AfterDawn: IT-alan uutiset

N-Gage tekee paluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.8.2007 13:23 Kommentteja (7)

N-Gage tekee paluun Nokian N-Gage tekee paluun, mutta tällä kertaa kyseessä ei ole erillinen pelikäyttöön suunniteltu matkapuhelin, vaan N-Gage tarkoittaa uuden tulemisensa myötä uuden sukupolven multimedialaitteiden pelialustaa.
Uutta pelialustaa tukevat ainakin Digital Chocolate, I-play, Electronic Arts ja Gameloft. Nokia ei ole kuitenkaan virallisesti vahvistanut mitä olemassa olevia laitteita N-Gage Platform tarkoittaa. Nykyisten arvioiden mukaan N-Gage Platform -leiman voisivat saada 3D-piirillä ja riittävän tehokkaalla suorittimella varustetut Nseries-sarjan matkapuhelimet, joihin kuuluvat tällä hetkellä Nokian N93-, N93i- ja N95-matkapuhelimet.

Nokian omien sanojen mukaan N-Gage Platform pitää sisällään S60 3rd Edition -laitteita, joilla voi etsiä, ostaa, ladata ja pelata pelejä. Vanha tuttu N-Gage Arena tulee jatkamaan toimintaansa myös uusien laitteiden peliyhteisönä. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä voiko N-Gage Platform -leiman saada myös muiden matkapuhelinvalmistajien puhelimet, jotka täyttävät Nokian asettamat ehdot.

N-Gage Platform on tarkoitus julkaista virallisesti myöhemmin tämän vuoden aikana, jolloin toivottavasti selviää myös tarkemmat tiedot alustasta ja sitä tukevista laitteista.

Vaikka matkapuhelimia myydään monta kertaa enemmän kuin pelikonsoleita, ei pelaaminen puhelimella ole saavuttanut toivottua jalansijaa markkinoilla. Monet matkapuhelimien pelit ovat varsin yksinkertaisia ja ne ovat tarkoitettu lähinnä hetken viihteeksi, joten pelaamisesta enemmän kiinnostuneet tahot ovat yleensä ohittaneet matkapuhelimet pelialustana kokonaan. Pelaajien käännyttäminen matkapuhelinten suuntaan on kuitenkin haastavaa, sillä esim. Sonyn PSP ja Nintendon DS tarjoavat huomattavasti paremman pelielämyksen, kuin nykyiset matkapuhelimet.

Lähteet:
Tietokone
vnunet.com

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

121.8.2007 14:31

Eipä tule tuokaan menestymään pelipuhelimena. Ainut keino saada jonkinlainen jalansija on saada puhelimeen jonkinlainen tuki PS3:n, psp:n tai XBOX360:n kanssa. Eli puhelin pitäisi suunnitella multimedia laitteeksi josta löytyy lisänä tuki erilaisille palveluille.

221.8.2007 17:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Eipä tule tuokaan menestymään pelipuhelimena.
Niin, ei tässä nyt ollakkaan rakentamassa uutta "pelipuhelinta", vaan ns. standardia, jonka voi saavuttaa useampi erillinen puhelin.

321.8.2007 18:23

Mobiilipelaaminen on niin kämästä, että siinäpä se syy onkin miksi ketään ei kiinnosta.

421.8.2007 19:11

Tätähän on jauhettu jo vuodesta 2004, melko vanhaa uutisointia. Hitaasti tuntuu platformista valmista tulevan, jos koskaan tulee.

522.8.2007 20:34

Ei ole platformi valmistunut aikaisemmin, koska vasta nyt "tavallisissa" puhelimissa on tarpeeksi tehoa pyörittämään N-Gage tasoisia pelejä... Mikä ei ole juuri millään asteikolla kovinkaan paljon...

Omistan N-Gagen, eikä minulla ole sen peleistä juuri hyvää sanottavaa. Grafiikat pääsääntöisesti pikselimössöä, eikä mihinkään oltu panostettu kunnolla, kun luottoa ei löydy. Varmasti "konsolin" paras peli oli Worms, koska siinä ei yritettykään käyttää 3D:tä. Tekisivät GBA-tasoisia pelejä kännyköihin. Se olisi jo aivan tarpeeksi.

624.8.2007 11:44

Minulla on puhelimessa (joku samsung) "java-maailma" -tuki, mutta sehän tarkoittaa juuri pelkkiä pelejä.

Pieniä graafisia javasovelluksia, joita juuri mobiilikokoon on suunniteltu, on vähän, eikä toimi kuin niissä 500€ puhelimissa.

Tätäkö se on? Senkus laittaa tekstiviestejä, sposteja ja pystyy soittamaan, eikö riitä?

725.2.2008 21:38

Paljonko tuo N-Gage maksaa ja missä kaupassa ku täällä ei ollu hintaa..?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto