AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerin musiikkivideot katsottavissa pian ilmaiseksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.6.2007 01:46 Kommentteja (3)

Warnerin musiikkivideot katsottavissa pian ilmaiseksi Suurena levy-yhtiönä tunnettu Warner Music Group ilmoitti tuovansa artistiensa musiikkivideoita kaikkien katseltavaksi internetiin. Warner ei rakenna uutta palveluaan itse, vaan se tulee tekemään yhteistyötä Premium TV:n kanssa, joka on tuottanut aikaisemmin mm. useita tilausvideopalveluita.
Palvelu tullaan rahoittamaan mainostuloilla ja käyttäjät voivat katsella palvelussa olevia videoita ilmaiseksi. Videoita voi myös halutessaan ostaa omaksi, mutta toistaiseksi videoiden hinnoittelu, käytetty tiedostoformaatti ja mahdolliset DRM-suojaukset ovat kysymysmerkkejä.

Tuttujen musiikkivideoiden lisäksi palveluun pitäisi tulla myös ennennäkemätöntä materiaalia Warnerin arkistoista. Warnerin edustamia artisteja ovat mm. Madonna, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers ja Alanis Morissette.

Warnerin oman palvelun lisäksi on mahdollista, että musiikkivideoita ilmaantuu myös muualle, sillä Warner on väläytellyt mahdollisuutta lisensoida sisältöä myös muille tahoille. Tämän vuoksi on mahdollista että Warnerin musiikkivideoita voi pian katsella esim. matkapuhelimella.

Vastaavia palveluita on todennäköisesti odotettavissa myös muilta suurilta levy-yhtiöitä, sillä analyytikkojen mukaan musiikkilevyjen heikko myynti ajaa levy-yhtiöt ahtaalleen, jonka vuoksi levy-yhtiöiden on keksittävä uusia keinoja rahan ansaitsemiseen.

Lähteet:
Premium TV
Reuters

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

12.6.2007 9:03

Taitaa olla niin että Warnerilta on joku vanha jarrumies mennyt unholaan ja nuorempi ei jarru päässyt,hänen tilalleen oliskohan näin?

22.6.2007 14:33

Siperia opettaa!
Vihdoinkin mediapellet ovat käsittäneet, että tuolla on suuri mainosarvo. Moni saattaa kiinnostua nähtyään videon.

34.6.2007 6:55

lyödäänkö vetoa että ko palvelu tulee käyttämään jotain tiukkaa drm:ää ja videot laadultaa luokka 100x150pix 100kbs ja jokin loistava microsoftin tiedostomuoto.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto