AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ja Universal yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.8.2007 23:39 Kommentteja (7)

Google ja Universal yhteistyöhön Universal Music Groupin viime viikolla tekemä ilmoitus DRM-vapaan musiikin myynnistä ei jäänyt Universalin ainoaksi uutuudeksi, sillä nyt Universal on luomassa omaa gBox-musiikkikauppaa, jonka mainostamisesta huolehtii Google.
Google tulee mainostamaan gBoxia niissä hakutuloksissa, joissa etsitään Universalin musiikkia tai artisteja. Googlen tarkoituksena on siis kerätä mahdollisimman paljon asiakkaita uudelle kaupalle, kun se avataan tämän kuun 21. päivä.

Ainakaan toistaiseksi Google ei aio ottaa osaa gBoxin tuloista, vaan Universal ostaa Googlelta vain hieman tehokkaampaa mainostilaa. Googlen edustajan mukaan kyseessä on puhtaasti mainospohjainen yhteistyö, eikä Googlen suunnitelmiin kuulu oman musiikkikaupan avaaminen.

Vaikka Universalin DRM-vapaita kappaleita tullaan myymään mm. Amazonin, Wal-Martin, Best Buyn ja RealNetworksin nettikaupoissa, on gBox se kauppapaikka, jonne Google tulee kävijöitä ohjaamaan.

gBox tulee toimimaan sekä Internet Explorer- että Firefox-selaimilla, mutta toistaiseksi kaupan toimivuus on taattu vain Windows-käyttöjärjestelmällä. Mac OS X:n ja matkapuhelimien kanssa toimivat versiot on tarkoitus julkaista myöhemmin.

gBox tarjoaa Universalin musiikkia 0.99 dollarin kappalehintaan ja jos kuluttaja ei halua ostaa DRM-vapaata musiikkia, voi hän hankkia itselleen kappaleet myös DRM-suojauksien kanssa. Hinta on sama riippumatta siitä, haluaako kuluttaja kappaleensa ilman DRM-suojauksia vai DRM-suojauksien kera.

Vaikka Universal ilmoitti kappaleiden maksavan 0.99 dollaria, on RealNetworksin Rhapsody-palvelun tilaajien mahdollista ostaa kappaleita 0.89 dollarin kappalehintaan. Tämä voi ennakoida pieniä alennuksia myös muille kauppapaikoille.

Lähteet:
Pocket-lint.co.uk
eHomeUpgrade

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

115.8.2007 4:39

Mitenkäs äänenlaatu ilman ja DRM:n kanssa?

215.8.2007 9:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
RealNetworksin Rhapsody-palvelun tilaajien mahdollista ostaa kappaleita 0.89 dollarin kappalehintaan. Tämä voi ennakoida pieniä alennuksia myös muille kauppapaikoille.
10 sentin hinnan alennus + drm veke on universalilta tällä hetkellä järjettömän kokoinen muutos toimintamalliin :D

muut sais seurata peräs ja laskee hintoja suunta on oikea

315.8.2007 15:58

Kuka haluisi vapaaehtoisesti ostaa DRM-suojauksen kanssa?

415.8.2007 17:33

mediayhtiöihin on ilmeisesti palkattu matematiikkaa ymmärtävää väkeä. jos ihmiset eivät osta DRM musiikkia, niin heille on sitten myytävä DRM vapaita musiikkikappaleita. en ainakaan henkilökohtaisesti halua ostaa minkäänlaista DRM tuotetta.hinnat tulevat vielä ryminällä alas .odotetaan vaan seuraavaa pörssinotkahdusta

515.8.2007 19:37

Pashaaaaaa.....


Itse alan käyttämään noita nettikauppoja musiikinostoon sitten kun kappaleita saa irtokarkkien hinnalla.

616.8.2007 16:05

Mecli: Voipa olla, että joudut sitten warettamaan vielä tovin ja toisenkin.

719.8.2007 0:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
Mecli: Voipa olla, että joudut sitten warettamaan vielä tovin ja toisenkin.
Radiota kuuntelen tai ostan cd-levyjä...
Kun ostaa aitoja levyjä niin saa edes jotakin käteen, kun ostaa netistä mielestäni kalliilla hinnalla niin saa vain bittejä kovolle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto