AfterDawn: IT-alan uutiset

Jo miljoona Zunea myyty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.5.2007 20:25 Kommentteja (9)

Jo miljoona Zunea myyty Microsoftin Zune-mediasoitin saavutti ensimmäisen tärkeän rajapyykin mediasoitinten elinkaaressa, kun Microsoftin laite- ja viihdeyksikön johtaja Robbie Bach kertoi, että Zunea on myyty jo yli miljoona kappaletta.
Soittimen hyvä myynti yllätti myös Microsoftin, jonka omien arvioiden mukaan miljoonannen Zunen piti päätyä kuluttajan omistukseen vasta kesäkuun lopulla. Bach piti saavutusta hienona, mutta Bachin mukaan asiat olisivat voineet mennä vieläkin paremmin.

Miljoonan Zunen myyminen otti aikaa noin yhdeksän kuukautta. Microsoftin tilanne markkinoilla ei kuitenkaan ole kovin ruusuinen, sillä Applen lisäksi mediasoitinten myynnissä mitattuna Microsoftin edellä ovat myös SanDisk ja Creative. Apple on myynyt omia iPod-soittimiaan yli sata miljoonaa kappaletta viimeisen kuuden vuoden aikana, joten laitemyynneissä Apple on selvä ykkönen ja helmikuussa sen markkinaosuus Yhdysvalloissa oli noin 73 prosenttia.

Zunen markkinaosuus kiintolevyllisten mediasoitinten myynnistä Yhdysvalloissa on Bachin mukaan noin kymmenen prosenttia. Microsoftin kokonaistilannetta heikentää kuitenkin se seikka, ettei sillä ole myynnissä Flash-muistilla varustettua soitinta. Tilanteeseen tulee kuitenkin muutos vielä tämän vuoden aikana, kun Microsoft tuo myyntiin uusia Zune-mediasoittimia. Flash-muistilla varustetun soittimen lisäksi Microsoftilta pitäisi tulla parannettu versio nykyisestä Zunesta.

Nykyisen Zunen WLAN-ominaisuudet ovat harmittaneet monia ja monien mielestä SanDiskin Sansa Connect -mediasoittimessa WLAN:in tarjoamia mahdollisuuksia on hyödynnetty paremmin. Bach kertoi Microsoftin seuraavan SanDiskin tilannetta ja on mahdollista, että Zunen WLAN-ominaisuudet paranevat tulevaisuudessa firmware-päivityksen myötä.

Lähteet:
iTWire
DailyTech

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

129.5.2007 5:18
-Rumba-
Inactive

yllättävän hyvin mennyt kaupaksi tosiaan. ihmiset varmaan ajattelee kun wintoosaa on jokapuolella, niin ms:n kamat olis hyviä. tai jotain

229.5.2007 6:11

Lainaus:
yllättävän hyvin mennyt kaupaksi tosiaan. ihmiset varmaan ajattelee kun wintoosaa on jokapuolella, niin ms:n kamat olis hyviä. tai jotain
Näinhän se nykyisin tuntuu menevän, mutta onneksi en ole itse tuota ostanut. En edes pidä mokoman ulkonäöstä. Kyl nuo iPodit on vaan niin tyylikkäitä. :)

Linux-puhelimia ja soittimia odotellessa...

329.5.2007 6:32

Yllättävän hyvin on mennyt kaupaksi. Ja tuo ulkonäkö on aikalailla creativen näköinen, ainakin se tulee mieleen ensimmäisenä kun kuvaa katselee. Apple on näköjään selvä ykkönen edelleen...

429.5.2007 6:35

Yhteensopivuus taitaa olla suurin houkutin microsoftin laitteissa.

529.5.2007 6:47

Microsoft nyt saisi markkinointikoneistollaan vaikka kuolleita labrarottia myytyä, jos niin päättäisivät. Ei siinä mitään, varmaan ihan hyvä soitin. Itseä lähinnnä epäilyttää tuossa DRM-"ominaisuus", joka kopiosuojaa kaiken soittimeen siirretyn musiikin (jos en pahasti väärin muista.) ja tiedosto formaattien tuki. Jokaisen uuden mediasoittimen pitäisi toistaa divx:t.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.5.2007 @ 06:48

629.5.2007 9:04

Hyvin tuotteistettu laite ja myyntikoneisto on tehnyt hommansa niin laitetta on saatu ulos jo muutama kappale. No itse en ainakaan aio investoida ns. "suljettuun" laitteeseen kuten iPod tai zune jotka vaativat omia tiedostoformaattejaan ja DRMmää yms. jotta kelpaa soitella musaa tai videoita. DRM-musiikkia tai DRM-suojauksia vaativaa soitinta en osta. Kun tarpeeksi moni on samaa mieltä, niin kaatuu sekin hanke viimein.

729.5.2007 15:51

Toihan näyttää iha hienolta laitteelta. Vaikka olenkin mac fani, niin en ole ikinä tajunnut iPodia, sehän on ihan typerän muotoinen, pitkä ja ohut O_o tosi epäkäytännöllisen olonen.

830.5.2007 4:37

Aihetta sivuten tämä Zune(ostettu ~jouluna 2006) on ihan jees Videoiden katseluun, sekä musiikin kuunteluun, mutta yhteensopivuus tässä on paskin ikinä. Kauhea säätö, että sai jenkki-version tästä Zunesta toimimaan koneen kanssa, ei voi syncronisoida kuin yhdellä softalla, Zune Media Centerillä(WMP 11 muunnos, vielä raskaampi), Videoiden encoodaus .avista .wmv:ksi ei onnistu tuolla Zunen softalla, vaan joutuu ostamaan/lataamaan/yousayit, että saa .avit käännettyä wmv:ksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
4 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto