AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n ohjaimeen liikkeentunnistus

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 21.6.2007 13:47 Kommentteja (18)

Xbox 360:n ohjaimeen liikkeentunnistus Xbox 360 ei enää erotu uuden sukupolven pelikonsoleista ainoana laitteena ilman ohjaimen liikkeentunnistusmahdollisuutta. Uutta ominaisuutta ei kuitenkaan tarjoa vielä Microsoft, vaan liikkeentunnistuksen saa käyttöön erillisellä ohjaimen sisään asennettavalla kolmannen osapuolen mod-piirillä.
Modifikaatiopiirin kehittäjä Talismoon markkinoi piiriä Tiltboard-nimellä. Piirilevy sijoitetaan alkuperäisen ohjaimen sisältä löytyvään tyhjään tilaan, minkä jälkeen juotetaan kiinni seitsemällä langalla. Mod-piirissä on kaksi painonappia, jotka ovat käytettävissä, jos ohjaimen alle tekee kaksi huomaamatonta reikää. Napeilla pystytään aktivoimaan/sammuttamaan liikkeentunnistin, säätämään herkkyyttä ja kulmaa sekä asettamaan tunnistin toimimaan tavallaan peilikuvana. Tiltboard havaitsee liikkeen samalla tavalla, kuin PlayStation 3 -konsolin SIXAXIS-ohjain. Liikeinformaatio syötetään Xboxille kuin se tulisi oikeanpuoleisesta ohjaustatista.

Tiltboard ei ole kuitenkaan ensimmäinen yritelmä Xbox 360:n liikkeentunnistinmodifikaatioiden saralla. XCM-niminen yritys markkinoi niin ikään vastaavaa piiriä, nimeltään Bestilt. Kyseinen mod-piiri vaatii ainoastaan viiden pisteen juottamista. Hintaa Bestiltillä on noin 38 dollaria.

Tiltboardin on kerrottu kustantavan 39,99 dollaria, ja sitä tullaan Talismoonin mukaan toimittamaan jopa 12 maassa toimiville jälleenmyyjille.

Vaikka liikkeentunnistus saattaa kuulostaa hienolta asialta, ei ominaisuudesta luultavasti päästä nauttimaan täysillä ainakaan ennen kuin Microsoft julkaisee oman versionsa liikkeentunnistimella varustetusta ohjaimesta. Tämä siksi, koska luultavasti harva pelitalo haluaa lisätä peleillensä tukea ainoastaan kolmannen osapuolen mod-piireillä saavutettavalle liikkeentunnistusmahdollisuudelle.


Lähteet:
Dailytech
Talismoon

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

121.6.2007 14:55

Jaaha, pitää taas matkia muita pysyäkseen kilpailussa mukana. Ei tosta varmaan mikään hittituote tule, sillä varmaan aika harva ainakaan itse alkaa väsäämään ohjainta auki ja juottamaan lisäpiiriä sen sisään, kun taitaa takuukin raueta siinä samalla. 40 dollaria piiristä + jossain liikkeessä tehty asennus (jos ei itse rupea väsäämään) voipi tulla aika kalliiksi verrattuna siihen, mitä lopputuloksesta saa. Jos on rahaa niin mikäs siinä sitte.

221.6.2007 16:06

Microsoft on tosiaan tekemässä konsolipelaamisesta pc-pelaamista.. Ainakin siinä mielessä, että alkaa noita eri konsoliversioita olemaan 360:stäkin jo ihan tarpeeksi, eikä koneen elinikä tule olemaan kovin pitkä muutenkaan jos alkuperäiseen xboxiin yhtään tulee. On lisälaiteasemat sun muut ja lisää roinaa tulee.. Noh, nyt ei kyseessä ole microsoftin tuote, mutta en yllättyisi, jos MS julkaisisi e3-messuilla ihan virallisen liikkeentunnistuksen..

321.6.2007 17:26

Aika turha mut mitäs tosta

421.6.2007 17:57

huoh.. x0:n ohjain= 55€, modpiiri=40€(=95€), näiden yhdistäminen= takuun menetys= mahdollinen ohjaimen toimimattomuus=priceless

521.6.2007 18:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:
Jaaha, pitää taas matkia muita pysyäkseen kilpailussa mukana. Ei tosta varmaan mikään hittituote tule, sillä varmaan aika harva ainakaan itse alkaa väsäämään ohjainta auki ja juottamaan lisäpiiriä sen sisään, kun taitaa takuukin raueta siinä samalla. 40 dollaria piiristä + jossain liikkeessä tehty asennus (jos ei itse rupea väsäämään) voipi tulla aika kalliiksi verrattuna siihen, mitä lopputuloksesta saa. Jos on rahaa niin mikäs siinä sitte.
Kannattaa lukeakki tuo uutinen... :) Mainitsit myös kilpailun..xboxillahan menee käsittääkseni ihan hyvin?

Lainaus:
_
Microsoft on tosiaan tekemässä konsolipelaamisesta pc-pelaamista.. Ainakin siinä mielessä, että alkaa noita eri konsoliversioita olemaan 360:stäkin jo ihan tarpeeksi, eikä koneen elinikä tule olemaan kovin pitkä muutenkaan jos alkuperäiseen xboxiin yhtään tulee. On lisälaiteasemat sun muut ja lisää roinaa tulee.. Noh, nyt ei kyseessä ole microsoftin tuote, mutta en yllättyisi, jos MS julkaisisi e3-messuilla ihan virallisen liikkeentunnistuksen..
konsolipelaaminen on pc-pelaamista sitte ku aletaan pelaan hiirellä ja näppiksellä asennettuaan pelin ensin konsolille.. tai jollain muulla tapaa ei-konsolimaisesti (peli sisään ja langattoman ohjaimen kans sohvalle :) Entä sitten jos julkaisisi moisen ohjaimen? Matkimista? Voi hellanlettas sentään, muista sanoa äitille myös ku naapurin pekka kiusaa ;) Hyvä homma vain jos sille tulee must-pelejä kans.

offtopic:
mietin vaa, että seuraava sukupolven konsolimarkkinoilla voi olla jo uutta suuntausta EHKÄ? Ku miettii kuinka hyvin nintendo on pärjänny nykyisellään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.6.2007 @ 18:03

621.6.2007 18:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:
huoh.. x0:n ohjain= 55€, modpiiri=40€(=95€), näiden yhdistäminen= takuun menetys= mahdollinen ohjaimen toimimattomuus=priceless
Et ole ikinä modpiireistä kuullut? vrt. konsolin modaukseen. :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.6.2007 @ 18:10

721.6.2007 21:07

Lainaus:
huoh.. x0:n ohjain= 55€, modpiiri=40€(=95€), näiden yhdistäminen= takuun menetys= mahdollinen ohjaimen toimimattomuus=priceless
Ohjain on erillinen tuote = konsolin takuuseen ei vaikuta mitenkään, eli ei tuo takuun menetys ohjaimen osalta niin iso asia ole. Moodaillaanhan niitä konsoleitakin ja maksaa sekin mansikoita joidenkin mielestä.

822.6.2007 6:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lainaus uutisesta:

Vaikka liikkeentunnistus saattaa kuulostaa hienolta asialta, ei ominaisuudesta luultavasti päästä nauttimaan täysillä ainakaan ennen kuin Microsoft julkaisee oman versionsa liikkeentunnistimella varustetusta ohjaimesta. Tämä siksi, koska luultavasti harva pelitalo haluaa lisätä peleillensä tukea ainoastaan kolmannen osapuolen mod-piireillä saavutettavalle liikkeentunnistusmahdollisuudelle.

Eihän tuo olekkaan laite/modi, jolle tarvitsee olla erillinen tuki peliltä. Eikä varmaan liiketunnistimen tekijätkään ole missään tapauksessa lähteneet tuota tekemään sillä toivolla, että siihen tulisi erityistä "tukea" jollekkin pelille.

922.6.2007 20:59

tää on ihan hyvä vaikkei moni lähtiskään heti piiriä asentelemaan niin ainakin on jotain mitä voi tehdä itse vaikka tuntuu nuo konsolit minusta semmosilta että tee se itse valmiiksi periaatteella lähetään aina piiriä tilailemaan kun on liian vähän ominaisuuksia ynm.

1023.6.2007 4:07

naurettava microsoft, pitää olla askel edellä eikä tulla askel takaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2007 @ 04:07

1123.6.2007 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramu2000:
naurettava microsoft, pitää olla askel edellä eikä tulla askel takaa.
Lue poika lue!

Lainaus:
Uutta ominaisuutta ei kuitenkaan tarjoa vielä Microsoft, vaan liikkeentunnistuksen saa käyttöön erillisellä ohjaimen sisään asennettavalla kolmannen osapuolen mod-piirillä.

1223.6.2007 16:20

mitähän järkee tässä nyt olis syyttää microsoftia siitä ettei ohjaimissa ole liiketunnistusta?
ehkä se vain on todettu turhaksi, en minä sitä ainakaan vaadi ohjaimelta.

ainiin ja ne jotka ei vielä tajunneet mitä tämä "kolmas osapuoli" tarkoittaa vierailkoon tuolla... http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmas_osapuoli

1324.6.2007 8:28

En näe tuollaiselle mitään käyttöä - en myöskään PS3:n omassa virallisessa liiketunnistuksessa - mutta matkimisesta on turha puhua, sillä laite ei edes ole MS tuote ja vaikka olisikin, niin joka tapauksessa kaikki matkii kaikkia.

1424.6.2007 19:37

Kaiken lisäksi on vain hyvä että samalla idealla toimivia laitteita tulee useammalta eri toimittajilta niin tulee kilpailua. Ei ole millään lailla noloa valmistaa samalla idealla toimivia laitteita.

153.7.2007 9:43
Maniche
Inactive

XCM Bestilt tuotetta löytyy Suomesta:
********

Mielenkiintoinen ominaisuus, jahka tulee vielä lisää tukevia pelejä. Tossa lentsikkapelissä hauskan oloinen.

edited: mika

Oli vanhahko ketjukin ja editoin linkin, koska tuli huomautus, että ko. käyttäjällä olisi kontaktia linkin liikkeeseen -> katsoin, että mainontaa, koska oma lehmä ojassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2007 @ 10:57

163.7.2007 21:54

Ei kai tätä X0 pysty mitenkään huomaamaan modiksi? meinaan että ei kai tällä laitteella ole mahdollista lentää livestä ulos?

173.7.2007 21:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erppa620:
Ei kai tätä X0 pysty mitenkään huomaamaan modiksi? meinaan että ei kai tällä laitteella ole mahdollista lentää livestä ulos?
Ei huomaa ja vaikka huomaisikin, niin tuskin tulee banneja. Eihän tuo mahdollista kopioiden peluuta jne, jotka ovat perusteluja banneille.

183.7.2007 22:40

ok... Se helpottaakin ostopäätöstä, vaikka oma boxi onkin tällä hetkellä rikki(modattu eli ei takuuta).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto