AfterDawn: IT-alan uutiset

Eurooppalaiset seuraavat TV-sarjoja netin avulla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.5.2007 14:10 Kommentteja (13)

Eurooppalaiset seuraavat TV-sarjoja netin avulla Motorolan teettämän tutkimuksen mukaan melkein joka toinen eurooppalainen laajakaistaliittymän omistaja seuraa TV-sarjoja internetin avulla. Tutkimuksessa haastateltiin 2500 laajakaistaliittymän omistaa Saksasta, Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta.
Eniten ohjelmien seuraaminen kiinnostaa ranskalaisia, joista 59 prosenttia ilmoitti katsovansa TV-sarjoja tai niiden ennakoita internetistä. Ranskalaisten perässä tulivat italialaiset ja britit. Perää pitivät saksalaiset, joista noin 33 prosenttia seuraa TV-sarjoja internetin avulla. Yhteensä 45 prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoitti seuraavansa ohjelmia internetin avulla.

Tavallisen TV:n käyttötarkoitukset ovat myös monipuolistuneet ja keskimäärin tavallisen TV:n kyljessä on kiinni kolme eri laitetta. Tarkempia tietoja DVD-soittimien, pelikonsoleiden ja digiboksien osuuksista ei kuitenkaan kerrottu. TV:stä halutaan tehdä myös tulevaisuuden mediakeskus, sillä 45 prosenttia vastaajista uskoi että vuonna 2012 käyttäjät voivat tehdä videopuheluita televisionsa avulla.
"Nämä tulokset osoittavat, että TV-katselijat eivät enää tyydy TV-yhtiöiden määräämiin aikatauluihin, vaan he haluavat itse päättää mitä he katsovat ja milloin ja internet tekee sen mahdolliseksi" sanoi Karl Elliott, joka vastaa Motorolan kodintekniikan markkinoinnista Euroopassa.

Tärkein uusi ominaisuus, jota kuluttajat odottavat tavalliselta televisiolta on internetin selaaminen. Kyselyyn vastanneista 57 prosenttia toivoi kyseistä ominaisuutta televisioonsa, jolloin esim. urheiluotteluiden tulokset voisi kätevästi tarkistaa ohjelman mainoskatkolla.

Tutkimuksen tulokset tukevat Motorolan omaa IPTV-strategiaa, joten tutkimuksen oikeellisuudesta voidaan olla useampaa eri mieltä. Motorola aikoo tulevaisuudessa panostaa huomattavasti hybridi IPTV-laitteisiin, joista IPTV-ominaisuuksien lisäksi löytyy myös digitaalinen viritin tavallisille TV-kanaville. Laitteilla onnistuu myös valokuvien katselua ja musiikin kuuntelu, joten laiteet kilpailevat HTPC-koneiden ja pelikonsoleiden kanssa kodin mediakeskuksen tittelistä.

Lähteet:
broadcastbuyer.tv
ITPro

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

13.5.2007 14:38
RIVER2
Inactive

Hyvähän sitä olisi täälläkin seurata, jos olisi nopeat ja halvat liittymät, mutta kun ei!

23.5.2007 14:58

Kyllähän noita amerikan kanavia tulee seurattia netin kautta :)

33.5.2007 15:09

Jep, tyytyväisesti tulee aina välillä näitä sarjoja koneelle. ;)

43.5.2007 15:34

Lainaus:
Nämä tulokset osoittavat, että TV-katselijat eivät enää tyydy TV-yhtiöiden määräämiin aikatauluihin, vaan he haluavat itse päättää mitä he katsovat ja milloin
Kyllä!

53.5.2007 16:25

Tämmöisellä 1mega/1mega on pikkuisen tuskaa katsella nettitv:tä...nopeammat linjat ja miksei pikkuisen halvemmatkin :-)

63.5.2007 16:36
RIVER2
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tämmöisellä 1mega/1mega on pikkuisen tuskaa katsella nettitv:tä...nopeammat linjat ja miksei pikkuisen halvemmatkin :-)
Niinpä. Täälläpäin pitää päätelaitteesta maksaa 500 E (Wimax) ja liittymän kk maksu on 2mb/500kb liittymällä 50 E.

73.5.2007 16:58

Mahdollisesti aktiiviset tietokoneenkäyttäjät kuten Afterdawnin väki kokeilee nettitelevisiota satunnaisesti. Niin kauan kunnes saadaan digibokseja vastaavat nettiboksit en usko nettitelevision kuitenkaan tulevan tutuksi monelle. Nettiboksien tullessa käyttäjäystävällisyysongelmat, sisältö sekä uuden boksin hankinta rajoittavat yhä keksinnön läpi viemistä. Suomenkielistä sisältöä palveluun tuskin tulee ellei Nelonen lanseeraa nettiin uutta mainoskanavaa. En ymmärtänyt tarkoitettiinko uutisen Motorola osalla juuri tällaista laitetta, hienoa jos tarkoitettiin.

Edit: Niin toki ihmiset latailevat Losteja ja muuta sen kaltaista mutta sitähän ei taideta laskea nettitelevisioksi vaan piratismiksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.5.2007 @ 17:02

83.5.2007 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eftu:
Edit: Niin toki ihmiset latailevat Losteja ja muuta sen kaltaista mutta sitähän ei taideta laskea nettitelevisioksi vaan piratismiksi.
Arvelisin että ainakin kyselyyn vastanneet ovat laskeneet tuon nettitelevision seuraamiseksi eikä piratismiksi.. Vai voiko nuo luvut olla muuten noin korkeat? :S

94.5.2007 19:01
ZeroSix
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eftu:
Edit: Niin toki ihmiset latailevat Losteja ja muuta sen kaltaista mutta sitähän ei taideta laskea nettitelevisioksi vaan piratismiksi.
Eiköhän se ole tutkimuksessa laskettu ja itse ainakin lasken, ja juuri tällä tavalla "televisiota" vain ja ainoastaan tuleekin nykyään seurattua. En edes muista koska olisin viimeksi varsinaista televisiolähetystä katsonut jäkiksen mm lukuunottamatta. Sarjoja kuitenkin seuraan kymmeniä.

En myöskään tajua noita valituksia kaistasta, megaisellakin liittymällä imee vuorokaudessa yli neljä gigatavua, eli 4-10 episodia päivässä laadusta riippuen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2007 @ 19:04

105.5.2007 09:52

Kyllä tästäkin uutisesta voi todeta, että Joost on ajan hermolla.

115.5.2007 13:37

Ittellä on 2mb/1mb liittymä, ja ainakin näkyy hyvin nuo Ylen lätkästreamit vaikka 3 tietokonetta + PS3 samaan aikaan yhdistettynä lähiverkkoon (wlan). Eli ei siihen mitään huippunopeaa yhteyttä tarvitse :)

125.5.2007 14:11

YLE:n MM-lätkä on vain n.400kb/s ja kaikki katsojat saavat samaa streamia yhtäaikaa. Voisi sanoa, että "helppoa".

Vaikeammaksi menee, kun esim. 50.000 katsojaa aloittaa saman ohjelman katsomisen, vaikkapa 1/10-sekunnin välein. Tietysti aina alusta alkaen. Lisäksi yhtä suuri katsoja määrä, samoin oletuksin, katsoo paria tuhatta muuta ohjelmaa samasta lähteestä.

Tällaisessa tapauksessa Joostin kaltainen, P2P-protokollaa käyttävä järjestelmä, pääsee oikeuksiinsa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2007 @ 14:16

137.5.2007 07:05

Niin kyllähän tuo Lostien ja muiden latailu netistä on piratismia, eikä netti-tv:tä, mutta ei tuossa uutisessa sellaista väitettykään. Puhutaan vaan, että kuinka monta prosenttia ilmoitti seuraavansa tv-sarjoja netistä.

Niin noista kaistanopeuksista. Hyvinhän sitä pienemmätkin riittävät, kun ei katso suorana. Sit jos pitää saada livenä HD-matskuu ruudulle, niin kannattaa ehkä muuttaa ruotsiin tai jonnekkin, missä noiden nopeampien liittymien hinnat on järkevissä luvuissa.

Lainaus:
Lainaus:Nämä tulokset osoittavat, että TV-katselijat eivät enää tyydy TV-yhtiöiden määräämiin aikatauluihin, vaan he haluavat itse päättää mitä he katsovat ja milloin

Kyllä!

Kyllä!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 07:06

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto