AfterDawn: IT-alan uutiset

DivX-yhteensopivia soittimia markkinoilla yli 100 miljoonaa kappaletta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.8.2007 15:25 Kommentteja (20)

DivX-yhteensopivia soittimia markkinoilla yli 100 miljoonaa kappaletta DivX-tuoteperheestä vastaava DivX Inc. on ilmoittanut, että yrityksen kanssa yhteistyötä tekevät kulutuselektroniikkaa valmistavat yritykset ovat toimittaneet maailmalle yli 100 miljoonaa laitetta, jotka ovat läpäisseet DivX-sertifioinnin. Näihin laitteisiin kuuluvat mm. DVD-soittimet, mobiililaitteet ja digitaalikamerat.
DivX-videotiedostoja tukevien laitteiden määrä markkinoilla on todella suuri, sillä kaikki valmistajat eivät ole hakeneet laitteilleen DivX-sertifiointia, vaikka laitteet sen saisivatkin. Tämän lisäksi maailmassa on miljoonia tietokoneita, jotka pystyvät toistamaan DivX-videotiedostoja.

Yritykset kuten LG, Philips, Samsung, Sony ja Thomson ovat viimeisen neljän vuoden aikana valmistaneet yli 2 500 eri tuotetta, joiden avulla pystyy katselemaan DivX-videotiedostoja.

Suurin kohderyhmä on DVD-soittimet, sillä DivX Inc. arvioi, että noin 32 prosenttia kaikista myydyistä DVD-soittimista sisältää DivX-tuen. Ranskassa, Espanjassa ja Venäjällä vastaavan luvun arvioidaan olevan noin 90 prosentin tietämillä.

DivX-tukea on tarkoitus seuraavaksi laajentaa mm. teräväpiirtosoittimiin, digibokseihin ja matkapuhelimiin.

DivX Incin toimitusjohtaja Kevin Hell sanoi, ettei kyseessä ole pelkästään merkittävä rajapyykki itse yritykselle, vaan myös koko digitaalisen median alalle.

Lähteet:
DivX (lehdistötiedote)
SlipperyBrick

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

117.8.2007 15:48

DivX oli aikoinaan tärkein ominaisuus kun DVD-soitinta valitsin. Sijoitus oli hyvä ja leffoista saanut nauttia :)

Kavereillekkin joutunu soitinta kuskamaan kun niin harvalla tuki löytyy... Pitäisikin olla pakollinen perusominaisuus, olisi ollut tuhat kertaa enemmän kavereilla leffoiltoja.

217.8.2007 15:57

Kieltämättä kätevä ominaisuus, vaikka sitä ei omasta soittimestani löydykkään. Leffat on tähänkin asti jouduttu muuttamaan sopivaan muotoon ennen katselua. Divx tuki säästäisi kyllä aikaa.

317.8.2007 16:11

Juuri näin,tuo Divx on hyvä.Mutta aina kun muuttaa leffat DVD muotooon joutuu säätää olan takaa -.-

417.8.2007 17:05

Ei sitä nykyään nyt isoa vaivaa tartte nähdä jos tahtoo tehdä divx -> dvd valikolla. Pelkästään ConvertXtoDvd -ohjelma ja se laittaa tekstitkin halutessa irrallaan mukaan, ei siis polta kuvaan kiinni. Ja menikö kokonaisen elokuvan konvertoimisessa jopa 45 minuuttia, laadun juuri huonontumatta.
Mutta mulla taitaa olla jo neljäs divx-soitin menossa ku oon sellanen elokuvien suurkuluttaja, LG ainoa joka on toiminut mukisematta. Procaster porsi ennen ku kerkesin ärräpäätä päästämään, ja muissa ei oo ollut äö-tukea teksteissä ilman firmware päivitystä, ja osaan ei sellasta oo edes tullut.
Eli suosittelen LG:n ostoa kaikille jotka divx-soitinta halajaa.

517.8.2007 17:22

juu, minullakin divx:ää tukeva LG, tosi kätevä ja varma valinta.

617.8.2007 18:05

Divx on tosi hyvä ominaisuus dvd-soittimiin, mutta toivoisin että alkaisivat käyttämään x264 pakkausta. Paljon siistimpää jälkeä saa aikaan samalla tilalla mitä Divx vie.

717.8.2007 20:13

Niin niissä uuden sukupolven teräväpiirtosoittimissa taitaa toi x264-tuki olla vakiona kun se saattaa olla blyrayllä tai hd dvd:llä käytetty pakkaus codec. Kai ne siellä scenelläkin siirtyy vähitellen tohon x264:seen, eipä oo mitään syytä pysytellä divx/xvid linjalla. Kuka muutenkaan enää käyttää divx:ää, taitaa toi tuki olla hyvä asia sen takia vain kun sillä pyörii sitten xvidit kanssa samantien.

818.8.2007 6:26

Hyvä vaan, että DivX/XviD tuki yleistyy noissa soittimissa... vielä kun saataisiin ne valmiina aluekoodittomina, niin jo´vot =)

918.8.2007 7:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:
Niin niissä uuden sukupolven teräväpiirtosoittimissa taitaa toi x264-tuki olla vakiona kun se saattaa olla blyrayllä tai hd dvd:llä käytetty pakkaus codec. Kai ne siellä scenelläkin siirtyy vähitellen tohon x264:seen, eipä oo mitään syytä pysytellä divx/xvid linjalla. Kuka muutenkaan enää käyttää divx:ää, taitaa toi tuki olla hyvä asia sen takia vain kun sillä pyörii sitten xvidit kanssa samantien.
Ei kai missään HD-DVD/Blu-Ray soittimissa vielä ole x264 tukea. Saisi kyllä tulla sellaisia.:)

1018.8.2007 8:52

Itselläni oli tuollainen DivX:iä näyttävä DVD soitin ennen kuin se hajosi. Kertaakaan en katsonut DivX:ä sillä. Sen homman hoiti modattu Xbox joka voittaa käytettävyydellään nämä soittimet 100-0. Mitä turhaa poltella niitä leffoja levylle, kun ne saa katsottua verkon yli koneen kovalevyltäkin. Kaikki formaatit tekstityksineen joita kokeilin toimi kunhan prosessorin teho riitti. Uudet XBMC versiot saattaisivat osata näyttää leffoja mm. rar pakettien sisältäkin. Eipä mene siihen purkamiseenkaan turhaa aikaa.

Menneen talven lumia nämä DVD soittimet DivX tuella imho.

1118.8.2007 9:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkolm:
Uudet XBMC versiot saattaisivat osata näyttää leffoja mm. rar pakettien sisältäkin. Eipä mene siihen purkamiseenkaan turhaa aikaa.
Joo kyllä osaavat avata leffat rar paketeista ja myös imagesta suoraan.

1218.8.2007 12:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkolm:
Itselläni oli tuollainen DivX:iä näyttävä DVD soitin ennen kuin se hajosi. Kertaakaan en katsonut DivX:ä sillä. Sen homman hoiti modattu Xbox joka voittaa käytettävyydellään nämä soittimet 100-0.

Menneen talven lumia nämä DVD soittimet DivX tuella imho.
Aiheutti repeämistä :D Eli jos divx soitin maksaa 49 ekua ja xpoks 300 niin sä ostat boxin pelkästään leffojen katselua varten? Kuinkahan moni ei ihan niinku kuitenkaan...

1318.8.2007 15:09

sinä se tyhmä oot^^ :D modattu xbox (ei 360) maksaa sen abaut reilu 100eskoo ja voipi pelata ja kaikkee,.,

1418.8.2007 17:36

Nyt kaikki kolvit kouraan ja modaamaan että voi leffoja katsella, kukin tavallaan, makuasia.

Tietokoneen saa nykyään kiinni telkkariin ja ja taas yksi välivaihe vähemmän. (ainakin kannettavat tulee kaukosäätimen kanssa mediaplayerilla sun muilla fastplay jutuilla)

Kuitenkin oma soitin hankittiin juuri DivX tuella kun edellisen kanssa piti latailla vain DVD varmuuskopioita, nyt mahtuu levylle useampi ja CD:lle yksi tai 2-4 jaksoa sarjaa.

Toisaalta ei ole tainnut olla vielä yksikään poltettu itse DivX koodattu! :)

1518.8.2007 17:48

Eipä vois enää enempää vituttaa kun vaihdoin toimivan ja hyvän United DVD-soittimen aikanaan Philipsin DivX soittimeen.

Kunhan tässä kerkeän niin heitän vesilintua tuolla Philipsillä ja haen soittimen missä on juurikin ne ominaisuudet mitä soittimelta odotan. (kuten viimeisten levyjen muisti jne..)

1618.8.2007 18:53

Joo saahan läppärin kiinni telkkariin. Dolby digital äänetkin ovat kivoja leffassa, vahvistimen ja kunnon kaiuttimien kanssa. Niinjoo... Läppäreissä harvemmin on digitaalista ulostuloa äänille (jos on niin viritteleppä ensin ne D-Digital äänet toimimaan oikein). Hyvää kuvanlaatuahan kaikki arvostamme. Niinjoo... Tässäkin tulee ongelma läppärin perus vga:lla ja S-Videon kanssa (joo, joistain saattaa löytyä dvi). (Wanhassa) XBoxissa nämä molemmat asiat onnistuvat. Digitaalinen ulostulo äänille ja komponentti-liitäntä videolle.

Boxin modausta kauhisteleville tiedoksi, että omaa boxiani modatessa ainoina työkaluina oli perus ruuvari ja torx avain. Ei tarvinnut kolvailla mitään.

XBMC ohjelman levylle kopionnin jälkeen laitoin vain asetukset kuntoon ja kertaakaan ei ole ollut ongelmia mm. tunnistamattomien codec:ejen yms. kanssa eikä cedec:eja ole tarvinut säätää/päivitellä, kun äänet eivät kuulukkaan. Ohjelman valikot ovat erittäin helppokäyttöiset joista monet kaupalliset ohjelmistot voisivat ottaa opiksi.

OK, tuleehan tälle hieman hintaa verrattuna prismasta löytyvään halpissoittimeen, mutta kyllä sillä tekeekin muutakin, kuin vain katsoo leffoja. Tietokoneeseen verrattuna hinta on kuitenkin murto-osa.

Tärkeimpänä pointtina pidän kuitenkin sitä, että eivät noi "tyhmät" DivX DVD soittimet ole enää mitään ihmeellisiä. Tämä uutinen onkin enemmän mainos DivX Inc:n puolelta kuin mikään mullistavan uutuuden kertominen. Helppokäyttöinen mediasoitin verkkoliittymällä on monikäyttöisempi ja nekin kuuluvat tämän uutisen aihealueeseen DVD-soitinten lisäksi.

1719.8.2007 0:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti duumi:
sinä se tyhmä oot^^ :D modattu xbox (ei 360) maksaa sen abaut reilu 100eskoo ja voipi pelata ja kaikkee,.,
Kuka viittii vanhalla xpoksilla pelata enää mitään ja pelkästään elokuvien takia ostaa sellasta melutoosaa, ja silti maksaa puolet enemmän kuin halvimmat soittimet? Haloo kloppi, täällä on aikuisiakin joukossa joille ei isi osta kaikkea!

1819.8.2007 6:03

DivX soitin on mullakin toiminu hyvin...kätevää ku saa useemman leffan samalle levylle, ei tartte vaihella jatkuvasti (jos kattoo koko päivän leffoja ;))...Nuo divX soittimet muuten osaa jostain syystä toistaa elokuvat parempilaatusina ku mikää testaamani tietokoneohjelma (bsplayer, divxplayer, vlc, media player, power dvd jne..)

1919.8.2007 6:47

lolli2, sen on voinu modata jo montavuotta sitte, ei sitä nyt varmaan kannattaskaan ostaa ?! Ja ihan ite oon laitteeni ostanu

2024.8.2007 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yussef:
DivX soitin on mullakin toiminu hyvin...kätevää ku saa useemman leffan samalle levylle, ei tartte vaihella jatkuvasti (jos kattoo koko päivän leffoja ;))...Nuo divX soittimet muuten osaa jostain syystä toistaa elokuvat parempilaatusina ku mikää testaamani tietokoneohjelma (bsplayer, divxplayer, vlc, media player, power dvd jne..)
Itselläni on dvd-soittimessa myös usb-portti ja siinä kiinni 80giganen jolta sujuu elokuvien katsominen aika mallikkaasti. Eikä lopu katsominen ihan heti kesken, sen verran mahtuu kuvia tuolle kovalevylle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto