive

Itse kannata hddvd:etä sen ylivoimaisten valikkojen ja nettiominaisuuksien takia. Loistavaa jos esimerkiksi ostat amerikasta leffan laitat asemaan "Lataa suomi subit" ja katselet amerikkalaisen leffan suomi subeilla :) Toki edellyttää nyt sitä aluekoodeja ei ole :p

plus itseäni tympii blu-ray:ssa vielä törkeät leffan hinnat(30-38e) kun hd-dvd:eitä saa jo 22eurolla(eilen ostin stokalta 300 hd-dvd leffan 22,90e).

Niin ja blun huonoihin puoliin voi vielä luetella sen hiton bd+ suojauksen jonka kanssa tullaan varmasti näkemään ongelmia... kuten sonyn mukavan rootkitinkin :)

125.9.2007 14:08

Jos M$ bundlaisi asemaan muutamat hyvät leffat niin voisin tuon ehkä hankkia X0:n kylkeen, mutta vielä tuolla "tarjouksella" jää ostamatta. Tuolla jenkkitarjouksella olisin jo varmasti ostanut tuon aseman.

136.9.2007 10:31
-nick-
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SotaOrava:
Itse kannata hddvd:etä sen ylivoimaisten valikkojen ja nettiominaisuuksien takia. Loistavaa jos esimerkiksi ostat amerikasta leffan laitat asemaan "Lataa suomi subit" ja katselet amerikkalaisen leffan suomi subeilla :) Toki edellyttää nyt sitä aluekoodeja ei ole :p

plus itseäni tympii blu-ray:ssa vielä törkeät leffan hinnat(30-38e) kun hd-dvd:eitä saa jo 22eurolla(eilen ostin stokalta 300 hd-dvd leffan 22,90e).

Niin ja blun huonoihin puoliin voi vielä luetella sen hiton bd+ suojauksen jonka kanssa tullaan varmasti näkemään ongelmia... kuten sonyn mukavan rootkitinkin :)

no kyllä noi hinnat leffoissa melkeen käsi kädessä kulkevat ton 300 leffan saa bd:lle 25 euroon että eipä paljon eroja oo ja mitä noita selaillut niin kyllä löytyy hirveet läjät 30€+ hd dvd leffoja

146.9.2007 11:58

Itse kannatan Blu-rayta jo senkin takia että se on monta kertaa mukavampi sanoa kuin HD-DVD, saati sitten sen koko nimi High-Definition Digital Versatile Disc. Blu-ray on pelkkä Blu-ray, ja hyvä niin.

Itse toivon tällä hetkellä Blu-rayn menestyvän paremmin ihan vaan senkin takia että tulevaisuudessa kirjoittavien asemien halvetessa 50GB tilaa yhdellä levyllä on aina parempi kuin "vain" 30GB. Teräväpiirtoleffoja en ole itse vielä päässyt kunnolla nauttimaan oikeastaan missään, niin siltä kannalta on paha mennä sanomaan mitään.

156.9.2007 15:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Daiz:
Itse kannatan Blu-rayta jo senkin takia että se on monta kertaa mukavampi sanoa kuin HD-DVD, saati sitten sen koko nimi High-Definition Digital Versatile Disc. Blu-ray on pelkkä Blu-ray, ja hyvä niin.
Täytyykin tästä lähteä heti ostamana Mac. Toi PC:n koko nimi personal computer on aika paha sanayhdistelmä ja Mac vaan kuulostaa hienolta ja helpommalta lausua. ;)

168.9.2007 7:15

Jos ostan XBOX360:n suomesta ja siihen HD-DVD aseman USAsta (ilmaisinen leffoineen) toimiiko se suoraan mun Suomi-boxissa?

- soittaako se USA ja EU regionin levyt (oliko noissa HD DVDeissä regionit nk tavallisissa DVDiessä)

- jos modaan boxin, onnistuuko sitten (jos ei suoraan muuten)

- toimiiko ns back up HD-leffat modatulla boksilla?

179.9.2007 7:18

Eikös noi HD DVD leffat ole aluekoodi vapaita? Eli pitäs toimia jos oikeen muistan, mutta en kuiteskaan mene takuuseen tästä tiedosta. Tosta modaus hommasta sit taas en tiedä yhtään mitään :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.9.2007 @ 07:57

189.9.2007 9:43
-nick-
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaelli:
Jos ostan XBOX360:n suomesta ja siihen HD-DVD aseman USAsta (ilmaisinen leffoineen) toimiiko se suoraan mun Suomi-boxissa?

- soittaako se USA ja EU regionin levyt (oliko noissa HD DVDeissä regionit nk tavallisissa DVDiessä)

- jos modaan boxin, onnistuuko sitten (jos ei suoraan muuten)

- toimiiko ns back up HD-leffat modatulla boksilla?
mielestäni se kone mihin liittää aseman tekee siihen sen alue koodin että siitä tulisi suomi poksun kannsa r2, noita leffoja en oo kattonu onko koodivapaita mutta google osaa varmaan kertoa, mielestäni modaamattomallakin poksilla toimii esmes perus dvd varmuuskopioinnit kuten dvd soittimissakin koska elokuvissa ei ole ss sektoria joten voi olettaa että myös hd dvd backupit toimisi.

199.9.2007 11:35
SotaOrava
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SotaOrava:
Itse kannata hddvd:etä sen ylivoimaisten valikkojen ja nettiominaisuuksien takia. Loistavaa jos esimerkiksi ostat amerikasta leffan laitat asemaan "Lataa suomi subit" ja katselet amerikkalaisen leffan suomi subeilla :) Toki edellyttää nyt sitä aluekoodeja ei ole :p

plus itseäni tympii blu-ray:ssa vielä törkeät leffan hinnat(30-38e) kun hd-dvd:eitä saa jo 22eurolla(eilen ostin stokalta 300 hd-dvd leffan 22,90e).

Niin ja blun huonoihin puoliin voi vielä luetella sen hiton bd+ suojauksen jonka kanssa tullaan varmasti näkemään ongelmia... kuten sonyn mukavan rootkitinkin :)

no kyllä noi hinnat leffoissa melkeen käsi kädessä kulkevat ton 300 leffan saa bd:lle 25 euroon että eipä paljon eroja oo ja mitä noita selaillut niin kyllä löytyy hirveet läjät 30€+ hd dvd leffoja
Käyppäs ihan joutessas kattomassa vaikka paikallisesta anttilasta niin kyllä blu-ray leffojen keskihinta on yli 30euron kun taas hd-dvd:n hinnat ovat alle 30e:n sanoisin että keskihinta hd-dvd lätylle on 28e ja blu-ray:lle 34euron kieppeillä.

Mitkä hd-dvd leffat maksavat 30euroa ?

209.9.2007 12:36
-nick-
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SotaOrava:
Itse kannata hddvd:etä sen ylivoimaisten valikkojen ja nettiominaisuuksien takia. Loistavaa jos esimerkiksi ostat amerikasta leffan laitat asemaan "Lataa suomi subit" ja katselet amerikkalaisen leffan suomi subeilla :) Toki edellyttää nyt sitä aluekoodeja ei ole :p

plus itseäni tympii blu-ray:ssa vielä törkeät leffan hinnat(30-38e) kun hd-dvd:eitä saa jo 22eurolla(eilen ostin stokalta 300 hd-dvd leffan 22,90e).

Niin ja blun huonoihin puoliin voi vielä luetella sen hiton bd+ suojauksen jonka kanssa tullaan varmasti näkemään ongelmia... kuten sonyn mukavan rootkitinkin :)

no kyllä noi hinnat leffoissa melkeen käsi kädessä kulkevat ton 300 leffan saa bd:lle 25 euroon että eipä paljon eroja oo ja mitä noita selaillut niin kyllä löytyy hirveet läjät 30€+ hd dvd leffoja
Käyppäs ihan joutessas kattomassa vaikka paikallisesta anttilasta niin kyllä blu-ray leffojen keskihinta on yli 30euron kun taas hd-dvd:n hinnat ovat alle 30e:n sanoisin että keskihinta hd-dvd lätylle on 28e ja blu-ray:lle 34euron kieppeillä.

Mitkä hd-dvd leffat maksavat 30euroa ?

ovat näköjään hinnat tippuneet, tuolta cdon.comista niitä muistaakseni kattellut, on siellä vielä parit 30€+ joo kyllä toi bd on pari eroa kalliimpi mutta löytyyhän niitäkin aimo läjä jo 25 euroon:)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto