AfterDawn: IT-alan uutiset

HP:n tietokoneisiin hybridiasemia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.5.2007 21:25 Kommentteja (6)

HP:n tietokoneisiin hybridiasemia Maailman toiseksi suurin PC-toimittaja HP (Hewlett-Packard) aikoo varustaa tietokoneitaan HD DVD- ja Blu-ray-levyjä tukevilla hybridiasemilla. Asemat eivät tule kuitenkaan vaihtoehdoiksi kaikkiin HP:n tietokoneisiin, vaan aluksi asemat tulevat saataville m8010y ja d4890y sarjojen Media Center -tietokoneisiin.
HP ei kuitenkaan ole paljastanut aseman valmistajaa tai mallia, mutta on todennäköistä, että koneiden sisällä hurraa LG:n GGW-H10N-asema. Kyseinen asema lukee HD DVD- ja Blu-ray-levyjen lisäksi myös CD- ja DVD-levyjä. Asemalla voi myös tallentaa dataa CD-, DVD- ja Blu-ray-levyille, joten aseman ainoa isompi puute on se, että datan tallennus ei onnistu HD DVD -levyille.

HP:n kyseiset Media Center -tietokoneet ovat hybridiaseman lisäksi varustettu vähintään Intelin Core 2 Duo -suorittimilla ja NVIDIA:n GeForce 8000 -sarjan näytönohjaimilla. Näytönohjaimissa on myös HDCP-yhteensopiva HDMI-liitin, joten koneet kelpaavat näiltä osin erinomaisesti HD DVD- ja Blu-ray-elokuvien katseluun. HD DVD- ja Blu-ray-elokuvien katselu ja omien Blu-ray-levyjen luominen onnistuu Cyberlinkin PowerDVD Ultra ja Power2Go ohjelmilla.

HP:n hybridi-asemilla varustetut tietokoneet tulevat myyntiin Yhdysvalloissa keskiviikkona, mutta hybridiasemien tuomaa lisähintaa ei ole vielä paljastettu.

HP:n päätös ei sinällään ole yllätys, sillä yritys on tukenut aktiivisesti molempia uuden sukupolven tallennusformaatteja. HP:n päätöksen myötä myös muut suuret PC-valmistajat saattavat sisällyttää hybridiasemia tietokoneisiinsa.

Lähteet:
News.com
Engadget HD

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

17.5.2007 22:11

oon niiiiin varma että tässä "sodassa" tulee käymään tasan niin että jonku 5 vuoden päästä ei saa kuin hybridejä ja nimillä blu-ray ja hd dvd tullaan tarkoittamaan yhtä ja samaa hybridiä ellei sille keksitä jotain muuta kolmatta nimeä.. tämä siksi koska en usko että kumpikaan "joukkueista" antaa oman luomuksensa (rahansa) noin vain "kadota" markkinoilta.. hävinnyt vaikka myy koko puljunsa voittajalle tms.. =P

28.5.2007 4:09

Nuohan alkavat olla jo kunnon tehomyllyjä ja kun vielä lisätään tuommoiset hybridiasemat, niin... *huokaus*
(customit on silti parempia :P )

38.5.2007 7:43

Voi olla aika halpoja koneita.

48.5.2007 7:50

Jos HP:n kone paketti maksaa jo normaalisti esim. 1200€ niin sillä 1200€:lla saat itse kasattuna 2x tehokkaamman paketin + "hybridi" aseman kaupan päälle :D

Ainoa jonka joudut itse tekemään on n.30-45 minuuttia kestävä asennustyö + käyttiksen ja ohjelmistojen asentaminen (menee muuten hyvin lätkämatsin ohella tuo asentelu).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2007 @ 07:51

58.5.2007 11:23

kyllä tulee muuten olemaan kovalla hinnalla varustettuja koneita... jos hp:n 1200 egeen koneesen saa suurin piirtein C2D 6600 + ati radeon x1650 256mb + 500gt kovoo ja 1giga muistii... hintaa tolla koneella vois olla sen 2500 egee

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2007 @ 11:25

Sony Vaio: Intel i3 350M, HD 5650 1GB, 4GB DDR3, 500GB HDD, 15,5", Windows 7 Home Premium.

68.5.2007 11:43

No joka tapauksessa homma näyttää menevän oikeaan suuntaan. Eri levyformaatteja saa olla vaikka kymmenen erillaista(toivottavasti ei), kunhan ei tarvii ostaa kuin yksi asema.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2007 @ 11:44

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto