AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung lisäsi kaapelidigivirittimet televisioihinsa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 11.6.2007 17:47 Kommentteja (15)

Samsung lisäsi kaapelidigivirittimet televisioihinsa Samsung on tuonut Suomen markkinoille taulutelevisiomalleja, joista löytyy sekä antenni- että kaapelidigivirittimet.
"Kaapelitelevisiovirittimet vaativat paljon valmistajalta, sillä usein kaapeliverkossa käytetään epästandardia koodausta. Suomessa tilanne on siinä mielessä hyvä, että kaapelitelevisioyhtiöt ovat päätyneet yhteiseen standardiin." kertoo Samsungin myyntipäällikkö Peter Roos. "Jos viritin ei jostain syystä toimi, kuluttaja voi kysellä kaapeli-tv-operaattoriltaan, onko se tehnyt verkkoonsa omia virityksiä."

Samsung on onnistunut hankkimaan uusille virittimilleen Suomen kaapelitelevisioliiton sertifioinnin, joten periaatteessa laitteiden pitäisi toimia ongelmitta. Suomi on ensimmäinen maa, jonne Samsung toimittaa uusia kaksitoimisia televisioitaan.

Suomessa on tällä hetkellä ilman digisovittimia olevia kaapelitalouksia reilusti enemmän, kuin vastaavia antennitalouksia. Kaapeliverkossa suoraan toimivat taulutelevisiot iskevätkin oivaan markkinarakoon juuri otollisimmalla hetkellä.

Samsungin markkinaosuus LCD-televisiomarkkinoilla Suomessa on tällä hetkellä 28 prosenttia. Samsung oli viime vuonna Pohjoismaiden myydyin taulutelevisiomerkki.

Uudet kahden virittimen taulutelevisiot täydentävät mallistoja M8, R8, S8, C9 ja Q9.


Lähteet:
ITviikko.fi
Digitoday

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

111.6.2007 18:16

Ei taida olla eka markkinoilla, mutta itse pidän Samsungin tauluista. Pieni typokin ehtinyt uutiseen.

Lainaus:
Samsung on on onnistunut hankkimaan uusille virittimilleen Suomen kaapelitelevisioliiton sertifioinnin, joten periaatteessa laitteiden pitäisi toimia ongelmitta.

211.6.2007 18:32

Ei varmaankaan ensimmäiset, mutta eihän niin ole missään väitetykään. Uutisen mukaan kyseessä on Samsungin ensimmäiset.

311.6.2007 18:36
Ozzi
Inactive

Näitä tultiinkin töissä kyselemään muutama päivä sitten eikä silloin vielä tiedetty.

411.6.2007 20:59

Kuinkahan suolainen mahtaa olla hinta...?

512.6.2007 4:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Kuinkahan suolainen mahtaa olla hinta...?
Ne on 2-virittimisiä, eli niissä on dvb-t ja dvb-c, eli varmaan noin +200€... Mutta jos ne ''lisätään'' näihin markkinoilla oleviin malleihin, saattaa
hinnat pysyä ennallaan (hyvin epätodennäköistä) joten n. +100-200€ normaaliin hintaan verrattuna.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2007 @ 04:18

612.6.2007 5:30

Kohta kaikissa telkkareissa on (toivon mukaan) dual-virittimet ja ei enää tarvitse miettiä oliko tässä nyt antenniin vai kaapeliin viritin ja aina toimii. Onhan perus kuvaputkitöllöissä UHF ja VHF viritin(ei varmaan sama asia mutta kuitenkin).

712.6.2007 5:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dcdude:
Kohta kaikissa telkkareissa on (toivon mukaan) dual-virittimet ja ei enää tarvitse miettiä oliko tässä nyt antenniin vai kaapeliin viritin ja aina toimii. Onhan perus kuvaputkitöllöissä UHF ja VHF viritin(ei varmaan sama asia mutta kuitenkin).
Näin on, joskus tulee se aika jolloin ei enää muisteta mitään mistään digibokseista ja taulu-tv on vain tv ja digi-tv:kin on enää pelkkä tv.

812.6.2007 10:23
SotaOrava
Inactive

Juuh... ja kaapeleissa on aloitettu jo HDTV lähetykset että jää tuokin viritin aika nopeasti vanhaksi :) Kyllä se paras on ostaa ihan "näyttö" näyttönä ja virittimet sitten erillisinä niin saa mitä haluaa.

912.6.2007 10:46

Niin kyllähän se HD tulee jylläämään kaapeliverkossa, kun on jo vuosikaudet lyöty semmoset letkut että voidaan vaikka ohjuksia ohjata ;)
Saapipa sitten odotella niitä HDTV lähetyksiä tänne korven antennimaailmaan, vaikka optimistit on jo arvelleet että heitämme vesilintua nykyisillä digivimpaimilla heti vuonna 2009. Tuskin kuitenkaan, siitä nimittäin voisi se olla jonkinnäköinen "huonon päätöksen teon maku" päättäjillä. No onhan sitä jokun kokeiltava tietysti näitä keskeneräisiä kehittymättömiä formaatteja, ja mikäpä maa sen tekisi nopeammin ja hätäisemmin kuin EU:n hännystelijänä joka asiassa toimiva Suomi. Ah, Suomi tuo maa joka ei vaan prkle osaa ottaa mallia oikeissa asioissa, oikeilta mailta.

1012.6.2007 14:59

Tuollasta olen jo etsinyt pidemmän aikaa. Jos tuo on pienempää mallia (esim. 20"), niin ostan heti olohuoneseen/keittiöön telkkariksi eikä siihen tosiaankaan tarvita mitään HDTV:tä. En tarvitse kovin isoa telkkaria koska katson aika läheltä, enkä siksi tule kaipaamaan HDTV:tä.

1113.6.2007 11:54

Sony mainosti Hesarin sivuilla että on tuonut ensimmäisenä myyntiin suomessa tuplaviritin malliston. Hassua sinänsä että esim Loewe, Finnsat merkeillä on ollut jo reilun vuoden myynnissä tuplaviritin mallisto suomessa.

1217.6.2007 10:59

Näin mainoksen samsungin telkkarista, jossa oli tämä c-viritin. 32'' hintaa 999€.

1318.6.2007 4:18

Poy, Stockmannilla on 23'' olikohan hintaa ~750...

1419.7.2007 12:05

Hommasin itse kyseisen tupla-viritin sumusungin (LE26R86BCX/FID) nimenomaan kaapeliin (HTV) kytkettäväksi, ja hämmästys oli suuri, kun ei toimi Ylen tekstit. Siis ei voi olla totta, reilu kuukausi digi-aikaan siirtymiseen. Ohjelma versio on päivätty 11. Touko 2007 ja uudempaa versiota ei ole. Siis eihän tällaista voi tapahtua, Samsungilla ei ole ollut kuin viitisen vuotta aikaa hoitaa tekstit kuntoon.
Jos ei päivitystä kuulu ennen 31.08. niin kone lähtee takaisin, olkoonkin,että muuten peli vaikuttaa ihan pätevältä. Millähän perusteella se Suomen kaapelitelevisioliitto myöntää näitä sertifikaatteja, ihan huhupuheiden vai rahan voimalla?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.7.2007 @ 17:09

-Eelis-

155.11.2007 13:31

Appivanhemmilla malli LE23R86BCX ja totta Mooses - ei toimi DVB-tekstit ei - Welhon verkossa. Hetken aikaa suvaitsevat esiintyä, kun kanavalle tulee, mutta nopeasti loppuu ilo. Laite oli ensin nelisen kuukautta terrestiaaliin kytketty eikä Ylen teksteissä ongelmia. Ihmetyttää vaan, että mitäs virkaa se DVB/C-viritin sitten hoitaa, jos ei vastaanottimena voi käyttää (joo, tiedän kyllä, että hintaa nostaa ja markkinointivalttina).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto