Ruotsalaismies sakkoihin musiikin jakamisesta DC-verkossa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.6.2007 13:02 Kommentteja (43)

Ruotsalaismies sakkoihin musiikin jakamisesta DC-verkossa 45-vuotias mies Boråsista on tuomittu 20 000 kruunun eli noin 2100 euron sakkoihin luvattomasta musiikin jakamisesta internetissä. Miehen tuomio luettiin jo viime lokakuussa, mutta hän valitti saamastaan tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeus ei kuitenkaan lieventänyt miehen saamaa tuomiota.
Syyllinen jakoi IFPI:n mukaan Direct Connect -ohjelman avulla yli 13 000 musiikkikappaletta, mutta itse syyte koski neljän kappaleen jakamisesta, joten yksittäisen kappaleen tuomaksi sakoksi tuli 5 000 kruunua eli hiukan päälle 500 euroa. Sakkojen lisäksi maksettavaksi saattaa tulla tekijänoikeuskorvauksia, jos tekijänoikeuksien haltijat haluavat niitä oikeusteitse hakea.

Ruotsin IFPI:n johtajana toimiva Ludvig Werner oli mielissään oikeuden päätöksestä. Werner pitää päätöstä merkittävänä tekijänoikeuksien kannalta. Wernerin mukaan tekijänoikeudet toimivat koko musiikkiteollisuuden perustana.

Päätöksestä on mielissään myös Ruotsin Piraattipuolue, jonka mukaan syytetyn saama sakkotuomio takaa sen, etteivät tekijänoikeusjärjestöt voi enää jahdata yksittäisiä tiedostojen lataajia pelkän IP-osoitteen perusteella, koska yksityisyydensuojalaki estää henkilötietojen selvittämisen tapauksissa, joista rangaistuksena voi saada ainoastaan sakkoja.Vaikka kiinnijäämisen riski luvattomasta tiedostojenvaihdosta laskikin huomattavasti Ruotsissa, ei Piraattipuolueen aikomuksena ole tyytyä nykyiseen tilanteeseen, vaan tarkoituksena on saada tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen vaihtaminen lailliseksi myös ilman tekijänoikeuden haltijan suostumusta.

Lähteet:
Piraattiliitto
Reuters

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

43 kommenttia

113.6.2007 13:30

Lainaus:
itse syyte koski neljän kappaleen jakamisesta, joten yksittäisen kappaleen tuomaksi sakoksi tuli 5 000 kruunua eli hiukan päälle 500 euroa.
Jakoi 13 000 kappaletta, mutta sai syytteet vaan neljästä ? lol 0.0

213.6.2007 13:54

Tämähän oli tavallaan ihan hyvä päätös seuraavaa samanlaista juttua ajatellen, koska tuomio oli vain sakkoja niin syyttäjä.ja poliisi ei helpolla puutu samankaltaiseen "Rikokseen"eivätkä voi mielensä mukaan mennä koti rauhaa rikkomaan.

313.6.2007 14:11

Millähän perusteilla vain neljästä biisistä on tullut syyte? Onko 4 Biisiä ollut kenties SonyBMG:n, EMI:n tai Universalin biisejä ja muut eivät?

413.6.2007 14:15

Lainaus:
[quote]itse syyte koski neljän kappaleen jakamisesta, joten yksittäisen kappaleen tuomaksi sakoksi tuli 5 000 kruunua eli hiukan päälle 500 euroa.
Jakoi 13 000 kappaletta, mutta sai syytteet vaan neljästä ? lol 0.0[/quote]Siellä on taas joku älypää syyttäjänä :D:D
Jakanu 13 000 biisiä, "No ei me syytetä ku näistä neljästä..."
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 14:15

513.6.2007 14:41
Shadown
Inactive

Lainaus:

Siellä on taas joku älypää syyttäjänä :D:D
Jakanu 13 000 biisiä, "No ei me syytetä ku näistä neljästä..."
Tai sitten muut olivat vain arvioita, joita ei ole voitu toteennäyttää.

613.6.2007 14:51

Jos se sais jokaisesta 13000 kappaleesta maksamaan sen 500e niin kyll siinä vaiheessa sanoisin että heipä hei elämä, nähdään kun tavataan.

713.6.2007 15:00

Lainaus:

yksittäisen kappaleen tuomaksi sakoksi tuli 5 000 kruunua eli hiukan päälle 500 euroa. Sakkojen lisäksi maksettavaksi saattaa tulla tekijänoikeuskorvauksia, jos tekijänoikeuksien haltijat haluavat niitä oikeusteitse hakea.


Vähän outoa, että kaveri sai vain sakot eikä joutunut maksamaan TO-korvauksia... täällä eikös ne lueteltu samassa istunnossa =/

Mutta jos oikeuksien haltijat (koskeneeko tuo sitten vain noita neljää kappaletta vai kaikkia 13000) päättävät hakea korvauksia, saavatko he ne automaattisesti vai onko edessä uusi oikeustaistelu?

Lainaus:
Jakanu 13 000 biisiä, "No ei me syytetä ku näistä neljästä..."

Yksi mahdollisuus voisi olla, että vain nuo neljä on ladattu virkavallan omistamalta "myyrältä" loput on nähty syytetyn omalta DC-listalta =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 15:04

813.6.2007 15:10
Shadown
Inactive

Lainaus:

Vähän outoa, että kaveri sai vain sakot eikä joutunut maksamaan TO-korvauksia... täällä eikös ne lueteltu samassa istunnossa =/
Kyllä, jos tosiaan oikeuksien haltijat olisivat alkaneet penäämään oikeuksiaan.

Lainaus:
Mutta jos oikeuksien haltijat (koskeneeko tuo sitten vain noita neljää kappaletta vai kaikkia 13000) päättävät hakea korvauksia, saavatko he ne automaattisesti vai onko edessä uusi oikeustaistelu?

Kyllä on uusi istunto edessä. Saavat samalla peräänkuuluttaa kaikkien 13 000 biisin (tai enemmästäkin) perään. Toinen asia on monestako saavat rahat.

913.6.2007 15:12

[0.0Siellä on taas joku älypää syyttäjänä :D:D
Jakanu 13 000 biisiä, "No ei me syytetä ku näistä neljästä..."[/quote]
nukkui tai sitten hyvä puolustus.Ei kumpaakaan olen seurannut tätä juttua melkein alusta asti fakta,syyttäjä ei pystynyt todistamaan sitä mitä halusi todiste aineisto ei riittänyt oikeudelle syyttäjä hän halusi vankeus tuomion alunperin mainittiin jopa kaksi henkilöä.

1013.6.2007 15:17
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:

nukkui tai sitten hyvä puolustus.Ei kumpaakaan olen seurannut tätä juttua melkein alusta asti fakta,syyttäjä ei pystynyt todistamaan sitä mitä halusi todiste aineisto ei riittänyt oikeudelle syyttäjä hän halusi vankeus tuomion alunperin mainittiin jopa kaksi henkilöä.
Uutisen mukaan nostettiin syyte vain neljästä. Puolustuksen kanssa ei ole mitään tekemistä miten paljosta nostetaan syytteitä. Syytteet sitten puolustetaan tai jätetään puolustamatta.

Syyttämättä jättäminen taas todennäköisesti johtui siitä, ettei lopuille ollut kylliksi näyttöä ja syyttäjä katsoi yksinkertaisemmaksi olla syyttämättä. Näyttää papereissakin paremmalta, kun voittaa koko jutun kuin hävitä syytteissään liki kaikessa.

1113.6.2007 15:27

-
Vähän outoa, että kaveri sai vain sakot eikä joutunut maksamaan TO-korvauksia... täällä eikös ne lueteltu samassa istunnossa =/

Mutta jos oikeuksien haltijat (koskeneeko tuo sitten vain noita neljää kappaletta vai kaikkia 13000) päättävät hakea korvauksia, saavatko he ne automaattisesti vai onko edessä uusi oikeustaistelu?


Näinhän se on olen seurannut tätä juttua melkein alusta asti.aluksi puhuttiin jopa kahdesta henkilöstä,päädyttiin vain yhteen syyttäjä alkoi kaikilla 13000:lla mutta oikeus herrat eivät olleet samaa mieltä syyttäjä ei pystynyt todistamaan enempää kuin 4, jos hän olisi sekoittanut tähän vielä TO-korvaukset niin koko juttu olisi voinut kaatua kokonaan.tästä tulee luultavasti oma oikeudenkäynti,
tavallaan syyttäjä hävisi tässä koska hän halusi vankeus tuomion.

1213.6.2007 15:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Millähän perusteilla vain neljästä biisistä on tullut syyte? Onko 4 Biisiä ollut kenties SonyBMG:n, EMI:n tai Universalin biisejä ja muut eivät?

Käytännössä pelkillä jaettujen tiedostojen listauksilla ei kannata lähteä syyttämään, ainakaan jos lähtee hakemaan korkeammalta oikeusistuimelta ennakkopäätöstä. IFPI:n kätyri on todennäköisesti ladannut nuo neljä biisiä ja varmentanut kuuntelemalla, että kyse on todellakin biiseistä, joiden tekijänoikeudet kuuluvat IFPI:n jäsenfirmoille.

Tämän hovioikeuden päätöksen jälkeen IFPI tulee todennäköisesti koettamaan kepillä jäätä, josko oikeus katsoisi esim. 100 biisin jakamisen sen verran vakavammaksi rikokseksi, etteivät siihen sakot riitä. Tätä varten heidän täytyy ladata vastaavasti suurempi määrä biisejä kokonaan tai osittain samalta verkon käyttäjältä.

1313.6.2007 15:36
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:

Näinhän se on olen seurannut tätä juttua melkein alusta asti.aluksi puhuttiin jopa kahdesta henkilöstä,päädyttiin vain yhteen syyttäjä alkoi kaikilla 13000:lla mutta oikeus herrat eivät olleet samaa mieltä syyttäjä ei pystynyt todistamaan enempää kuin 4, jos hän olisi sekoittanut tähän vielä TO-korvaukset niin koko juttu olisi voinut kaatua kokonaan.tästä tulee luultavasti oma oikeudenkäynti,
tavallaan syyttäjä hävisi tässä koska hän halusi vankeus tuomion.
Olet mitä olet seurannut. Mutta ainakaan Suomessa ei pahemmin yleinen syyttäjä lähde yksinään hakemaan asianomaisen puolesta korvauksia. Asianomainen saa ihan itse hakea korvauksensa, jos siltä tuntuu. Yleensä asianomainen hakee samassa yhteydessä korvauksensa, missä itse rangaistusta haetaan. Tässä tapauksessa tosiaan on todennäköisesti haettu kokeilua ja katsottu minne siivet kantavat ja perään lähdetään hakemaan kovemmilla aseilla niitä korvauksia.

1413.6.2007 15:58

jos omistaa 13000 biisiä joista joutuu maksamaan tuon n 500€ niin yhden biisin hinnaksi ei tule kuin alle 5 senttiä (pikaisella laskutoimituksella).

Lainaus:
Päätöksestä on mielissään myös Ruotsin Piraattipuolue, jonka mukaan syytetyn saama sakkotuomio takaa sen, etteivät tekijänoikeusjärjestöt voi enää jahdata yksittäisiä tiedostojen lataajia pelkän IP-osoitteen perusteella, koska yksityisyydensuojalaki estää henkilötietojen selvittämisen tapauksissa, joista rangaistuksena voi saada ainoastaan sakkoja.
Vaikka kiinnijäämisen riski luvattomasta tiedostojenvaihdosta laskikin huomattavasti Ruotsissa, ei Piraattipuolueen aikomuksena ole tyytyä nykyiseen tilanteeseen, vaan tarkoituksena on saada tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen vaihtaminen lailliseksi myös ilman tekijänoikeuden haltijan suostumusta.

Tämä sama suomeen niin olen myös itsekkin iloinen . Sitten uskaltaa taas avaa sen dc:n ja imuttaa sitä antti tuiskua niin, että langat palaa :D

1513.6.2007 16:40

Olet mitä olet seurannut. Mutta ainakaan Suomessa ei pahemmin yleinen syyttäjä lähde yksinään hakemaan asianomaisen puolesta korvauksia. Asianomainen saa ihan itse hakea korvauksensa, jos siltä tuntuu. Yleensä asianomainen hakee samassa yhteydessä korvauksensa, missä itse rangaistusta haetaan. Tässä tapauksessa tosiaan on todennäköisesti haettu kokeilua ja katsottu minne siivet kantavat ja perään lähdetään hakemaan kovemmilla aseilla


Jos tiedät hiemankaan miten OIkeus Ruotsissa toimii mitä minä kovasti
epäilen.kaikki jopa sinä voit tehdä rikos ilmoituksen mutta jos teet väärän ilmoituksen ois parempi kun varot persuksiasi koska voit saada syytteen takaisin,jos SYYTTÄJÄ saa rikos ilmoituksen.hänen on pakko viedä asia eteen päin.ensimmäinen kohta oikeuden käsittelyssä on niin kutsutut nuevottelut jossa puolustus ja syyttäjä sanoo omansa
jonka jälkeen oikeuden jäsenet poistuvat hetkeksi ja palattuaan joko hyväksyvät syytteen tai hylkäävät sen kokonaan tai vain osittain tämän jälkeen osapuolet voivat sopia asiasta,jos ei niin oikeuden jäsenet päättävät oikeuden käynnin ajankohdan.Syyttäjä ei voi viedä eteenpäin sitä mikä jo hylätty ja tämä tapahtui tässä oikeuden käynnissä.kiitos sanasta.

1613.6.2007 16:49

Uutisen mukaan nostettiin syyte vain neljästä. Puolustuksen kanssa ei ole mitään tekemistä miten paljosta nostetaan syytteitä. Syytteet sitten puolustetaan tai jätetään puolustamatta.olisi mielenkiintoista tietää kuunteletko vai luetko Ruotsin uutisia
tai vain Suomen ei pahalla kysyin vaan saadakseni hajun sinun tieto pohjastasi.

1713.6.2007 17:04
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:

Jos tiedät hiemankaan miten OIkeus Ruotsissa toimii mitä minä kovasti
epäilen.kaikki jopa sinä voit tehdä rikos ilmoituksen mutta jos teet väärän ilmoituksen ois parempi kun varot persuksiasi koska voit saada syytteen takaisin,jos SYYTTÄJÄ saa rikos ilmoituksen.hänen on pakko viedä asia eteen päin.ensimmäinen kohta oikeuden käsittelyssä on niin kutsutut nuevottelut jossa puolustus ja syyttäjä sanoo omansa
jonka jälkeen oikeuden jäsenet poistuvat hetkeksi ja palattuaan joko hyväksyvät syytteen tai hylkäävät sen kokonaan tai vain osittain tämän jälkeen osapuolet voivat sopia asiasta,jos ei niin oikeuden jäsenet päättävät oikeuden käynnin ajankohdan.Syyttäjä ei voi viedä eteenpäin sitä mikä jo hylätty ja tämä tapahtui tässä oikeuden käynnissä.kiitos sanasta.
Korvausvaade ja rikosvastuu on kaksi eri asiaa, myöskin Ruotsissa.

Kantelun rikoksesta voi tehdä ketä vain polisiille, joka tekee esitutkinnan ja sen perusteella syyttäjä alkaa syyttämään JOS on tapahtunut lakiin perustuva rikos ja se voidaan riittävästi toteennäyttää. Korvausvaade on sitten ihan toinen juttu eikä rikoslailla tai syyttäjällä ole siihen mitään vaikutusta (Täsmennän: Korvauksia voidaan vaatia ilman syyttäjääkin, vaikka useimmiten se on mukana, koska lakia siinä on yleensä rikottu ja syytetty yleensä sitä kautta joutuu rikoksestakin vastuuseen.). Olen meinaan itse ollut asianomaisena asiassa, jossa vastapuoli rikkoi myöskin liikennelakia. Olin samalla todistamassa syyttäjälle kuin myöskin vaatimassa omia korvausvaatimuksiani. Ruotsissa pelataan samoilla menetelmillä, sieltähän Suomen oikeudenkäytännöt on hyvin pitkälle kopioitukkin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 17:25

1813.6.2007 17:38

kerrot jostakin liikkenne rikkomuksesta joka ei edes kuulu saman rikos palkin piiriin kuin vastuu ja henkirikokset ynnä muut.EKO rikos erikseen. kuitenkin esitutkinta tehdään jos VIELÄKIN SYYTTÄJÄ luulee että rikos on tehty tai ainakin hän epäilee että näin on ja jos hänen osapuolensa voi jotenkin vahvistaa ja todistaa että hänen korvaus vaatimuksensa pitävät paikkansa niin korvaus vaatimus on huom.on tehtävä jo nyt eikä ensivuonna koska tämä merkitään niin sanottuun protokollaan.jos ei näin tehdä ja otetaan asia esille myöhemmin niin voi käydä niinkuin entiselle uimarille että vesi loppuu missäs uit.
.vielä tässä vaiheessa voi se henkilö joka teki ilmoituksen vetää takaisin ilmoituksensa mutta paskan marjat se ei enään auta koska syyttäjän on vietä asia eteenpäin valtion edustajana .muuten hän tekee virka rikkomuksen.

1913.6.2007 17:43

Kallis kilohinta kappaleilla ;)

2013.6.2007 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opaaliola:
Kallis kilohinta kappaleilla ;)
Älä muuta sano.

2113.6.2007 17:54
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:
kerrot jostakin liikkenne rikkomuksesta joka ei edes kuulu saman rikos palkin piiriin kuin vastuu ja henkirikokset ynnä muut.EKO rikos erikseen. kuitenkin esitutkinta tehdään jos VIELÄKIN SYYTTÄJÄ luulee että rikos on tehty tai ainakin hän epäilee että näin on ja jos hänen osapuolensa voi jotenkin vahvistaa ja todistaa että hänen korvaus vaatimuksensa pitävät paikkansa niin korvaus vaatimus on huom.on tehtävä jo nyt eikä ensivuonna koska tämä merkitään niin sanottuun protokollaan.jos ei näin tehdä ja otetaan asia esille myöhemmin niin voi käydä niinkuin entiselle uimarille että vesi loppuu missäs uit.
.vielä tässä vaiheessa voi se henkilö joka teki ilmoituksen vetää takaisin ilmoituksensa mutta paskan marjat se ei enään auta koska syyttäjän on vietä asia eteenpäin valtion edustajana .muuten hän tekee virka rikkomuksen.
Niin kerron. Se olikin esimerkki siitä miten syyttäjä ja rikoslaki pelaa. Rikoslakiin kuuluu myöskin tieliikenteessä tapahtuvia rikkomuksia, kuten törkeät liikenteenvaarantamiset, rattijuopumukset jne.

BTW. Vastuu on se juttu joka kannetaan rikkomuksesta tai rikoksesta, joko sakoin tai vankaudella. Eli se on seuraamus!

Muusta kirjoituksestasi en ota oikein tolkkua. Mutta todennäköisesti yritit jossain vaiheessa selittää, että asian sovittelu olisi puolustamista. Se on kylläkin ihan sopimista, jossa korvaussummista sovitaan ilman varsinaista oikeusistuntoa. Törkeitä tai muuten isoja rikoksia ei koskaan sovitella, joista tulee isoja sakkoja tai jopa vankeustuomioita. Lasten pikku näpistelyt tai spray-maalaukset sovitellaan yleensä muualla kuin varsinaisessa käräjämöinneissä.

2213.6.2007 18:05

Lainaus:
jos omistaa 13000 biisiä joista joutuu maksamaan tuon n 500€ niin yhden biisin hinnaksi ei tule kuin alle 5 senttiä (pikaisella laskutoimituksella).
Miksihän tuollaista laskeskelet? Mies joutui maksamaan 2100 euroa neljästä kappaleesta, eli tosiaan päälle 500 euroa kappaleelta.

2313.6.2007 18:07

Paska mäihä:D
Onhan tuo 13000 jo ihan hyvä määrä biisi määrä.

2413.6.2007 18:30

Muusta kirjoituksestasi en ota oikein tolkkua. Mutta todennäköisesti yritit jossain vaiheessa selittää, että asian sovittelu olisi puolustamista. Se on kylläkin ihan sopimista, jossa korvaussummista sovitaan ilman varsinaista oikeusistuntoa. Törkeitä tai muuten isoja rikoksia ei koskaan sovitella, joista tulee isoja sakkoja tai jopa vankeustuomioita. Lasten pikku näpistelyt tai spray-maalaukset sovitellaan yleensä muualla kuin varsinaisessa käräjämöinneissä.[/quote]
lue tästä eteen päin
olen nähnyt kuinka isojenkin herrojen polvet tutisee voin järjestää
niin että sinäkin näet sen "jos haluat ja käy"

Nyt mun täytyy kysyä luetko vai vain haravoit tekstit,ensinmäisissä. NIIN KUTSUTUISSA NEUVOTTELUISSA OIKEUDESSA, tämä on ENSI vaihe miten Ruotsissa toimitaan oikeus käsittelyssä, tässä vaiheesa voi Tapahtua oikeastaan mitä vain kaikki voi peruuttaa ja asia jää siihen joten v.tuks meni koko vapaus sota,mutta tämä tapaus josta keskustelemme meni jatkoon mutta se päättyi tähän mitä olemme lukeneet ja minä nähnyt telkassa,jos he haluavat teostolle korvauksia niin heillä on niin sanottu diaarie numero jolla he tekevät ei syytettä vaan vaatimuksen korvauksista.kerro jos ei mene perille. olen jo kerinnyt kysyä suomesta onko joku päin p:tä

2513.6.2007 18:35

Hyvä että tuomittiin sakkoihin, niin päättyy niin poliisien kuin syyttäjienkin urkinnat.

Lainaus:
Syyttäjä ei voi viedä eteenpäin sitä mikä jo hylätty

Mikäli kanteen on hylännyt alempi oikeus (käräjä tai hovi) niin syyttäjä voi anoa lupaa vielä korkeimpaan oikeuteen.
Mikäli syyttäjä edes epäilee että rikos on tapahtunut, voidaan syyte nostaa vaikka kumpikaan osapuoli ei sitä tahtoisi.

2613.6.2007 18:54
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:

Nyt mun täytyy kysyä luetko vai vain haravoit tekstit,ensinmäisissä. NIIN KUTSUTUISSA NEUVOTTELUISSA OIKEUDESSA, tämä on ENSI vaihe miten Ruotsissa toimitaan oikeus käsittelyssä, tässä vaiheesa voi Tapahtua oikeastaan mitä vain kaikki voi peruuttaa ja asia jää siihen joten v.tuks meni koko vapaus sota,mutta tämä tapaus josta keskustelemme meni jatkoon mutta se päättyi tähän mitä olemme lukeneet ja minä nähnyt telkassa,jos he haluavat teostolle korvauksia niin heillä on niin sanottu diaarie numero jolla he tekevät ei syytettä vaan vaatimuksen korvauksista.kerro jos ei mene perille. olen jo kerinnyt kysyä suomesta onko joku päin p:tä
Voi olla, että syyttäjän kanssa sielä Ruotisssa voidaan jotain pikku pelleilyjä tehdä, mutta esitutkinnan tekee kuitenkin poliisi, Ruotsissakin. Jos nyt edes tiedät mikä se esitutkinta on. Eli kerää aineiston syytteeseen jne.

Syyttäjästä ei ole kuitenkaan kiini hakeeko asianomainen korvauksia vai ei noin loppupeleissä. Toki siinä on varmasti joku vähimmäisaika, jonka aikana korvauksia pitää lähteä hakemaan.

2713.6.2007 19:29

johan nyt on s..tana kun ei mene perille Ruotsissa RIIPPUU ihan rikoksen luonteesta onko se RIKOS vai RIKE RIKOS määräytyy vain Rajana siitä mitä SYYTTÄJÄ arvelee että hän saa aikaan hän ei vie eteen päin asiaa jos hän ei usko voittavansa syytettä.nämä vaatimukset Kaikista korvauksista jopa ansion menetyksistä ynnä muista on tehtävä tässä vaiheessa koska näitä ei niinsanottuna DIAARIE numeroida jos niitä ei esitetä tällä hetkellä.olen toiminut tulkkina Suomen ja Ruotsin välillä Saabilla ollessani.enkä ole ikinä kuullut että tämä olisi kovinkaan erilaista Himassa siis SUOMESSA
TÄSTÄ vielä puuttuvat NIIN .kutsutut EKO rikokset moi

2813.6.2007 19:35
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:
johan nyt on s..tana kun ei mene perille Ruotsissa RIIPPUU ihan rikoksen luonteesta onko se RIKOS vai RIKE RIKOS määräytyy vain Rajana siitä mitä SYYTTÄJÄ arvelee että hän saa aikaan hän ei vie eteen päin asiaa jos hän ei usko voittavansa syytettä.nämä vaatimukset Kaikista korvauksista jopa ansion menetyksistä ynnä muista on tehtävä tässä vaiheessa koska näitä ei niinsanottuna DIAARIE numeroida jos niitä ei esitetä tällä hetkellä.olen toiminut tulkkina Suomen ja Ruotsin välillä Saabilla ollessani.enkä ole ikinä kuullut että tämä olisi kovinkaan erilaista Himassa siis SUOMESSA
TÄSTÄ vielä puuttuvat NIIN .kutsutut EKO rikokset moi
Joo-o, niin ne (syyttäjät) täällä Suomessakin laittaa leiman epäilyyn mitä ollaan tekemässä. Eli tehdäänkö syyte vaiko jääkö siihen jne. Mutta edelleenkin poliisit tekevät esitutkinnan ja sen pohjalta epäilyn. Näillä eväillä juttu menee syyttäjälle.

... ja vielä tulkki...

2913.6.2007 20:14

Koeta nyt hyvä mies tai toinen?ottaa se lusikka käteen äläkä haarukkaa koska sinä näköjään vaan haravoit vieläkin vierestä.eikö sinulle vieläkään ole selvinnyt poliiseja on joka junaan ja niitä jää vielä laiturillekin"yksi kysymys tähän väliin, mitä sä tarkoitit sanomalla VIELÄ TULKKI onko se haukkuma sana vai mitä kysyn vaan.ei kai tämä minunkaan Suomen kieleni ole sitä parasta mutta kirjoitan kumminkin jos en muuten niin sinun ja muittenkin kiusaks" poliisi joka pitää itseään kovassa arvossa on karhukopla Hesasta mutta tämän jälkeen mielestäni ei tule sinun suosikkisi liikenne poliiisi vaan luultavasti eko poliisi jota et ole oikein ymmärtänyt mikä poliisi hän on,no hän tutkii juuri näitä niin sanottuja torrent rikoksia miksi? koska heillä on enemmän tietoa datasta kuin muilla eikä heitä tarvitse aina olla kaksi niin kuin usein muita poliiseja ei vaan leikki leikiksi,ja asiaan näillä poliiseilla on aika paljon tietoa tästä asiasta toivon että menee nyt perille kiitos

3013.6.2007 20:50
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:
Koeta nyt hyvä mies tai toinen?ottaa se lusikka käteen äläkä haarukkaa koska sinä näköjään vaan haravoit vieläkin vierestä.eikö sinulle vieläkään ole selvinnyt poliiseja on joka junaan ja niitä jää vielä laiturillekin"yksi kysymys tähän väliin, mitä sä tarkoitit sanomalla VIELÄ TULKKI onko se haukkuma sana vai mitä kysyn vaan.ei kai tämä minunkaan Suomen kieleni ole sitä parasta mutta kirjoitan kumminkin jos en muuten niin sinun ja muittenkin kiusaks" poliisi joka pitää itseään kovassa arvossa on karhukopla Hesasta mutta tämän jälkeen mielestäni ei tule sinun suosikkisi liikenne poliiisi vaan luultavasti eko poliisi jota et ole oikein ymmärtänyt mikä poliisi hän on,no hän tutkii juuri näitä niin sanottuja torrent rikoksia miksi? koska heillä on enemmän tietoa datasta kuin muilla eikä heitä tarvitse aina olla kaksi niin kuin usein muita poliiseja ei vaan leikki leikiksi,ja asiaan näillä poliiseilla on aika paljon tietoa tästä asiasta toivon että menee nyt perille kiitos
Voisin kyllä sanoa, että meitä on tosiaan moneen junaan.

Aivan niin, poliisi tutkii, eli suorittaa ESITUTKINTAA. Se kerää esitutkinnassa todisteita haastattelemalla tai esineitä/näytteitä ottamalla. Nykyisin ainakin Suomessa syyttäjäkin ottaa tähän jotain osaa, mutta varsinaisen kenttätyön tekee edelleenkin polisii. Ei tietysti joku korttelipoliisi. :)

Puhuit myöskin jostain Diaari-numbista ja niiden kautta saa kuulemma korvaukset. Joo niin saa... meinaan ulosottoon saa ulosottomääräyksen sillä, kunhan tuomio on lainvoimainen ja tuomiossa on määrätty, että syytetyn pitää maksaa sinulle jotain. Mutta jotta syytetty määrätään ylipäätään maksamaan mitään, on sinun asianomaisena oltava tuomioistuimen kautta vaatimassa ylipäätään jotain.
Tyyliin: Istut käräjillä ja tuomari kysyy onko sinulla syytetyltä jotain vaatimuksia. Vastaat tähän kyllä ja kerrot vaatimuksesi esim. joku rahamäärä. Sitten tuomari joko hyväksyy vaatimuksen sinällään tai osittain tai ei ollenkaan. Jos tuomari määrää syytetyn maksamaan sinulle jotain korvauksia siltä pohjalta mitä olet vaatinut, niin sitten odotat tosiaan lainvoimaisuutta ja jollei syytetty maksa rahoja, niin kipität ulosottoon ja ilmoitat diaari-numeron ja ulosottomääräys lähtee siitä voimaan.
Tämä ulosottomääräys pitää tehdä tietyssä ajassa.

Edittinä vielä tosta korvauksista, että jos olet tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon, niin voit toki valittaa päätöksestä hovioikeuteen ennenkuin tuomio muuttuu lainvoimaiseksi. Tällä valituksella ei ole mitään yhteistä sen puoleen mitä syyttäjä keksii tehdä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 21:25

3113.6.2007 21:23
Gagadu
Inactive

Tuomio saatu,,sakot/korvauksetr maksettu kun tuomari lyö nuijan pöytään.

Sama onko niitä 1,euro vai 100000,euroa.

lapsellista tuollainen uhoaminen,tuomio ja maksaminen 2,eri asiaa.

3213.6.2007 21:27

Hyvä ihminen miten sinä olet saanut tähän ulosmittauksen mukaan sitähän ei missään nimessä tehdä rikoksien yhteydessä vaan aivan pikku jutuissa jotka ei edes pääty poliisille eikä edes minulle ja sinulle minulla on nyt tunne että SHADOWN mä lädetään lomalle ainakin tästä poliisi keskustelusta,puhutaan vaikka kesälomista milloin sulla on ja milloin mulla on jutellaan

3313.6.2007 21:30
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:
Hyvä ihminen miten sinä olet saanut tähän ulosmittauksen mukaan sitähän ei missään nimessä tehdä rikoksien yhteydessä vaan aivan pikku jutuissa jotka ei edes pääty poliisille eikä edes minulle ja sinulle minulla on nyt tunne että SHADOWN mä lädetään lomalle ainakin tästä poliisi keskustelusta,puhutaan vaikka kesälomista milloin sulla on ja milloin mulla on jutellaan
LOL

Siis totta helvetissä sä laitat ulosottoon tuomioistuimen määräämään korvaussumman, jollei rahaa tule... tai noh.. itestähän se on kiini. Mutta ainakin sen voi laittaa. :D

Vai onko sielä Ruotsissa semmonen omankäden oikeus, että mennään kurmottaan?

3413.6.2007 21:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gagadu:
Tuomio saatu,,sakot/korvauksetr maksettu kun tuomari lyö nuijan pöytään.

Sama onko niitä 1,euro vai 100000,euroa.

lapsellista tuollainen uhoaminen,tuomio ja maksaminen 2,eri asiaa.
ei tää ollut sulle tää vastaus ulosottomiehistä ja niinpois päin vaan shadown:ille

3513.6.2007 21:44

Siis totta helvetissä sä laitat ulosottoon tuomioistuimen määräämään korvaussumman, jollei rahaa tule... tai noh.. itestähän se on kiini. Mutta ainakin sen voi laittaa. :D

Vai onko sielä Ruotsissa semmonen omankäden oikeus, että mennään kurmottaan?[/quote]

Etkö ikinä ole kuullut helsangels ja muista moottori pyörä jengeistä unohda leikin teko ja palaa raiteille hyvä mies nähdään jossain ja otetaan kaljat älä nyt hullujas puhu jos asia ei ole selvä .oikeudessa niin ei asiaa kukaan helvetin hullu voi lähteä viemään kruunun voutillekkaan jos et sinä tee sitä älä nyt jumalauta puhu hulluja. jos ei muuta niin mene koisiin moi

3613.6.2007 22:19

Lainaus:

Tyyliin: Istut käräjillä ja tuomari kysyy onko sinulla syytetyltä jotain vaatimuksia. Vastaat tähän kyllä ja kerrot vaatimuksesi esim. joku rahamäärä. Sitten tuomari joko hyväksyy vaatimuksen sinällään tai osittain tai ei ollenkaan. Jos tuomari määrää syytetyn maksamaan sinulle jotain korvauksia siltä pohjalta mitä olet vaatinut, niin sitten odotat tosiaan lainvoimaisuutta ja jollei syytetty maksa rahoja, niin kipität ulosottoon ja ilmoitat diaari-numeron ja ulosottomääräys lähtee siitä voimaan.
Tämä ulosottomääräys pitää tehdä tietyssä ajassa.

Edittinä vielä tosta korvauksista, että jos olet tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon, niin voit toki valittaa päätöksestä hovioikeuteen ennenkuin tuomio muuttuu lainvoimaiseksi. Tällä valituksella ei ole mitään yhteistä sen puoleen mitä syyttäjä keksii tehdä.

Tuota tämähän ei enää aiheeseen kuulu kun kyseessä ei ollut riita vaan syyttäjä vs. pulliainen.
Ja jos saat korvauksia, mutta tekijä on varaton, ulosottolappu on merkityksetön, sen sijaan voit koittaa saada korvausta valtion kassasta, joka taas ei ole sidottu mitenkään oikeuden päätökseen, ja voi maksaa korvauksia haluamallaan tavalla.
Sakkoja voit kierrellä ja kaarrella Ruotsissa vieläkin pidempään kuin Suomessa, pari vuotta helposti saat venytettyä ja sitten alat lyhentämään pari kruunua kuussa :)

3713.6.2007 22:35

Hyvä kysymys muuten se menee ainakin Ruotsissa näin Voit oikeuden päätöksellä Saada korvausta niinsanotusta uhrien rahastosta ..Ihan suoraan Suomennettuna,nimi on näin joku ehkä keksii tälle paremman nimen Suomeksi,mene ja tiedä riittääkö jotenkin vastaus. muuten tämähän on mennyttä aikaa tämä sakkojen kiertely,voi sanoa näin tukkijätkät ne oli ennen ei tänään maksu tulee haluat tai et.moi

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 22:38

3814.6.2007 05:20
Shadown
Inactive

Lainaus:

Tuota tämähän ei enää aiheeseen kuulu kun kyseessä ei ollut riita vaan syyttäjä vs. pulliainen.
Ja jos saat korvauksia, mutta tekijä on varaton, ulosottolappu on merkityksetön, sen sijaan voit koittaa saada korvausta valtion kassasta, joka taas ei ole sidottu mitenkään oikeuden päätökseen, ja voi maksaa korvauksia haluamallaan tavalla.
Sakkoja voit kierrellä ja kaarrella Ruotsissa vieläkin pidempään kuin Suomessa, pari vuotta helposti saat venytettyä ja sitten alat lyhentämään pari kruunua kuussa :)
Ulosotosta silti niitä rahoja pitänee ensin hakea. Ja jos olisi kyse miljoonakorvauksista (Vaikka paljon pienimmistäkin summista), niin saahan sitä koettaa...

3914.6.2007 05:44

Aika turha vielä laskeskella kappaleille hintaa, kun ko. svedu voi lisäksi saada maksettavakseen isotkin vahingonkorvaukset. Sakkohan maksetaan valtiolle (rangaistuksena rikoksesta), vahingonkorvaus taas kärsineelle osapuolelle todellisten vahinkojen mukaan eli tässä tuloja menettäneille kappaleiden oik. omistajille.

Lainaus:
Päätöksestä on mielissään myös Ruotsin Piraattipuolue, jonka mukaan syytetyn saama sakkotuomio takaa sen, etteivät tekijänoikeusjärjestöt voi enää jahdata yksittäisiä tiedostojen lataajia pelkän IP-osoitteen perusteella, koska yksityisyydensuojalaki estää henkilötietojen selvittämisen tapauksissa, joista rangaistuksena voi saada ainoastaan sakkoja.

Aika oudon kuuloinen väite, eikös Suomessa ainakin ratkaise se, mitä laissa on säädetty enimmäistuomioksi, eikä se, mitä jossain yksittäistapauksessa käytännössä tuomitaan.

4014.6.2007 06:28
Shadown
Inactive

Lainaus:

Aika oudon kuuloinen väite, eikös Suomessa ainakin ratkaise se, mitä laissa on säädetty enimmäistuomioksi, eikä se, mitä jossain yksittäistapauksessa käytännössä tuomitaan.
Ei yleisesti. Tuomiot pohjautuu yleensä ennakkotapauksiin ja niistä saatuihin tuomioihin.

4114.6.2007 07:48

Tässähän Piraattipuolueen kommentissa on kuitenkin kyse henkilötietojen selvittämisestä tai kotietsintäluvan hausta, eikä tuomiosta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2007 @ 07:49

4214.6.2007 07:51
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Tässähän Piraattipuolueen kommentissa on kuitenkin kyse henkilötietojen selvittämisestä tai kotietsintäluvan hausta, eikä tuomiosta.
Aah, joo totta. Eihän tosiaan yksittäinen tuomio muuta laissa olevaa "maksimia".

4314.6.2007 11:11

Lainaus:
itse syyte koski neljän kappaleen jakamisesta, joten yksittäisen kappaleen tuomaksi sakoksi tuli 5 000 kruunua eli hiukan päälle 500 euroa
Ilmankos eivät sinkut tunnu menevän kaupaksi.
Taitaa olla hinnassa jonkin verran säätämisen varaa..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto