AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple päivitti järeän videoeditointiohjelmistonsa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 15.4.2007 21:21 Kommentteja (1)

Apple päivitti järeän videoeditointiohjelmistonsa Apple esitteli uuden version ammattilaiskäyttöön tarkoitetusta Final Cut Studio -videoeditointiohjelmastaan sunnuntaina San Franciscossa lähetysalan erikoismessuilla. Ohjelma, joka eteni nyt versionumeroon 2, on suunniteltu vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin ja riittää vaikka televisioyhtiöiden lähetysten jälkieditointiin.
Ohjelman ytimessä on uusi Final Cut Pro 6. Ohjelman uusittu versio mahdollistaa mm. työskentelyn eri videoformaattien kanssa samanaikaisesti ilman transkoodausta ja ei-toivottujen kameraliikkeiden poistamisen sekä nopeuttaa dialogien muokkausta.

Mielenkiintoinen osa kokonaisuutta on Applen ProRess 422 -videopakkausformaatti, jonka sanotaan tarjoavan HD-tasoista sisältöä SD-kokoon pakattuna. Pakkauksen ansiosta teräväpiirtomateriaalin muokkauksen ja siirtelyn pitäisi onnistua helpommin ja hieman kevyemmilläkin varusteilla, kuten Mac Powerbook Prolla.

Paketissa on mukana myös omat erikoisohjelmansa eri videoeditoinnin vaiheita varten. Paketista löytyy erilliset työkalut 3D-objektien kanssa työskentelyyn, ääniraitojen muokkaukseen ja valmiin videon pakkaukseen.

Samalla Apple esitteli uuden palvelin sovelluksen, joka helpottaa työskentelyä, kun Final Cut Studiota halutaan käyttää useilla koneilla rinnakkain tai perättäisten vaiheiden tekoon.

Uusi serveri tulee myyntiin kesällä. Kymmenen samanaikaista käyttäjää sallivan lisenssin kanssa hinta on Yhdysvalloissa 999 dollaria, rajoittamattomalla lisenssillä 1 999 dollaria. Toukokuussa myyntiin tulevan Final Cut Studio Pro 2:n hinta taas on 1 299 dollaria tai päivityspakettina 499 dollaria.

Suomen ja Euroopan julkaisupäivämääristä ei ole vielä tietoa.

Lähteet:
CNET News.com
Apple (lehdistötiedote)
Apple (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

124.4.2007 17:17

Lainaus:
Ohjelma, joka eteni nyt versionumeroon 2, on suunniteltu vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin ja riittää vaikka televisioyhtiöiden lähetysten jälkieditointiin.

Joo ja noilla hinnolla taitaa anoiksi varteenotettaviksi asiakkaiksikin jäädä nuo tv-yhtiöt ja muut megaluokan isot puljut... kukaan normi tyyppi ei varmasti maksa tietokoneen hintaa jostain ohjelmasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto