AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomeen uusi HD-kanava syksyksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.4.2007 20:08 Kommentteja (14)

Suomeen uusi HD-kanava syksyksi Suomeen tulee syksyllä uusi teräväpiirtomateriaali tarjoava TV-kanava, kun Canal Digital aloittaa syyskuun alussa Silver HD -kanavan välittämisen Suomessa. Ruotsalaisen NonStop Televisionin Silver-kanava aloittaa toimintansa jo toukokuussa, mutta silloin ei vielä nähdä teräväpiirtolähetyksiä. Silver tulee Suomen lisäksi saataville myös Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Suomessa kanava on katsottavissa Canal Digitalin satelliittivälitteisissä Perhe- ja Viihde-kanavapaketeissa.
Silver lähettää elokuvia vuorokauden ympäri ja kaikissa elokuvissa on suomenkielinen tekstitys ja elokuvissa ei ole mainostaukoja. Sama kaava jatkuu myös Silver HD:n kanssa.

"Olemme tyytyväisiä siitä, että saimme tämän laatuelokuvien kanavan valikoimaamme" toteaa Canal Digital Finlandin toimitusjohtaja Jyri Timonen. "Canal Digital on myös teräväpiirtolähetysten kehityksen kärjessä Pohjoismaissa. Syksyllä käynnistyvä Silver HD on ensimmäinen elokuvia vuorokauden ympäri näyttävä HD-kanava Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se täydentää monipuolista HD-kanavavalikoimaamme." jatkaa Timonen.

Canal Digitalilla on tällä hetkellä viisi teräväpiirtokanavaa. Canal+ Sport HD, Canal+ Film HD, Discovery HD, National Geographic HD ja Voom HD, joista Canal+ Film HD näkyy myös Welhon kaapeliverkossa.

Lähteet:
Canal Digital
MTV3

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

119.4.2007 20:12
AfterDawn Addict

Hienoa, että näitä alkaa tulemaan vaikkakin vain yksi tai pari aluksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2007 @ 20:12

220.4.2007 3:17

paska homma kaupunkilaiselle joka ei omista parveketta. Welhon paskaan en koske:/. sateliitti se pitää olla

320.4.2007 3:59

Oikeaan suuntaan mennään ja parempi, vaikka näin hitaamminkin kun ei ollenkaan.

420.4.2007 4:02

Kyllä kaapelista tulee hd materiaalia, vaikka en welon alueella asukkaan, tosin testikäytössä vasta. Kanavat ovat juuri nämä Canal HD ja Voom HD. Kyllä ihan mukavalta näyttää full hd töllöstä tuo canal hd:n kuva.

520.4.2007 4:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mc_lepe:
Kyllä kaapelista tulee hd materiaalia, vaikka en welon alueella asukkaan, tosin testikäytössä vasta. Kanavat ovat juuri nämä Canal HD ja Voom HD. Kyllä ihan mukavalta näyttää full hd töllöstä tuo canal hd:n kuva.
korjaust--> WELHON

620.4.2007 4:59

On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.

720.4.2007 5:29

Lainaus:

On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.
Varmaan jokaisella joka niitä aikoo katsoa :)

820.4.2007 6:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -Rex-:
Oikeaan suuntaan mennään ja parempi, vaikka näin hitaamminkin kun ei ollenkaan.Joo, onneksi on tuo sateliitti :-)..ja poksina toimii hd-sellainen :---)

920.4.2007 6:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Foxyli:
On se mukavaa kun tulee HD lähetyksiä mutta kuinkas monella on hd- digiboksi. Noitten hd- digiboksien hinnat kun ovat vielä siinä 500€ hujakoilla.
Canalin satelliittipaketti, jossa saa aivan kaikki heidän kauttaan jaeltavat SD- ja HD-kanavat mukaan, maksaa 67 euroa/kk (45e Viihdepaketti + 12e Perhe HD-paketti + 9,90e Canal Sport HD) ja tuohon voi ottaa Canalilta ns. HD-combo -boksin vuokraboksina mukaan. Eli tässä ei nyt oikein houkutellakaan Pertti Peruskuluttajaa vaihtamaan 40 euron karvalakkiharavaverkkoboksiaan 500 euron HD-boksiin :-)

1021.4.2007 3:23

HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee. Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras". Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.

1121.4.2007 7:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ALIS123:
HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee. Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras". Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.
Kaikki ne sen HD-paketin ostavat, jotka sitä haluavat. Jotkut haluavat vaan pysyä kehityksessä ja joillain on varaa pysyä kehityksessä.

1221.4.2007 11:17

Lainaus:

HD boksi, HD telkkari ja vielä jostain kanavapaketti missä on HD materiaalia, helvetin kalliiksi tulee.
En tajua pointtia, haitanneeko tuo ketään jos jokainen haluava sen omasta pussistaan maksaa?

Lainaus:
Päästäis nyt ensin edes digitv aikaan ennen ku yrittävät hd paskaa kaupitella kaikille hyväuskoisille idiooteille joille ei mikään muu kelpaa ku "paras".
HD:han nimenomaan on yhtä lailla digiteeveetä kuin SD resoluutioinenkin. Kuva on vain sen verta paljon laadukkaampaa, että kun kerran on HD:ta päässyt katselemaan niin SD:en ei halua palata, ellei ole totaalinen puusilmä. Siitä onko hyväuskoinen idiootti jos haluaa katsoa reilusti laadukkaammalla kuvalla lähetyksiä, voidaan olla montaa mieltä. Kullakin perustelunsa, pitäähän joku mersunkin ostoa hulluutena kun itse on niin ihastunut ladaansa. Eli makuasioita, joista kiistely yleensä totaalisen turhaa.

Lainaus:
Digitvkin pätkii vähän väliä ja muutenki toimii miten toimii.
Varsinkin antenniverkon puolella olen itsekkin havainnut pieniä häiriöitä jos sää esim. on todella huono. Satelliitin puolella juttu onkin sitten toinen ja moitteen sanaa ei löydy. Ja paljonko on sitten missäkin tapauksessa vikaa myös "ratin ja penkin välissä" jää usein arvoitukseksi kun digitekniikka haukutaan. Tällä lähinnä viittaan esim. yhteen jamppaan joka haukkui koko digiteeveen lyttyyn kun ei kuvaa tule. Kävin katsomassa niin joku kekkosen aikainen pöytäantenni kiinni boxissa ja tontti on melkoisessa montussa ja metsän ympäröimä. Käskin sitten ostaa haravan katolle, ja ongelmat "mystisesti" katosivat.

*EDIT:typo*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.4.2007 @ 11:21

home cooking is killing the restaurant industry

1322.4.2007 11:31

En kans ymmärrä tätä digi-tv vihaa, meillä ei ainakaa ole ollut minkään boksin kanssa ongelmia. Ja kuva on aina häiriötön ja jos jotain tulee niin kestää alle sekunnin semmonen pikselöinti ja sitä tulee todella harvoin. Ainoo et nyt on yhtäkkiä voice menny ihan käyttö kelvottomaks ja se pätkii kokoajan ja on pelkkää pikseli paskaa, mutta toisaalta ennen digi boksia sitä ei näkyny ollenkaan ja eipä sitä tarvii muutenkaan kattoo ku aika kuraa tulee sielt.

1422.4.2007 18:54

Tosi hyvä juttu että näitä vihdoin tänne suomeenkin rantautuu vaikka mulla ei tällä hetkellä ole varaa laitteita hankkiakaan. Toisaalta enpä sitten tiedä kuinka paljon itsellä olisi käyttöä tollaselle kanavalle kun en koskaan muutenkaan telkkua katso. Ilmaiskanavien HD-lähetyksiä odotellessa.:)

High Definition FTW!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
2 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto