AfterDawn: IT-alan uutiset

Venturerin HD DVD -soittimen hinta alle 200 dollaria?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.8.2007 16:52 Kommentteja (9)

Venturerin HD DVD -soittimen hinta alle 200 dollaria? Vaikka HD DVD -leirin soitinpuolen valikoima on tähän mennessä pääsääntöisesti koostunut ainoastaan Toshiban HD DVD -soittimista, ei tilanne voi jatkua ikuisesti niin. Nyt televisioista, DVD- ja MP3-soittimista tuttu Venturer Electronics on tuomassa Yhdysvaltojen markkinoille edullista HD DVD -soitinta.
Venturerin SHD7000-soitimen ominaisuuksiin kuuluvat mm. HDMI-ulostulo, joka tukee maksimissaan 1080i-resoluutiota ja DVD-elokuvien skaalausta suuremmalle resoluutiolle. Soitimesta löytyy HD DVD -määritysten mukaisesti myös ethernet-liitäntä internet-yhteyksiä varten ja tuki häviöttömästi pakatuille Dolby TrueHD -ääniraidoille. Soittimen avulla onnistuu myös CD-Audio-levyjen toistaminen.

Venturerin lehdistötiedotteessa luvataan, että soittimen hinta tulee olemaan alhainen ja Video Business -sivuston saamien tietojen mukaan uutukaisen hinta Yhdysvalloissa tulisi olemaan 199 dollaria. Jos tämä hinta pitää paikkaansa, olisi kyseessä halvin markkinoilta löytyvä HD DVD -soitin. Tällä hetkellä Toshiban HD-A2-soittimen voi ostaa halvimmillaan noin 225 dollarin hintaan.

SHD7000:n on tarkoitus ehtiä joulumarkkinoille, mutta on mahdollista ettei se ole ainut edullinen HD DVD -soitin joulumarkkinoilla, sillä Venturer ei valmista itse soittimiaan, vaan ne on tilattu Aasiasta. Täten samoja soittimia saattaa ilmaantua myyntiin muidenkin elektroniikkavalmistajien valikoimiin.

Lähteet:
Video Business
Venturer (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

130.8.2007 17:21

Pikku hiljaa näidenkin laitteiden hinnat alkavat mennä järkevämpään suuntaan :/ tosin miksei tuo tue sitten 1080p-formaattia. Vuoden parin kuluttua sellaisetkaan laittee tuskin maksavat maltaita. :/ Paljonkos se edullisin blu-ray soitin olikaan?

230.8.2007 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:
Pikku hiljaa näidenkin laitteiden hinnat alkavat mennä järkevämpään suuntaan :/ tosin miksei tuo tue sitten 1080p-formaattia. Vuoden parin kuluttua sellaisetkaan laittee tuskin maksavat maltaita. :/ Paljonkos se edullisin blu-ray soitin olikaan?
Taitaa olla Pleikkari kolmonen tuo halvin blu-ray soitin tällä hetkellä, ellei nyt ole tullut uusia markkinoille. En ole nyt seuraillut asiaa :)

Edit. Typoja
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.8.2007 @ 18:38

331.8.2007 4:25

Lainaus:
Taitaa olla Pleikkari kolmonen tuo halvin blu-ray soitin tällä hetkellä, ellei nyt ole tullut uusia markkinoille. En ole nyt seuraillut asiaa :)
Niin nyt olikin puhe HD DVD soittimista eikä blu-raysta!?
Sitäpaitsi soitin on aivan turha jos se ei tue 1080p jolla elokuvat on tarkoitus katsoa kuitenkin!

431.8.2007 4:37

Nyt tosiaan hinta rupee olemaan kohdillaan jos vain myös ne ominaisuudet olisi..

531.8.2007 5:14

Lainaus:
Lainaus:
Taitaa olla Pleikkari kolmonen tuo halvin blu-ray soitin tällä hetkellä, ellei nyt ole tullut uusia markkinoille. En ole nyt seuraillut asiaa :)
Niin nyt olikin puhe HD DVD soittimista eikä blu-raysta!?
Sitäpaitsi soitin on aivan turha jos se ei tue 1080p jolla elokuvat on tarkoitus katsoa kuitenkin!
Niin ArchDevil vastasi MoZarin kysymykseen. Eikä se soitin ole turha, jollei siinä ole 1080p tukea. Ei kaikki leffat ole kuitenkaan 1080p tuella. Eikä kaikilla soittimen omistajilla ole telkkaria, jossa olisi 1080p tuki.

631.8.2007 9:32

Hankin ton 1080p taulun ja dvd soittimen jossa HD valmius. Hinta vahvistimen ja kuuden kaiuttimen kanssa oli 8999. Kun pelaa PS3sta tossa 42 tuumasessa niin ainoastaan autopelit on kunnollisia kun joudun kattelemaan sitä kolmen metrin päästä. Kai tunnelma tulee joskus mutta nyt menee vain niska kipeeksi. Elokuvat näyttävät erilaisilta kuin ennen katteltuna, myös normi dvd tuntuu parantuneen.
Hinnasta sen verran että se oli korkea mutta en jaksa vaihdella aina kun joku keksii jonkun uuden tekniikan. Mulla ei aiemmin ollu ps laitteistoa. Tohon kun vielä joku keksisi digiboxin jossa on kaikki herkut samassa ja selkeässä systeemissä niin olisin tyytyväinen sen kymmenen vuotta.

Mediat maksaa maltaita kun vanhasta rambosta joutuu melkein 40 egee maksamaan jotta saa hd tai br version.

731.8.2007 13:08

Lainaus:
mediat maksaa maltaita kun vanhasta rambosta joutuu melkein 40 egee maksamaan jotta saa hd tai br version.

MAD MAX HD-DVD 29,90€ en löytänyt Ramboa mut ainakin jotakin vanhoja saa halvalla
Lainaus:
Hankin ton 1080p taulun ja dvd soittimen jossa HD valmius. Hinta vahvistimen ja kuuden kaiuttimen kanssa oli 8999.
tyyristä oli itellä 120" valkokangas ja video tykki siihen PS3 ja vanha yamaha AX2 vahvistin yht n:5000€ no kaijuttimet sitten makso melkein tuplasti ton hinnan mut saa sen HDTV kuvan halvallakin kangas + 1080p tykki ja HD soitin n:4000€
Lainaus:
Tohon kun vielä joku keksisi digiboxin jossa on kaikki herkut samassa ja selkeässä systeemissä niin olisin tyytyväinen sen kymmenen vuotta.
10 vuotta sillon tuskin edes digi boxissa näkyy kuvaa nyt 2010 eli parin vuoden päästä tulee HDTV lähetykset tai niin ainakin ne uhoo

itellä Procaster 6300c on HDMI liitin toimii hyvin jutkut haukkunut mut ite oon tyytyväinen

82.9.2007 13:39

1080i on yhtä hyvä kuin ja 1080p

Toshiba lopettaa 1080i reson HD DVD-soittimien valmistuksen Euroopan markkinoita varten. Eli tulevaisuudessa 1080i-HD DVD-laitteita valmistaa ainoastaan Venturer Euroopan markkinoita varten (tulevaisuudessa saattaa olla myös muita halpojen tuotteiden valmistajia). Tulevaisuudessa kaikki Toshibat ovat 1080p/24.

Kannattaa ottaa huomioon että 1080i tai 1080p kuvanlaatu on ihmissilmälle aivan yhtä hyvä. Ero on lähinnä teoreettinen. Sitäpaitsi, yksikään LCD HDTV-valmistaja ei ole julkaissut littu TV:tä joka osaisi hoitaa 24Hz oikein. Nykyään kaikki LCD-TV:t muuntavat ensin signaalin 60Hz ja sitten vasta 24 kerrannaiseen, esim. 120 Hz. Tämä tarkoittaa sitä että 1080p/24 on edelleen OIKEASTI hyvin harvojen ihmisten saavutettavissa. Ainoastaan pari Pioneerin huippukallista plasmaa sekä muutama projektori näyttävät 1080p/24 kuvan täysin oikein. Ja mikäli ei laite näytä kuvaa täysin oikein on 1080i TÄSMÄLLEEN yhtä hyvä. Paitsi markkinointimiesten puheissa, tietty.

Mielestäni tämä on positiivinen asia. Syy on se että eurooppalaiset kauppiaat voisivat hämmentyä - he joutuisivat tarkoin miettimään miten paljon he tilaisivat Venturer HD DVD-soittimia verrattuna Toshiban A3-soittimeen jota EI siis nähdä euroopan markkinoilla.

USA:ssa on enemmän ostovoimaa kuin euroopassa joten siellä kannattaavielä pitää 2:a eri super-edullista HD DVD-soitinta. Lisäksi, USA:ssa Venturer HD DVD-soittimen hinta tulee olemaan massa-adoptio tasolla, kun taas euroopassa se tulee olemaan vähän paremman DVD-soittimen tasolla, mutta silti huomattavasti alemmalla hintatasolla kuin mihin kukaan eurooppalainen on tottunut.

92.9.2007 16:38

NYT tullut 24p tekniikka jolla saadaan kuva näkymään oikein joten eiköhän se yleisty kovaa vauhtia muihinkin kuin 1000000000000€ malleihin

24p tekniikka

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto