AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner lopettaa elokuvien ennakkonäytökset Kanadassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.5.2007 17:34 Kommentteja (10)

Warner lopettaa elokuvien ennakkonäytökset Kanadassa Kanadan löysät säädökset tekijänoikeusrikoksissa ovat ajaneet suuret elokuvastudiot ahtaalle. Kanadassa elokuvien kuvaaminen elokuvateatterissa videokameralla henkilökohtaiseen käyttöön on paikallisen lain mukaan sallittua ja Warner Bros. on arvioinut, että jopa 70 prosenttia Warnerin elokuvien luvattomista videokameralla kuvatuista kopioista on tullut Kanadasta viimeisen puolentoista vuoden aikana.
"Yleensä Kanadassa julkaistuista elokuvista ilmaantuu piraattikopio viikon sisällä ensi-illasta" sanoo Darcy Antonellis, joka johtaa Warnerin piratisminvastaisia toimia.

Kanadalaiset eivät siis pääse seuraamaan mm. Ocean's Thirteen ja Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter ja Feeniksin Kilta) elokuvien ennakkonäytöksiä lainkaan.

Elokuvien ja studioiden määrä saattaa kuitenkin kasvaa nopeasti, sillä muut elokuvastudiot ovat yhtä turhautuneita nykyiseen tilanteeseen. 20th Century Fox on miettinyt kaikkien elokuviensa julkaisua myöhemmin Kanadassa kuin Yhdysvalloissa, koska elokuvien Kanadassa kuvatut piraattikopiot ovat ehtineet Yhdysvaltojen markkinoille ennen elokuvan julkaisua siellä.

Warnerin päätös saattaa kuitenkin tulla kalliiksi useille elokuville, koska ennakkonäytökset ovat tärkeä markkinointikeino varsinkin pienemmille elokuville. Antonellis sanoo kuitenkin, että tilanne muuttuu välittömästi, kun Kanada päättää kieltää elokuvien kuvaamisen elokuvateattereissa.

Elokuvastudiot ja tekijänoikeusjärjestöt ovat jo pidemmän aikaa lobanneet uudistusta Kanadassa, mutta toistaiseksi tuloksia ei ole tullut. Muualla maailmassa tilanne on toinen ja esim. Yhdysvalloissa elokuvien nauhoittaminen videokameralla elokuvateatterissa ilman lupaa voi johtaa vankeustuomioon.

Lähteet:
Variety
Irish Examiner

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.5.2007 17:58

Lainaus:
Kanadassa elokuvien kuvaaminen elokuvateatterissa videokameralla henkilökohtaiseen käyttöön on paikallisen lain mukaan sallittua
Lainaus:
Yhdysvalloissa elokuvien nauhoittaminen videokameralla elokuvateatterissa ilman lupaa voi johtaa vankeustuomioon.
Kuin kaksi marjaa, eikös?

210.5.2007 18:16

Ei mene niilläkään hyvin...

310.5.2007 18:33

Jotenkin en ole elokuvien nauhoittamisen kannalla. Se alkaa mennä jo aivan liian törkeäksi tekijänoikeusrikkomukseksi. Jos noin hinku on kattomaan elokuvaa X, eikö sitä voi odottaa muutamaa päivää, ostaa kaupasta ja vaikka ite kerrankin julkaista jonnekin jotain...

410.5.2007 19:19

miettikää nyt vähän, se että sä kuvaat videoo elokuvateatterissa voi antaa sulle vankeustuomion? Onko oikeesti hkl niin vaarallinen että sen pitäis lukita vankilaan?

510.5.2007 21:03

Epäilen hyvin suuresti sitä, että ne ihmiset jotka katsovat noita kamalanlaatuisia videokamera versioita leffoista, eivät muutenkaan maksaisi pääsylipuista latiakaan. Tästä voinemme päätellä, että kohu on täysin turha ja elokuvateatterit ja leffojen tekijät eivät menetä rahaa senttiäkään. Päinvastoin. He voivat saada ilmaista mainosta, kun nämä ihmiset kehuvat leffaa netissä ja elokuvan piraattelevitystä uutisoidaan isosti medioissa.

611.5.2007 3:54

Vankeusrangaistus teatterissa kuvaamisesta on älytöntä ja kertoo miten Jenkeissä ovat onnistuneet lobbaamaan asiat. Rankat sakot ja vaikka ehdonalainenkin olisi inhimillisempi. Ennakkonäytösten lopettaminen alkaa olemaan todella epätoivoista toimintaa.

711.5.2007 5:03

Kyllä muuten ampuvat itseään nilkkaan. Todellakin menettävät enemmän rahaa tuolla tempauksella kuin saavat sitä.

811.5.2007 5:24

Paras tapa suojautua piratismiltahan on todistetusti lopettaa tuotteiden saattaminen yleisön nähtäville/saataville. Mikseivät ole älynneet tätä aiemmin? Tuskin maltan odottaa, että levy-yhtiötkin pääsevät tästä jyvälle.
"Piratismin takia olemme lopettaneet tuotteiden jakelun asiakkaille. Samaan aikaan myyntimme ovat romahtaneet. Tutkimuksiemme mukaan syynä myyntien laskuun on internetpiratismi"

Vakavasti puhuen, kyllä kuvaamisen pitäisi olla rangaistavaa, mutta koska kyseessä on vain mahdolliset taloudelliset haitat, ovat vankilatuomiot aika kohtuuttomia. Etenkin koska kuka nyt oikeasti telesync-version vuoksi jättää leffan katsomatta/ostamatta?

911.5.2007 8:52

Niin tuo internet-piratismi on aina syy siihen että pask...anteeksi huonot populäärimusa ei mene kaupaksi ja se drm:kään ei pahemmin kunnon kuluttajia innosta. Mutta kenellä on otsaa esim. turistilta takavarikoida, kamera, kännykkä leffaan menon ajaksi? Minä en ainakaan antaisi, jäisi menemättä. Kyllähän tuo piratismi pikkuisen verottaa myyntiä, mutta se on vain muutama %-yksikkö joten se ei ole se todellinen syy, vaan hinta, drm-suojaus, musiikin laatu jne, myös sähköisessä muodossa oleva musa/ellu syö cd/dvd-myyntiä.

1014.5.2007 15:53

Tästä saavutettava hyöty taitaa olla studiolle enemmän imago hyötyä kuin rahallista...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2007 @ 15:54

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto