AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony haastoi rootkit-kopiointisuojauksen kehittäjän oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.7.2007 21:31 Kommentteja (15)

Sony haastoi rootkit-kopiointisuojauksen kehittäjän oikeuteen Musiikkijätti Sony BMG haastoi kohua herättäneen Mediamax-kopiosuojauksen kehittäneen Amergence Groupin (entinen SunnCommin) oikeuteen.
Sony BMG pitää Amergence Groupin toimittamaa teknologiaa viallisena, jonka seurauksena Sony joutui maksamaan korvauksia erinäisille tahoille useiden miljoonien edestä. Sony hakee nyt Amergence Groupilta 12 miljoonan dollarin korvauksia.

Sonyn syyttää Amergence Groupia piittaamattomuudesta, epäreilusta liiketoiminnasta ja sopimusrikosta.

Amergence Groupin mukaan Sonyn väitteet Amergence Groupin virheistä ja laiminlyönneistä ovat perättömiä. Amergence Groupin mukaan ongelmat eivät johdu sen tuotteesta, vaan ongelmat johtuvat Sonyn käyttämästä toisesta tekniikasta CD-levyillä, joka aiheutti ongelmia.

Sony BMG:n ns. rootkit-jupakka alkoi vuoden 2005 lokakuussa, jolloin joidenkin Sony BMG:n CD-levyjen huomattiin asentavan Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuihin tietokoneisiin salaa ohjelmia, kun levyä kuunneltiin tietokoneella. Näiden ohjelmien oli tarkoitus estää CD-levyjen kopiointi. Ohjelmat aiheuttivat kuitenkin ongelmia käyttäjille ja tämän lisäksi ohjelmat heikensivät tietokoneen tietoturvaominaisuuksia.

Uutinen Sonyn toiminnasta levisi nopeasti ja Sony joutui poistamaan kyseiset CD-levyt markkinoilta ja vaihtamaan aikaisemmat levyt uusiin versioihin, joissa ei ole kopiointisuojauksia. Levyjen poistaminen markkinoilta ei kuitenkaan riittänyt kaikille, vaan Sonya vastaan nostettiin useita oikeusjuttuja, joissa Sony määrättiin maksamaan korvauksia kuluttajille.

Lähteet:
Digitoday
Hollywood Reporter

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

112.7.2007 21:45

Kenenköhän vika se sitten lopuksi on? Ettei vaan Sony ole työntämässä _hieman_ myöhässä syytteitä muiden niskaan, vai onko juttu ihan aiheellinen.

212.7.2007 21:45

Tämähän siitä loppujenlopuksi seuraa kun paskaa pistää myyntiin.

313.7.2007 2:58

Kummallista että haluavat vieläkin nostaa asian esille. Luulisi heidän vain olevan hiljaa ja haluavan kaikkien unohtavan koko skandaalin. Mutta kaiketi se vaan on niin että jos jostain on rahaa mahdollista kyniä niin unohdetaan kaikki maineen kohottamiset ja vastaavat. Vai luulevatko he että kun oikeus on sanonut että ei Sony voinut tietää että kuluttajan salaa sortamisesta voi käydä huonsti niin kaikki huono maine lähtee pois kuin enkelin siivin.

413.7.2007 3:37

Edelleenkin: hinnat puoleen ja suojaukset pois niin "piraattiongelma" on ratkaistu. Sitähän ei vaan kapitalistisika halua myöntää...

513.7.2007 4:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Edelleenkin: hinnat puoleen ja suojaukset pois niin "piraattiongelma" on ratkaistu. Sitähän ei vaan kapitalistisika halua myöntää...
Näinhän se on. Harva enää viitsisi ladata mitään, jos saisi musiikkinsa ja elokuvansa järkevään hintaan kaupasta tai nettikaupasta. Halvoilla hinnoilla ei vaan voida kyniä ostajilta viimeisiäkin pennejä ja viedä oikeudessa warettajilta kaikkia säästöjä. Vähän off-topiccia tuli.


Toivon kyllä todella, että Sony häviää koko jutun. Vielä parempi olisi, jos joutuisivat maksamaan jostain syystä korvauksia Amergencelle. Sonyn oma vikahan se on, jos eivät tarkista suojauksien toimintaa, kun on kuitenkin suurista rahoista ollut kyse.

613.7.2007 5:09

Luulen että sony häviää jutun koska ko firma tekee juuri niinkuin asiakas haluaa, eli sony on halunnut kyseisen tuotteen jossa on mukana rootkit-ominaisuus. Sony vain taitaa koittaa kepillä jäätä voisiko ko ongelman sälyttää tekijälle. Tuo on jo mielestäni liioittelua sonyn kohdalta, ei voi kuin ihmetellä että todellakin viitsivät vieläkin tapella. Olisivat vain kauniisti myöntäneet mokanneensa. Kuluttajan silmissä tuo näyttää vastuun pakoilulta ja loppukädessä vaikuttaa sonyn imagoon, sekä tuotteiden myyntiin.

713.7.2007 6:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Luulen että sony häviää jutun koska ko firma tekee juuri niinkuin asiakas haluaa, eli sony on halunnut kyseisen tuotteen jossa on mukana rootkit-ominaisuus. Sony vain taitaa koittaa kepillä jäätä voisiko ko ongelman sälyttää tekijälle. Tuo on jo mielestäni liioittelua sonyn kohdalta, ei voi kuin ihmetellä että todellakin viitsivät vieläkin tapella. Olisivat vain kauniisti myöntäneet mokanneensa. Kuluttajan silmissä tuo näyttää vastuun pakoilulta ja loppukädessä vaikuttaa sonyn imagoon, sekä tuotteiden myyntiin.

Toisaalta, jos ajattelee näinkin yksinkertaisesti:
1. Sony pyysi tarjouksen tekniikasta, jolla voi estää ääni-cd:n kopioimisen
2. Amergence teki halvimman tarjouksen, Sony teki diilin.
3. Amergencella joko oli rootkit -paska valmiina tai eivät osanneet parempaa.
4. Sonyn päättäjät eivät tienneet paremmasta, joten hyväksyivät tuotteen.
5. ... joka olikin sitten täynnä paskaa, Sony vetää sen pois.
6. Sonyn lakimiehet on aivosolut sulaen miettineet, että voivatko he haastaa Amergencen oikeuteen. Ilmeisesti ovat tulleet tulokseen, että voivat.

Ihmetyttää tässä se vain, että
a) Sony on suht iso konserni, eikö heillä olisi ollut resursseja tehdä tarpeeksi apinatestejä, vai oliko liian kiire?
b) Kun Sony kerran on suuri ja mahtava, eikö konsernin sisältä olisi löytynyt tietotaitoa tekemään parempaa? Tai edes testaamaan sitä kunnolla..


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

813.7.2007 10:01

Sony tahtoo lisää rahaa paikatakseen PS3:sen tuomia tappioita.

913.7.2007 10:06
Wicerig
Inactive

Entäs XCP-suojauksen kehittäjät?

1013.7.2007 10:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wicerig:
Entäs XCP-suojauksen kehittäjät?
Tätä minäkin ihmettelin, koska eikös juuri XCP:n kehittämä rootkitti ollut se todellinen fiasko.. (Korjatkaa toki jos olen väärässä.)

Sonyn pojat varmaan aattelivat testata MediaMaxin kehittäjillä onko mahkuja saada ylipäätänsä korvauksia oikeusteitse. Jos saavat nyt niin myöhemmin XCP:ltä on myös varmat fyffet tiedossa (luultavasti moninkertaiset verrattuna Amergence Groupiin).

1113.7.2007 10:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wicerig:
Entäs XCP-suojauksen kehittäjät?

Hm... Kenellähän tässä nyt on menny puurot ja vellit sekaisin.. Jos kerran XCP on se rootkit, niin mikäs tuo Mediamax sitten on? Samaa lantaa? Ainakin uutisoinnin mukaan kuitenkin eri firmat tehneet nuo, vai onko firma vaihtanut nimeä kuin minä sukkia? Sama se, loppuviimein suojauksen tekijän töppäys, ei Sonyn.. Tosin, Sonyn ei olisi pitänyt alunperinkään tällaiseen leikkiin alkaa.

1213.7.2007 13:44

Lainnaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wicerig:
Entäs XCP-suojauksen kehittäjät?

Hm... Kenellähän tässä nyt on menny puurot ja vellit sekaisin.. Jos kerran XCP on se rootkit, niin mikäs tuo Mediamax sitten on? Samaa lantaa? Ainakin uutisoinnin mukaan kuitenkin eri firmat tehneet nuo, vai onko firma vaihtanut nimeä kuin minä sukkia? Sama se, loppuviimein suojauksen tekijän töppäys, ei Sonyn.. Tosin, Sonyn ei olisi pitänyt alunperinkään tällaiseen leikkiin alkaa.
En ole nyt ihan varma onko eri vai saman yrityksen kehittämiä nuo MediaMax ja XCP, mutta eri suojauksista joka tapauksessa on kyse.

E: Ainakin AD:n sanasto sanoo XCP:tä First4Internet-yhtiön kehittämäksi.
http://fin.afterdawn.com/sanasto/tiedostopaatteet/xcp.cfm
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.7.2007 @ 13:47

1313.7.2007 14:54

Lainnaus:
Lainnaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wicerig:
Entäs XCP-suojauksen kehittäjät?

Hm... Kenellähän tässä nyt on menny puurot ja vellit sekaisin.. Jos kerran XCP on se rootkit, niin mikäs tuo Mediamax sitten on? Samaa lantaa? Ainakin uutisoinnin mukaan kuitenkin eri firmat tehneet nuo, vai onko firma vaihtanut nimeä kuin minä sukkia? Sama se, loppuviimein suojauksen tekijän töppäys, ei Sonyn.. Tosin, Sonyn ei olisi pitänyt alunperinkään tällaiseen leikkiin alkaa.
En ole nyt ihan varma onko eri vai saman yrityksen kehittämiä nuo MediaMax ja XCP, mutta eri suojauksista joka tapauksessa on kyse.

E: Ainakin AD:n sanasto sanoo XCP:tä First4Internet-yhtiön kehittämäksi.
http://fin.afterdawn.com/sanasto/tiedostopaatteet/xcp.cfm

Tuolta itsekin katsoin ja sillä kirjoitinkin tuon edellisen viestini.

1413.7.2007 18:30

sony bmghän on sonyn sisaryhtiö? eli ei oo samat johtajat eikä molemmilta kai maine mene? korjatkaa jos oon väärässä

1513.7.2007 18:44

[offtopic]

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kebabbos:
sony bmghän on sonyn sisaryhtiö? eli ei oo samat johtajat eikä molemmilta kai maine mene? korjatkaa jos oon väärässä

Sony BMG ja SCEA (Sony Computer Entertainment America) yms. ovat Sony Entertainmentin tytäryhtiöitä, joka taas sitten on SCA (Sony Corporation of America) alainen ja sitä rataa. Tämä siis rapakon takana, ja aika pitkälti samoin mennään tällä puolenkin.
Japanin ulkopuolella olevat tytäryhtiöt
[/offtopic]
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.7.2007 @ 18:45

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....
Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat (13.10.2018 13:23)
Piratismi on alkanut jälleen kasvamaan, kun ihmiset turhautuvat siihen, että heidän maksamastaan videopalvelusta ei löydykään kaikkia sarjoja.
10 kommenttia
Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen (12.10.2018 08:37)
Apple teki hiljattain historian suurimman "yrityskauppansa" työntekijöiden määrällä mitattuna, mutta sen lisäksi IT-jätti on tehnyt pienemmän kaupan Tanskassa. Tanskassa tehdyn yrityskaupan ....

Uutisarkisto