AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhone käy kaupaksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.7.2007 13:16 Kommentteja (34)

iPhone käy kaupaksi Applen perjantaina julkaisema iPhone tuntuu kiinnostavan kuluttajia ja ensimmäisten tietojen mukaan Apple myi Yhdysvalloissa yli 500 000 iPhonea viikonlopun aikana. Monista paikoista puhelimet loppuivat jo perjantaina.
Pelikonsolien tapaan myös iPhonea jonotettiin julkaisun alla ahkerasti. Tavallisten kuluttajien tapaan puhelinta jonotti myös Applen toinen perustaja Steve Wozniak.

Puhelimen sisältämät komponentit ovat myös herättäneet runsaasti kiinnostusta ja Anandtech on kaikkien mieliksi purkanut yhden puhelimen, jotta kaikki pääsevät tutustumaan iPhonen sisälmyksiin.

Puhelimen julkaisu ei ole kuitenkaan sujunut ilman ongelmia. Yhdysvalloissa iPhonea myydään yhdessä matkapuhelinoperaattori AT&T kanssa, jonka vuoksi iPhone pitää aktivoida erikseen, ennen kuin puhelinta voi käyttää. Valitettavasti puhelimen aktivointi on joillakin kuluttajilla kestänyt useita tunteja. Timothy Johnson odotti oman iPhonensa aktivointia yli kaksi päivää. Ongelma ei kuitenkaan ole itse puhelimessa, vaan AT&T:n toimissa.

Tämän lisäksi iPhone ei tällä hetkellä toimi 64-bittisten Windows Xp tai Windows Vista käyttöjärjestelmien kanssa. Ongelma ei koske ainoastaan iPhonea, sillä useiden laitteiden ajurituki 64-bittisille käyttöjärjestelmille on olematon.

iPhonen kestävyys on joutunut myös kovalle koetuksella ja ensimmäiset epäonnekkaat ovat saaneet jo puhelintaan vahingoitettua. Kuluttajan onneksi Apple antoi vahingoittuneen iPhonen tilalle uuden iPhonen.

iPhonen on käynyt kaupaksi myös verkkohuutokaupoissa ja pelkästään eBaylla myytiin yli 2 700 iPhonea viikonlopun aikana. Puhelimen keskihinnaksi tuli siellä noin 740 dollaria. Liikkeessä 4 gigatavun muistilla varustettu iPhone maksaa 499 dollaria ja 8 gigatavun muistilla varustettu malli 599 dollaria.

iPhone tulee myyntiin Eurooppaan myöhemmin tänä vuonna ja Aasian markkinoille laite ilmaantuu ensi vuoden puolella. Applen tarkoitus on myydä 10 miljoonaa iPhonea ennen vuodenvaihdetta. Tällöin Applella olisi hallussaan noin prosentti matkapuhelinmarkkinoista.

Lähteet:
BBC News
Engadget
The Washington Pos
T3

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

12.7.2007 13:21

Kyllähän iphone käy kaupaksi, muttei lähellekkään tarpeeksi hyvin haastaakseen mitään kunnon tekijää.

Lainaus:
Tällöin Applella olisi hallussaan noin prosentti matkapuhelinmarkkinoista.

;)

22.7.2007 13:29
Hz4
Inactive

Öööh, ok.

Tuskin kukaan kuvitteli, että apple kärkeen rykäisee.

32.7.2007 15:04

Lainaus:
Kyllähän iphone käy kaupaksi, muttei lähellekkään tarpeeksi hyvin haastaakseen mitään kunnon tekijää.

[quote]Tällöin Applella olisi hallussaan noin prosentti matkapuhelinmarkkinoista.

;)[/quote]No eihän tuo ole kuin vasta ensimmäinen iPuhelin. Odotas kun tulee ultra, turbo, gold ja dragon edition. Ja näistä kaikista viisi sukupolvea.

42.7.2007 16:18

Lainaus:
No eihän tuo ole kuin vasta ensimmäinen iPuhelin. Odotas kun tulee ultra, turbo, gold ja dragon edition. Ja näistä kaikista viisi sukupolvea.
No eipä ole pelkoa tuon suhteen sillä apple tuppaa julkaisemaan vain muutamia erilaisia malleja tuotteistaan.

52.7.2007 18:29

Tuo oli varmaankin lähinnä sarkasmia, ja kyllähän näitä ipodejakin on vaikka millaisia ja monta sukupolvea. Sitä varmaan haettiin. ;)

Aika ylikallis laite ominaisuuksiinsa nähden, niinkuin applen tuotteet yleensä.


AMD Athlon 3200+ | Asus A7V8X-LA | 1024MB (512MB x2) | 7600gs core 500mhz mem. 400mhz | 160Gt + 250Gt

62.7.2007 18:30

Sebu92, mietis hetki, kuinka suuret matkapuhelinmarkkinat nykypäivänä ovat. Siihen suhteutettuna Applella menee mielestäni erittäin hyvin, jos saa tuon prosentin siivun itselleen napattua. Ottaen myös huomioon, ettei Apple ole varsinainen matkapuhelinvalmistaja, vaan on tulossa bisnekseen mukaan ensimmäisen puhelinmallinsa voimin.

72.7.2007 19:02
admins
Inactive

Mutta kuinka moni huomaa Applen erinomaisen liikeidean. Kallis puhelin joka tehdään kertakäyttöiseksi. Akkua et voi vaihtaa, kuoria et voi avata.

82.7.2007 20:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti admins:
Mutta kuinka moni huomaa Applen erinomaisen liikeidean. Kallis puhelin joka tehdään kertakäyttöiseksi. Akkua et voi vaihtaa, kuoria et voi avata.
Käsi ylös kuinka moni on vaihtanut puhelimeensa akun. Muistan, että vuosituhannen taitteessa pari kaveria vaihtoi 3110-puhelimiinsa tehoakut. Sen jälkeen on ollut aika hiljaista.

Oman W800:ni kuoret voi avata, mikä on todella syvältä. Tarvitsee nimittäin tehdä pölynpoiston takia aina silloin tällöin.

92.7.2007 21:10

kun akku on heikossa kunnossa ostetaan uusi puhelin :)

102.7.2007 22:05

Minkälaiset valmius- ja puheajat tossa härpäkkeessä on?
Voin kuvitella, että aika ahkerasti imuttaa akun tyhjäksi. Vuoden vanhana toi on varmaan pelkkä lankapuhelin, ku pitää olla yhtäsoittoa laturin nokassa.

112.7.2007 22:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:
Minkälaiset valmius- ja puheajat tossa härpäkkeessä on?
Voin kuvitella, että aika ahkerasti imuttaa akun tyhjäksi. Vuoden vanhana toi on varmaan pelkkä lankapuhelin, ku pitää olla yhtäsoittoa laturin nokassa.
Tuskin on pelkoa, että olisi huonompi kuin Nokian akut, jotka kuluvat loppuun alta aikayksikön.

123.7.2007 2:48

Ja kieltämättä onhan tuo h..... hieno verrattuna muihin kapuloihin.Nokian pitäisi ostaa Applelta niiden muotoilu porukka ja antaa omille kenkää.

133.7.2007 5:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zapuska:
kun akku on heikossa kunnossa ostetaan uusi puhelin :)

Nimenomaan. Siinä vaiheessa, kun akku ei enää pidä virtaa, on puhelinkin jo tarpeeksi vanha malli :P

Eipä nuo akkukestot ole koskaan muodostuneet ongelmaksi. Joka ilta heitän kapulan laturiin, kun ei ole enää juoksua missään. Itsekään en ole koskaan vaihtanut yhteenkään puhelimeen uutta akkua, vaan esimerkiksi 3310-mallista kun loppui akku, heitin kapulan kaappiin ja kävin uuden kaupasta tilalle. Yleensähän siinä vaiheessa, kun akku ei enää pidä virtaa, on puhelinkin jo sen verran vanhaa mallia, että on periaatteessa aivan sama, ostatko siihen puhelimeen uuden akun vai kokonaan uuden puhelimen, melkein saman hinnan sitä joutuu maksamaan kummassakin tapauksessa.

143.7.2007 6:41

Te vaan ette osaa ladata kännykkäänne. Oikein käytettynä akku kestää huomattavasti pidempää. Akku pitää päästää aika välein aivan tyhjäksi. Ja nopeilla latureilla akun kesto heikkenee todella paljon. Eli mitä hitaammin laturi lataa kännykän sen paremmin akkukin kestää.

153.7.2007 7:05
Tom222
Inactive

Muistaakseni vanhoissa puhelimissa olevat vanhemman tekniikan akut pitää päästää tyhjiksi, mutta näitä uuden tekniikan akkuja ei saisi päästää tyhjäksi asti ollenkaan?

Lataan puhelinta aina kun kotona oon niin on akku aina täynnä.

163.7.2007 10:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti raw:
Te vaan ette osaa ladata kännykkäänne. Oikein käytettynä akku kestää huomattavasti pidempää. Akku pitää päästää aika välein aivan tyhjäksi. Ja nopeilla latureilla akun kesto heikkenee todella paljon. Eli mitä hitaammin laturi lataa kännykän sen paremmin akkukin kestää.

Pohjautuuko tämä johonkin faktatietoon vai onko pelkkää mutua? Näistä kun tuppaa näkemään vähän kaikenlaisia mielipiteitä. Jossain sanotaan, että akku pitää ladata ensimmäisellä kerralla aivan täyteen ja päästää sitten täysin tyhjäksi, muutoin akku kestää huonommin. Ja jossain sanotaan, että uusia Li-ion akkuja ei saisi päästää aivan tyhjäksi, mutta vanhat NiMH-akut (vai mitä ne nyt onkaan) pitäisi aina päästää täysin tyhjäksi välillä. Ja vaikuttaako latauksen nopeus tosiaan akun kestävyyteen? Tuntuu vähän siltä, että nämä akkuasiat on henkimaailman juttuja. Olisi kiva saada jotain faktatietoa siitä (linkkiä tutkimukseen tms.), miten akkua pitää ladata.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.7.2007 @ 10:28

173.7.2007 10:41

Lainaus:
iPhone tulee myyntiin Eurooppaan myöhemmin tänä vuonna ja Aasian markkinoille laite ilmaantuu ensi vuoden puolella. Applen tarkoitus on myydä 10 miljoonaa iPhonea ennen vuodenvaihdetta. Tällöin Applella olisi hallussaan noin prosentti matkapuhelinmarkkinoista.

Todennäköisesti luku ei tule koskaan toteutumaan, koska puhelinta myydään kytkykaupalla, eli 499 tai 599 hinnan päälle tulee vielä 2 vuoden AT&T liittymäsopimus, joten puhelimen kokonaishinnaksi tulee n.1400$.
Jos lasketaan että myytyjen puhelimien keskihinta on 550$ niin 10 miljoonan myynti vuoden loppuun mennessä nostaisi applen kassavirtaa 5,5 miljardia. Jos viime vuonna yhtiön kassavirta oli puolessa vuodessa 10,1 miljardia, niin nousua olisi vaatimaton 50%. Utopiaa? No, ainahan ennusteita voi viilata :)

183.7.2007 12:09

Kovat on katteet Applella mikäli Ipodien kummankin mallin valmistus hinnat pitää paikkansa. 200 ja 220 dollaria. Nokialla ei päästä lähimaillekkaan tuollaisia lukuja.

193.7.2007 12:55

Tottakai Applella on kovat katteet, se kuuluu niitten... toimintatapaan. Mainitkaapa yksi applen tuote, jolla ei olisi kovaa katetta.

Tuolla, että vain prosentti on saavutetaan, en tarkoittanut, että se olisi huonosti, vaan sitä, ettei se ole paljoa kännykkämarkkinoista. Ne kun ovat niin massiiviset, ja niihin on hankala liittyä. Jos siis aikoo saavuttaa jotain kännykkämarkkinoita.

203.7.2007 14:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konverter:
Kovat on katteet Applella mikäli Ipodien kummankin mallin valmistus hinnat pitää paikkansa. 200 ja 220 dollaria. Nokialla ei päästä lähimaillekkaan tuollaisia lukuja.

Eipäs pidä paikkaansa, saman maksaa n95 valmistus ja kauppoihin toimitus.

213.7.2007 16:26

Miksi ostaa iPhone:
+ Apple
+ Tyylikäs(kö)

Miksi olla ostamatta iPhonea:
- Apple (räikeästi ylihinnoitellut tuotteet, ihmeellinen "omppu-uskovaisuus" ihmisillä)
- iPhone, eli vaatii iTunesin toimiakseen Windows-ympäristössä
- Vanhaa tekniikkaa uuden hinnalla, ellei Apple uudista puhelintaan rajuhkosti ennen Euroopan markkinoita
- Kosketusnäytön toiminta vielä ~vuoden jälkeen?

Tällaiset mietteet nyt tulivat äkkiseltään mieleen. Sinäänsä ihan mielenkiintoinen laite, mutta jos valita pitäisi N95/muun N-sarjalaisen ja iPhonen väliltä, niin itse ostaisin ehdottomasti N95:sen.

224.7.2007 9:55

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konverter:
Kovat on katteet Applella mikäli Ipodien kummankin mallin valmistus hinnat pitää paikkansa. 200 ja 220 dollaria. Nokialla ei päästä lähimaillekkaan tuollaisia lukuja.

Eipäs pidä paikkaansa, saman maksaa n95 valmistus ja kauppoihin toimitus.

Olen ollut alalla töissä yli 10 vuotta ja katsoin tänään lukuja firman papereista ja ja ei todellakaan pidä paikkaansa väittämäsi. Mennään ihan eri luvuissa.

234.7.2007 10:34

Lainaus:

Olen ollut alalla töissä yli 10 vuotta ja katsoin tänään lukuja firman papereista ja ja ei todellakaan pidä paikkaansa väittämäsi. Mennään ihan eri luvuissa.

Höpö höpö

244.7.2007 12:33

Kyllä minä (ja varmasti moni muu) uskon faktaa mutun sijasta. No omapa on häpeäsi jos luulet tietäväsi miten asia on.

254.7.2007 15:33

Menee jo rankasti offtopicin puolelle, mutta jos mietit mitä "vakio" kännykkä maksaa, ja lisäät siihen gps paikantimen ja pikkuisen tarkemman kennon, niin hinta ei paljon muutu.
Jos tosiaan uskotte, että Apple pystyy ohittamaan puhelimien tekemisen tehokkuudessa nokian ja saamaan alihankkijoilta osat halvemmalla niin vikaan menee.
Vrt.
- 3,5" tuuman kosketusnäyttö kovalla pinnoittella on huomattavasti kalliimpi kuin 2,6 tuuman normaali näyttö.
- Molemmissa on kamera.
- Iphonessa 4/8g muistia, N95 vain 160mt
- Softan kehitys täytyi applella portata OsX puolelta, nokialla on symbianinsa valmiina, joten ei tarvitse kuolettaa porttauksen tuomia lisäkustannuksia.
- Alihankinta kustannukset ylipäänsä. Uusi puhelin = kaikki puhtaalta pöydältä. Vaikea kuvitella applen saavan mitään osaa halvemmalla kuin suvereeni markkinajohtaja. Täytyy alihankkijankin tehdä voittoa ja suurin määrää hinnan poikkeuksetta.
Jos nokian keskimääräinen voitto 1000 sarjasta on 18-22% markkinaalueesta riippuen, niin pienemmän volyymin tuotteissa kuten n90 seriesillä katteen täytyy olla vähintään kaksinkertainen, jotta tuoteperheen pitäminen mallistossa olisi kannattavaa...

264.7.2007 18:19

Sitten vielä listaa mitä iPhonesta puuttuu.
• Songs as Ringtones
• Games
• Any flash support
• Instant Messaging
• Picture messages (MMS)
• Video recording
• Voice recognition or voice dialing
• Wireless Bluetooth Stereo Streaming (A2DP)
• One-size-fits-all headset jack (May have to buy an adapter for certain headphones)
• 3G (EV-DO/HSDPA)
• GPS
• A real keyboard
• Removable battery
• Expandable Storage
• Direct iTunes Music Store Access (Over Wi-Fi or EDGE)

2728.7.2007 20:42

voiko joku sanoo, että jos saisin kanadasta iphonen niin tulisiko mitään ongelmia jos käyttää täällä suomessa. Esim laturi ei käy suomen verkkoon ja mitä muuta. Ei saa suomen kieltä (ei ongelma). Laturi kyllä haittaa. Mutta jos siinä mukana tulee kerran usb laturi niin voihan sillä ihan hyvin latailla. Mutta kun lähtee matkalle niin mitäs sitten?? Voiko sen laturin esim ostaa täältä Suomesta sitten kun se tänne ilmestyy. Eikö niissä ole eri jännitteet niin käykö ne sitten?!??

2829.7.2007 7:25

Sellane universaalimuuntajatsydeemi väliin, ni joha latautuu.

2929.7.2007 10:13

missä niitä myydään sit?!

3012.8.2007 8:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wildhild:
missä niitä myydään sit?!
Voit varmaan tilata Applen nettikaupasta.

3112.8.2007 8:39

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wildhild:
missä niitä myydään sit?!
Voit varmaan tilata Applen nettikaupasta.
Lähettävätköhän ne niitä Eurooppaan?

3213.8.2007 1:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:

- Softan kehitys täytyi applella portata OsX puolelta, nokialla on symbianinsa valmiina, joten ei tarvitse kuolettaa porttauksen tuomia lisäkustannuksia.
Siis mistä helvetin "porttauksesta" sä puhut? Siis tottakai toi OS-X käännetään ton puhelimen raudalle sopivaksi ja tilanne olisi sama kuin Linuxin käännetään mille tahansa alustalle (BTW. OS-X on UNIX pohjainen kuten niin moni muukin käyttis ja sulavasti noi pelaa raudalla kuin raudalla ensin toki käännettynä.).
Joutuuhan Nokiakin "porttaamaan" Symbionsa eri alustoille kun tekevät uusia puhelimia, joissa käytetään eri hiluja sisällä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:

- Alihankinta kustannukset ylipäänsä. Uusi puhelin = kaikki puhtaalta pöydältä. Vaikea kuvitella applen saavan mitään osaa halvemmalla kuin suvereeni markkinajohtaja. Täytyy alihankkijankin tehdä voittoa ja suurin määrää hinnan poikkeuksetta.
Jos nokian keskimääräinen voitto 1000 sarjasta on 18-22% markkinaalueesta riippuen, niin pienemmän volyymin tuotteissa kuten n90 seriesillä katteen täytyy olla vähintään kaksinkertainen, jotta tuoteperheen pitäminen mallistossa olisi kannattavaa...
Siis väitätkö tosissaan, että toi puhelin on "puhtaalta pöydältä" tehty? Samat prosessorit, GSM-tekniikat, muistit jne. siitäkin löytyy kuin mistä tahansa muustakin kulutuselektroniikasta/puhelimesta.
Ainoo heitto tossa on tietysti toimituskustannukset alihankkijoilta, mutta ne on oikeasti niin pieniä noissa määrissä, etten oikein jaksais uskoa niillä olevan isompaa vaikutusta. Tosin pitää muistaa, että Applella on varmasti ennestään suhteita erinäisiin alihankkijoihin, koska ohan toi pirulauta tehnyt kaikkee elektroniikkaa vuosikymmeniä.

Itse suunnittelu- ja kasaamiskustannukset on sitten ihan toinen juttu ja niihin on hyvin vaikea ottaa kantaa. Toisaalta onhan Applella oikeasti enempi kokemusta kaikesta elektroniikasta kuin Nokialla, joten siinä mielessä voisin kuvitella Applen voittavan Nokian. Nokialla on myöskin hyvin rajalliset markkinat loppujen lopuksi. Se myy/valmistaa etupäässä "vain" matkapuhelimia ja verkkotuotteita elektroniikan saralta ja Apple myy/valmistaa sitten paljon laajemmassa mittakaavassa elektroniikkaa/on mukana elektroniikassa sekä ohjelmistoissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.8.2007 @ 02:10

3316.8.2007 15:24

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:

- Softan kehitys täytyi applella portata OsX puolelta, nokialla on symbianinsa valmiina, joten ei tarvitse kuolettaa porttauksen tuomia lisäkustannuksia.
Siis mistä helvetin "porttauksesta" sä puhut? Siis tottakai toi OS-X käännetään ton puhelimen raudalle sopivaksi ja tilanne olisi sama kuin Linuxin käännetään mille tahansa alustalle (BTW. OS-X on UNIX pohjainen kuten niin moni muukin käyttis ja sulavasti noi pelaa raudalla kuin raudalla ensin toki käännettynä.).
Joutuuhan Nokiakin "porttaamaan" Symbionsa eri alustoille kun tekevät uusia puhelimia, joissa käytetään eri hiluja sisällä.

Eli vailla mitään ymmärrystä aiheesta päätät esittää jonkun käsittämättömän mielipiteen?
Onko esim. windowsin xp ja ce sama asia? Jos ei ole ollut aiemmin puhelinta, niin ei ole ollut siihen softaakaan. Ei ne puhelimenkaan käyttöjärjestelmät niin helppoja ole, että ilman kustannuksia ne syntyy...
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:

- Alihankinta kustannukset ylipäänsä. Uusi puhelin = kaikki puhtaalta pöydältä. Vaikea kuvitella applen saavan mitään osaa halvemmalla kuin suvereeni markkinajohtaja. Täytyy alihankkijankin tehdä voittoa ja suurin määrää hinnan poikkeuksetta.
Jos nokian keskimääräinen voitto 1000 sarjasta on 18-22% markkinaalueesta riippuen, niin pienemmän volyymin tuotteissa kuten n90 seriesillä katteen täytyy olla vähintään kaksinkertainen, jotta tuoteperheen pitäminen mallistossa olisi kannattavaa...
Siis väitätkö tosissaan, että toi puhelin on "puhtaalta pöydältä" tehty? Samat prosessorit, GSM-tekniikat, muistit jne. siitäkin löytyy kuin mistä tahansa muustakin kulutuselektroniikasta/puhelimesta.
Ainoo heitto tossa on tietysti toimituskustannukset alihankkijoilta, mutta ne on oikeasti niin pieniä noissa määrissä, etten oikein jaksais uskoa niillä olevan isompaa vaikutusta. Tosin pitää muistaa, että Applella on varmasti ennestään suhteita erinäisiin alihankkijoihin, koska ohan toi pirulauta tehnyt kaikkee elektroniikkaa vuosikymmeniä.

Itse suunnittelu- ja kasaamiskustannukset on sitten ihan toinen juttu ja niihin on hyvin vaikea ottaa kantaa. Toisaalta onhan Applella oikeasti enempi kokemusta kaikesta elektroniikasta kuin Nokialla, joten siinä mielessä voisin kuvitella Applen voittavan Nokian. Nokialla on myöskin hyvin rajalliset markkinat loppujen lopuksi. Se myy/valmistaa etupäässä "vain" matkapuhelimia ja verkkotuotteita elektroniikan saralta ja Apple myy/valmistaa sitten paljon laajemmassa mittakaavassa elektroniikkaa/on mukana elektroniikassa sekä ohjelmistoissa.

Olet varmaan täysin oikeassa, soita nokialle ja kerro, että konkurssi odottaa, perustelusi on aukoton ja nojaa vahvasti faktoihin.

3420.8.2007 9:25

Lainaus:

Eli vailla mitään ymmärrystä aiheesta päätät esittää jonkun käsittämättömän mielipiteen?
Onko esim. windowsin xp ja ce sama asia? Jos ei ole ollut aiemmin puhelinta, niin ei ole ollut siihen softaakaan. Ei ne puhelimenkaan käyttöjärjestelmät niin helppoja ole, että ilman kustannuksia ne syntyy...
Täytyy kyl tähän kohti sanoa, että ei sulla taida ihan kaikki olla himassa. Samoja Sympian tms. versioita käytetään useissa Nokian puhelimissa, sekä joissakin muissakin merkissä. Ne käännettään raudalle, ei "portata". Porttaaminen on "hieman" eri asia. :DD

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:

Olet varmaan täysin oikeassa, soita nokialle ja kerro, että konkurssi odottaa, perustelusi on aukoton ja nojaa vahvasti faktoihin.
Miksi Nokia konkkan menisi? Sehän elektroniikkassa jännää onkin, kun liki samoilla osilla tehdään eri mööpeleitä. Pekillä vastuksillakin saadaan vaikka mimmosta aparaattia.

PS. Onko elektroniikka tuttua?

Pitää vielä edittinä pistellä, että on olemassa puhtaasti Linux pohjaisiakin kännyköitä. Eli ei puhelimeen vaadita mitään erityistä "puhelimen käyttistä".
Toisin sanoen: Vaikka ei olisi puhelinta olemassa, niin tulevaan puhelimeen voi ihan hyvin olla valmis käyttöjärjestelmä valmiina. Sovellukset vain koodaa siihen kylkeen (kaikkia softia ei edes tarvitse tehdä erikseen puhelinta varten, kuten tekstiviestien editoria jne.)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.8.2007 @ 10:47

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto