AfterDawn: IT-alan uutiset

Nine Inch Nailsin musiikkia ladattavissa Pirate Baysta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.4.2007 12:44 Kommentteja (15)

Nine Inch Nailsin musiikkia ladattavissa Pirate Baysta Trent Reznorin Nine Inch Nails -yhtye on ottanut uuden Year Zero -albumin promootiossa käyttöön aivan toisenlaisen lähestymistavan moniin muihin yhtyeisiin verrattuna, sillä promootiossa luotetaan pitkälti ilmaisuuden ja internetin voimaan.
Reznorin uusin tempaus on jakaa Year Zerolta löytyvien Capital G, Me, I'm Not ja My Violent Heart kappaleiden moniraitaversiot Pirate Bayn kautta. Moniraitaversioiden avulla käyttäjät voivat tehdä helposti kappaleista omia miksauksiaan ja jakaa niitä esim. NIN Remixes -palvelun kautta toisilleen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Trent jakaa kappaleidensa moniraitaversioita, sillä aiemmin vastaavan käsittelyn ovat kokeneet The Hand That Feeds, Only ja Survivalism kappaleet. Huhujen mukaan koko Year Zero -albumi kokisi vastaan käsittelyn tulevaisuudessa.

Vaikka kappaleet ovat ilmaiseksi ladattavissa, ei Reznor luovuta kappaleiden oikeuksia muille ja kappaleiden hyödyntäminen kaupallisissa tarkoituksissa on kielletty ilman erillistä lupaa. Kappaleet ovat saatavilla tavallisina WAV-tiedostoina, jotka toimivat lähes kaikissa musiikinteko-ohjelmissa ja GarageBand/Logic -yhteensopivina tiedostoina, jotka ovat ladattavissa Applen sivuilta.

Year Zeroa on promotoitu myös jättämällä keikkapaikoille USB-muisteja, joissa on ollut levyn kappaleita MP3-tiedostoina. Tämän lisäksi koko albumi oli kuunneltavissa internetissä ennen albumin myynnin alkamista ja koko albumin voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivulta.

Pirate Baylle Nine Inch Nailsin toiminta on hyvä asia, sillä se osoittaa että BitTorrentilla on myös laillisia käyttötarkoituksia.

Lähteet:
Piraattiliitto
Nine Inch Nails
Wikipedia

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

128.4.2007 12:50

Bändi näyttää kyllä erittäin hyvää esimerkkiä ja kerää varmasti huomiota etenkin nuorison joukossa.

228.4.2007 13:20

No se on kyllä varmaa. Toivotaan, että muutkin artistit tekisivät samoin.

328.4.2007 14:01

Hieno juttu.

Nyt tosin paikalliset karpelat ja liedekset pyörtyvät kun Amerikan kulttuuri tuhoutuu ja RIAA:lle tulee 100 miljardin dollarin tappiot.

428.4.2007 14:20

Mielenkiintoinen näkökulma markkinoinnin kannalta. Saa nähdä miten tämä vaikuttaa yhtyeen levymyyntiin (jos siitä nyt saadaan sitten vaikkapa vuoden päästä jonkinlaista järkevää uutisointia).

528.4.2007 16:51

Rahat kerätään keikoilta, kun maksimaalinen suosio on ensin saavutettu älykkäällä promootiolla. Levy-yhtiön ongelmahan tässä on lähinnä se, että levy-yhtiön rooli / tilipussi on minimoitu. Tough luck.

628.4.2007 18:04
Arkansan
Inactive

En voi kyn arvostaa Reznorin rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Ja täytyypä sanoa että on ainut albumi jonka tunnen olevani velvollinen ostamaan (ja teen sen hyvillä mielin, tai itse asiassa olen tehnyt jo). Koska tämä on niin mieletön käden ojennus Reznorin suunnalta että en hirveästi arvostaisi itseäni jos en käden ojennuksena takaisin maksaisi albumista josta kovasti pidän ja jota paljon kuuntelen.

728.4.2007 18:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arkansan:
En voi kyn arvostaa Reznorin rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Ja täytyypä sanoa että on ainut albumi jonka tunnen olevani velvollinen ostamaan (ja teen sen hyvillä mielin, tai itse asiassa olen tehnyt jo). Koska tämä on niin mieletön käden ojennus Reznorin suunnalta että en hirveästi arvostaisi itseäni jos en käden ojennuksena takaisin maksaisi albumista josta kovasti pidän ja jota paljon kuuntelen.
Täysin sama tuli mieleen.

Ps. Of the I ja Swarf hakevat kuuluisuutta/kommentteja myös jakamalla musiikkiaan demonoidin kotisivulla. Linkit löytyvät heti etusivulta.

Kieltämättä erinomainen tapa hankkia "statusta" musiikkimaailmasta. Peukut pystyyn näille kaikille.

828.4.2007 19:22

Huomaa kyllä, että ketkä hakee tekemisillään huomiota ja mainetta ja ketkä puhdasta rahaa. Levyt ovat vain mainos, jotta keikkalippuja myytäisiin paremmin... Tai ainakin olivat. Erittäin hyvää promoahan tämä on.

928.4.2007 19:29
Arkansan
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Huomaa kyllä, että ketkä hakee tekemisillään huomiota ja mainetta ja ketkä puhdasta rahaa. Levyt ovat vain mainos, jotta keikkalippuja myytäisiin paremmin... Tai ainakin olivat. Erittäin hyvää promoahan tämä on.

Jos kyseistä yhtyettä meinaat, niin veikkaisin että takana on jotain aivan muuta. Sisätiloissa (jäähallit jne.) tehtävä kiertue on jo lopuillaan (jossa siis lipunmyynnillä on bändikohtaista vaikutusta) jäljelle jäävissä festarikeikoissa lipunmyynnillä ei ole bändikohtaisesti väliä, vaan on kiinteä palkkio. Tämän jälkeen onkin edessä pitkä kiertuetauko. Sen sijaan takana taitaa olla Treznorin ajatusmaailma, joka selviää mm. uuden levyn kauttakin.
Mutta ei se mitään, aina kannattaa olla skeptinen. Ja isoissa nimissä, kuten Rolling Stones, jne. Tuo mainitsemasi kaava päteekin.

1028.4.2007 21:01

Kaikki välittömästi lataamaan pirätebayn kautta... Niin sillä saadaan lataus numerot ulös...

1129.4.2007 4:35

Hieno juttu, toivottavasti tämä yleistyisi ja lyvy-pomot laihtuisi :-p

1229.4.2007 5:18

Lainaus:
Levy-yhtiön ongelmahan tässä on lähinnä se, että levy-yhtiön rooli / tilipussi on minimoitu. Tough luck.
Reznor on yksi Nothing Recordsin omistajista joka tuon levyn "julkaisee", joten siinä ei ole mitään ongelmaa.

Ongelmaksi saattaa muodostua lähinnä se, että miten cd/dvd/lp-formaatin jakelusopimukset saadaan sitten tehtyä. Edellinen NIN:in levy jaeltiin interscope/UMG:n kautta. IS/UMG katsoa tilanteen siten, että Treznor puolustaa piraatteja ja se voi vaikeuttaa tuota jakelusopimuksen syntyä.

1329.4.2007 8:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -Rex-:
Hieno juttu.

Nyt tosin paikalliset karpelat ja liedekset pyörtyvät kun Amerikan kulttuuri tuhoutuu ja RIAA:lle tulee 100 miljardin dollarin tappiot.

Who cares... :P
Tämähän on upeaa!!!

1429.4.2007 19:47

Nine Inch Nails on ainakin jo kotimaassaan sellainen legenda, ettei kuluttajien mielistelyyn ole pahemmin tarvetta. Uskoisin että tämä "promootio" tehdään myös vanhojen fanien muistamiseksi, ei pelkästään uusien houkuttelemiseksi keikoille ym. Hieno juttu, oli asia miten tahansa!

1530.4.2007 4:16

Lainaus:
Year Zeroa on promotoitu myös jättämällä keikkapaikoille USB-muisteja, joissa on ollut levyn kappaleita MP3-tiedostoina.
Heh... muistuu mieleen artikkeli kun oli jaettu USB-tikkuja kokeeksi siitä, kuinka moni ottaa tuntemattomalta mahdollisesti viiruksia sisältävän tikun. Ihan kiva mutta en välttämättä kokeilisi maasta löytynyttä omassa koneessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto