AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube sopimukseen brittimuusikoita edustavan MCPS-PRS Alliancen kanssa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.8.2007 19:40 Kommentteja (5)

YouTube sopimukseen brittimuusikoita edustavan MCPS-PRS Alliancen kanssa Videosivusto YouTube on neuvotellut viime aikoina eri tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien kanssa videoiden ja musiikin tekijänoikeuksista. Nyt YouTube on päässyt sopimukseen brittiläisen MCPS-PRS Alliancen kanssa, joka huolehtii brittiläisten säveltäjien, laulunkirjoittajien ja musiikin kustantajien tekijänoikeuksista.
MCPS-PRS Alliance edustaa noin 50 000 eri tahoa ja henkilöä, joiden tuotantoa voidaan tulevaisuudessa käyttää laillisesti YouTubessa. MCPS-PRS Alliance hallinnoi noin kymmenen miljoonan eri musiikkikappaleen tekijänoikeuksia.

YouTube ei saanut sopimusta ilmaiseksi, vaan se maksaa MCPS-PRS Alliancelle tietyn summan rahaa, jonka MCPS-PRS Alliance jakaa artisteilleen sen mukaan, miten niiden musiikkia käytetään YouTuben videoissa. MCPS-PRS Alliance ei aio käydä kaikkia YouTuben videoita läpi tämän takia, vaan tarkoitus on seurata suosituimpien videoiden tilannetta ja tehdä päätökset tämän pohjalta. Osapuolet eivät kuitenkaan paljastaneet kuinka paljon YouTube maksaa MCPS-PRS Alliancelle korvauksia, mutta arvioiden mukaan kyseessä on kymmenien miljoonien dollareiden arvoinen sopimus.

Sopimus on merkittävä YouTubelle, sillä kyseessä on ensimmäinen pysyvä sopimus suuren tekijänoikeusjärjestön kanssa. Sopimus saattaa myös toimia puolustuskeinona tulevassa oikeudenkäynnissä, jossa useat mediajätit ja tekijänoikeusjärjestöt koettavat todistaa YouTuben syyllisyyttä tekijänoikeusrikoksiin.

Lähteet:
Digitoday
Ars Technica
New York Times

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

11.9.2007 7:16

Mä en vaan ymmärrä. Google maksaa siitä, että sen käyttäjät tekee rikoksen ja siitä, että Google itse tekee rikoksen jakaessaan laittomia teoksia. Onko tää siis joku lievennys maksu joka laimentaa rikosta vai poistaako tää rikoksen?

Mä en voi ymmärtää miten Google saa warettaa ja tehdä sillä miljardi tulosta, mutta sitten kaikki pikku ware saitit on vaaraksi koko maailmalle.

Jos tekee rikoksen ei se sillä poistu, että ostaa tuomarin pojalle mopon.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2007 @ 14:11

21.9.2007 7:33
zonezzz
Inactive

Sanotaan nyt niin, että en ole yllättänyt ettei perusteluni mene tajuntaasi, jollet tiedä miten yhteiskunnat toimivat tai millasissa oloissa eri maissa ihmiset elelevät.

Esimerkkinä voidaan sanoa viittaukseni Viroon. Minulla ei ollut ajatuksena toitottaa sen maan piratismista, vaan sen maan kansalaisten tuloista suhteutettuna yleiseen hintatasoon. Tämä vihjaus tuli mieleen siitä, kun toitotit miten sinun mielestäsi eri firmat ottavat lukuun eri maiden asukkaiden bruttotulot.
Sinä sitten alat puhumaan jostain piratismita. :D

Sinulle vastaisuuden varalta pikku vinkki: Naputtele niitä nappeja siihen suuntaan mihin keskutelu menee.

Mutta joo, jos se olisi lopultakin tässä. Opin kuitenkin uusia perusteluja piratismille sinun kauttasi. Kaikki vain roskeasti warettamaan, koska yksityisen ihmisen ei tarvitse miettiä moraalia, se on yhteiskunnan ongelmia sekä piratismia on suosittava, jotta rutiköyhilläkin on varaa ostaa uusin hämähäkkimies. \O/

31.9.2007 10:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
Sanotaan nyt niin, että en ole yllättänyt ettei perusteluni mene tajuntaasi, jollet tiedä miten yhteiskunnat toimivat tai millasissa oloissa eri maissa ihmiset elelevät.

Esimerkkinä voidaan sanoa viittaukseni Viroon. Minulla ei ollut ajatuksena toitottaa sen maan piratismista, vaan sen maan kansalaisten tuloista suhteutettuna yleiseen hintatasoon. Tämä vihjaus tuli mieleen siitä, kun toitotit miten sinun mielestäsi eri firmat ottavat lukuun eri maiden asukkaiden bruttotulot.
Sinä sitten alat puhumaan jostain piratismita. :D

Sinulle vastaisuuden varalta pikku vinkki: Naputtele niitä nappeja siihen suuntaan mihin keskutelu menee.

Mutta joo, jos se olisi lopultakin tässä. Opin kuitenkin uusia perusteluja piratismille sinun kauttasi. Kaikki vain roskeasti warettamaan, koska yksityisen ihmisen ei tarvitse miettiä moraalia, se on yhteiskunnan ongelmia sekä piratismia on suosittava, jotta rutiköyhilläkin on varaa ostaa uusin hämähäkkimies. \O/

Kumpaan tämä kommentti sopii, uutiseen? Vai edelliseen kommenttiin?
Vai jäikö minulta jotain välistä ??

42.9.2007 13:04

Lainaus:
Mä en voi ymmärtää miten Google saa warettaa ja tehdä sillä miljardi tulosta
Kuinka niin Google warettaa, mä en ymmärrä tätä väitettä. Youtube käyttöoikeuksien mukaan kaikki vastuu videon laillisuudesta on käyttäjällä. Nämä tekijänoikeus oikeudenkäynnit on vain mediamafian tapa yrittää nyhtää rahaa sieltä missä sitä on paljon. Totta Google/Youtube hyötyy käyttäjien laittamista videoista saamalla mainostuloja, mutta siitä huolimatta en ymmärrä miten voit sanoa Googlen warettavan.

53.9.2007 6:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
Sanotaan nyt niin, että en ole yllättänyt ettei perusteluni mene tajuntaasi, jollet tiedä miten yhteiskunnat toimivat tai millasissa oloissa eri maissa ihmiset elelevät.

Esimerkkinä voidaan sanoa viittaukseni Viroon. Minulla ei ollut ajatuksena toitottaa sen maan piratismista, vaan sen maan kansalaisten tuloista suhteutettuna yleiseen hintatasoon. Tämä vihjaus tuli mieleen siitä, kun toitotit miten sinun mielestäsi eri firmat ottavat lukuun eri maiden asukkaiden bruttotulot.
Sinä sitten alat puhumaan jostain piratismita. :D

Sinulle vastaisuuden varalta pikku vinkki: Naputtele niitä nappeja siihen suuntaan mihin keskutelu menee.

Mutta joo, jos se olisi lopultakin tässä. Opin kuitenkin uusia perusteluja piratismille sinun kauttasi. Kaikki vain roskeasti warettamaan, koska yksityisen ihmisen ei tarvitse miettiä moraalia, se on yhteiskunnan ongelmia sekä piratismia on suosittava, jotta rutiköyhilläkin on varaa ostaa uusin hämähäkkimies. \O/
Äijä on joko uutena vain mokannut quotet tai sitten se on trolli joka quotaa Shadownia:

Lainaus:
Sanotaan nyt niin, että en ole yllättänyt ettei perusteluni mene tajuntaasi, jollet tiedä miten yhteiskunnat toimivat tai millasissa oloissa eri maissa ihmiset elelevät.

Esimerkkinä voidaan sanoa viittaukseni Viroon. Minulla ei ollut ajatuksena toitottaa sen maan piratismista, vaan sen maan kansalaisten tuloista suhteutettuna yleiseen hintatasoon. Tämä vihjaus tuli mieleen siitä, kun toitotit miten sinun mielestäsi eri firmat ottavat lukuun eri maiden asukkaiden bruttotulot.
Sinä sitten alat puhumaan jostain piratismita. :D

Sinulle vastaisuuden varalta pikku vinkki: Naputtele niitä nappeja siihen suuntaan mihin keskutelu menee.

Mutta joo, jos se olisi lopultakin tässä. Opin kuitenkin uusia perusteluja piratismille sinun kauttasi. Kaikki vain roskeasti warettamaan, koska yksityisen ihmisen ei tarvitse miettiä moraalia, se on yhteiskunnan ongelmia sekä piratismia on suosittava, jotta rutiköyhilläkin on varaa ostaa uusin hämähäkkimies. \O/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2007 @ 06:16

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto