AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhonen SIM-lukitus pian kierretty?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.7.2007 00:29 Kommentteja (14)

iPhonen SIM-lukitus pian kierretty? Applen iPhone-matkapuhelin on kuluttajien lisäksi kiinnostanut myös hakkereita, jotka ovat tutustuneet iPhoneen tarkoituksena kiertää iPhonen SIM-lukitus ja puhelimen aktivointi.
Puhelimen aktivointi kierrettiin nopeasti, mutta puhelimen SIM-lukitus on osoittautunut hankalammaksi tapaukseksi. Nyt iPhone Dev Wiki -ryhmän jäsenet ovat kuitenkin onnistuneet kiertämään iPhonen SIM-lukituksen osittain.

iASign-ohjelman avulla kuluttajat saavat puhelimen toimimaan Cingular- ja AT&T-matkapuhelinoperaattoreiden SIM-korteilla. Myös Prepaid-liittymät toimivat, joten kuluttajien ei tarvitse enää tehdä kahden vuoden sopimusta AT&T:n kanssa, jotta puhelimen täysivaltainen käyttäminen onnistuu.

SIM-lukituksen kiertäminen iASign-ohjelmalla ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen operaatio, mutta ohjelmasta on tarkoitus julkaista Windows-versio, jonka myötä lukituksen kiertämisen pitäisi onnistua hiukan helpommin.

Hakkereiden seuraava etappi on SIM-lukituksen purkaminen kokonaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämän tavoitteen tiellä on vielä muutama este, joiden kiertäminen saattaa osoittautua odotettua hankalammaksi, joten hakkerit eivät ole ainakaan toistaiseksi antaneet mitään päivämääriä, jolloin operaatio olisi viimeistään valmis.

Uutiset SIM-lukituksen kiertämisestä eivät todennäköisesti miellytä AT&T:tä, joka menettää rahaa jokaisesta iPhonesta, jonka kanssa ei käytetä AT&T:n omaa iPhone-liittymää. Toistaiseksi AT&T:llä on yksinoikeus iPhonen matkapuhelinliittymiin Yhdysvalloissa.

Lähteet:
Gizmodo
TechSpot

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

119.7.2007 8:05

Olisivat vaan laittaneet suoraan myyntiin eikä mitään kytkyjä.

219.7.2007 8:22

niinpä.

319.7.2007 8:51

Toivottavasti saavat tuon tehtyä piankin niin sitten eurooppaan tulevien mallien kohdalla ei tod tehdä moista kytkyä mitä amerikasssa. Ja sittehän kuka tahansa kuluttaja voisi ostaa tuon puhelimen jo ennenkuin se tulee eurooppaan. Luulisi että se on tehty niin että toimii missä tahansa mantereella.

Eihän kukaan hullu halua puhelimesta kokonaisuudessa maksaa yli tonnia käyttäen kallista liittymää jossa paljon turhasta maksaa ja ylipäätään käytöstä. Käyttöhän pitäisi suoraa olla ilmaista kun tuotteen ostaa suoraan omaan omistukseen. Noh, toivottavasti näin ei tule sitten eurooppaan.

419.7.2007 9:22

Luulisi euroopassa vastaavanlaisen kytkyn olevan lakien vastaista

519.7.2007 9:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti temi:
Luulisi euroopassa vastaavanlaisen kytkyn olevan lakien vastaista
Tuohon minäkin vetoan. Huonompi vain toisaalta, jos eivät sitten tuo sitä ollenkaan Suomeen tuon lain takia :D.

619.7.2007 11:20

Mutta onko tuosta mitään iloa, koska eikö ole niin, ettei Iphonea voi ostaa ilman tuota kytkyliittymää, eli vaikka vaihtasi eri sin kortin siihen niin joudut kuitenkin maksamaan AT&T:lle sopimuksen mukaisesti. Vai jätetäänkö vaan laskut maksamatta niin ne pistää liittymän kiinni, joka ei sitten tämän kierron ansiosta haittaa mitään.

719.7.2007 11:46

Hyvä yritys mutta taitaa SIM kortin kierto jäädä harvojen huviksi (jos onnistuvat kiertämään SIM lukituksen). Puhelinta kun ei todellakaan saa ilman kytkyä ostettuna joten mitä hyötyä tästä mahtaa olla?

Ainoa hyöty taitaa olla rikollisin menetelmin hankitun puhelimen edelleenmyynti sillä tuskin kukaan iPhonen ostaja on valmis maksamaan puheluistaan kaksi kertaa vain sen takia että voi käyttää haluamaansa operaattoria.

819.7.2007 11:49

Ei, vaan se pitää aktívoida ennen kuin sitä voi käyttää. Ellei käytä näitä hakkereitten ohjeita.

919.7.2007 15:29

Puhelinliittymästä maksetaan/tehdään sopimus AT&T:lle aktivoitaessa.
Tässä vaiheessa vasta maksetaan se ylihinta osuus.
Aktivointihan on jo kierretty (ks. aiempi uutinen iPhonesta).
ja ainoa mutka matkassa on tämä lukitus.

Hyvä pojat, näin sitä pitää.

EDIT:kirsotus virse

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.7.2007 @ 15:30

1019.7.2007 18:30

huomaa taas että eivät jenkit paljoa tajua jos suostuvat tuollaiseen kahden ison firman pompotteluun. itse en varmasti ihan periaatteestakaan sitoutuisi tuollaiseen, korkeintaan voisin suostua kokeilemaan yhden kk jos sen saisi ilmaiseksi ilman mitään lisämaksua. sama kun ostaisi fordin ja sitoutuisi niin, ettei 2 vuoteen istu minkään muun merkkiseen autoon :D

1121.7.2007 0:14

naapurini on juuri Nevernyrkissä.Ennen kun lähti, noin puolitoista viikkoa sitten,niin oltiin sitä mieltä että nyt ostetaan kun
hän on siellä,yes ei muuta kun liikkeeseen vaan ostamaan.
Niin myyjä sanokin älä lyö käsiäspaskaan jos sulla ei oo paperia
millä pyyhit.okey ei ostanut kaveri näitä renukoita
tulee muuten sunnuntaina himaan ilman iphonea.
kiitos rehellisen myyjän.

1222.7.2007 3:06

Buy the way, onko Sim-lukituksen kierto laillista EU:ssa? Käydessäni kaksi vuotta takaperin Britanniassa, oli siellä useita liikkeitä, joissa kaupattiin lukituksenkiertoa melko edullista hintaa vastaan.

1322.7.2007 6:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eftu:
Buy the way, onko Sim-lukituksen kierto laillista EU:ssa? Käydessäni kaksi vuotta takaperin Britanniassa, oli siellä useita liikkeitä, joissa kaupattiin lukituksenkiertoa melko edullista hintaa vastaan.
Ainakin Ruotsissa on liikkeitä jotka aukovat,simkortit
ja myös kytkykaupan yhteydessä ostetut puhelimet.
Asentavat myös puhtaan käyttöohjelman.Nämä mainostavat
ihan vapaasti eri lehdissä,voit myös ostaa ohjelman
mitä käytät kun auot lukituksia.Olen itse antanut avata
yhden Ericssonin,toimi ok.

1431.7.2007 15:42

onko mahdollista saada iphone suomeen? esim ebayssa ei voi tilata ulkomaille, mutta jos joku hakee/lähettää? onko se rikollista/estetäänkö se?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto