AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazonin musiikkikauppa ei käytä DRM-suojauksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.5.2007 13:30 Kommentteja (8)

Amazonin musiikkikauppa ei käytä DRM-suojauksia Aiemmat huhut Amazonin uuden musiikkikaupan DRM-vapaudesta ovat osoittautuneet todeksi. Amazon vahvisti eilen, ettei musiikkikaupassa tulla käyttämään DRM-suojauksia ja että musiikkikauppa tullaan avaamaan tämän vuoden aikana.
Amazonin musiikkikauppaan on tulossa mukaan 12 000 levy-yhtiötä ja miljoonia kappaleita, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ainut suuri levy-yhtiö Amazonin musiikkikaupassa on EMI, joka on jo aiemmin ilmoittanut myyvänsä kappaleita ilman DRM-suojauksia. Amazonin kautta kuluttajat ostavat siis tavallisia MP3-tiedostoja. Amazon ei kuitenkaan paljastanut musiikkikappaleiden hintataso tai käytettävää bitratea.

"Meidän päätöksemme myydä vain MP3-tiedostoja takaa sen, että kuluttajat saavat aina DRM-vapaata musiikkia, jota voi kuunnella millä tahansa mediasoittimella" sanoo Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos. Bezos piti EMI:n päätöstä liittyä mukaan positiivisena asiana, sillä EMI:n listoilta löytyy tunnettuja artisteja kuten Coldplay, Norah Jones ja Joss Stone. Myös EMI:n puolelta oltiin tyytyväisiä ja erityisesti EMI kehui Amazonin päätöstä myydä vain DRM-vapaata musiikkia.

EMI:n DRM-suojaamaton musiikki tuntuu muutenkin kiinnostavan internetkauppiaita, sillä EMI on tehnyt sopimukset jo yli kahdenkymmenen Eurooppalaisen musiikkikaupan kanssa, joten EMI:n DRM-vapaata musiikkia tulee löytymään Applen iTunesin ja Amazonin musiikkikaupan ohella lähes kaikista internetin musiikkikaupoista.

Lähteet:
Ars Technica
Reuters

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

117.5.2007 14:47

Hurraa !

Todella hyvä

217.5.2007 17:57

Hyvään suuntaan menee, vielä kun nämä muut suuret levy-yhtiöt tulisivat mukaan.

317.5.2007 18:18

Vielä kun saisi kappaleet häviöttömästi pakattuina, kuten esim. Flac:eina :P

417.5.2007 19:10

Amazon on lähtenyt oikealle tielle. Hyvä että on selkeästi valittu linjaksi jättää suojaukset pois, joten ei tarvitse arpoa formaattien ja kappaleiden välillä.

517.5.2007 19:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HmTT:
Vielä kun saisi kappaleet häviöttömästi pakattuina, kuten esim. Flac:eina :P

Piti sanoa aivan samaa! Ja sit kansilehdet mukaan kans.

617.5.2007 20:11

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:37

718.5.2007 21:43

Lainaus:
[quote]Vielä kun saisi kappaleet häviöttömästi pakattuina, kuten esim. Flac:eina :P

Lainaus:
Piti sanoa aivan samaa! Ja sit kansilehdet mukaan kans.
Ostakaa hyvät ihmiset CD....saatte kotelonkin ja sen voi jälleenmyydä...-}[/quote]
Mitä mä sillä cd:llä tai kotelolla teen? Jälleenmyyn? Eikä mulla oo skanneria! :D
Enkä halua maksaa fyysisten levyjen tuomista lisäkustannuksista. Niille tarvitaan "oikea" kauppa, josta niitä myydään, oikeita ihmisiä kauppaan palvelemaan asiakkaita, jonkun pitää kuskata levyt kauppaan, minun pitää kuskata ne kaupasta. Yksinkertaisesti internet olisi aivan järjettömän kätevä, tehokas ja halpa tapa välittää/myydä musiikkia ja elokuviakin, mutta "musatyyppejä" ei kiinnosta...

820.5.2007 17:50

Saakin jo pikku hiljaa se suojauksilla leikkiminen loppua. Hyvä uutinen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto