AfterDawn: IT-alan uutiset

Deezer tarjoaa musiikin on demand -streamausta laillisesti

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2007 08:52 Kommentteja (8)

Deezer tarjoaa musiikin on demand -streamausta laillisesti Aiemmin Blogmusik.net -streamauspalvelua pyörittäneet tahot ovat päässeet sopimukseen ranskalaisen tekijänoikeusjärjestö SACEM:in (Société des auteurs, compositeurs et éditeurs de musique) kanssa maailmanlaajuisesta musiikin on demand -streamauspalvelusta.
Deezer tarjoaa siis musiikkia ilmaiseksi kaikille internetin käyttäjille. Musiikin kuuntelua varten tarvitaan ainoastaan internet-selain. Musiikki palvelusta löytyy useilta eri artisteilta, mukana ovat mm. Metallica, Madonna, Eminem ja The Beatles. Palvelun kautta pitäisi löytyä ainakin yli 100 000 eri kappaletta. Itse kappaleiden äänenlaatu ei ole paras mahdollinen, mutta Deezerin avulla on helppo löytää musiikkia työpäivän piristämiseksi ja samalla tukea omia lempiartistejaan.

Palvelun avulla voi luoda helposti omia soittolistoja, joita voi myös suositella muille palvelun käyttäjille. SmartPLAYLIST -toiminnon avulla voi helposti etsiä omaan makuun sopivaa musiikkia. Palvelun kulut ja tekijänoikeusjärjestöille maksettavat maksut kerätään mainosten avulla. Kaikki osapuolet eivät kuitenkaan ole varmoja palvelun laillisuudesta, vaikka Deezer maksaa tekijänoikeuskorvauksia, sillä Universal Music Group on uhannut viedä palvelun oikeuteen, koska asiasta ei ole neuvoteltu erillistä sopimusta heidän kanssaan.

Itse sivusto on lokalisoitu 16 eri kielelle, joiden joukkoon ei tosin ainakaan toistaiseksi kuulu suomi.

Deezer tuskin jää ainoaksi vastaavaksi palveluksi ja esim. Last.fm-musiikkipalvelu on neuvotellut eri levy-yhtiöiden kanssa, jotta palvelun kautta voitaisiin tarjota ilmaista ja laillista musiikkia kuluttajille.

Lähteet:
Lifehacker
Forbes

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

127.8.2007 9:15

Vaikuttaa ihan pätevältä palvelulta :o

227.8.2007 9:28

Tuntui löytävän ihan kiitettävästi hakusanoilla biisejä. Voisi tuon jopa heittää linkkeihin.

327.8.2007 12:16

Vähän tukossa tuntuu sivu olevan? Vai johtuuko se minusta?

Lataamisvirhettä pukkaa.

427.8.2007 13:02

@BlasterX

Mulla ei myöskään toimi tuo sivu, saattaa olla tukossa. Aika ylläri, Universal on jotain hyvää vastassa. Vaikka saa rahaa hommasta

527.8.2007 15:02

Kyllä tuo ainakin meikäläisen koneella pelaa hienosti.

627.8.2007 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qwerty83:
Kyllä tuo ainakin meikäläisen koneella pelaa hienosti.
Joo. Nyt toimii täälläkin.

727.8.2007 17:33

Mulla toimii nyt jotenkuten biisien streamaus on kuitenkin todella hidasta. Hyvä, että joku teki tuonkin.

87.10.2008 22:04
Spaneli
Inactive

Ihan hyvä palvelu. Biisit latautuu aika nopeesti ja löytyy melko paljon kuunneltavaakin. Joskus tulee kyl niit latausvirheit.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto