AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay tietomurron kohteena

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.5.2007 21:33 Kommentteja (14)

The Pirate Bay tietomurron kohteena Maailman suosituin BitTorrent-trakkeri The Pirate Bay on joutunut tietomurron kohteeksi. Murtautujat onnistuivat löytämään tietoturva-aukon Pirate Bayn käyttämästä blogista, jonka avulla murtautujat saivat kopioituja itselleen kaikkien Pirate Bayhin rekisteröityneiden käyttäjien tiedot.
Näihin tietoihin kuuluvat käyttäjätunnukset, salasanat ja sähköpostiosoitteet. Salasanat ja sähköpostiosoitteet olivat tietokannassa kuitenkin salattuina, joten murtautujat eivät välttämättä vielä tiedä käyttäjien salasanoja ja sähköpostiosoitteita. Pirate Bayn ylläpito suosittelee kuitenkin, että kaikki palvelun käyttäjät vaihtavat oman salasanansa. Jos samoja salasanoja ja käyttäjätunnuksia käyttää muilla sivustoilla, kannatta myös toisilla sivustoilla käytetyt salasanat vaihtaa samalla.

Pirate Bayn ylläpito tietää ketkä olivat hyökkäyksen takana, mutta ylläpito ei paljastanut syyllisiä. Tämä on herättänyt monenlaista spekulointia asiasta. Tekijöiksi epäiltiin mm. Arga Unga Hackare -ryhmää (Vihaiset Nuoret Hakkerit), mutta epäily osoittautui lopulta perättömäksi.

Lähteet:
The Pirate Bay
Power of Thought

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

113.5.2007 21:50

Lainaus:
Pirate Bayn ylläpito tietää ketkä olivat hyökkäyksen takana, mutta ylläpito ei paljastanut syyllisiä.

Voisiko tämä johtua siitä, että he ovat pyytäneet jotain ryhmää hakkeroimaan sivuston. Nyt kun kaikkien tunnukset/salasanat on kertaalleen varastettu, voi tulevaisuudessa oikeuden eteen joutuvat vedota tähän tyyliin: "En varmasti ole mitään uppinu, jonkun on täytynyt käyttää minun tunnuksia" ...ja nyt tuota väitettä on hankalampi todistaa valheeksi =/

214.5.2007 4:24

aika hyvä pointti. jos se joutuvat oikeuteen he pärjäävät paremmin.

314.5.2007 4:48

Melkeen oisin troopperin kannalla

414.5.2007 4:58

Tuohan on aika hyvä idea. Aika olevaa.

514.5.2007 5:50

Jos jotain todisteita haetaan, eiköhän siinä yritetä myös IP ottaa mukaan eikä pelkkä nimimerkki. Tunnukset jne tuskin on kovin poissulkeva tekijä tässäkään.

614.5.2007 6:07

Eikös ne tuossa Finreactor-tapauksessa yhdistelty asioita syytettyihin pelkkien nimimerkkien ja sähköpostiosoitteiden perusteella?

714.5.2007 7:32

No ei olisi mikään ihme. Pakko on joitain syyllisiä johonkin hakea näissä piraatti jutuissa ihan vaan syyttelyn ilosta. Pian varmaan aletaan etsiä syyllisiä fontin koon ja värin mukaan.

814.5.2007 9:26

Lainaus:

Voisiko tämä johtua siitä, että he ovat pyytäneet jotain ryhmää hakkeroimaan sivuston. Nyt kun kaikkien tunnukset/salasanat on kertaalleen varastettu, voi tulevaisuudessa oikeuden eteen joutuvat vedota tähän tyyliin: "En varmasti ole mitään uppinu, jonkun on täytynyt käyttää minun tunnuksia" ...ja nyt tuota väitettä on hankalampi todistaa valheeksi =/
No tokkopa pojat olisivat pyytäneet niitä tietoja julkisesti levittämään :P
"ne on varsin ironisesti laitettu yleiseen jakeluun Pirate Bayn omien perinteiden tapaan."

914.5.2007 11:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
No ei olisi mikään ihme. Pakko on joitain syyllisiä johonkin hakea näissä piraatti jutuissa ihan vaan syyttelyn ilosta. Pian varmaan aletaan etsiä syyllisiä fontin koon ja värin mukaan.
jos tiedetään että jonkun lempiväri on vihreä niin etsitään kaikki vihreällä kirjoitetut nimet.

1014.5.2007 11:31

Lainaus:
[quote]Pirate Bayn ylläpito tietää ketkä olivat hyökkäyksen takana, mutta ylläpito ei paljastanut syyllisiä.[quote]Voisiko tämä johtua siitä, että he ovat pyytäneet jotain ryhmää hakkeroimaan sivuston. Nyt kun kaikkien tunnukset/salasanat on kertaalleen varastettu, voi tulevaisuudessa oikeuden eteen joutuvat vedota tähän tyyliin: "En varmasti ole mitään uppinu, jonkun on täytynyt käyttää minun tunnuksia" ...ja nyt tuota väitettä on hankalampi todistaa valheeksi =/

Aika ovelaa, kyllä olis... =P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2007 @ 11:32

1114.5.2007 12:29

Kyllä voisin kuvitella, että se hakkerointi olisi laitonta jopa valtion nimissä, jos yritetään noukkia henkilötietoja ilman henkilön lupaa. Siinähän loukataan jo henkilösuojalakia. Vai eikö nykyään mikään ole pyhää.(?)

1214.5.2007 12:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TeleHell:
Kyllä voisin kuvitella, että se hakkerointi olisi laitonta jopa valtion nimissä, jos yritetään noukkia henkilötietoja ilman henkilön lupaa. Siinähän loukataan jo henkilösuojalakia. Vai eikö nykyään mikään ole pyhää.(?)
Jos kyseessä on terroristi tai vastaava hyvin perusteltu tapaus, voidaan teletietoja kaivella. En usko kyllä, että pohjoismaissa on ikinä ollut niin vakavaa tapausta, eikä varmaan tule olemaankaan, ainakaan tässä Ruottin tapauksessa; eihän kenenkään henki ole uhattuna. TO-mafiat antavat kyllä joskus ymmärtää, että sunnuntai warettaja on lähes yhtä paha uhka yhteiskunnalle kuin henkirikollinen.

1314.5.2007 13:51

Pitkän aikaa on ollut tekijän oikeuksia valvovien järjestöjen teot kyseenalaisia. Mielenkiintoista on ollut nähdä jä lukea miten nämä järjestöt loukkaavat meidän kansalaisuus oikeuksia jatkuvasti ja tekevät pienistä tekijöistä ellei jopa syyttömistä ihmisistä rikollisia(terroristeja). Että en yhtään ihmettelisi vaikka teon takana olisi joku suurista tekijänoikeuksia valvova järjestö tai sitten vain joku hakkeri ryhmä. WHO? Does it even matters?

149.7.2007 18:50

Valtio kuitenki ollut itse hakkeroimassa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto