AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 3 -pelikonsolin uusi firmware julkaistu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.5.2007 10:08 Kommentteja (4)

PlayStation 3 -pelikonsolin uusi firmware julkaistu Sony on julkaissut uuden firmwaren PlayStation 3 -pelikonsolilleen. Suurimmat 1.80 firmwaren tuomat uudistukset liittyvät kuvan skaalaukseen ja mediatiedostojen jakamiseen.
Uuden firmwaren myötä PS3 pystyy skaalaamaan sekä PlayStation- ja PlayStation 2 -pelien että DVD-elokuvien kuvan aina 1080p resoluutioon saakka. DVD-elokuvien skaalausta varten PS3:n ja television välillä pitää olla käytössä HDMI-kaapeli, joten komponenttikaapelin omistajat eivät pääse nauttimaan DVD-elokuvista 1080p resoluutiolla. Ongelma ei kuitenkaan ole PS3:ssa, vaan kyseessä on standardikäytäntö DVD-soittimissa.

Toinen mediakäyttöä koskeva uudistus on PS3:n Digital Living Network Alliance -yhteensopivuus (DLNA), jonka avulla kotiverkossa jaossa olevia mediatiedostoja voi katsella myös PS3:lla. Käyttäjät voivat esimerkiksi jakaa valokuvia ja videoita Windows Media Playerin avulla kotiverkkoon ja katsella niitä sitten PlayStation 3:lla.

Myös PSP:n ja PS3:n yhteistyömahdollisuuksia on parannettu ja Remote Play -ominaisuutta on nyt mahdollista käyttää missä tahansa, joten omaa PS3:sta voi käskyttää vaikka ulkomailta, kunhan molemmat konsolit ovat vain internetin ulottuvilla. PSP:n puolelta uudistuksen käyttöön vaaditaan kuitenkin uusi 3.50 firmware, jonka Sony on luvannut julkaista toukokuun loppuun mennessä.

Vaikka maailmalla PS3:n myynti ei ole käynnistynyt odotetulla tavalla, on konsoli kelvannut ainakin suomalaisille. PS3:n maahantuonnista vastaava Nordisk Film on paljastanut, että Suomessa on myyty jo yli 10 000 PlayStation 3 -pelikonsolia.

Lähteet:
Sony (lehdistötiedote)
ITviikko

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

124.5.2007 10:54

Tuliko PS2 pelien yhteensopivuus listaan lisäyksiä päivityksen myötä ?

224.5.2007 11:13

Hinta pilvissä ja silti myy paremmin kuin muualla. :D

324.5.2007 13:00
fluider
Inactive

skaalain toimii näppärästi!
nyt alkaa dvd:t näyttämään ihan ok -laatuisilta isolta ruudulta katsottaessa!
kukaan saanut tota mediapalvelinjuttua toimimaan?
ois kiva striimata kotikoneelta HD-leffoja pleikalle.

424.5.2007 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fluider:
skaalain toimii näppärästi!
nyt alkaa dvd:t näyttämään ihan ok -laatuisilta isolta ruudulta katsottaessa!
kukaan saanut tota mediapalvelinjuttua toimimaan?
ois kiva striimata kotikoneelta HD-leffoja pleikalle.

Ite en ainakaan huomannu mitään eroa dvd-kuvanlaadussa ton "skaalaimen" tulemisen jälkeen. Oma TV näköjään osaa skaalata edelleenkin paremmin kun pleikkarin oma viritys.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.5.2007 @ 15:03

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto