AfterDawn: IT-alan uutiset

Hintavertailu taskuun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 3.5.2007 12:35 Kommentteja (9)

Hintavertailu taskuun AfterDawnin laitevertailupalvelu sai tänään uuden, kevyen sisaruksen. Olemme avanneet mobiilisivuillamme kevennetyn version laitevertailustamme, jonka avulla hintavertailu elektroniikkakaupoissa käydessä helpottuu.
Veikkaan, että moni muukin on törmännyt kaupoissa käydessään "hypertarjouksiin" ja olisi halunnut tietää, kuinka hyvä tarjous on oikeasti kyseessä. Mobiililaitteille tarkoitettu hintavertailumme näyttää samat tuotteiden hinnat, jotka löytyvät "isosta" laitevertailustammekin, mutta näppärän kompaktissa koossa. Tämän lisäksi laitteista näytetään käyttäjien antamien äänten keskiarvo ja mikäli laitteesta on kirjoitettu käyttäjäarvioita, myös niiden lukeminen onnistuu. Palvelu on täysin ilmainen (luonnollisesti datayhteydestä pitää maksaa omalle operaattorille) ja toimii kaikissa vähänkin moderneissa kännyköissä (palvelu vaatii puhelimelta XHTML-tuen).

Kevennetty hintavertailumme löytyy osoitteesta

wap.afterdawn.com/laitehaku.cfm

Tai vaihtoehtoisesti suoraan mobiilisivujemme wap.afterdawn.com kautta, valitsemalla etusivulta linkin "Suomeksi" ja sieltä "Hintavertailu"-linkin.

Kuten tavallista, palaute ja kehitysideat ovat erittäin tervetulleita.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

13.5.2007 12:56
henkettu
Inactive

Hienoa! Kiitos tästä.

23.5.2007 13:02

Itse olen selaillut kännykän mini-operalla aD:tä jo kuukausia silloin, kun tietokone ei ole lähettyvillä. Tosin HTML:änä... Olisiko wap-sivut olleet kevyempiä? (kuvien latauksen olen estänyt selaimella, ettei mene laskua liikaa.)

Käteväähän tuo. Pitää laittaa bookmarkkeihin!

Sitä ei ikinä tiedä missä, miten ja kuka millonkin kusettaa.

33.5.2007 13:12

itsekin ad:ta selailen kännykän operalla kun konetta ei ole. Joku voisi tosiaan sanoa onko wap sivut kevyempiä ?

43.5.2007 13:16

Nuo mobiilisivut on suunniteltu niin, että ne mahtuvat nätisti myös kännykän näyttöön ilman sivusuunnan scrollailua (valtaosassa laitteita). Tuosta miniversiosta puuttuvat mm. kuvat, sivupalkit, jne, joten voi sanoa, että kyllä, tuo versio on selkeästi kevyempi. Teknisiä tietoja, laitteiden kuvia tai arvostelumahdollisuutta miniversiosta ei löydy, mutta tämä on ollut tarkoituskin, eli ideana oli tehdä sellainen versio palvelusta, josta voi nopeasti tarkistaa hinnat muualla, kun törmää omasta mielestään hyvään tarjoukseen kauppoja kierrellessä.

53.5.2007 13:48

Ihan hyvä juttu joo.

Mutta sitten tulee mutta. Miksi kännyköille suunnatulla sivulla on "ylimääräisiä" tyylimäärittelyitä sekä graafinen logo?

Ainakin omasta mielestäni olisi parempi jättää kännykkäpuolelle ainoastaan se sisältö ja sekin tiivistettynä (vaikka sitten vapaaehtoisesti laajennettuna), ettei tarvitsisi miettiä sitä siirtyvää dataa.

Kuitenkin uskoisin, että sitä informaatiota kännykällä haetaan ja grafiikkasivut voidaan sitten katsoa kiinteähintaisella internet-yhteydellä joka nykyään löytyykin jo monesta taloudesta.

Eli lyhyesti: Ei mitään ylimääräistä itse sisällön lisäksi kännykkäsivuille.

Toivottavasti ylläpito noteeraa tämän kommentin.

63.5.2007 14:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti d-hunter:
Eli lyhyesti: Ei mitään ylimääräistä itse sisällön lisäksi kännykkäsivuille.
Hyviä pointteja, mutta todellisuudessa sivut ovat jo varsin tiivistetyt. Laajakin hakutulos-sivu on kooltaan vain n. 3 kilotavua gzipattuna (valtaosa mobiiliselaimista tulee gzip-pakattua siirtoa), ja arvostelutähdet vievät muutaman lisäkilotavun. Taustavärit, logo ja tähdet eivät kaistaa tai kukkaroa juuri rasita, mutta tekevät sivujen katselusta hieman miellyttävämpää.

Mobiilisivuja voidaan tulevaisuudessa kehittää puristisempaan suuntaan, tai ainakin tarjota nykyisen version rinnalle vielä astetta kevyempää ulkoasua.

73.5.2007 15:32

ihan kiva, vaikka en tuota tule paljon käytettyä kun ei toi wap ole niin lähellä sydäntä.olisi viellä jos saisi noin rss syöteet muotoon jota myös tuo sonyericssonin rss rss-reader tukisi.kuitenkin on tuota sivu tullut koulussa katottua kun on ollut tylsää.

84.5.2007 5:31

Nyt olisi ollut käyttöä mikroaaltouunien vertailulle, ehkäpä tulevaisuudessa AD paikkaa tämänkin tyhjiön. ;)

94.5.2007 9:02

Olis ihan kiva jos noihin wap-sivuihin saisi KAIKKI kommentit kerral ettei tarvis yksitellen selata. Niis esiintyy joskus ihan hyodyllistaki tietoa... "Aat ja oot pallojen kanssa" puuttuu tan mini-operan takia. Ei nailla psykologian tunneilla muutakaa oo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
1 kommentti
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto