AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuomari antaisi TorrentSpyn käyttäjätiedot MPAA:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.6.2007 19:50 Kommentteja (13)

Tuomari antaisi TorrentSpyn käyttäjätiedot MPAA:lle Elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA on saamassa itselleen merkittävän edun Yhdysvalloissa, kun liittovaltion tuomari Jacqueline Chooljian määräsi, että torrent-tiedostojen hakukoneena toimivan TorrentSpyn on aloitettava keräämään yhdysvaltalaisten käyttäjiensä käyttäjätietoja ja luovutettava ne sitten MPAA:lle.
TorrentSpy ei ole aiemmin kirjannut ylös käyttäjiensä toimia sivustolla ja tämä seikka ilmoitetaan selvästi myös sivuston yksityisyyden suojaa koskevassa osiossa. TorrentSpylla on ensi viikon tiistaihin asti aikaa valittaa päätöksestä.

Jos päätös tulee voimaan tarkoittaa se TorrentSpyn asianajajan mukaan sitä, että yhdysvaltalaisten pääsy sivustolle tullaan estämään, jottei heidän yksityisyytensä vaarannu. Tämän lisäksi tekijänoikeusjärjestöt voivat jatkossa vaatia samaa käsittelyä myös muille sivustoille, joiden käyttäjien epäillään rikkovan tekijänoikeuksia.

MPAA:n ja TorrentSpyn välinen oikeustapaus sai alkunsa viime vuoden helmikuussa, jolloin MPAA haastoi useita P2P-sivustoja oikeuteen. Sivustoja syytettiin tekijänoikeusrikkomuksen avustamisesta, koska MPAA:n mielestä sivustot auttavat ihmisiä tekijänoikeuksien rikkomisessa. Sivustojen ylläpitäjät vertaavat sivustojansa hakukoneisiin ja heidän mielestään toiminnassa ei ole mitään laitonta.

Lähteet:
Piraattiliitto
News.com

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

110.6.2007 20:30

Tää piraattien metsästys touhu on kyllä mennyt jo pitkän aikaan metsään, ja syvälle. Mutta tämä on kyllä jo jotain käsittämätöntä :/ Eiku vaan kuukkelikin kirjaamaan kaikkien Yhdysvaltalaisten käyttäjien käyttäjätiedot ja luovuttamaan ne Mafialle (lue: MPAA:lle) niin eiköhän töitä riitä ko. järjestöllä vielä "muutamaksi" vuodeksi eteenpäin.. Sillä saattaahan Googlenkin käyttäjät rikkoa tekijänoikeuslakia, kuten myös kaikkien muidenkin hakukoneiden käyttäjät..

210.6.2007 22:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti blindpeer:
Tää piraattien metsästys touhu on kyllä mennyt jo pitkän aikaan metsään, ja syvälle. Mutta tämä on kyllä jo jotain käsittämätöntä :/ Eiku vaan kuukkelikin kirjaamaan kaikkien Yhdysvaltalaisten käyttäjien käyttäjätiedot ja luovuttamaan ne Mafialle (lue: MPAA:lle) niin eiköhän töitä riitä ko. järjestöllä vielä "muutamaksi" vuodeksi eteenpäin.. Sillä saattaahan Googlenkin käyttäjät rikkoa tekijänoikeuslakia, kuten myös kaikkien muidenkin hakukoneiden käyttäjät..
väittäisin että homman nimi o vieläki se, ett US ja A tarvii kipeesti massii sotimiseen, öljy ei auta koska sen takii soditaan ku ei oo sitä öljyy, tulonlähteeksi jää verot. Mietippäs kui paljon rahaa ne nykysin törsää kaikennäköseen paskaan/keskinkertaiseen leffaan, ja meiti kui paljon veroi niist saa, jo pelkästään tekemisest, julkasust, mainonnast,leffateatterit, dvd't...(ehkä wähän eri järjestyksess) ja sitt jengi ihmettelee miks kaikki parhaimmat leffat ei näy ees leffateatteriss. Esim Equilibrium, Shaun of the dead tuli Suomeen vasta Dvd'nä, animella kesti iha vitusti aikaa päästä ees telkkarii muuna ku Pokemonina, selitys tähä laatulagiin on se ett ne o kaikki lowbudjet elokuvia. Mutta tossahan elokuvan tekijät voittaisivat maksamatta kymmeniä miljoonii dollareit veroo elokuvan tekemisesta.

311.6.2007 4:56

Nyt lähti Bonzon juna sivuraiteelle ja kovaa! :)

Lobbaajat Jenkeissä osaavat pitää puolensa, koska rahaa tulee suurilta media- ja viihdealan yhtiöiltä, joten heidän alaa kannattaa suojella kovin keinoin. Harmi vain, että useimmilla "päättäjillä" sellainen harhaluulo, että jokainen waretettu cd on suoraan pois levy-yhtiöiden taskusta. Tai sitten ne eivät vain välitä, mutta menevät yleisen mielipiteen mukana. Kuvitelkaapa jokin senaattori puolustamassa p2p-asiaa....

Edit* Verbaalista taiteilua

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2007 @ 04:59

411.6.2007 5:49

No joo, taas tällainen mainoskampanja, kannattaa muistaa jenkeissä lähestyvät senaattorien ja kuvernöörien vaalit, joihin perinteisesti tuomarit ovat aktiivisesti osallistuneet.
Perinteinen uho/tuho uppoaa jenkkeihin kuin kuuma veitsi voihin :)

511.6.2007 9:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
Nyt lähti Bonzon juna sivuraiteelle ja kovaa! :)

Lobbaajat Jenkeissä osaavat pitää puolensa, koska rahaa tulee suurilta media- ja viihdealan yhtiöiltä, joten heidän alaa kannattaa suojella kovin keinoin. Harmi vain, että useimmilla "päättäjillä" sellainen harhaluulo, että jokainen waretettu cd on suoraan pois levy-yhtiöiden taskusta. Tai sitten ne eivät vain välitä, mutta menevät yleisen mielipiteen mukana. Kuvitelkaapa jokin senaattori puolustamassa p2p-asiaa....

Edit* Verbaalista taiteilua


Olet aika oikessa,(junastakin.)sekä lobbaajista nehän ne melkein maksavat jonkun senaattorin kampanjat ei ne kaikki sielläkään sotia halua vaan mammonaa itselleen ja sitähän näillä yhtiöillä on jakaa näille lobbaajille.

611.6.2007 12:23

En oikeen ymmärrä kun täällä kommenteissa aina rinnastetaan yhdysvaltojen valtio ja yhdysvaltalaiset yritykset niin kuin niillä olisi sama tilipussi.

711.6.2007 12:44

Edit* Jotain ihan turhaa paskaa

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2007 @ 12:56

811.6.2007 13:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:
En oikeen ymmärrä kun täällä kommenteissa aina rinnastetaan yhdysvaltojen valtio ja yhdysvaltalaiset yritykset niin kuin niillä olisi sama tilipussi.
No ainakin ne yritykset maksaa veroa valtiolle. Mitä enemmän yhdysvaltalaiset yritykset tekevät rahaa, sitä enemmän myös valtio saa siitä verorahoja.

Tarkalleen en noita jenkkien systeemejä kuitenkaan tiedä, joten enpä sitten tiedä paljonko se käytännössä vaikuttaa.

911.6.2007 14:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:
En oikeen ymmärrä kun täällä kommenteissa aina rinnastetaan yhdysvaltojen valtio ja yhdysvaltalaiset yritykset niin kuin niillä olisi sama tilipussi.
MPAA/RIAA rinnastaa piratistmin terrorismiin joten miksi ei muut saisi käyttää rinnastuksia. Toisaalta aitzon mainitsema rinnastus on minusta aivan aiheellinen, ainakin ylikansallisten yritysjättien kohdalta.

Sen verran pahasti ovat monet poliitikot ajaneet asiaa puhtaasti isojen firmojen "edustajien" kommenteilla että ihan pahaa tekee katsoa.. Ihan niinkuin Don Lipponen eräässä puheessaan oli "lainannut" (kappale lähes identtistä tekstiä) ydinvoiman päälobbausjärjestön raporttia. Aivan niin kuin suomen TO-lain valmisteluryhmää johti yllättäen mediafirmojen etujärjestön nokkamies.

Miksi pitäisi kuvitella, että maassa jossa vielä selvemmin lobbausta tapahtuu, olisi jotenkin erilainen toimintatapa? Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2007 @ 14:36

1011.6.2007 23:15

Jos jenkeiltä estettäs pääsy kaikille MPAA:n mielestä riminaalisille sivustoille seuraisi vaan, että Proxyjen käyttö lisääntyis räjähdysmäisesti, ja jenkkien tekijänoikeusmafialla ois yksi tekosyy vähemmän kiusata tavallisia ihmisiä.

Tai sitten joku vaan heilauttaa sananvapauskorttia, jonka rinnalla jopa MPAA kalpenee.

1112.6.2007 9:16

Siis ei jumalauta... huoh... -_-

perkele... pitsakin paloi kun oli liian kauan uunissa kun jäin lukemaan tätä uutista ja kommentteja

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2007 @ 09:17

1212.6.2007 13:33

Joo ei tuu kesää sama ku laittavat googlenki kerää nimejä googlehan se periaatteessa kaikista pahin on kun sieltä ne kaikki torrentit jne. löytyy! kyllä on menny tuon piratismin estäminen melkoseksi touhuksi!
tuputetaan kaiken mailman pilipali modeemit yms. ihmisille! kokemusta nimittäin on!

1313.6.2007 13:02

Tämä torrentin ja muidenkin kuin heidän takaa-ajonsa on mielestäni vähän samankaltaista kun oliEnnen muinoin kasetti kopijoitsioiden jahti ja takaa ajo niin musiikin kuin videonkin osalta,sitten keksi joku älypää että laitetaan voimaan kasetti vero ja jaetaan sieltä tekijöille rahat.Kuinka ollakkaan kukaan ei tämän jälkeen enään lähtenyt jahtiin ei Kytät eikä muut, siitä vain kopioimaan ei varmaan mene kauaa kun herrat päättää että laajakaista operaattorit voivat ottaa veroa laajakaistan käyttäjiltä vähän joka megalta kun tankataan mitä hyvänsä kotiin päin ,tän jälkeen ei tarvitse hakea kenenkään koneita.Hänen kotoansa.keräävät vaan rahat,taas on kaikki hyvin ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti,älkää sanoko että näin käy?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto