AfterDawn: IT-alan uutiset

SoundExchange antaisi pienille nettiradioille lisäaikaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.5.2007 21:13 Kommentteja (6)

SoundExchange antaisi pienille nettiradioille lisäaikaa Kiista Yhdysvaltalaisten nettiradioiden tekijänoikeuskorvauksista on saanut uuden käänteen, kun korvaussummia ehdottava SoundExchange on päättänyt tarjota pienille nettiradioille ilmaista lisäaikaa. SoundExchangen uuden ehdotuksen mukaan nettiradiot, joiden liikevaihto jää vuosittain alle 1,25 miljoonaan dollariin voisivat aloittaa tekijänoikeuskorvauksien maksamisen vasta vuonna 2010. Tätä ennen asemat toimisivat kuten aikaisemminkin, mutta vuonna 2010 näiden asemien tulisi maksaa aikaisemmin ehdotetut korvaukset normaalisti.
SoundExchangen johtaja John Simson pitää Copyright Royalty Boardin (CRB) aikaisempaa hinnoittelua oikeana, mutta Simson myöntää, että pienemmille toimijoille pitää antaa aikaa sopeutua uuteen malliin. SoundExchangen päätöksen muuttumisen syynä on todennäköisesti voimakas vastustus, jota CRB:n maaliskuussa päättämä hinnoittelu on herättänyt. CRB hyväksyi maaliskuussa SoundExchangen ehdottaman hinnoittelun nettiradioiden tekijänoikeuskorvauksista.

SoundExchangen uusi päätös ei kuitenkaan juuri lämmitä nettiradioiden edun puolustajia, sillä isommat nettiradiot eivät saa poikkeuksia ja pienetkin asemat kohtaisivat todennäköisesti loppunsa vuonna 2010. SaveNetRadio-ryhmä ei myöskään pitänyt muutoksesta, joten nettiradioiden tulevaisuudesta taistellaan todennäköisesti heinäkuun puoleenväliin saakka, jolloin umpeutuu CRB:n asettama takaraja ja radioasemat joutuvat maksamaan tekijänoikeuskorvauksia, jos asiaan ei tule muutosta.

Suurin ongelma CRB:n määräämissä korvaussummissa on niiden suuruus, joka ajaisi monet nettiradiot konkurssiin. CRB:n esityksessä kun korvaukset määräytyisivät puhtaasti kuuntelijamäärien ja kappaleiden soittokertojen mukaan, jonka vuoksia aseman on tienattava huomattavia summia rahaa maksaakseen pelkät tekijänoikeuskorvaukset.

Savenetradio-ryhmä sitoisi tekijänoikeuskorvaukset mieluummin aseman liikevaihtoon, jolloin korvaussummat olisivat kohtuullisempia. Tällöin asema ei myöskään joutuisi maksaa korvauksia enempää kuin sen liikevaihto on, joka on mahdollista CRB:n nykyisessä hinnoittelussa.

Lähteet:
Ars Technica
Reuters

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

123.5.2007 21:31

Eikö teidän muidenkin mielestä luulis etujenvalvojien menettävän rahaa jos korvaukset on niin suuria että radiokanavat joutuu lopettamaan toimintansa (ja korvausten maksun).. ainakin minun järkeni mukaan mitä enemmän maksajia sitä enemmän rahaa?

223.5.2007 22:06

Onhan se ennenkin huomattu, että tekijänoikeusjärjestöt eivät ajattele kauaskantoisesti. :D Niillä on mallina kaikki heti tänne mulle - periaate, joka monesti tappaisi uudet innovaatiot alkuunsa, jos yritys tai muu asianomainen heti suostuisi mukisematta TO-järjestöjen vaatimuksiin. Mietitään vaikka kuinka usein oltaisi voitu esim. Youtube kuopata, jos sen omistajat/nykyinen omistaja Google olisi heti suostunut fasistisiin vaatimuksiin. :/ jos se noista järjestöistä olisi kiinni, niin varmasti koko p2p tekniikkaa ei olisi olemassa, eikä myöskään nettiradioita.. eikä.. jne jne. Tuntuvat jotenkin polkevan paikallaan noiden isojen mediafirmojen ja TO-järjestöjen ajattelutavat.

Toivottavasti tulisivat järkiinsä! Kohta eletään maailmassa, jossa kaikki uudet informaationvälitystekniikat pitää hyväksyttää TO-järjestöissä ennen kuin niitä saa käyttää. Osin tähän on jo tultu, eikös HDMI-systeemit ole saanut jonkinlaisen siunauksen näiltä järjestöiltä. Ja jossain oli sellaisesta, että langaton versio HDMI:sta odottaa hyväksyntää.. ennen kuin sitä saa alkaa käyttämään.

324.5.2007 3:54

Ketunhäntä kainalossa...tai sitten joku to-ihmisistä on pudonnut sängystä..

424.5.2007 4:59

Lainaus:
Ja jossain oli sellaisesta, että langaton versio HDMI:sta odottaa hyväksyntää.. ennen kuin sitä saa alkaa käyttämään.
AfterDawnissa.

Mutta itse maksusysteemi vain laittaisi pienet odottamaan tuhoaan ja suuret se tappaisi suoraan. Ja maksu "pakottaisi" asemat pysymään pieninä, eikä tämä olisi hyvää kilpailun kannalta.

524.5.2007 9:37

Anteeksi nyt, että kyselen jotain näin simppeliä, mutta mistä nuo nettiradiot saavat rahaa? Tuleeko niiltä mainoksia? En ainakaan muista itse kuulleeni.

624.5.2007 18:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:
Toivottavasti tulisivat järkiinsä! Kohta eletään maailmassa, jossa kaikki uudet informaationvälitystekniikat pitää hyväksyttää TO-järjestöissä ennen kuin niitä saa käyttää. Osin tähän on jo tultu, eikös HDMI-systeemit ole saanut jonkinlaisen siunauksen näiltä järjestöiltä. Ja jossain oli sellaisesta, että langaton versio HDMI:sta odottaa hyväksyntää.. ennen kuin sitä saa alkaa käyttämään.

HDMI-systeemi toimii ilman TO-hyväksyntää. Ainakin periaatteessa. Mutta sitten on tämä HDCP, joka on se kopiosuojaustekniikka, jota ainakin kaikki uudemmat HD-laitteet käyttää. Eli ne ei suostu kommounikoimaan ei HDCP-laitteiden kanssa tai sitten ne tahallisesti heikentävät esim. viedosignaalin. EN nyt ihan varmaksi osaa sanoa/jaksa selvittää (wikipedia on kaatunut?!), että miten ne nyt sitten menee. Joku sanoi, että sai tietokoneelta (linuxista ja siis ilman HDCP:tä) HD-laatusta kuvaa HDCP-näytölle ja joku sanoi, että ei saanut). Kohta asiat saavat minunkin osalta hieman omakohtaista valaistusta, kun hankin varmaankin HDCP-näytöllä varustetun pöytäkoneen tässä viikon parin sisällä. Saa nähdä sitten kauanko se näyttö viipyy tuossa pöydällä :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto