AfterDawn: IT-alan uutiset

Motorolalta uusia matkapuhelimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.5.2007 23:54 Kommentteja (15)

Motorolalta uusia matkapuhelimia Matkapuhelinvalmistaja Motorola on julkistanut uusia matkapuhelimia ja suurimman huomion keräsivät Razr2-matkapuhelimet, jotka perustuvat aikaisempiin Razr-matkapuhelimiin. Razr2:sta tulee markkinoille kolme eri versiota, jotka eroavat toisistaan lähinnä ominaisuuksiltaan.
Kaikkien Razr2-puhelimien kuori on ruostumaton terästä ja puhelimissa on kaksi näyttöä. Kannessa oleva kosketusnäytön avulla onnistuu mm. puhelimien mediasoittimen käyttäminen ja tekstiviestin lukeminen ilman kannen avaamista. Kannen näytöllä on koko 2 tuumaa ja sisemmällä näytöllä 2,2 tuumaa. Molempien näyttöjen resoluutio on 320 x 240.

Puhelimista löytyy myös kahdeksankertaisella digitaalisella zoomilla varustettu kahden megapikselin kamera ja USB 2.0 -portti tietojen siirtämistä varten. Puhelimet tukevat myös uudempaa Bluetooth 2.0 -standardia. Puhelimiin käyvät microSD-muistikortit, joita tuetaan aina kahteen gigatavuun asti.

Ohjelmistopuolella puhelimista löytyy mm. mediasoitin, internetselain, kalenteri ja puhelinmuistio. Puhelimissa on käytössä uusi CrystalTalk-tekniikka, jonka pitäisi vaimentaa taustamelua ja näin helpottaa puhumista meluisissa ympäristöissä.

Razr2-mallien isoimmat erot ovat tuetuissa matkapuhelinverkoissa. V8-malli on tarkoitettu tavallisiin GSM-verkkoihin, eikä siitä löydy 3G-tukea. V9-mallista löytyy myös 3G-tuki ja V9m-malli on puolestaan tarkoitettu käytettäväksi CDMA EVDO -verkoissa, jotka ovat käytössä mm. Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

V8-mallilla on kokoa 103 x 53 x 11,9 mm ja painoa 117 grammaa. Puheaikaa luvataan 500 minuuttia ja valmiusaikaa 280 tuntia.

V9-mallilla kokoa on 103 x 53 x 13,3 mm ja painoa 125 grammaa. Puheaikaa luvataan 180-205 minuuttia riippuen käytetäänkö GSM- vai W-CDMA-verkkoa ja valmiusaikaa vastaavasti 260-295 tuntia.

V9m-mallilla on kokoa 103 x 53 x 11,9 mm ja painoa 117 grammaa. Puheaikaa luvataan 220 minuuttia ja valmiusaikaa 290 tuntia.

Ensimmäiset Razr2-puhelimet tulevat markkinoille heinäkuussa, mutta puhelimien hinta on toistaiseksi mysteeri.


V8 kansi


V8 sisältä


V8 avattuna


V9 kansi


V9 sisältä


V9 avattuna


Razr2:n lisäksi Motorola esitteli myös uusia MOTO Q 8-, MOTO Q 9-, MOTO Z8- ja ROKR Z6 -matkapuhelimia.

MOTO Q 8- ja MOTO Q 9-puhelimet ovat Windows Mobile 6 -tekniikkaan perustuvia älypuhelimia, joista löytyy mm. QWERTY-näppäimistö, kahden megapikselin kamera (Q 8:ssa 1,3 megapikselin kamera), USB-tuki, BlueTooth-tuki, paikka microSD-muistikortille ja 2,4 tuuman näyttö 320 x 240 resoluutiolla. MOTO Q 8 on tarkoitettu käytettäväksi GSM-verkoissa ja siinä ei ole 3G-tukea toisin kuin MOTO Q 9:ssä.

MOTO Q 8:lla on kokoa 117 x 64 x 11,5 mm ja painoa 115 grammaa. Puheaikaa luvataan 4-5 tuntia ja valmiusaikaa 8-10 päivää.

MOTO Q 9:llä on kokoa 118 x 67 x 11,8 mm ja painoa 134 grammaa. Puheaikaa luvataan 260-390 minuuttia ja valmiusaikaa 480-585 tuntia.


Q8


Q9

ROKR Z6 on Motorolan uusi musiikkipuhelin, jossa Applen sijaan yhteistyötä tehdään Microsoftin kanssa. Puhelin tukee siis Microsoftin DRM-tekniikoita, joten puhelimella voi kuunnella esim. Napsterista ostettua musiikkia.

ROKR Z6:sta löytyy kahden megapikselin kamera, kahden tuuman näyttö 320 x 240 resoluutiolla ja USB 2.0 -portti tiedonsiirtoon. ROKR Z6 tukee Bluetoothia ja microSD-muistikortteja aina kahteen gigatavuun saakka. ROKR Z6:lla on kokoa 105,5 x 45.5 x 16 mm ja painoa 115 grammaa. Puheaikaa luvataan 180-420 minuuttia ja valmiusaikaa 200-400 tuntia.


Z6 vedettynä


Z6 suljettuna


Z6 takaa

MOTO Z8 on puolestaan tarkoitettu mediapuhelimeksi. Puhelimen kameralla voi tallentaa videota kolmenkymmenen kuvan sekuntinopeudella ja puhelin tukee microSD-muistikortteja aina 32 gigatavuun saakka. MOTO Z8:sta löytyy kahden megapikselin kamera, jossa on kahdeksankertainen tarkennus. Puhelinta kaupataan myös The Bourne Identity -elokuvan (Medusan verkko) kera, joka on tallennettu puhelimen mukana tulevalle muistikortille.

MOTO Z8:lla tallennettuja kuvia ja videoita voi lähettää suoraan mm. Flickr, MySpace ja YouTube palveluihin. MOTO Z8:lla on kokoa 109 x 50 x 15 mm ja painoa 112 grammaa. Puheaikaa luvataan 5 tuntia ja valmiusaikaa 16 päivää.


Z8 kyljellään


Z8 avattuna

Lähteet:
Tietokone
Jig-Me
Mobile Europe

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

117.5.2007 4:35

Ihan siistin näkösiä puhelimia, mutta taidan silti pysyä Nokiassa ^^.

217.5.2007 6:03

Hienoja ovat, ostin n70-mallin ja minusta se on ihan paska, jumittuu kokoajan, ollut huollossa jo 3 kertaa softan "kaatumisen" takia ja aina päivitetty uudempaa s60 softaan...onneksi on firman puolesta samsung ja on mielestäni parempi kuin kuin tuo nokia vaikka on vanhempi malli d600e..

317.5.2007 8:38
oappi
Inactive

joo kyl täytyy olla nokialla jotain parempaa ku muilla puhelimilla et niitä halkoja viittii ostaa. Firma joutu kustantaa 9500 puhelimen huollon vaikka kyseessä oli selvä valmistus vika. Netistä vielä katoin nii aika moni valitti ihan samaa asiaa. On se tosiaan ihme juttu ettei nokia pärjää jenkeissä ku valmistusvikoja ei korjata ku kuluttajaviranomasen vaatimuksesta. Verrataan vaikka moton oliko se c50 tms jonka simmin asentaminen oli vaikeata koska oli tottunut et sellasella voimalla kännykkä menee rikki ku millä taka kansi aukastiin... ja edelliset puhelimet siis nokioita.

417.5.2007 9:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
onneksi on firman puolesta samsung ja on mielestäni parempi kuin kuin tuo nokia vaikka on vanhempi malli d600e..
Ihan OT: Juu minullakin D600e ja paras kännykkä, mitä olen tähän mennessä näplännyt.

Z8 näytti kiinnostavalta; ainakin hieno muotoilu, tiedä sitten mihinkä siitä puhelimena on.

517.5.2007 9:30

Off Topic, onko kukaan muuten nähnyt luonnossa sitä uutta samsung u600:sta, taidampa vaihtaa sen N70:n siihen. Ja juuri minua kanssa tuo Z8 olisi se kiinnostavin, firman mielestä varmaan se Q8/Q9...

617.5.2007 12:10

Hienon näköisiä luureja!

717.5.2007 14:16

Ihan hienojahan noi uudet motot on ollu, nyt tässä viimeisen vuoden ajan ainakin, mutta siskolla on razer (en muista mikä niistä mutta anyway), niin käyttöliittymä ja loogisuus on heitetty romukoppaan ja sama tuntuu olevan nokiossa.

Itselläni on Sone Ericsson K610i ja parempaa puhelinta en ole käyttänyt
(on tullut testailtua nokian N-sarjalaiset aikalailla läpikotasin ja samsungeja, sekä motoroloita) :F

817.5.2007 16:29

Lainaus:
mjk
tuo Z8 olisi se kiinnostavin
kopio nokian N-95 tai u600

itellä ollut samsung ja nokian useita malleja ite pidän nokiasta nyt N-93 ja työ luurina 6131
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.5.2007 @ 22:46

917.5.2007 16:44

Ihan hienon näköisiä luureja, mutta tuskin menestyy Suomessa. Nokia on periaatteessa paras, mutta S60 alustaa pitäisi parantaa vakaammaksi. Nyt kaikissa älypuhelimissa on ongelmia. Hintakilpailu valmistajien välillä on mennyt niin tiukaksi, että se haittaa jo kuluttajia kun laatuun ei voida satsata 100%...

1017.5.2007 20:00

Hienoja ovat kyllä.. en vaan oikein ymmärrä sitä, kosketusnäytöllä juppailua, kun ei sitä käytetä hyödyksi kunnolla. Olisivat laittaneet sinne sisällekin kosketusnäytön ja sen kokosen, että kaikki näppäimet ois ollu siinä kans.

1117.5.2007 22:45

Lainaus:
Hintakilpailu valmistajien välillä on mennyt niin tiukaksi, että se haittaa jo kuluttajia kun laatuun ei voida satsata 100%...
mut toi on bisnes mailmaa muuten voi laittaa lapun luukulle

hieman katseltuani niin N-95, MOTO Z8 ja u600 saman näköisiä

1218.5.2007 4:05

Lainaus:
[quote]Hintakilpailu valmistajien välillä on mennyt niin tiukaksi, että se haittaa jo kuluttajia kun laatuun ei voida satsata 100%...
mut toi on bisnes mailmaa muuten voi laittaa lapun luukulle

hieman katseltuani niin N-95, MOTO Z8 ja u600 saman näköisiä[/quote]Joo, huomasin saman asian aikalailla samoja ovat, toteutustapa vain erilainen. Juu Nokian ongelmana on ollut laatu, paras nokialainen mitä olen käyttänyt on ollut 6100 ja 6600 (oli firman joskus) ja sitten itsellä supervanha 3510i. Mutta samsungeista sen verran puhelin on mielestäni ihan näppärän kokoinen ja kaikki tarvittava mukana, tosin näytönlasi naarmuuntuu helposti, sitä kyllä tekee nokialaisetkin. Tuo N-series sarjan puhelimet ovat hienoja mutta mielestäni liian kalliita kun verrataan sitä mihin sitä tarvitaan, mieluummin ottaisin jo vaikka e60 puhelimen koska noilla kameroilla ei oikeastaan tee mitään (lue työkäytössä) ja niiden mp3:soitinkin on turha. Eli painotan ainakin itse puhelimen käyttömukavuuteen ja itse alustaan mille se on tehty, ihmetyttää vain miksi nokia ei paranna tuota s60 järjestelmää vakaammaksi. Meillä ainakin firma on ajatellut siirtyä samsung/sony puhelimiin. Ja juuri siksi kun suurin osa noista meidän n-sarjan puhelimet ovat paljon huollossa ja sekin käy firman rahapussin päälle.

1318.5.2007 13:07

Lainaus:
mieluummin ottaisin jo vaikka e60 puhelimen koska noilla kameroilla ei oikeastaan tee mitään (lue työkäytössä) ja niiden mp3:soitinkin on turha
N-93 kamera on halvan pokkarin tasoinen tosin led salama on hyödytön mutta sisällä ja päivän valossa saa hyviä kuvia kun Canon G6 tai järkkäri ei ole mukana ja jos S60 lataa jonkun hyvän MP3 soittimen niin eipä juuri puhelimen MP3 ja erillisellä mp3 ole eroa kuin koko no ehkä käyttö mukavuus mutta mulla luuri aina mukana joten en halua raahata mitään muita vimpaimia mukana

1418.5.2007 14:11

Lainaus:
[quote]mieluummin ottaisin jo vaikka e60 puhelimen koska noilla kameroilla ei oikeastaan tee mitään (lue työkäytössä) ja niiden mp3:soitinkin on turha
N-93 kamera on halvan pokkarin tasoinen tosin led salama on hyödytön mutta sisällä ja päivän valossa saa hyviä kuvia kun Canon G6 tai järkkäri ei ole mukana ja jos S60 lataa jonkun hyvän MP3 soittimen niin eipä juuri puhelimen MP3 ja erillisellä mp3 ole eroa kuin koko no ehkä käyttö mukavuus mutta mulla luuri aina mukana joten en halua raahata mitään muita vimpaimia mukana[/quote]
Joo satunnaiselle näppääjälle sekä kuuntelijalle on ihan kohtuu hyviä, kuvaajalle ei eikä hi-fi:stille. Monessa eu:n maassa jossa tehtaita, olin kierroksella (nimeä en voi mainita) tehtaassa ja vartia kysyi onko kameraa, nauhoittavaa soitinta tai puhelinta joka pystyy noihin edellämainittuihin asioihin, jos oli ne kerättiin pois virailijalta. Kysyin vartijalta miksi vastaus oli, määräys johdolta (tod.näk. teollisuusvakoilun pelossa) takavarikoida ed.main. tavarat koppaan...eli joten tunttuu siltä että kaikki haluavat juuri kameraa, soitinta, tv:tä yms...minulle riittää hyvin toimiva puhelin jossa on hyvät ominaisuudet, en siis painota kameraa, mp3:sta jne.

1519.5.2007 7:40

Lainaus:
Joo satunnaiselle näppääjälle sekä kuuntelijalle on ihan kohtuu hyviä, kuvaajalle ei eikä hi-fi:stille
juuh en ole musa ihmisiä kotiteattrikin on leffoja varten
Lainaus:
Monessa eu:n maassa jossa tehtaita, olin kierroksella (nimeä en voi mainita) tehtaassa ja vartia kysyi onko kameraa, nauhoittavaa soitinta tai puhelinta joka pystyy noihin edellämainittuihin asioihin, jos oli ne kerättiin pois virailijalta
no ihan suomessakin tuota tehdään mun edellisessä työpaikalla kaikilta otettiin puhelin kuin puhelin pois ja sitten sairaalat ym erikseen missä kaikki kielettyä

mutta itellä ei ole ollut ongelmia nokian kanssa 6131 on mukavan slim malli ja N-93 on kaikki mitä minä tarvitsen toiminut joka päivä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto