AfterDawn: IT-alan uutiset

Mod-piirejä takavarikoitu Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.8.2007 11:44 Kommentteja (12)

Mod-piirejä takavarikoitu Yhdysvalloissa Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tullilainvalvontavirasto on tehnyt useita iskuja mod-piirejä myyvien henkilöiden ja kauppojen tiloihin.
Iskuja tehtiin kuudessatoista osavaltiossa ja kyseessä on suurin koskaan tehty isku mod-piirejä kauppaavia tahoja vastaan. Iskun tarkempia tuloksia ei ole kuitenkaan paljastettu, koska kaikki jutut ovat vielä tutkinnan alla.

Virastoa tutkinnoissa auttoivat Microsoft, Nintendo ja Entertainment Software Association (ESA). Kaikki tahot myös kiittävät viranomaisia erinomaisesta toiminnasta, jonka avulla piraattikopioiden tuomia tappioita saadaan pienennettyä.

Nintendon lehdistötiedotteen mukaan Nintendo menetti piratismin takia 762 miljoonan dollarin tulot vuonna 2006. ESA:n mukaan piratismi aiheuttaa peliteollisuudelle ainakin kolmen miljardin dollarin tappiot vuosittain.

Vaikka mod-piirejä voi käyttää myös kotikutoisten ohjelmien ja oman markkina-alueen ulkopuolelta tuotujen pelien pelaamiseen, ovat mod-piirit laittomia Yhdysvalloissa. Yhdysvaltojen DMCA-laki kieltää kopiosuojauksien kiertoon tarkoitettujen laitteiden myynnin, maahantuonnin ja valmistamisen.

Piirejä kaupanneet henkilöt voivat joutua maksamaan jopa satojen tuhansien dollarien korvaukset, jos heidän todetaan rikkoneen lakia. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, että ovatko kauppiaat myyneet mod-piirien ohella myös pelien piraattikopioita vai onko myynnissä ollut pelkästään mod-piirejä.

Lähteet:
ITviikko
BetaNews
ice.gov
Xbox-Scene.com

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

12.8.2007 12:04

No johan on, mod-piirithän vain hyödyttää konsolin käyttöä, kun pystyy pelaamaan juuri markkina-alueen ulkopuolisia pelejä ja niitä omia ohjelmia. Mulle ainakin tulee mielikuva pienestä kulmaputiikista, jossa joku maahanmuuttaja syö nuudeleita, kun 10 s.w.a.t:ia ryntää sisään. Jaksavatpa noinkin pienestä, kuin mod-piireistä remuta. Mitenkäs noiden mod-piirien laillisuus muuten Suomessa on ?

22.8.2007 12:07

Ja kapitalisti riistää, riistää ja riistää vielä vähän. Miljardiluokan tappioista puhuminen on naurettavaa aivan kuten äänitealankin kohdalla. Kaikki pelejä kokeilevat eivät kuitenkaan niistä maksaisi, joten nuo arviot ovat todella pahasti yläkanttiin. Veikkaisin oikeiden tappioiden olevan muutaman kymmenen miljoonaa ja kyllä ne porvarit ilman niitäkin pärjää.

32.8.2007 12:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti judas6:
Mitenkäs noiden mod-piirien laillisuus muuten Suomessa on ?
on noita modi piireijä ainakin muutamassa nettikaupassa myynnissä, mutta mene ja tiedä. en usko että laittomia olisi, ainakin toivon niin.

42.8.2007 12:31

Kyllä mahdollisuuksien ulkomaisten pelien ja varmuuskopioiden pelaamiseen olisi kuulunut olla konsoleiden perusominaisuuksia jo iät ja ajat. Aivan naurettavaa, että kuluttajat joutuvat yhä ostamaan piirejä ja kolvailemaan kalliita laitteitaan. Useimmilla noista konsoleista on sen verran suolaiset hinnat, että niillä pitäisi jo saada kunnon ominaisuuksia. Ja sen sijaan, että pahoittelisivat tuotteidensa puutteita, nämä firmat vain valittavat tappioistaan ja koettavat hankaloittaa entisestään ihmisten elämää.

52.8.2007 15:22

"Useimmilla noista konsoleista on sen verran suolaiset hinnat, että niillä pitäisi jo saada kunnon ominaisuuksia."

Tottapa totta. Montakohan sukupolvea vielä menee, että tajuavat sen. Kone jolla voi pelata kaikkia sille tehtyjä pelejä, alueesta riippumatta, yhdenmukaiset hinnat(jos pelkäävät että ostetaa halvemmasta maasta) ja tuki mistä koko mod-piiri idea alun perin on lähtöisin. Koneet alun perin jo tukemaan ns. homebrew ohjelmia. Saas nähä kuka noista julkasijoista ekana tekee koneen, jota mainostetaan, että sille voit tehrä itekki ohjelmia.

62.8.2007 16:02
tuhero
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fidelaar:
"Useimmilla noista konsoleista on sen verran suolaiset hinnat, että niillä pitäisi jo saada kunnon ominaisuuksia."

Tottapa totta. Montakohan sukupolvea vielä menee, että tajuavat sen. Kone jolla voi pelata kaikkia sille tehtyjä pelejä, alueesta riippumatta, yhdenmukaiset hinnat(jos pelkäävät että ostetaa halvemmasta maasta) ja tuki mistä koko mod-piiri idea alun perin on lähtöisin. Koneet alun perin jo tukemaan ns. homebrew ohjelmia. Saas nähä kuka noista julkasijoista ekana tekee koneen, jota mainostetaan, että sille voit tehrä itekki ohjelmia.
Te varmaankin juuri kyseisellä koneella näitä uutisia luette ja vastauksia kirjoittelette.

72.8.2007 21:03
jmpk
Inactive

Voisi tässä ylistää vähän näiden piirien tuomia lisämahdollisuuksia oman esimerkin kautta. Tässä kesällä tuli vastaan käytetty xbox ja ostin sen(40€) ihan virittelymielessä.. seisoi muutaman viikon hyllyssä tyhjänpanttina(piiriä odottelemassa), kun ei ollut pelejä, eikä voinut katsoa elokuviakaan tms. pirrin asentelin ja sen jälkeen vielä tullut hankittua hiukan muita lisäosia laitteeseen ja arvoa nyt laitteella 200+€, aikaa vaikuttaa jo hyvältä ja pirun näyttävältä. Vielä kun ehtisi paneutua ohjelmistojen asennuksiin..... innolla odotan kunnes on "valmista". On nimittäin niin monipuolinen viritys että huh huh. Pelejä tuskin tulee paljoa ikinä pelattua mutta mediasoittimena vaikuttaa pätevältä. XBMC voittaa ihan 10-0 jotkut windows media-centerit. Voi vain sanoa että xboxin mahdollisuuksista on jätetty valmistajan taholta käyttämättä 99,9% "sulkemalla" laite vapaalta kehitykseltä ja jättämällä itse ominausuudet kehittämättä.
Suosittelen lämpimästi kaikille laitteen omistajille piirin hankintaa, koska vasta silloin laitteen saa hyötykäyttöön.

83.8.2007 6:03

Johan on markkinat. Jos siis ostan kaupasta rahalla konsolin ja teen siihen muutoksia. Niin ei voi ymmärtää että se olisi laitonta. Vähän sama kuin sanottaisiin, että et voi maalauttaa autosia tai et voi laillisesti asentaa autoosi maakaasujärjestelmää. (No takuu menee jos on uusi auto, mutta silti sen saa laillisesti asennuttaa esim. Virossa)

Mutta asialla on toinenkin puoli. Maakoodit on olennainen osa konsolia. Mikäli niiden tärkeyttä on vaikea käsittää, niin seuraava esimerkki valoittaa asiaa.

Jos esimerkiksi minä tarvitsisin varaosa (esim. bansaletku), minun pitäisi mennä tuotetta edustavaan liikkeeseen ja kertoa minkä osan tarvitsen, sitten merkkiliike tilaisi minulle osan maahantuojalta, joka tilaisi osan tehtaalta. Nyt tehdas saisi voittoa osasta, maahantuoja voittoa osasta, ja liike voittoa osasta. Toimitus kestäisi kauan ja hintaa tulisi osalle reippaasti. Vaikka helpointa, halvinta, ja nopeinta olisi että vain netistä tilaisin osan tehtaalta ja se tulisi muutamassa päivässä minulle postilaatikkoon.

Mutta laitteiden valmistajat tietävät, että kauppiaat tekevät sen myyntityön, osallistuvat tuotteen markkinointiin, ja esittelevät tuotetta kuluttajille. Ja jos he eivät pääsisi osallisiksi lisälaite ja varaosa myynnistä he eivät edustaisi tuotetta ja tehtaalla jäisi sekä itse tuote, lisälaitteet ja varaosat myymättä. Ja liikkeet toimittaisivat tehdasta "painumaan ******n"

Jos maakoodit poistuisivat vain kehitysmaiden internetissä toimivat varastomyymälät myisivät pelejä, ja paikallisten kauppiaiden tuotteet jäisivät hyllyyn. Ja se ei narattaisi myyjiä, ja he pyytäisivät laitteen valmistajaa "painumaan ******n".

Olisi minustakin hienoa, että saisin bensaletkuja tai pelejä sieltä mistä niitä saa halvalla ja nopeasti, mutta maailma ei toimi niin. Laitteen valmistajan täytyy miellyttää kuluttajaa, sekä kauppiasta, jolloin kompromisseihin väistämättä päädytään. Bensaletkun ja konsolipelin vertaaminen toisiinsa ei ole paras esimerkki, mutta pointti tuli osalle varmaan epäselvästä kirjoituksesta huolmatta selväksi.

93.8.2007 13:30

Pelimyyntiähän tällä pyritään nostamaan. Amerikassa alikoulutettu kansa kun on sen verran typerämpää, ettei välttämättä ymmärrä konsolivalmistajan nettoavan supervoitot myös peleillään, jos sitä ei uutisissa kymmeneen kertaan kerrota. Suomessa ei menisi läpi, mutta sitä eivät yliliikemiehet usasta ymmärrä, ja siksi samankaltaisia uutisia hyppii Suomessakin silmille vähän väliä. CD-levyjen kopiosuojaukset nyt esimerkkinä.

104.8.2007 7:31

Lainaus:
Nintendo menetti piratismin takia 762 miljoonan dollarin tulot vuonna 2006
miten noi ton laskee muka ei joka vuosi tule hyviä pelejä joten myynti laskee väkisinkin joskus

ja jos lasketaan piraatti pelien määrän perusteella sekään ei ole oikea luku koska moni lataa koko pelin ja pelaa sitä 10-15min sitten poistaa sen kun taas aitona sitä ei olisi ostanut edes ale lootasta joten aika hatusta vedetty on noi luvut

115.8.2007 16:28

Kiva, kiva...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.8.2007 @ 16:29

125.8.2007 21:55

mikkoi: Älä kommentoi, jos sinulla ei tosiaan ole mitään järkevää lisättävää.. vältetään turhaa floodaamista ja tarkista privasi.


Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto