AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA haastoi Peekvidin ja YouTVPC:n oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.6.2007 00:45 Kommentteja (10)

MPAA haastoi Peekvidin ja YouTVPC:n oikeuteen Elokuvateollisuuden etuja puolustava MPAA on haastanut kaksi internetin videosivustoa oikeuteen tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta hyödyntämisestä.
Sekä Peekvid- että YouTVPC-sivustot listaavat internetistä löytyvää videosisältöä, eivätkä siis pidä tiedostoja omilla palvelimillaan. Sivustojen kautta voi seurata mm. monia suosittuja TV-sarjoja ja katsella myös elokuvia. Molemmat sivustot ovat omistajiensa mielestä täysin laillisia, mutta MPAA:n mukaan sivustot hyötyvät taloudellisesti tekijänoikeudella suojatun sisällön näyttämisestä, koska palveluiden käyttäjät tuovat sivustoille mainostuloja.

Peekvid kerää yli 53 000 käyttäjää päivittäin ja YouTVPC:llä vastaava luku on 6 000 käyttäjää. Vastaavia sivustoja on internetissä useita, mutta koska sivustojen toiminta on keskittynyt Yhdysvaltoihin, ovat ne oivallisia kohteita MPAA:n haasteille, toisin kuin Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevat vastaavat sivustot.

Peekvid on jo vakuutellut yhteistyöhalukkuuttaan tekijänoikeusjärjestöjen ja mediateollisuuden kanssa, jotta palvelun toiminta voisi jatkua myös tulevaisuudessa. Jos juttuja ei sovita oikeuden ulkopuolella, on MPAA:lla hyvät mahdollisuudet ajaa molemmat yritykset konkurssiin korvausten muodossa.

Lähteet:
Ars Technica
TechSpot

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

128.6.2007 7:04

Ja taas, asuukohan noi mpaan hemmot oikeussalissa? Jotenkin vain tulee miettineeksi voittakohan ne ihan tosissaan mitään muutakuin ihmistenvihat? Ja itselleen rahaa...ahneita kun ovat.

228.6.2007 8:49
zonezzz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Ja taas, asuukohan noi mpaan hemmot oikeussalissa? Jotenkin vain tulee miettineeksi voittakohan ne ihan tosissaan mitään muutakuin ihmistenvihat? Ja itselleen rahaa...ahneita kun ovat.

En henkilökohtaisesti ymmärrä miksei helppouteen ja järkevään hintaan saada puututtua. Kaikki ns. tekijänoikeusrikkomukset mitä pieni kansalainen tekee tietokone-aikakautena saataisiin minimaalisiksi pitämällä noista kahdesta sanasta kiinni. ELI vielä kerran

Helppoa ja Halpaa.

Tarvittaisiinko meillä suomessa lujempi ja voimakkaampi etujärjestö suojaamaan kansalaisten etuja. Meillähän joitain on ja varmaan tekevätkin kaikkensa. Mutta olisko meillä/teillä kaikilla jotka tämän luetta aika kantaa kortensa kekoon ja alkaa ihan tosissaan tukemaan.

328.6.2007 10:05

Lainaus:
asuukohan noi mpaan hemmot oikeussalissa?
ovat varmaan rakentaneet oikeussalin nurkkaan oman työpisteen/asuntolan jos eivät telttailemaan alistu

428.6.2007 10:53

Jos jenkkilässä pistettäisiin kaikki tekijäoikeus rikkomuksista ja kannabiksen polttoon syyllistyneet vankilaan, niin vois Paris Hiltonkin vihdoin löytää ittelleen miehen sieltä :P

528.6.2007 14:54

huh, tv-links jäi toistaiseksi rauhaan ;)

628.6.2007 15:02

Lainaus:
Sekä Peekvid- että YouTVPC-sivustot listaavat internetistä löytyvää videosisältöä, eivätkä siis pidä tiedostoja omilla palvelimillaan.

Jos sivusto on tämän takia laiton, ihmettelen edelleen, miten google aina vaan on toiminnassa...

728.6.2007 15:28

Lainaus:
Sekä Peekvid- että YouTVPC-sivustot listaavat internetistä löytyvää videosisältöä, eivätkä siis pidä tiedostoja omilla palvelimillaan.
Lainaus:

Jos sivusto on tämän takia laiton, ihmettelen edelleen, miten google aina vaan on toiminnassa...
Sivustot ovat MPAA:n mukaan laittomia koska saavat rahaa googlen mainoksilla jotka on sijoitettu sivulle. Eli heidän mielestään linkkien jakaminen että voi katsoa ilmaiseksi sarjoja edesauttaa tätä mainoksista rahaa prosessia. Miten tästä selvitään?

Poistavat googlead mainosohjelman. Ei se ole sen vaikeampaa :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2007 @ 15:29

829.6.2007 13:00

MPAA:n pissipäisyydellä ei ole rajaa!

Yhtä idioottimaista kuin jos haastaisi oikeuteen kioskin pitäjän joka sattuu tietämään mistä paikasta saa mitäkin ja kertomaan siitä kyseleville asiakkailleen. Edes Suomessa EI OLE LAITONTA kertoa paikkojen sijainteja joista voi saada ehkä laittomia tuotteita tai palveluja.

Vain totalitaristisissa paskavaltioissa voidaan raiskata sananvapautta. Tuleeko MPAA uhkailemaan jos listaan torrentit T-paitaan ja kuljen kadulla?
Eikä epämääräinen korporaatioiden harjoittama SENSUURI todellakaan kuulu demokraattiseen ja sananvapautta kunnioittavaan valtioon. Etenkään korporaatioiden oikeudeksi ja erittäin kyseenalaisin perustein.

PS.
Tähän tuli jo vahingossa kommenttia toiseenkin uutiseen:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/10180.cfm

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2007 @ 13:02

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

929.6.2007 14:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Eikä epämääräinen korporaatioiden harjoittama SENSUURI todellakaan kuulu demokraattiseen ja sananvapautta kunnioittavaan valtioon. Etenkään korporaatioiden oikeudeksi ja erittäin kyseenalaisin perustein.


Tämä on kyllä aivan totta ja samalla todella ihmeellistä.
Jos kerran googlea voi käyttää laittomuuksien hakuun ja sen avulla löytyy vaikka millaista rikolliseksi luokiteltua, niin miksi mpaa/Riaa yms.. tahot haasta sitä oikeuteen?
Muistaisin kopioineeni radiosta kasetille useammankin kappaleen, enkä ollut silloinkaan ainoa. Miksi olisin ostanu c-kasetin, kun sain ilmaiseksi kappaleet silloinkin? Vähensikö sekin levy-yhtiöiden tuottoja?
Entä jos lainaan kirjastosta elokuvan ja katselen sen kotona?
Uhkaako makuunia silloin konkurssi?
Jos alan dieetille, menettääkö amerikkalainen maissifarmari tilansa, kun en elokuvissa ostakaan poppareita?

1029.6.2007 17:09

Lainaus:
Tuleeko MPAA uhkailemaan jos listaan torrentit T-paitaan ja kuljen kadulla?
Joko sinut tai sen kuka painatti paidan. Koska "mainostettaisiin waretusta rahallisesti." Mutta tosiaan, kyllä nyt saa joku pistää pisteen noille rahan ahneille paskoille! Joukkokannetta vaan tekemään MPAA:n toiminnan lakkauttamiseksi koska se on MAFIA eikä mikään tekijänoikeusjärjestö!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2007 @ 17:56

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto