AfterDawn: IT-alan uutiset

NBC:n TV-sarjat poistuvat iTunesista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.9.2007 11:47 Kommentteja (9)

NBC:n TV-sarjat poistuvat iTunesista Applen ja NBC:n välinen yhteistyö iTunesin suhteen on tulossa päätökseen. Osapuolet ovat ilmoittaneet, että NBC:n TV-sarjat poistuvat iTunesin valikoimista joulukuun aikana, eivätkä NBC:n uudet syyssarjat saavu lainkaan iTunesiin.
Osapuolien välejä hiertävät mm. raha ja ongelmat piratismin kanssa. NBC olisi halunnut hinnoitella TV-sarjojensa jaksoja vapaammin, sillä nykyinen 1,99 dollarin hinnoittelu ei miellytä yritystä. Applen mukaan NBC olisi halunnut nostaa yksittäisten TV-sarjojen jaksojen hintoja jopa 4,99 dollariin, joka ei kelvannut Applelle. NBC:n Cory Shieldsin mukaan asia ei kuitenkaan ole näin, vaan tarkoituksena on saada vapaampi hinnoittelu iTunesin videosisällölle.

Shields sanoo, että tasahinnoittelu auttaa ainoastaan Applea, joka ei välitä lainkaan sisällöntuottajien toivomuksista. NBC olisi mm. halunnut myydä useamman TV-sarjan jaksoja sisältäviä paketteja toisenlaisella hinnoittelulla.

Myös piratismi hiertää osapuolten välejä, sillä NBC:n mukaan Apple ei ole yrittänyt estää millään tavalla luvattomasti ladatun sisällön katselua yrityksen iPod-soittimilla. Tämän vuoksi monet iPodin omistajat lataavat TV-sarjansa luvattomasti internetistä, eivätkä täten hanki niitä iTunesista, joka laskee TV-sarjojen myyntiä.

Taloudellisesti takaisku yrityksille ei ole valtava, sillä videoiden myyminen internetissä ei ole vielä saavuttanut samanlaisia mittasuhteita kuin musiikin myyminen. iTunesin TV-sarjojen myynti kokee kuitenkin kolauksen, koska NBC:n osuus myydyistä TV-sarjoista on noin 30 prosenttia. NBC:n suosikkisarjoihin iTunesissa ovat kuuluneet mm. Battlestar Galactica, Heroes ja The Office.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Apple kohtaa ongelmia neuvotteluissa mediajättien kanssa. Aikaisemmin tänä vuonna Universal Music Group asettui Applea vastaan ja yhtenä kivenä kengässä oli myös silloin tuotteiden tasahinnoittelu. Gartnerin analyytikko Allen Weiner sanookin, että Applen on pian muutettava käytäntöään, sillä se ei miellytä mediajättejä lainkaan.

Lähteet:
MarketWatch
Dailytech
Forbes

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

11.9.2007 12:30

Lainaus:
että Applen on pian muutettava käytäntöään, sillä se ei miellytä mediajättejä lainkaan.
Toivottavasti ei muuta mitään. Kerrankin joku pistää noita sontayrityksia vastaan.

21.9.2007 14:19

Mielestäni Applen täytyy hieman muuttaa toiminta tapoja koska onhan Applellakin noussut hiukan pissa päähän tuon iTunesin takia kun ovat iso tekijä median nettikaupassa, niin luulevat voivansa tehdä mitä tykkää. Mutta toki en koita mitenkään puolustella isoja mediajättejä, mutta jotain Applen on tehtävä tai suututtavat muuten heidän tuotteiden toimittajat.

31.9.2007 15:48

Lainaus:
Lainaus:
että Applen on pian muutettava käytäntöään, sillä se ei miellytä mediajättejä lainkaan.
Toivottavasti ei muuta mitään. Kerrankin joku pistää noita sontayrityksia vastaan.
Applen laiteet on kyllä ylihintasta sontaa. Hyvä kun joku pistää vastaan.

41.9.2007 17:24

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
että Applen on pian muutettava käytäntöään, sillä se ei miellytä mediajättejä lainkaan.
Toivottavasti ei muuta mitään. Kerrankin joku pistää noita sontayrityksia vastaan.
Applen laiteet on kyllä ylihintasta sontaa. Hyvä kun joku pistää vastaan.
Sama pätee, sony, ms, riaa, mpaa, warner bros etc...eli järkikäteen. Mielestäni itunes on kuitenkin tähän asti ollut melkeimpä paras ostopaikka ipod-musiikille, tosin hintaa on mutta ei niin paljoa että sitä ei maksaisi, tosin nyt on näköpiirissä hyviä kilpailijoita. Eli kyllä isotfirmat rahastaa osaavat, apple on se joka laittaa vastaan eikä esim NBC, sekun koitti ylihinnoitella ja apple ei suostunut maksamaan...

51.9.2007 17:56

Lainaus:
Applen laiteet on kyllä ylihintasta sontaa. Hyvä kun joku pistää vastaan.
Ylihintaista kyllä, sontaa ei. Oletko omistanut yhtään Applen laitetta? Itsekin epäilin heidän tuotteitaan, mutta saatuani lahjaksi iPod Nanon, niin täytyy myöntää, että aivan loistava laite.

Edit*

Lainaus:
apple on se joka laittaa vastaan eikä esim NBC, sekun koitti ylihinnoitella ja apple ei suostunut maksamaan...
Juuri tätä tarkoitin, että Apple ei nöyristele noiden mediajättien edessä vaan ajaa omaa linjaansa. Siitä että onko Applen linja paska, voidaan väitellä varmaan muualla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2007 @ 17:58

62.9.2007 4:38

Lainaus:
...NBC olisi halunnut nostaa yksittäisten TV-sarjojen jaksojen hintoja jopa 4,99 dollariin, joka ei kelvannut Applelle.

....monet iPodin omistajat lataavat TV-sarjansa luvattomasti internetistä, eivätkä täten hanki niitä iTunesista, joka laskee TV-sarjojen myyntiä.


Niin, tuolla hinnan tuplauksellahan niitten piraattien katsominen vähenee... anna´mun kaikki kestää.

En ymmärrä tuota NBC:een narinaa piraateista. Olisivat onnellisia, että edes jotkut suostuvat ostamaan ja tyytyvät katsomaan ne sarjat tuollaiselta pikkuruiselta ruudulta. Sekin vähä nyt olisi vaan plussaa normaalien TV-oikeuksian myynnille =/

72.9.2007 6:45

Lainaus:
Myös piratismi hiertää osapuolten välejä, sillä NBC:n mukaan Apple ei ole yrittänyt estää millään tavalla luvattomasti ladatun sisällön katselua yrityksen iPod-soittimilla. Tämän vuoksi monet iPodin omistajat lataavat TV-sarjansa luvattomasti internetistä, eivätkä täten hanki niitä iTunesista, joka laskee TV-sarjojen myyntiä.
Pitäisikö applen siis estää kaikkien muitten videoitten katselu ipodista kuin näitten itunesista ostettujen? Siinäpä vasta viisas idea.

84.9.2007 6:57

Lainaus:
Pitäisikö applen siis estää kaikkien muitten videoitten katselu ipodista kuin näitten itunesista ostettujen? Siinäpä vasta viisas idea.
Heh.. sama systeemi musiikkiin kans :D Eli kaikki ite ripatut mp3:set kans käyttökelvottomiksi. Samalla menis ne wareksitutkin.

94.9.2007 15:27

Lainaus:
Lainaus:
Pitäisikö applen siis estää kaikkien muitten videoitten katselu ipodista kuin näitten itunesista ostettujen? Siinäpä vasta viisas idea.
Heh.. sama systeemi musiikkiin kans :D Eli kaikki ite ripatut mp3:set kans käyttökelvottomiksi. Samalla menis ne wareksitutkin.
Niin. Ja vielä yksi pulma, miten sitten pistät omatekemät biisit ja lomavideot soittimeen?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto