AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft ja Amazon siirtävät indie-elokuvat teräväpiirtoaikaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.7.2007 22:58 Kommentteja (11)

Microsoft ja Amazon siirtävät indie-elokuvat teräväpiirtoaikaan Amazon ja Microsoft aikovat siirtää tuhat indie-elokuvaa teräväpiirtoaikaan. Elokuvien formaattina on HD DVD ja yritykset auttavat indie-elokuvien tekijöitä sekä HD DVD -levyjen luomisessa että myymisessä.
Elokuvien myymisessä ja levittämisessä hyödynnetään Amazonin CustomFlix-palvelua. CustomFlix painaa levyt vasta siinä vaiheessa, kun levyt on ostettu. Näin varastoihin ei kerry turhia levyjä, jonka vuoksi palvelun kulut on saatu ajettua mahdollisimman alas. CustomFlixin avulla saa tehtyä HD DVD -elokuvien lisäksi myös DVD-elokuvia.

Projektiin mukaan pääsevien indie-elokuvien tekijät säästävät 499 dollarin suuruiset tuotantokulut kokonaan. Palvelun kautta myydyistä elokuvista menee noin 10 dollaria itse levyn valmistukseen ja postittamiseen. Loput rahat päätyvät indie-elokuvien tekijöille.

Mukaan otettavien projektien suuresta määrästä huolimatta aivan kaikkea materiaalia ei kelpuuteta. Videon pitää olla alun alkaen teräväpiirtomuotoista, joten skaalaimen läpi ajettu materiaali hylätään. Tämän lisäksi elokuva pitää toimittaa HDV-, DVCPRO HD- tai HDCAM-formaatissa.

Kaikki projektiin hyväksyttävät elokuvat menevät myös Sundance Channelille, joka voi tehdä erillisen sopimuksen elokuvan näyttämisestä televisiossa.

CustomFlixin kautta ostettavissa olevat HD DVD -elokuvat poikkeavat kaupasta ostettavista elokuvista, sillä CustomFlix tallentaa elokuvat tavallisille kirjoitettaville levyille, joten elokuviin ei tule AACS-kopiointisuojausta.

Lähteet:
X-bit labs
CustomFlix

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

15.7.2007 5:15

Eipä yhtään paskempi veto Microsoftilta ja Amazonilta. Auttaa varmasti HD DVD levyjen markkinointia indie elokuvien kautta. Paljonkohan nuo elokuvat sitten maksavat, kun uutisessa mainitaan vain 10€, joka menee indie-elokuvien tekijöille?

25.7.2007 5:27

Lainaus:
10?, joka menee elokuvan tekijöille.

vai menikö tuo 10? kuitenkin levyn valmistamiseen ja postitukseen?

35.7.2007 6:29

Mukavalta kuulostava kampanja. Saa nähdä sitten, kuinka soveltuu indie leffojen imagoon.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2007 @ 06:30

45.7.2007 8:07

^ "Palvelun kautta myydyistä elokuvista menee noin 10 dollaria itse levyn valmistukseen ja postittamiseen. Loput rahat päätyvät indie-elokuvien tekijöille." Ettekö vain osaa lukea? Tuossahan selvästi sanottiin että valmistuskustannukset ovat 10 e luokkaa, tämän jälkeen saatava raha ostajalta menee kokonaan tekijälle. Voi olla noin vaikea lukea.. ;>

55.7.2007 8:29

Tuleeko siitä sitten 400-500e levy? :/

65.7.2007 9:08

Eli odotettavissa 1000+ indie-leffa nimiketta HD DVD:lle jipii ;D

Hieno projekti.

75.7.2007 13:13

Kerrankin jotain järkevää Microsoftilta (ja Amazonilta). Indie-elokuvien imago saattaa ottaa pienen kolhun, mutta on se sen arvoista. Tai no ei tuon luulisi niistä huonompia tekevän.

85.7.2007 15:54

"Mukaan otettavien projektien suuresta määrästä huolimatta aivan kaikkea materiaalia ei kelpuuteta. Videon pitää olla alun alkaen teräväpiirtomuotoista, joten skaalaimen läpi ajettu materiaali hylätään. Tämän lisäksi elokuva pitää toimittaa HDV-, DVCPRO HD- tai HDCAM-formaatissa."

Heh, eikös tämä rajaa suurimman osan pienen budjetin elokuvista pois palvelun piiristä. Ja indie leffathan on nimenomaan pikku budjetilla tehtyjä :)

95.7.2007 17:12

Sehän olikin nimenomaan tarkotettu HD-tarkkuuksilla kuvaaville. Eikä tuo "indie" sita tarkoita, että ne kuvaajat on jotain pojankloppeja jotka huvikseen kuvailee :P siihenhän lasketaan tyyliin kaikki non-hollywood kuvaajat, kuten kotimaiset kaurismäet sunmuut :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2007 @ 17:14

106.7.2007 15:25

Lainaus:
Sehän olikin nimenomaan tarkotettu HD-tarkkuuksilla kuvaaville. Eikä tuo "indie" sita tarkoita, että ne kuvaajat on jotain pojankloppeja jotka huvikseen kuvailee :P siihenhän lasketaan tyyliin kaikki non-hollywood kuvaajat, kuten kotimaiset kaurismäet sunmuut :P
Jopa joitakin hollywood leffoja on ajettu skaalaimen läpi vielä melko pitkään. Indie elokuvissa käytetään usein hieman vanhempia laitteita.

117.7.2007 7:45

^ Niin skaalattu alaspäin, koska alkuperäset hollywood masterit on resoluutioltaan jotain 6xxx*4xxx

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto