AfterDawn: IT-alan uutiset

Thaimaa haastamassa YouTuben oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.5.2007 13:58 Kommentteja (9)

Thaimaa haastamassa YouTuben oikeuteen Thaimaan ja YouTuben aiempi kärhämä näyttää muuttuvan oikeustaisteluksi, kun Thaimaan hallitus on uhannut haastaa YouTuben oikeuteen. "Harkitsemme oikeustoimia kyseistä sivustoa vastaan" kommentoi Thaimaan viestintäministeriön edustaja Vissanu Meeyo tämänhetkistä tilannetta.
Thaimaan hallitus ei ole mielissään YouTubessa olevista videoista, jotka loukkaavat Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadejia. Monissa maailman maissa videot ovat kuitenkin täysin laillisia, mutta Thaimaassa kuninkaan arvosteleminen on rikos, josta voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion. Tämän takia videot eivät ole hyväksyttäviä Thaimaassa ja YouTuben käyttäminen Thaimaassa on estetty tämän seurauksena. Thaimaalaiset voivat kuitenkin katsella YouTuben sisältöä välityspalvelimien avulla.

Metakan nostaminen videoista kerää kuitenkin negatiivista huomiota valtiolle, sillä oikeudenkäynnistä uutisointi kasvattaa loukkaavien videoiden katsojamääriä ja samalla se tuo esiin Thaimaan ongelmat sananvapauden kanssa.

YouTuben kannalta tilanne on jälleen ikävä. YouTube on viime aikoina ollut huomattavan usein otsikoissa oikeusjuttujen tai potentiaalisten oikeusjuttujen takia. Tämän vuoksi YouTube on saanut uuden SueTube-lempinimen. Vaikka YouTube ei ole netin ainoa videopalvelu, on se otollinen kohde oikeusjutuille suosionsa ja Googlen taloudellisen tuen takia.

Lähteet:
PhysOrg.com
The Washington Post

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

18.5.2007 14:32

Taisi Google haukata kasan paskaa, kun ostit tuon SueTuben. Harmi, että niin moni "tekijänoikeuksiaan" suojeleva ei tajua sen mainosarvoa. Tälläisissa tapauksissa vika kyllä jossain ihan muualla. Thaimaa ei minun mielestä saa lakiteitse poistattaa videoita, joita sen maan lain mukaan ei saa esittää. Saisivat tyytyä siihen, että blokkaisivat YouTuben. Vaikka huono ratkaisu sekin.

28.5.2007 15:09

Aika huono juttu kun noita oikeusjuttuja tipahtaa YouTubelle kuin sadepisaroita maahan. Kohta varmaan käy niin, ettei YouTubeen saa laittaa muita kuin itse tekemiään videoita kun ne aina tietysti loukkaavat tekijänoikeuksia tai ovat jonkun maan lakien vastaisia :( ...
Thaimaan ja muiden maiden pitäisi hyväksyä, että YouTube on sivu, jonne kuka tahansa voi pistää videoita eivätkä ne ole sinällään laittomia. Tietysti Thaimaa voi jatkaa Youtubeen pääsyn estämistä, mutta varmasti yhä useammat thaimaalaiset rupeavat käymään siellä proxyllä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2007 @ 15:10

38.5.2007 16:10

Taitaapi pian googlelta loppua kassavarat tuon youtuben takia..voi voi. Olihan se ennustettavissa googlella on kuitenkin sen verran täpäkkää josta koitetaan lypsää, näitä kun ei juurikaan ollut ennenkuin google osti puljun..

48.5.2007 16:19

tiedä vaikka googlella oltas leveen hymyn kanssa ottamassa haasteita vastaan... näin meinaan piratebayllakin saatiin PALJON "ilmaista" MAINOSTA

(tosin riippuu korvauksien suuruudesta) mutta mites nuo vois youtubella hävitä tällasen thaimaan kuninkaan arvostelu varmaan on jenkeissä täysin laillista?

58.5.2007 17:22

Ei thaimaa siltä mitään saa, koska tota lakia ei ole muualla hyväksytty, joten kansainvälisessä oikeudessa se menee nurin taatusti, ja jos koittavat mennä omassa maassa oikeuteen se ei päde jenkkilässä joten tulos on +- 0.

68.5.2007 17:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Taitaapi pian googlelta loppua kassavarat tuon youtuben takia..voi voi.
Huhhuh, ku karu väite...
Sanoisin, että asia on täysin päinvastoin. Mainostulot youtubella sillä käyttäjämäärällä ovat tähtitieteelliset ja mitä Googlen kassaan tulee, ei se ole loppumassa tällä vuosisadalla, ellei sitten ydinsotaa tule. Ja eihän yksikään juttu youtubea vastaan ole edennyt viellä niin, että voitaisiin sanoa yht. mitään lopun alusta.

78.5.2007 18:48

Luulin että tämä aihe olisi ollut vitsi...

Kaitpa tuo Thaimaa yrittää vaan saada pientä tukea paskalle ekonomiselle tilanteelleen...

89.5.2007 7:53

Tuhoontuomittu yritys. Ja Youtube/Google tästä tuskin kaatuu, päinvastoin häviäjä (useimmiten vastapuoli) saanee itse maksaa myös Googlen oikeudenkäyntikulut.

99.5.2007 18:52

Niinkuin BlasterX sanoikin, youtube on silti todella voitollinen sivusto googlelle. Kävijä määrä on aivan tajuton jonka takia mainostulot ovat todella suuria, niin suuria jopa, että googlella on varaa antaa niitä käyttäjillekkin niinkuin täälläkin vähä aika sitten uutisoitiin. Youtube tienaa kuitenkin joka päivä niin paljon, että muutaman miljoonan haaste ei siinä vaiheessa tunnu paljoon missään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto