AfterDawn: IT-alan uutiset

Allofmp3.com tekee paluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.8.2007 11:21 Kommentteja (24)

Allofmp3.com tekee paluun Tällä viikolla tärkeän oikeusvoiton saanut Allofmp3.com-palvelu on palaamassa toimintaan lähitulevaisuudessa.
Allofmp3.com-sivusto suljettiin heinäkuun alussa, mutta nyt Allofmp3.com-domain ohjautuu Allofmp3.ru-sivustolle. Itse Allofmp3.ru-sivusto ei ole vielä täysin toimintavalmis, vaan esim. kappaleiden etsiminen ja ostaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

Palvelun ylläpitäjät ovat kuitenkin luvanneet, että palvelu palaa normaaliin toimintaansa lähitulevaisuudessa. Mitään tarkempaa päivämäärää ei ole kuitenkaan annettu. Tarkoituksena on, että palvelun käyttäjät voivat käyttää samoja käyttäjätilejä kuin aikaisemminkin ja muutenkin palvelun pitäisi vastata toiminnallisuuden osalta aiempaa Allofmp3.com-palvelua.

Heinäkuun alussa suljettu Allofmp3.com on sulkemisensa jälkeen puolustanut toimiaan menestyksekkäästi kaksi kertaa oikeudessa. Heinäkuussa todettiin, että Visan aloittama boikotti Allofmp3.com-palvelua vastaan oli laiton ja tällä viikolla Allofmp3.com-palvelua pyörittänyt Denis Kvasov todettiin syyttömäksi.

Allofmp3.comin taistelu tekijänoikeusjärjestöjä vastaan ei kuitenkaan ole ohi, joten Allofmp3.com pysynee otsikoissa myös tulevaisuudessa.

Lähteet:
Piraattiliitto
P2P Blog

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

119.8.2007 13:49

Jostain syystä tulee piratebayn pojat mieleen :P

Tosin piratebayn pojat ei tavoittele mammonaa

219.8.2007 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville777:
Jostain syystä tulee piratebayn pojat mieleen :P

Tosin piratebayn pojat ei tavoittele mammonaa
tosin piratebaylla on mainostulot varmaan kymmenissä tuhansissa euroissa kun niil on miljoonia käyttäjiä et voi olla et ne tienaa enemmä vai hyväntekeväisyyteenkö ne rahat menee?

319.8.2007 16:24

Niinkin isojen ja raskaiden palvelimien ylläpito ei ole ilmaista, joten melko vähän loppujen lopuksi PD:n staffin taskuun kilahtaa.

419.8.2007 16:51

Ja PB:n poijjaat sentään tekee jotain yleishyödyllistä ja kaikkia auttavaa. Allofmp3 on vaan kauppa muiden joukossa, ainut ero niillä et ne ei haluu jakaa tuotoistaan isoille levylafkoille.

519.8.2007 17:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
Allofmp3 on vaan kauppa muiden joukossa, ainut ero niillä et ne ei haluu jakaa tuotoistaan isoille levylafkoille.
Mutta toisaalta ei heidän ole pakkokaan niistä tuotoista maksaa, ainakaan venäjän nykyisten lakien mukaan.

619.8.2007 17:08

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
Allofmp3 on vaan kauppa muiden joukossa, ainut ero niillä et ne ei haluu jakaa tuotoistaan isoille levylafkoille.
Mutta toisaalta ei heidän ole pakkokaan niistä tuotoista maksaa, ainakaan venäjän nykyisten lakien mukaan.
Juu eipä ollut tarkoituskaa kritisoida heidän toimintaansa vaan yksinkertaisesti tuoda esiin ero PB:n hyväntekeväisyyden ja AoM3:n kaupallisentoiminnan välille.

720.8.2007 4:06

Piratebayn johto tienaa kylmää käteistä, ei se mitään hyväntekeväisyyttä ole.

820.8.2007 17:53

Ihan oikeesti sen kokoste palvelimie ylläpito/koneet/kaista ei oo ihan ilmasta ja ei niistä mainoksista oikeesti niin paljoo tienaa..

920.8.2007 18:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
Ihan oikeesti sen kokoste palvelimie ylläpito/koneet/kaista ei oo ihan ilmasta ja ei niistä mainoksista oikeesti niin paljoo tienaa..
Ihan oikeesti jos käyttöaste lasketaan miljoonissa, niin mainostuloja tulee ihan sikana ja ihan oikeesti parilla tonnilla kummasti pärjää kun ihan oikeesti TPB:n palvelimet ei jaa paljon paskaakaan dataa.

1020.8.2007 19:17

Ei ne kyllä miltää kovin vaurailta vaikuta, adminit siis (mitä nyt on haastatteluja tullut katseltua). Ja vaikka kuinka paljon tienaisivat, niin mielestäni siitä suorituksesta ovat joka sentin ansainneet (periaatteessa kokoajan veitsi kurkulla, ehkä syystä, ehkä ei).

Lainaus:
Ihan oikeesti jos käyttöaste lasketaan miljoonissa, niin mainostuloja tulee ihan sikana ja ihan oikeesti parilla tonnilla kummasti pärjää kun ihan oikeesti TPB:n palvelimet ei jaa paljon paskaakaan dataa.
Olet oikeassa, mutta kun käyttöaste on niissä miljoonissa lähes taukoamatta, liikkuu palvelimillakin tavara melko tiuhaa. Ja onhan noilla muitakin sivuja ylläpidettävänä: bayimg, suprbay ja kohta tulossa olevat suprnova ja videobay, jotka varmasti kasvattavat trafiikkia melko lailla (videobay taisi kyllä nojata p2p-tekniikkaan ainakin joiltain osin...).

Onhan niillä tosiaan oheistulotkin (t-paidat jne), ja keräsivät lahjoituksia sealandia varten kahdessa viikossa 20 000€, mutta pysyn ensimmäisessä lausunnossani.

1120.8.2007 19:53

Lainaus:
Ei ne kyllä miltää kovin vaurailta vaikuta, adminit siis (mitä nyt on haastatteluja tullut katseltua). Ja vaikka kuinka paljon tienaisivat, niin mielestäni siitä suorituksesta ovat joka sentin ansainneet (periaatteessa kokoajan veitsi kurkulla, ehkä syystä, ehkä ei).

Jos aletaan vertaamaan, että vaatteet ja olemus tekee rikkaan, niin sitten on kuule aika moni sälli tässä maailmassa miljoonistaan huolimatta PA. Voitas ottaa vertaukseksi Wihurin Antti ihan koto-Suomesta.

Lainaus:

Olet oikeassa, mutta kun käyttöaste on niissä miljoonissa lähes taukoamatta, liikkuu palvelimillakin tavara melko tiuhaa. Ja onhan noilla muitakin sivuja ylläpidettävänä: bayimg, suprbay ja kohta tulossa olevat suprnova ja videobay, jotka varmasti kasvattavat trafiikkia melko lailla (videobay taisi kyllä nojata p2p-tekniikkaan ainakin joiltain osin...).
Huomaan, ettei sinulla ole palvelimen pidosta tuon taivaallistakaan kokemusta, mutta minulla on.

Lainaus:
Onhan niillä tosiaan oheistulotkin (t-paidat jne), ja keräsivät lahjoituksia sealandia varten kahdessa viikossa 20 000€, mutta pysyn ensimmäisessä lausunnossani.
Niin, 20 000€ on joillekkin pajon, joillekkin vähän.

1221.8.2007 11:45

Arvon Varjo on hyvä ja ylevässä tietävyydessään valaisee meitä tyhmiä tavallisia kuolevaisia, edellämainittujen sivujen käviämääröistä, kaistankulutuksesta, palvelun laitetteisto tarpeista ja näiden hinnoista Ruotsissa. Lisäksi syväluotaava analyysi TPB:n mainos tulosta ja niiden määräytymisestä olisi paikallaan. Kiitos. Ja koska olen vain tyhmä kuolevainen, niin jos joku aspekti näihin laskelmiin liittyen jäi puuttumaan, niin korjaathan tiedottomuuteni.

1321.8.2007 11:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
Arvon Varjo on hyvä ja ylevässä tietävyydessään valaisee meitä tyhmiä tavallisia kuolevaisia, edellämainittujen sivujen käviämääröistä, kaistankulutuksesta, palvelun laitetteisto tarpeista ja näiden hinnoista Ruotsissa. Lisäksi syväluotaava analyysi TPB:n mainos tulosta ja niiden määräytymisestä olisi paikallaan. Kiitos. Ja koska olen vain tyhmä kuolevainen, niin jos joku aspekti näihin laskelmiin liittyen jäi puuttumaan, niin korjaathan tiedottomuuteni.
Äkkisiltään katsottuna voidaan sanoa, ettei nuo palvelimet ainakaan yksinään ole Ruotsissa. Mutta puhutaan kuukausissa noin sadoista euroista rajoittamattomalla 10 megasella kaistalla ja tonneista 100 megasella yhteydellä. Tosin kaikki riippuu maasta jne.
Palvelimet maksaa aina satasista aina tonneihin, joilla voidaan pyörittää useampi vuosi palveluita pienillä päivityksillä aina välillä.

1421.8.2007 12:22

No kaippa se sitte vaan on hyväksyttävä että netti mainoksista saa miljoonia, mutta miljoonat käyttäjät ei aiheuta kaistaleveyden käyttöä juuri lainkaan. Ahneita paskiaisia ne TBP:n poijjaat. Niittehä pitäs itseasias antaa rahaa meille käyttäjille siitä että käydään niiden sivuilla koska me tehdään niistä niin jumalaisen rikkaita. *liike-ideaa keksimään mil saa saman käyttäjämäärän, helppo tie miljonääriksi* hiphei

1521.8.2007 12:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
No kaippa se sitte vaan on hyväksyttävä että netti mainoksista saa miljoonia, mutta miljoonat käyttäjät ei aiheuta kaistaleveyden käyttöä juuri lainkaan. Ahneita paskiaisia ne TBP:n poijjaat. Niittehä pitäs itseasias antaa rahaa meille käyttäjille siitä että käydään niiden sivuilla koska me tehdään niistä niin jumalaisen rikkaita. *liike-ideaa keksimään mil saa saman käyttäjämäärän, helppo tie miljonääriksi* hiphei
Niin noh, eipä tässä ketään miljonääreiksi niitä ole sanonutkaan (Vaikka mistä noista tietää), mutta eiköhän ne hyvin toimeen tule. Ja tosiaan, ei perus WWW vie kaistaa juur paskaakaan ja kun noiden palvelimilta ei imetä mitään isompaa filua, niin eipä toi kaistan käyttö hirmuiseksi pursua.

1621.8.2007 13:14

Mea culpa, errare humanum est.

1721.8.2007 17:12

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ThePekkis:
Arvon Varjo on hyvä ja ylevässä tietävyydessään valaisee meitä tyhmiä tavallisia kuolevaisia, edellämainittujen sivujen käviämääröistä, kaistankulutuksesta, palvelun laitetteisto tarpeista ja näiden hinnoista Ruotsissa. Lisäksi syväluotaava analyysi TPB:n mainos tulosta ja niiden määräytymisestä olisi paikallaan. Kiitos. Ja koska olen vain tyhmä kuolevainen, niin jos joku aspekti näihin laskelmiin liittyen jäi puuttumaan, niin korjaathan tiedottomuuteni.
Äkkisiltään katsottuna voidaan sanoa, ettei nuo palvelimet ainakaan yksinään ole Ruotsissa. Mutta puhutaan kuukausissa noin sadoista euroista rajoittamattomalla 10 megasella kaistalla ja tonneista 100 megasella yhteydellä. Tosin kaikki riippuu maasta jne.
Palvelimet maksaa aina satasista aina tonneihin, joilla voidaan pyörittää useampi vuosi palveluita pienillä päivityksillä aina välillä.
Saanko kysyä miten päättelet ettei palvelimet ole Ruotsissa? TPB:n pojathan omistaa koko hosting-yrityksen jolta TPB:tä pyöritetään ja vuokraavat myös muille palvelin-tilaa ym. Kaistaa riittää (oma backbone-yhteys) joten ei taida olla nopeus mikään ongelma. En ainakaan itseltäni hirveästi viittis palvelintilasta laskuttaa jos omistaisin tuollaisen firman.

1821.8.2007 17:18

Lainaus:

Saanko kysyä miten päättelet ettei palvelimet ole Ruotsissa? TPB:n pojathan omistaa koko hosting-yrityksen jolta TPB:tä pyöritetään ja vuokraavat myös muille palvelin-tilaa ym. Kaistaa riittää (oma backbone-yhteys) joten ei taida olla nopeus mikään ongelma. En ainakaan itseltäni hirveästi viittis palvelintilasta laskuttaa jos omistaisin tuollaisen firman.
Kuten sanoin, niin "äkkisiltään katsottuna". Minäkin omistan "hostin yrityksen" ja ei minunkaan palvelimet ole Suomessa ja minulla voisi ihan hyvin olla palvelimia ympäri maailmaa. Nopeus ja kaistanleveyshän on sitten kiini ispistä.

Edittinä sen verta, että tosiaan tuo "rauta IP" on Ruotsissa, mutta tuo voi olla ihan hyvin hajautettu sydeemi, jossa on vaikka MySQL-palvelin Amerikassa (Tosin ei kovin kannattavaa tehdä noin) ja tiedosto-palvelin sitten vaikka Venäjällä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.8.2007 @ 17:21

1922.8.2007 18:09

Lainaus:
Edittinä sen verta, että tosiaan tuo "rauta IP" on Ruotsissa, mutta tuo voi olla ihan hyvin hajautettu sydeemi, jossa on vaikka MySQL-palvelin Amerikassa (Tosin ei kovin kannattavaa tehdä noin) ja tiedosto-palvelin sitten vaikka Venäjällä.
Jotenkin tuntuu siltä tpb kuitenkin pitää kaikkia trakkeriin liittyviä palvelimia Ruotsissa, ja sitten back-up palvelinta jossain muualla. Koska olihan se aikaisemminkin Ruotsissa. :/ Tosin en muista tarkalleen oliko kaikki oikeudenkäynti hommat ohi jo sen ratsian jäljiltä.

2022.8.2007 18:14

Lainaus:

Jotenkin tuntuu siltä tpb kuitenkin pitää kaikkia trakkeriin liittyviä palvelimia Ruotsissa, ja sitten back-up palvelinta jossain muualla. Koska olihan se aikaisemminkin Ruotsissa. :/ Tosin en muista tarkalleen oliko kaikki oikeudenkäynti hommat ohi jo sen ratsian jäljiltä.
En tiedä paljon Ruotsissa maksaa kaistat, mutta vois äkksiltään ajatella, että keski-euroopassa olisi paljon halvempaa, joten siinä mielessä säästöä syntyy. Mutta toisaalta jos tai kun epäilykseni hyvin toimeentulevista jäbistä pitää paikkaansa, niin pikkurahasta ei ole puutetta ja näin ollen kotimaa on aina kotimaa.

2123.8.2007 5:05

Varmasti ne palvelinkustannukset on melko korkeat, vaikka torrent-tiedostot eivät kovin suuria ole (kaveri kertoi, itse en olen kuullut kyseisistä otuksista vain tarinoita).

Wikipedian mukaan eräs järjestö on arvioinut Piratbayn mainostuloiksi noin 60 000$ kuukaudessa. Lisäksi rahaa tuovat lahjoitukset ja muut epämääräiset projektit, kuten nämä edellämainitut muut sivut. Onhan näillä kavereilla lusikkansa vähän joka sopassa.

Muistan lukeneeni myös, että takavarikon jälkeen TBP sai jopa uutta rautaa lahjoituksena, vaikka en tiedä miten paljon.

Näistä, kun rupee laskemaan, niin enpä usko että tulot ja menot menevät niin hyvin yksiin, että ylläpito joutuisi lainalla tai nollilla elämään. Tätähän on hyvin vaikea sanoa tarkkaan, mutta uskon itse että se ylin porras ottaa kymmeniä tuhansia kuussa, mikä on mielestäni aika hyvä palkka hyväntekeväisyysjärjestön johtamisesta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.8.2007 @ 05:06

2223.8.2007 5:16

60 000 dollaria on jo niin iso summa, että sillä nyt pyörittää aika kevyesti moista systeemiä ja saa todela hyvää palkkaakin siinä sivussa. Todelliset tulot voi kyllä olla paljon isommatkin. Ainakin kun laskin omien foorumeideni mainostulot suhteutettuna TPB sivujen käyttäjämääriin, niin puhutaan aika isoista numeroista TPB kohdalla.

2324.8.2007 11:38

Lainaus:
Lainaus:

Saanko kysyä miten päättelet ettei palvelimet ole Ruotsissa? TPB:n pojathan omistaa koko hosting-yrityksen jolta TPB:tä pyöritetään ja vuokraavat myös muille palvelin-tilaa ym. Kaistaa riittää (oma backbone-yhteys) joten ei taida olla nopeus mikään ongelma. En ainakaan itseltäni hirveästi viittis palvelintilasta laskuttaa jos omistaisin tuollaisen firman.
Kuten sanoin, niin "äkkisiltään katsottuna". Minäkin omistan "hostin yrityksen" ja ei minunkaan palvelimet ole Suomessa ja minulla voisi ihan hyvin olla palvelimia ympäri maailmaa. Nopeus ja kaistanleveyshän on sitten kiini ispistä.

Edittinä sen verta, että tosiaan tuo "rauta IP" on Ruotsissa, mutta tuo voi olla ihan hyvin hajautettu sydeemi, jossa on vaikka MySQL-palvelin Amerikassa (Tosin ei kovin kannattavaa tehdä noin) ja tiedosto-palvelin sitten vaikka Venäjällä.

Mysql on aika paska ;=)

Miten tämä liittyy allofmp3:seen? :P

2424.8.2007 11:44

Lainaus:

Mysql on aika paska ;=)
Paska tai ei, niin ylivoimaisesti käytetyin SQL-palvelin.


Lainaus:

Miten tämä liittyy allofmp3:seen? :P
Luultavasti ei mitenkään. :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto