AfterDawn: IT-alan uutiset

Allofmp3.com-palvelun omistaja vankilaan?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.7.2007 22:58 Kommentteja (18)

Allofmp3.com-palvelun omistaja vankilaan? Mediamylläkkä suljetun Allofmp3.com-palvelun ympärillä jatkuu. Venäjän viranomaiset tutkivat tällä hetkellä palvelun toimia oikeudessa ja Moskovan yleinen syyttäjä haluaisi tuomita palvelua pyörittäneen Denis Kvasovin vankilaan. Syyttäjä haluaisi Kvasoville kolmen vuoden vankeustuomion tekijänoikeusrikoksista ja tämän lisäksi Kvasovin pitäisi maksaa yhteensä 15 miljoonan ruplan (eli noin 430 000 euron) korvaukset EMI:lle, Warnerille ja Universalille.
Vaikka Kvasovin oikeustapaus on vielä kesken, on enemmän kuin todennäköistä, että hänet todetaan syylliseksi tekijänoikeusrikoksiin. Allofmp3.com-palvelun uskotaan olevan tärkeä neuvotteluvaltti Venäjälle sen hakiessa Maailman kauppajärjestön (WTO) jäsenyyttä.

Allofmp3.com suljettiin heinäkuun alussa, mutta palvelun jättämä tyhjiö täytettiin välittömästi MP3Sparks- ja Alltunes-palveluilla. Molemmat näistä sivustoista ovat vielä toiminnassa, mutta nämäkin sivustot saattavat pian kohdata vastarintaa tekijänoikeusjärjestöjen puolelta.

Lähteet:
Ars Technica
heise online

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

125.7.2007 2:52

Voi ei. (Mahdollinen) rikollinen (mahdollisesti) tuomitaan vankeusrangaistukseen. Kyllä nyt varmaan alkaa kauhea itku, poru ja puolustelu. (-:

225.7.2007 2:56

Venäjällä on jännä laki, sitä voidaan aina muuttaa tilanteeseen sopivaksi :D

325.7.2007 5:16

MItes tämä nyt on mahdollista, jos Allofmp3.com ei kerta rikkonut paikallisia TO-lakeja??

425.7.2007 6:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
MItes tämä nyt on mahdollista, jos Allofmp3.com ei kerta rikkonut paikallisia TO-lakeja??
Se on se Ameriikan pilli jonka tahdissa näköjään koko maailma valssaa :/

525.7.2007 6:53

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
MItes tämä nyt on mahdollista, jos Allofmp3.com ei kerta rikkonut paikallisia TO-lakeja??
Se on se Ameriikan pilli jonka tahdissa näköjään koko maailma valssaa :/
Tarkoitat varmaan EU:n pilliä.

625.7.2007 8:10

Lainaus:

Tarkoitat varmaan EU:n pilliä.
... siis edelleenkin USA. Venäjän ei todellakaan tarvitse miettiä EU:n mielipiteitä, joka on täysin riippuvainen heidän energiastaan.

725.7.2007 9:17

Venäjän ihmeelliset puutullit on ihan sama WTO jäsenyyttä hakiessa, kuhan Allofmp3.com ei enää ole... Kyllä se USA vie ja EU kahtoo.

825.7.2007 10:01

Noh venäjää kiristetään tässä tilanteessa suhteillla ja kauppa oikkeuksilla.

925.7.2007 10:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konne:
Noh venäjää kiristetään tässä tilanteessa suhteillla ja kauppa oikkeuksilla.
Voisin kyllä väittää, ettei Venäjää loppupeleissä kiristetä mitenkään. Jos joku pikku sivusto pitää kaataa ja joku ylläpitäjä laittaa linnaan, niin taitaa olla Venäjälle aika sama. Oikeasti Venäjällä on isompiakin asioita, joiden myötä sillä on kiristyneet välit muualla maailmassa, kuten tämä Brittien juttu, puutullit Suomessa ja pari öljy-/maakasuputkea katkolla ja mitä kaikkea muuta.

Joillekkin toki joku waresivusto on iso asia, muttei Venäjälle saatika jossain WTO:n kauppasuhteissa. :D

1025.7.2007 15:45

Lainaus:
Voisin kyllä väittää, ettei Venäjää loppupeleissä kiristetä mitenkään.

Oliko tämä joku vitsi vai?
Lainaus seuraavasta linkistä
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/10244.cfm
Lainaus:
Pakotteista huolimatta palvelun toiminta jatkui. Tämän vuoksi Yhdysvallat tiettävästi esti Venäjän pääsyn Maailman kauppajärjestön (WTO) jäseneksi. Venäjä ei kuitenkaan aikaisemmin juuri puuttunut tähän asiaan, mutta Yhdysvalloille ja Venäjälle tärkeiden neuvotteluiden alla Venäjä on päättänyt sulkea AllofMP3.com:in toiminnan.

Jos tämä ei ole kiristystä niin mitä se sitten on?!?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2007 @ 15:45

1125.7.2007 16:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Jos tämä ei ole kiristystä niin mitä se sitten on?!?
Monia asioita kannattaa ottaa huomioon, kuten sen, että tarvitseeko Venäjän loppupeleissä liittyä WTO:n ja onko loppupeleissä joku kuppanen waresivusto paskankaan arvokas koko hommassa. Uutisia on moneen junaan, joista voi saada kaikenlaisia ajatuksia, varsinkin kun ei tunne mittasuhteita politiikassa (tai asiayhteydestä noin muutenkaan)

Minä kyllä uskalla väittää, etttei YHDENKÄÄN www-sivun merkitys näin isoissa asioissa ole loppupeleissä esteenä niinkin isoihin asjoihin kuin WTO, ei varsinkaan tämän sivuston. Etenkään Venäjä ei menetä MITÄÄN kun "joutuivat" sulkemaan KO. sivuston.

1225.7.2007 16:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Jos tämä ei ole kiristystä niin mitä se sitten on?!?
Monia asioita kannattaa ottaa huomioon, kuten sen, että tarvitseeko Venäjän loppupeleissä liittyä WTO:n ja onko loppupeleissä joku kuppanen waresivusto paskankaan arvokas koko hommassa. Uutisia on moneen junaan, joista voi saada kaikenlaisia ajatuksia, varsinkin kun ei tunne mittasuhteita politiikassa (tai asiayhteydestä noin muutenkaan)

Minä kyllä uskalla väittää, etttei YHDENKÄÄN www-sivun merkitys näin isoissa asioissa ole loppupeleissä esteenä niinkin isoihin asjoihin kuin WTO, ei varsinkaan tämän sivuston. Etenkään Venäjä ei menetä MITÄÄN kun "joutuivat" sulkemaan KO. sivuston.

Siis täh. Näit uutisen ja siltikin väität muuta. Ei varmasti ollut venäjälle iso juttu kun joutuivat sulkemaan sivuston USA:n painostuksen alla mutta kyllä se oli uutisen mukaan USA:lle maailman suurin juttu kun pelkän yhden sivuston takia estivät WTO:hon pääsyn!

1325.7.2007 17:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Siis täh. Näit uutisen ja siltikin väität muuta. Ei varmasti ollut venäjälle iso juttu kun joutuivat sulkemaan sivuston USA:n painostuksen alla mutta kyllä se oli uutisen mukaan USA:lle maailman suurin juttu kun pelkän yhden sivuston takia estivät WTO:hon pääsyn!
Kuten jo kirjoitin, niin uutisia on moneen junaan. Jotenkin en vain nyt jaksa uskoa, että KO. sivusto tosiasiassa esti/estää Venäjän pääsyn WTO:n.

Asiasta on voitu toki keskustella, mutta en usko, että se oikeasti mitään isompaa on ratkaissut. Uutisen laatijat ovat melko varmasti suurennellut asiaa ja kun tähän lasketaan vielä sinun (tai muun asian puolustajan) tulkinta, niin lopputulos on aika ilmeinen. Jos yhtään edes tajuat missä mittakaavoissa noissa mennään, niin ymmärtäisit pointin.

Edittinä nyt sen verta, että tosiaan tuossa uutisessakin puhutaan sanoin "tiettävästi". Siis mitään todellista väitettä asiasta ei ole, että USA olisi estänyt ainakaan pelkästään KO. sivuston takia Venäjän pääsyn WTO:n.
Samaisessa hengenvedossa myöskin sivuutettiin hiaman, että juttuun liittyi muitakin sopimuksia. Eli johtopäätöksenä voidaan sanoa, että toi juttu nyt voi olla täysin jonkun vannoutuneen henkilön päähänpittymä ja alkanut levittämään moista ympäri maailmaa.

Täytyy muistaa, että koko sivuston lopettaminen saatto olla pelkkä sattuma koska se sattui juuri silloin kuin Bush ja Putin tapasivat toisensa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2007 @ 17:46

1425.7.2007 19:22

En tajuu miks joku viitsii ylläpitää tälläistä kun aina näistä joutuu kuseen - ennemmin tai myöhemmin, vaikka asuisi piraattisaarella :)

1526.7.2007 3:32

"Allofmp3.com-palvelun uskotaan olevan tärkeä neuvotteluvaltti Venäjälle sen hakiessa Maailman kauppajärjestön (WTO) jäsenyyttä."

^--- LOL tuolle :D :D :D

Tällä hetkellä Eurooppa on riippuvainen venäjän energiasta ja raaka-aine varoista. Jos Venäjä neuvottelee WTO:n kanssa jäsenyydestä, niin se tekee sen omilla ehdoillaan. Tällä hetkellä Venejälle ei sanele kukaan miten toimia. Isompia asioita ovat tällä hetkellä, jo mainitut maakaasuputkihankkeet, Pietarin öljysatamahanke, puutullit, Ihmisoikeus tilanne ja INVESTOINTISUOJA. Ja sitten jos sittenkään tulevat jotkut hikiset waresivustot.

Venäjä on "tuomittu" rikastumaan seuraavien vuosikymmenten aikana luonnonvaroillaan. Nyt kun Venäjä ei haluasi olla "vain" Euroopan raaka-ainevarasto, niin jo alkaa kauhea itku ja valitus EU:n toimesta. No; elämä on kovaa, mutta ilman kovaa ei ole elämää.

1627.7.2007 3:15

Ei jumalauta, en tajua miks porukka haluu maksaa laittomista kappaleista, niitähän saa ilmaiseksi p2p :stäkin. Olen tätä jo pidempään miettinyt, ei mitään järkeä.

1727.7.2007 17:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opalaisen:
Ei jumalauta, en tajua miks porukka haluu maksaa laittomista kappaleista, niitähän saa ilmaiseksi p2p :stäkin. Olen tätä jo pidempään miettinyt, ei mitään järkeä.
Yksi asia mitä mietin - AllofMP3:han on laillinen yritys Venäjällä, mutta onko sieltä ostaminen Suomeen laitonta? Jos ei ole niin väite laittomista kappaleista ei pidä paikkaansa ja kyse on enää pelkästään siitä pitääkö asiakas sieltä tilaamista eettisesti oikeana vai vääränä tekona.

1829.7.2007 11:00

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opalaisen:
Ei jumalauta, en tajua miks porukka haluu maksaa laittomista kappaleista, niitähän saa ilmaiseksi p2p :stäkin. Olen tätä jo pidempään miettinyt, ei mitään järkeä.
Yksi asia mitä mietin - AllofMP3:han on laillinen yritys Venäjällä, mutta onko sieltä ostaminen Suomeen laitonta? Jos ei ole niin väite laittomista kappaleista ei pidä paikkaansa ja kyse on enää pelkästään siitä pitääkö asiakas sieltä tilaamista eettisesti oikeana vai vääränä tekona.

Huvittavaa on myös se että jos toisit fyysisenä äänitteinä noi allofmp3 tiedostot ja jäisit tulliin nii varmasti tulli takavarikoisi cd:t.

Eikä se amerikka sitä suoraan sano mutta kyllähän ne on vihjaillut julkisesti että allofmp3.com sivustosta on puhuttu kun wto jäsenyydestä ollut kyseessä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto