AfterDawn: IT-alan uutiset

Kolmannes kaapelitalouksista ilman digisovitinta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.9.2007 11:45 Kommentteja (16)

Kolmannes kaapelitalouksista ilman digisovitinta Analogisten TV-lähetysten loppuminen maanpäällisessä lähetysverkossa ei ole juuri vaikuttanut kaapelitalouksien digisovittimen hankitaan. Tämä selviää markkinatutkimusyritys Finnpanelin tekemästä kyselystä, jossa 1100 kotitaloudelta kyseltiin digitaalisten TV-lähetysten vastaanottomahdollisuuksia.
Kaapeliverkon talouksista 66 prosenttia oli siirtynyt digiaikaan 1.9.2007 mennessä. Antennitalouksista puolestaan 95 prosenttia pystyi vastaanottamaan digilähetyksiä, kun analogiset lähetykset päättyivät. Yhteensä 81 prosenttia kotitalouksista pystyy vastaanottamaan digilähetyksiä.

Heinäkuun lopulla kaikista kotitalouksista digilähetyksiä pystyi vastaanottamaan 73 prosenttia. Kaapelitalouksista prosenttiluku oli 61 ja antennitalouksissa 85, joten erityisesti antennitalouksien digihankinnoissa otettiin selvä loppukiri elokuun aikana.

Kaapelitalouksissa ensi vuoden helmikuulle näkyvät analogiset TV-lähetykset ovat pitäneet huolen siitä, ettei digisovittimen hankinnassa tarvitse pitää kiirettä kaapelitalouksissa, joka on näkynyt myös kaapelitalouksiin sopivien digisovittimien heikossa myynnissä.

Lähteet:
Finnpanel (lehdistötiedote)
ITviikko

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

14.9.2007 12:24

Oma veikkaukseni siitä, kuinka monta prosenttia kaapelitalouksista on hankkinut boxin on 94%. Kaapelitaloudet nimittäin menettivät monta ilmaista kanavaa, mutta digin myötä myös uusia ilmaantui.

24.9.2007 13:02

Kyllä vähän ihmetyttää, jollei kaikki kaapelitalouden ala pian siirtyä digiaikaan. On meinaan sen verran karua katsottavaa toi analagolähetys tämmösellä 10v vanhalla kuvaputkitelkkarilla verrattuna digikuvaan. En uskalla ees ajatella miltä analagogikuva näyttäisi 40' taulutelkasta

34.9.2007 14:55

Njaah... ei tässä mikään kiire ole.

Kun jonkin aikaa vietti ulkomailla niin huomasi että Suomen TV-tarjonta on oikeastaan aika surkeaa, ellei sitten halua kunnolla investoida maksu-TV paketteihin.

Toistaiseksi tämä TV-tyhjiö on meillä täytetty netin suomilla P2P-TV-lähetyksillä sekä tietysti muilla harrastuksilla kuin perinteinen sohvaperunointi.

44.9.2007 15:33

Minäkin asun kaapelialueella ja digiboxia ei ole taulutöllö on ja canal digital sateliitti, ja eipä noita suomalaisia kanavia ole paljoa tullut katsottua, tosin urheilukanava oli jalkapallon osalta suosittu :( joka ei näy enää...olen hommannut tuon sateliitin perään hd-boxin ja odottelen siihen siirtymistä, en siis aijo ostaa digiboxia.

54.9.2007 16:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Minäkin asun kaapelialueella ja digiboxia ei ole taulutöllö on ja canal digital sateliitti, ja eipä noita suomalaisia kanavia ole paljoa tullut katsottua, tosin urheilukanava oli jalkapallon osalta suosittu :( joka ei näy enää...olen hommannut tuon sateliitin perään hd-boxin ja odottelen siihen siirtymistä, en siis aijo ostaa digiboxia.

Sinällään hassua kun puhut ettei sinulla ole digiboksia eikä sitä tule... Mikäs se satelliittiviritin ja tuleva hd-boksi sitten on, digisignaaliahan nekin vastaanottaa?

64.9.2007 17:12

Kymmenen kanavaa näkyy HTV/Welhon:n verkossa ja varsinaisia "katselukanavia" niistä on seitsemän. Kaiken tarvittavan näkee noilta kanavilta mitä jäi ja boksin hankin vasta kun on pakko. Parhaat sarjat atlantin takaa seuraan toisin keinoin. Ei kannata Suomen kanavien tahtiin pilata hyviä sarjoja.

Edit* Ja töllö on 32" lcd. Parempi kuva analogisella kuin appiukon 42" plasmassa digiboksilla. Tosin hänen boksi aika surkea eikä se plasmakaan kovin vakuuttava ole ollut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2007 @ 17:13

74.9.2007 17:39

Eipä todellakaan ole kiire.
Jos Sonera hoitaisi asiansa sen verran kuntoon ettei kaapelin pimenemisestä koko asuinalueella tarvitsisi soittaa pari kertaa kuukaudessa vikailmoitusta, saattaisin jopa jotain halpispurkkia harkitakin.
Siihen asti, pitäkööt paskansa.

84.9.2007 17:52

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Minäkin asun kaapelialueella ja digiboxia ei ole taulutöllö on ja canal digital sateliitti, ja eipä noita suomalaisia kanavia ole paljoa tullut katsottua, tosin urheilukanava oli jalkapallon osalta suosittu :( joka ei näy enää...olen hommannut tuon sateliitin perään hd-boxin ja odottelen siihen siirtymistä, en siis aijo ostaa digiboxia.

Sinällään hassua kun puhut ettei sinulla ole digiboksia eikä sitä tule... Mikäs se satelliittiviritin ja tuleva hd-boksi sitten on, digisignaaliahan nekin vastaanottaa?

Niimpä niin, mutta se ei kata kuin yhden ja olisi kolme ostettavaa.. canal digital on ollut jo 10-vuotta digitaalinen, mutta ko laite ei ole digiboxi...

94.9.2007 19:13

Lainaus:
Niimpä niin, mutta se ei kata kuin yhden ja olisi kolme ostettavaa.. canal digital on ollut jo 10-vuotta digitaalinen, mutta ko laite ei ole digiboxi...

Ihmiset eivät vaan osaa kiinnittää huomiota siihen että satelliittikanavat lähetetään dvb-s standardilla (mitä myös canal digital lähettää) ja niitä vastaanottamaan tarvitaan vastaava digiboksi.
Tuolla vielä digiboksin määritelmä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Digitaalisovitin

105.9.2007 3:29

Lainaus:
Lainaus:
Niimpä niin, mutta se ei kata kuin yhden ja olisi kolme ostettavaa.. canal digital on ollut jo 10-vuotta digitaalinen, mutta ko laite ei ole digiboxi...

Ihmiset eivät vaan osaa kiinnittää huomiota siihen että satelliittikanavat lähetetään dvb-s standardilla (mitä myös canal digital lähettää) ja niitä vastaanottamaan tarvitaan vastaava digiboksi.
Tuolla vielä digiboksin määritelmä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Digitaalisovitin


Siinä olet oikeassa että ko laite vastaanottaa jotkut jopa lähettävät digisingaalia, mutta menes kauppaan ja kysy digiboxia, ei varmasti kaupata sateliitti/hd-boxia sinulle vain näitä tavallisia...ja canal digital on lähettaänyt singaalinsa jo 10-vuotta digitaalisena ja silloin ei juuri digistä ole suomessa puhuttu...joten monet eivät laske ko laitetta digiboxiksi vaan sateliitti virittimeksi.

115.9.2007 6:57

Lainaus:
Siinä olet oikeassa että ko laite vastaanottaa jotkut jopa lähettävät digisingaalia, mutta menes kauppaan ja kysy digiboxia, ei varmasti kaupata sateliitti/hd-boxia sinulle vain näitä tavallisia...ja canal digital on lähettaänyt singaalinsa jo 10-vuotta digitaalisena ja silloin ei juuri digistä ole suomessa puhuttu...joten monet eivät laske ko laitetta digiboxiksi vaan sateliitti virittimeksi.

Siinä olet oikeassa että monet eivät yhdistä satelliittiviritintä digiin. Siksi tämän otin esille. Mutta ei takerruta tähän sen enempää :)

125.9.2007 7:11

Lainaus:
Lainaus:
Siinä olet oikeassa että ko laite vastaanottaa jotkut jopa lähettävät digisingaalia, mutta menes kauppaan ja kysy digiboxia, ei varmasti kaupata sateliitti/hd-boxia sinulle vain näitä tavallisia...ja canal digital on lähettaänyt singaalinsa jo 10-vuotta digitaalisena ja silloin ei juuri digistä ole suomessa puhuttu...joten monet eivät laske ko laitetta digiboxiksi vaan sateliitti virittimeksi.

Siinä olet oikeassa että monet eivät yhdistä satelliittiviritintä digiin. Siksi tämän otin esille. Mutta ei takerruta tähän sen enempää :)
Joo riita puoliksi :-p

135.9.2007 11:29

Kyllä se varmaan digiin yhdistetään, mutta tämä mummotermi "digiboxi" tuli vasta t ja c purkkien ilmaannuttua. Sat-vastaanottimille on riittäny termi "viritin" tai vastaanotin. Digitaalisuus on melkein 10 vuotta ollut itsestäänselvyys. Jos se on analoginen pitää siitä erikseen mainita.

"On meinaan sen verran karua katsottavaa toi analagolähetys tämmösellä 10v vanhalla kuvaputkitelkkarilla verrattuna digikuvaan. En uskalla ees ajatella miltä analagogikuva näyttäisi 40' taulutelkasta"

Ei se kuva siitä juurikaan miksikään muutu. Sama tarkkuus.

145.9.2007 12:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
Ei se kuva siitä juurikaan miksikään muutu. Sama tarkkuus.

Voin sanoa että omalla 42" plasmalla analogilähetysten katsominen on yhtä tuskaa aivan mielettömän kuvakohinan takia.
Digikuvaan siirtyminen oli valtava parannus...

156.9.2007 5:23

Lainaus:

Voin sanoa että omalla 42" plasmalla analogilähetysten katsominen on yhtä tuskaa aivan mielettömän kuvakohinan takia.
Digikuvaan siirtyminen oli valtava parannus...
Siinä on vaan se harmi, että toi ei toimi ihan tasapuolisesti. Joillakin tilanne on tuo kuin sinulla, mutta esmes meillä on ilmeisesti taloyhtiössä antenni niin paskasti vahvistimineen, että etenkin nippu A palikoituu hyvinkin helposti. Sinänsä hauskaa kun edellisessä asunnossa oli kaapeli ja tietystä syystä halusin myöskin antennista vastaanottaa singnaalia, niin ostin T-boxin ja pienen harava-antennin siihen, niin sain ikkunan läpi ilman vahvistimiakin paremman kuvan (vahvemman singnaalin) halutessani.

167.9.2007 21:45
Afterlif
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti heappi:
Njaah... ei tässä mikään kiire ole.
totta. ei meilläkään vielä ole Digiboxia =D meillä on Kaapeli ja ei viel tarvii maksaa Digii..ja sillä siisti

Huomasin vaan et ranskan ja saksankanavat tais hävitä tai silleen...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto