AfterDawn: IT-alan uutiset

MTV ja Nelonen jatkavat ohjelmiaan kaapelissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.4.2007 16:21 Kommentteja (5)

MTV ja Nelonen jatkavat ohjelmiaan kaapelissa MTV ja Nelonen vahvistivat tänään että molempien ohjelmat tulevat heidän puolestaan näkymään analogisessa kaapeliverkossa elokuun viimeisen päivän jälkeen, jolloin analoginen lähetysverkko suljetaan.
Yleisradion kanssa neuvotteluita jatketaan edelleen. Yleisradio on aiemmin ilmoittanut, ettei sille kelpaa kanavien osittainen analogijakelu kaapelissa. "Yleisradion julkisen palvelun tehtävä edellyttää lain mukaan sitä, että kaikki ylen palvelut ovat tasapuolisin ehdoin kaikkien saatavilla" kommentoi Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora viime viikolla. Yleisradion mukaan tasapuolisuusehto ei toteudu, mikäli digitaalisina kaapeliverkoissa näkyvät kaikki yhtiön kanavat, mutta analogisina vain osa. "Yleisradio on siinä ihan ehdoton, että se on se koko paketti" sanoi Olkinuora.

Tällä hetkellä Suomessa on noin puoli miljoonaa kaapelitaloutta, joista ei löydy digiboksia, joten päätös pitää monet television katsojat peruskanavien ulottuvissa. Tämän lisäksi analogisen tarjonnan jatkuminen pitää kodin kakkos- ja kolmostelevisiot käyttökelpoisina, vaikka niiden rinnalle ei olisi vielä hankittu digisovitinta.

Taloyhtiöön ei kaapelitaloissa tarvitse hankkia erillistä keskussovitinta, vaan digisignaalin muuntamisen analogiseksi ja signaalin jakelun hoitaa kaapeliyhtiö. Prosessissa menetetään kuitenkin monia digitaalisuuden etuja ja myös kanavatarjonta on heikompi analogisessa verkossa, sillä esim. MTV:n kanavista vain MTV3 ja SubTV tulevat näkymään analogisessa kaapeliverkossa. MTV:n maksukanavien katsominen ei tule onnistumaan lainkaan analogisessa kaapeliverkossa.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaan analogiset TV-lähetykset voivat jatkua kaapeliverkossa helmikuun 2008 loppuun asti. Kaapeliverkon kapasiteetin takia ohjelmien lähettäminen sekä digitaalisena että analogisena ei tuota ongelmia, toisin kuin maanpäällisessä antenniverkossa, jossa taajuusalueet ovat rajoitetummat. Täten kaikkien Ylen ohjelmien jakaminen kaapeliverkossa ei ole ongelma, joten on todennäköistä että myös kaikki Ylen kanavat näkyvät kaapeliverkon kautta analogisina.

Lähteet:
HS
MTV3

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.4.2007 17:07

"Yleisradion julkisen palvelun tehtävä edellyttää lain mukaan sitä, että kaikki ylen palvelut ovat tasapuolisin ehdoin kaikkien saatavilla"

Mit vit? Ja sehän on tasapuolista, että antennitalouksiin ei tule analogista signaalia elokuun viimeisen päivän jälkeen? Lopettaisivat nyt vaan kaikki analogiset lähetykset tai sitten jatkaisivat kaikille osapuolille tasapuolisesti! :/ Mitä helv. apinoita siellä YLE:llä on asioista päättämässä?! :S

219.4.2007 17:15

Niin, Olkinuora kommentoi juuri kyseisestä syystä, olisi ehkä kannattanut katsoa haastattelu blindpeer. Olkinuora totesi, ettei kaapelitalouksilla ole yhtä paljon digiboxeja kuin antennitalouksilla ja sanoi siihen, että muutaman kuukauden lykkäys kaapelin analogilähetyksiin voi tulla. Hän myös totesi, että muutama kuukautta on ehdoton eikä sen jälkeen jatkoaikaa tule. Kaikille pitää hänen mukaansa turvata tasapuolisuuden vuoksi kaikki kanavat.

319.4.2007 18:08

Lainaus:
MTV ja Nelonen vahvistivat tänään, että molempien ohjelmat tulevat heidän puolestaan näkymään
Pilkkuvirhe... :)

Jatkaakohan kaapeliyhtiöt Music TV:n lähettämistä? (tampereen tietoverkko)

EDIT: typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2007 @ 18:09

420.4.2007 10:03

Minun mielestä tämä on kyllä hyvä juttu, että Nelonen ja mtv3 jatkavat lähetyksiä. Ei siitä haittaakaan ole. Eikä noita 1 ja 2 tuu katsottuakaan.

520.4.2007 10:15

blindbeer, yle luultavasti ei jatkakkaan analogisia lähetyksiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto