AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomeen uusi HD-kanava syksyksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.4.2007 20:08 Kommentteja (14)

Suomeen uusi HD-kanava syksyksi Suomeen tulee syksyllä uusi teräväpiirtomateriaali tarjoava TV-kanava, kun Canal Digital aloittaa syyskuun alussa Silver HD -kanavan välittämisen Suomessa. Ruotsalaisen NonStop Televisionin Silver-kanava aloittaa toimintansa jo toukokuussa, mutta silloin ei vielä nähdä teräväpiirtolähetyksiä. Silver tulee Suomen lisäksi saataville myös Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Suomessa kanava on katsottavissa Canal Digitalin satelliittivälitteisissä Perhe- ja Viihde-kanavapaketeissa.
Silver lähettää elokuvia vuorokauden ympäri ja kaikissa elokuvissa on suomenkielinen tekstitys ja elokuvissa ei ole mainostaukoja. Sama kaava jatkuu myös Silver HD:n kanssa.

"Olemme tyytyväisiä siitä, että saimme tämän laatuelokuvien kanavan valikoimaamme" toteaa Canal Digital Finlandin toimitusjohtaja Jyri Timonen. "Canal Digital on myös teräväpiirtolähetysten kehityksen kärjessä Pohjoismaissa. Syksyllä käynnistyvä Silver HD on ensimmäinen elokuvia vuorokauden ympäri näyttävä HD-kanava Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se täydentää monipuolista HD-kanavavalikoimaamme." jatkaa Timonen.

Canal Digitalilla on tällä hetkellä viisi teräväpiirtokanavaa. Canal+ Sport HD, Canal+ Film HD, Discovery HD, National Geographic HD ja Voom HD, joista Canal+ Film HD näkyy myös Welhon kaapeliverkossa.

Lähteet:
Canal Digital
MTV3

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

119.4.2007 20:12
AfterDawn Addict

Hienoa, että näitä alkaa tulemaan vaikkakin vain yksi tai pari aluksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2007 @ 20:12

220.4.2007 3:17

paska homma kaupunkilaiselle joka ei omista parveketta. Welhon paskaan en koske:/. sateliitti se pitää olla

320.4.2007 3:59

Oikeaan suuntaan mennään ja parempi, vaikka näin hitaamminkin kun ei ollenkaan.

420.4.2007 4:02

Kyllä kaapelista tulee hd materiaalia, vaikka en welon alueella asukkaan, tosin testikäytössä vasta. Kanavat ovat juuri nämä Canal HD ja Voom HD. Kyllä ihan mukavalta näyttää full hd töllöstä tuo canal hd:n kuva.

520.4.2007 4:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mc_lepe:
Kyllä kaapelista tulee hd materiaalia, vaikka en welon alueella asukkaan, tosin testikäytössä vasta. Kanavat ovat juuri nämä Canal HD ja Voom HD. Kyllä ihan mukavalta näyttää full hd töllöstä tuo canal hd:n kuva.
korjaust--> WELHON

620.4.2007 4:59

On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.

720.4.2007 5:29

Lainaus:

On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.
Varmaan jokaisella joka niitä aikoo katsoa :)

820.4.2007 6:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -Rex-:
Oikeaan suuntaan mennään ja parempi, vaikka näin hitaamminkin kun ei ollenkaan.Joo, onneksi on tuo sateliitti :-)..ja poksina toimii hd-sellainen :---)

920.4.2007 6:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Foxyli:
On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.
Canalin satelliittipaketti, jossa saa aivan kaikki heidän kauttaan jaeltavat SD- ja HD-kanavat mukaan, maksaa 67 euroa/kk (45e Viihdepaketti + 12e Perhe HD-paketti + 9,90e Canal Sport HD) ja tuohon voi ottaa Canalilta ns. HD-combo -boksin vuokraboksina mukaan. Eli tässä ei nyt oikein houkutellakaan Pertti Peruskuluttajaa vaihtamaan 40 euron karvalakkiharavaverkkoboksiaan 500 euron HD-boksiin :-)

1021.4.2007 3:23

HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee. Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras". Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.

1121.4.2007 7:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ALIS123:
HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee. Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras". Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.
Kaikki ne sen HD-paketin ostavat, jotka sitä haluavat. Jotkut haluavat vaan pysyä kehityksessä ja joillain on varaa pysyä kehityksessä.

1221.4.2007 11:17

Lainaus:

HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee.
En tajua pointtia, haitanneeko tuo ketään jos jokainen haluava sen omasta pussistaan maksaa?

Lainaus:
Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras".
HD:han nimenomaan on yhtä lailla digiteeveetä kuin SD resoluutioinenkin. Kuva on vain sen verta paljon laadukkaampaa, että kun kerran on HD:ta päässyt katselemaan niin SD:en ei halua palata, ellei ole totaalinen puusilmä. Siitä onko hyväuskoinen idiootti jos haluaa katsoa reilusti laadukkaammalla kuvalla lähetyksiä, voidaan olla montaa mieltä. Kullakin perustelunsa, pitäähän joku mersunkin ostoa hulluutena kun itse on niin ihastunut ladaansa. Eli makuasioita, joista kiistely yleensä totaalisen turhaa.

Lainaus:
Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.
Varsinkin antenniverkon puolella olen itsekkin havainnut pieniä häiriöitä jos sää esim. on todella huono. Satelliitin puolella juttu onkin sitten toinen ja moitteen sanaa ei löydy. Ja paljonko on sitten missäkin tapauksessa vikaa myös "ratin ja penkin välissä" jää usein arvoitukseksi kun digitekniikka haukutaan. Tällä lähinnä viittaan esim. yhteen jamppaan joka haukkui koko digiteeveen lyttyyn kun ei kuvaa tule. Kävin katsomassa niin joku kekkosen aikainen pöytäantenni kiinni boxissa ja tontti on melkoisessa montussa ja metsän ympäröimä. Käskin sitten ostaa haravan katolle, ja ongelmat "mystisesti" katosivat.

*EDIT:typo*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.4.2007 @ 11:21

home cooking is killing the restaurant industry

1322.4.2007 11:31

En kans ymmärrä tätä digi-tv vihaa, meillä ei ainakaa ole ollut minkään boksin kanssa ongelmia. Ja kuva on aina häiriötön ja jos jotain tulee niin kestää alle sekunnin semmonen pikselöinti ja sitä tulee todella harvoin. Ainoo et nyt on yhtäkkiä voice menny ihan käyttö kelvottomaks ja se pätkii kokoajan ja on pelkkää pikseli paskaa, mutta toisaalta ennen digi boksia sitä ei näkyny ollenkaan ja eipä sitä tarvii muutenkaan kattoo ku aika kuraa tulee sielt.

1422.4.2007 18:54

Tosi hyvä juttu että näitä vihdoin tänne suomeenkin rantautuu vaikka mulla ei tällä hetkellä ole varaa laitteita hankkiakaan. Toisaalta enpä sitten tiedä kuinka paljon itsellä olisi käyttöä tollaselle kanavalle kun en koskaan muutenkaan telkkua katso. Ilmaiskanavien HD-lähetyksiä odotellessa.:)

High Definition FTW!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Telian ostama jääkiekon Liiga näkyy vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian ostama jääkiekon Liiga näkyy vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi (22.3.2018 20:56)
Galaxy S9:stä, kuten niin monesta sitä edeltäneestä Galaxy S -mallista, löytyy kaksi eri versiota. Tässä tapauksessa emme puhu normaali- ja plus-kokoisista laiteversioista vaan järjestelmäpiirieroista. ....
Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin (22.3.2018 20:30)
Samsung on esitellyt uuden Exynos 9610 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu ylemmän keskisarjan mobiililaitteisiin. Kyseinen piiri on Galaxy S9:stä löytyvän Exynos 9810 -piirin pikkuveli ....
Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä (22.3.2018 19:07)
Sormenjälkilukija on ollut muutaman vuoden ajan ominaisuus, joka löytyy liki kaikista vähänkään paremmin varustelluista älypuhelimista. Viime vuoden puolivälin tienoilla tosin sen sijainnista ....
Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä (22.3.2018 14:04)
Tämän vuoden GDC-pelimessujen yksi suurimmista puheenaiheista vaikuttaisi olevan sädejäljityksen (ray tracing) mahdollistavien työkalujen tuominen pelikehittäjien ja luovan alan tekijöiden saataville. ....

Uutisarkisto