AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerin Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.6.2007 20:36 Kommentteja (9)

Warnerin Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy Warnerin odotettu Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy ensi vuoden puolelle. Total HD -nimellä tunnettuja levyjä ei siis nähdä myynnissä tänä kesänä tai jouluna, kuten aikaisemmin on povattu.
Viivästyminen mahdollinen syy on herättänyt kummastusta, sillä Warner ilmoitti jo aikaisemmin, ettei levyjen valmistamisessa ole mitään ongelmia. Suurimmaksi syyksi myöhästymiseen on epäilty levyjen korkeita valmistuskustannuksia, jotka näkyisivät myös kuluttajalle levyjen korkeina hintoina.

Warnerilla uuteen formaattiin uskotaan kuitenkin vahvasti ja ensi vuoden puolella tapahtuvassa julkaisussa markkinoille on tarkoitus tuoda kerralla 10-20 Total HD -elokuvaa. Tarkoituksena on, että kauppiaat voivat näyttää uusia levyä omalla osastollaan, jolloin ne eivät huku tavallisten Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien joukkoon.

Warnerin markkinoinnista vastaava Steve Nickerson sanoo, ettei Warnerilla ole mitään syytä kiirehtiä uutuuden kanssa, vaan Total HD tuodaan myyntiin sitten, kun aika on sille kypsä. Warner jatkaa kuitenkin myös HD DVD:n ja Blu-rayn tukemista ja se tuo teräväpiirtoelokuvia edelleen kummallekin formaatille.

Teknisesti Total HD on loistava ratkaisu, sillä käytännössä se yhdistää Blu-ray- ja HD DVD -levyt yhdeksi levyksi, jossa toisella puolella on HD DVD ja toisella Blu-ray. Molemmista puolista voi tehdä kaksikerroksisia, joten Total HD -levy ei tuo mukanaan rajoituksia verrattuna nykyisiin HD DVD ja Blu-ray-levyihin.

Lähteet:
IGN
Ars Technica

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

129.6.2007 20:59

Viimmeistään Euroopan HD-buumin aikana luultavasti kallistuu vaaka toisen formaatin puolelle, ellei tämä Total HD levy pelasta tilannetta ennen Euroopan HD-hintatason laskua.

Mielestäni nykytilanne olisi paras, ainakin hintojen ja kehityksen puoelsta. Tarjouksia tulee tarjouksien perään ja valmistajien on pakko hakkia lisää sisältöä ja kehitellä parempia levyjä, jotta pysyisi kilpailukykyisenä toista vastaan.

Mutta jos pitäisi valita kumpi saisi voittaa, olisi minun valintani BR, koska näen siinä olevan enemmän potentiaalia olla se true-HD levy. Eikös siinä ole enemmän varaa kasvattaa bit-rateja ja kokoa/per levy/per kerros?

229.6.2007 21:06

Lainaus:
toisella puolella on HD DVD ja toisella Blu-ray. Molemmista puolista voi tehdä kaksikerroksisia, joten Total HD -levy ei tuo mukanaan rajoituksia verrattuna nykyisiin HD DVD ja Blu-ray-levyihin.
Aika kätevää kieltämättä.

329.6.2007 21:06

Hupsista tuli 2 kertaa

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2007 @ 21:07

-Kiedis

429.6.2007 21:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:

Mielestäni nykytilanne olisi paras, ainakin hintojen ja kehityksen puoelsta. Tarjouksia tulee tarjouksien perään ja valmistajien on pakko hakkia lisää sisältöä ja kehitellä parempia levyjä, jotta pysyisi kilpailukykyisenä toista vastaan.


Tuntuu vaan että kehitys polkee paikallaan tällähetkellä :|

Mulle on ihan sama kummasta loppujenlopuksi tulee standardi, jos tulee. HD DVD:ssä kyllä kiinnostaa toi online-päivitys, web-pohjainen sisältö, täys PiP tuki ja muutenkin toimivampi/valmiimpi valikkosysteemi

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

530.6.2007 0:19

Itse leffojen kannalta on melko yhdentekevää, kummasta standardista tulee suositumpi (vai tuleeko). Molemmat formaatit soveltuvat käytännössä ihan yhtä hyvin HD-leffojen tallennusmediaksi, eikä pienet erot esim. tallennustilassa merkitse käytännössä mitään.

On kyllä mahdollista, että molemmat formaatit tulevat elämään pitkäänkin, etenkin jos tällaiset hybridilevyt ja -soittimetkin yleistyvät. Lopulta tilanne voi olla vähän sama kuin DVD-R:n ja DVD+R:n kanssa, eli molempia käytetään ja kuluttajalle formaatilla ei juurikaan ole merkitystä.

Toisaalta levyjen ja soittimien yleistyminen lienee aika verkkaista ennen kuin näitä hybridejä alkaa tulla saataville.

630.6.2007 5:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yanne:
Lopulta tilanne voi olla vähän sama kuin DVD-R:n ja DVD+R:n kanssa, eli molempia käytetään ja kuluttajalle formaatilla ei juurikaan ole merkitystä.
Heh, mietin eilen ihan samaa vertausta, muttei siitä viitsinyt mainita, koska joku alkaa kuitenkin vääntämään asiasta. =)

Voi hyvin olla, että molemmat tulevat vielä olemaan kauppojen hyllyissä pitkän aikaa. Itselleni on kanssa aivan samantekevää kumpaa kattoo. Eiköhän se leffa ihan samalta näytä HD formaatista riippumatta.

Olisi aika kätevää myös se, että normaalien leffojen hinta putoaisi n.5e, jolloin uuden elokuvan hinta olisi jotain 15e luokkaa, vähän alle. HD-leffat voisivat maksaa jotain 25-28e luokkaa, jotta niitä viitsisi tulevaisuudessa ostaa. Varmaan niiden hinnat kuitenkin putoavat, kun niiden myynti alkaa kasvaa ja formaatista tulee käyttäjien keskuudessa tunnetumpi ja käytetympi. Ensin tietysti tarvittaisiin paljon enemmän niitä tukevia soittimia ja paljon halvemmalla. Ehkä 5 vuoden päästä niitä ostellaan jo reilulla kädellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2007 @ 05:58

730.6.2007 14:21
SotaOrava
Inactive

Hmm voisivat maksaa ? Eikös hd leffat maksa noin 25-28e ? Juuri ostin Smokin ACESin 24,90e ei mielestäni paha hinta uudesta leffasta hd laadulla. Kun normaali dvd:ekin maksaa sen 18-22e.

82.7.2007 9:05

Jos pitää erityisesti extroista ja "ulkonäöstä" ja muista härpäkkeistä niin kyllä HD DVD is the way to go! Toimiva PiP, netistä ladattava materiaali (kuten tekstityksiä voi ladata ulkomailta ostettuihin leffoihin, eikä ole edes aluekoodeja), soittimen online-päivitys jne....ja näitähän blu-rayssa ei ole.

Niin ja tietty itse elokuvan katselu onnistuu myös ja samalla laadulla kuin blu-rayllä =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2007 @ 09:09

93.7.2007 6:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SotaOrava:
Hmm voisivat maksaa ? Eikös hd leffat maksa noin 25-28e ? Juuri ostin Smokin ACESin 24,90e ei mielestäni paha hinta uudesta leffasta hd laadulla. Kun normaali dvd:ekin maksaa sen 18-22e.

Mun mielestäni uusi media on huono tekosyy hintojen nostamiselle... Samahan on tapahtunut aina kun on tullut uusi media markkinoille.

Ei sen HD-DVD:n valmistus juuri enempää maksa kuin DVD:eenkään. Etenkään sisällön osalta. Kaiken lisäksi HD-DVD-levyjen prässäämiseen voi käsittääkseni käyttää pitkälti samaa laitteistoa kuin DVD-levyilläkin.

Leffat ovat sitä paitsi siinä määrin kertakäyttöviihdettä, että ei yhdestä leffasta kovin paljon viitsi maksaa. Itse en ainakaan samaa leffaa jaksa katsoa kuin ehkä kerran viidessä vuodessa korkeintaan, ellei ole jokin erityistilanne.

25 eurolla ostaa jo monta leffalippua elokuvateatteriin...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto