Mininova rikkoi kahden miljardin latauksen rajan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.6.2007 22:29 Kommentteja (16)

Mininova rikkoi kahden miljardin latauksen rajan Suosittuna torrent-tiedostojen hakukoneena tunnettu Mininova on rikkonut kahden miljardin ladatun torrent-tiedoston rajapyykin. Mininova on ollut toiminnassa noin kaksi ja puoli vuotta, joten sivuston suosio on valtaisa, jos latauksien määrä suhteutetaan aikaan, jona sivusto on ollut toiminnassa.
Miljardin latauksen rajapyykin Mininova saavutti tämän vuoden tammikuussa, joten myös sivuston kävijämäärät ovat kasvussa. Jos kasvu jatkuu samalla tavalla, voi Mininova saavuttaa neljän miljardin ladatun torrent-tiedoston rajan ennen vuodenvaihdetta.

Myös sivuston perustanut Niek on ylpeä saavutuksestaan. "En koskaan uskonut, että Mininova voi saavuttaa kahden miljardin latauksen rajan näin nopeasti. Viime aikoina latausten lisäksi myös sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet. Tällä hetkellä sivustollamme käy noin kaksi miljoonaa kävijää joka päivä."

Juhlan kunniaksi Niek keräsi hieman tilastoja ladatuista torrent-tiedostoista ja suosituimmaksi ryhmäksi osoittautuivat TV-sarjat, joiden osuus oli yli 40 prosenttia kaikista ladatuista torrent-tiedostoista. Seuraavana tulivat musiikkiin liittyvät torrent-tiedostot ja kolmantena elokuviin liittyvät torrent-tiedostot. Yhteensä kolmikon osuus kaikista torrent-tiedostoista oli lähes 80 prosenttia.Luvut eivät suoraan kerro mitä tiedostoja BitTorrent-verkoissa siirrettään, mutta lukuja voidaan pitää suuntaa-antavina BitTorrent-verkon käytöstä. Luvut saattavat kerätä myös tekijänoikeusjärjestöjen huomion. Tekijänoikeusjärjestöt tuskin ilahtuvat Mininovan suosiosta ja kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun torrent-tiedostojen hakukonetta koetetaan saada pois linjoilta oikeustoimilla.

Lähteet:
TorrentFreak
Mininova

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

114.6.2007 22:51

Tää varmasti saa jonkun järjestön liikkelle sivustoa vastaan. Hyvin kehittynyt sivut ja käytettävyys, toivottavasti meno jatkuu pitkään

215.6.2007 01:40

Joo "fiksu" veto antaa faktaa sivuston latausmääristä.

315.6.2007 02:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Joo "fiksu" veto antaa faktaa sivuston latausmääristä.

eiköhän se ole miettinyt asiaa.

415.6.2007 04:27

No vaikka joku järjestö lähteekin perään ja toiminta sattuisi loppumaan/muuttumaan dramaattisesti, toinen sivusto tulee tilalle. On niitä vaihtoehtoja nytkin mukavasti. Täytyy taas seurata millä tavalla Mininovaa yritään alkaa kampittamaan.

515.6.2007 08:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
No vaikka joku järjestö lähteekin perään ja toiminta sattuisi loppumaan/muuttumaan dramaattisesti, toinen sivusto tulee tilalle. On niitä vaihtoehtoja nytkin mukavasti. Täytyy taas seurata millä tavalla Mininovaa yritään alkaa kampittamaan.

yks kaatu nii kaks nousee pystyyn. Ei tää homma kaadu trakkerien kaatumiseen ainakaan.

615.6.2007 10:51
Alterdu
Inactive

Kumma ku jenkit ei o vielä ruvennu bustaan novaa..

715.6.2007 13:40
Avernite
Inactive

Parempi vaan etteivät bustaa... Ite pidän Mininovaa yhtenä selkeimmistä hakukoneista.

815.6.2007 16:10

ThePirateBay on vaan parempi.

915.6.2007 19:18
Avernite
Inactive

No se on tietysti toinen parhaista. Mutta älkäämme kiistelkö siitä mikä on paras Torrent-hakukone. Palstatilan tuhlausta. :)

... Tuli vaan mieleen se tapaus kun Piratebay anto ilmoituksen että joku hakkeriryhmä olisi murtautunut heidän tietokoneisiinsa ja saanut tietoonsa jotain tärkeitä tietoja.
Muistanpa jopa sellaisen kommentin kyseiseen aiheeseen, "Taisivat palkata jonkun ryhmän hakkeroituun sinne, voivat sitten sanoa oikeudessa että en ole mitään uppinu."
On ne vaan konstit monet. Ei sillä, ihan ovelaa, jos nyt näin kävi, kuten oletetaan.

1016.6.2007 05:52

ois vielä parempi kaikille torre saiteille et tulis reggaaminen pakolliseks, ja sit pitäs kaikkien jakaa vähintään saman verran mitä lataa,

1116.6.2007 17:35
Avernite
Inactive

Niinhän se on... Ja jotkut tekee sen käskyttä. Kuin myös minä. Semmonen olis hyvä muistisääntö (itsellä käytössä) et jos lataa jonkun, Ratio, tai Suhde yhteen vähintään, sit jos se Torrentti jonka imuttaa on mielestään hyvä, Ratio 5;een, ja jos se on harvinaisuus, (oma ennätys Ratio lähemmäs 40) niin sit yli 10.

Keeping torrents alive!

1217.6.2007 07:35

TV-sarjoja 40%... tiesin että television lähetysajat on hanurista ja jaksoja tulee niin pitkän ajan välein että ei mitään rajaa mutta että näin paljon latailevaa porukkaa.(olen tyytyväinen lukemiin)

musiikissa kyllä kannattaa tukea artistia ei levy-yhtiöä joten en ole nytkään lataamista vastaan. (voisivat lisätä artistitkin sivuilleen lahjoitusmahdollisuuden.)

elokuvissa on muutenkin niin uskomattoman kalliit näytteliät että enpä välitä lataako vai ei hinta olisi halvempi kun ei kaikenmaailman hollywood apinoita palkattas ylihintaan ja kaikenlisäksi levyt on yleensä tehty toimimattomiksi kopiosuojauksilla ynm.

1317.6.2007 20:00
Avernite
Inactive

Niinhän se on.. Vielä vastauksena tuohon, Television lähetysajat on hanurista.. Kyllä todellakin on! Esimerkiksi miksi ihmeessä piti pistää Lost niin hemmetin pitkälle tauolle. 3 kuukautta. Jess. Ja ohjelmisto... Katsoo vaikka keskellä arkiviikkoa Television ohjelmalistaa. Vasta maalatun maalinkin kuivumisen katseleminen olisi viihdyttävämpää.

1419.6.2007 09:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Avernite:
Niinhän se on... Ja jotkut tekee sen käskyttä. Kuin myös minä. Semmonen olis hyvä muistisääntö (itsellä käytössä) et jos lataa jonkun, Ratio, tai Suhde yhteen vähintään, sit jos se Torrentti jonka imuttaa on mielestään hyvä, Ratio 5;een, ja jos se on harvinaisuus, (oma ennätys Ratio lähemmäs 40) niin sit yli 10.

Keeping torrents alive!
Kaikilla ei oo yhtä tykki nettiä kun sulla... tommosiin jakomääriin ei olis ainakaan itellä mitään toivoa enkä ole pyrkimässä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.6.2007 @ 09:04

1519.6.2007 12:00
Avernite
Inactive

Noniin, no.. Joo enpä sitä tullut ottaneeksi huomioon. (Tässä koneessa 1 megan netti)

1620.6.2007 20:49

Eläköön Mininova! Erityisesti harvinaisemman/ei-niin-ajankohtaisen materiaalin suhteen ollut hyödyllisempi kanava kuin piraattilahti ja toivon toiminnan jatkuvan hamaan tulevaisuuteen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....
Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä (24.2.2020 18:54)
Apple-brändättyjä over-ear-tyyppisiä, koko korvan peittäviä kuulokkeita, ei tarvitse näillä näkymin odottaa kovin pitkään. Kauppaketju Targetin järjestelmiin on nimittäin ilmestynyt uusi Apple-tuote, ....
1 kommentti
Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on (24.2.2020 18:36)
Microsoft on paljastanut lisää tietoa myöhemmin tänä vuonna julkistettavasta Xbox Series X -konsolista. Kovin uutinen oli ehkä suorituskyvyn varmentuminen: Xbox Series X:n grafiikkaohjaimesta ....
Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan (24.2.2020 17:00)
Sony on julkaissut vuoden 2020 lippulaivamallinsa, joka kantaa nimeä Xperia 1 II. Tämä puhelin on suora jatkaja Xperia 1 -mallille. Jatkoa sai myös keskitason Xperia 10, jonka seuraaja on nimeltään ....
Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti (24.2.2020 06:28)
Verkossa jaettujen yksityisten WhatsApp-ryhmien kutsulinkit indeksoituvat muiden linkkien tapaan Googlen hakukoneeseen. Asia on nostettu esiin mediassa esiin, koska ilmeisesti hakurobottien ....

Uutisarkisto