AfterDawn: IT-alan uutiset

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.4.2007 18:52 Kommentteja (6)

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa? Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolista julkaistiin Pohjois-Amerikan ja Japanin markkinoille kaksi eri versiota. Edullisemmassa mallissa on 20 gigatavun kiintolevy ja siitä puuttuu WLAN-tuki ja muistikortinlukija. Kuluttajien kiinnostus halvempaa versiota kohtaan on ollut kuitenkin heikkoa Pohjois-Amerikassa, sillä jokaista halvempaa konsolia kohden myydään kymmenen kalliimpaa. Tämän takia Sony on päättänyt ettei se enää toimita halvempaa versiota kauppiaille.
Eurooppaan edullisempaa versiota ei tullut edes myyntiin, joten uutisen valossa on helppo veikata, ettei halvempaa versiota tulla näkemään Euroopan markkinoilla. Japanissa saattaa halvemmalla versiolla olla edessä sama kohtalo, jolloin markkinoilla olisi vain yhtä versiota konsolista.

Sony ei kuitenkaan unohda halvemman version omistajia ja tulevaisuudessa kaikki pelit ja ohjelmat tulevat toimimaan konsolin molemmilla versioilla. PlayStation 3:n pelit voivat kuitenkin hyödyntää konsolin kiintolevyä ja PlayStation 3 Home -palvelunkin viedessä noin 500 megatavua levytilaa voi 20 gigatavun kiintolevy kuitenkin jäädä pian pieneksi. Käyttäjän onneksi konsoliin voi itse vaihtaa isomman kiintolevyn, jos levytila ei tahdo riittää.

Taloudellisesti Sonyn päätös on ymmärrettävä, sillä Sony saa paremmat voitot kalliimman konsolin myynnistä. Pienemmän mallin poistuminen tekee myös mahdollisesti tilaa uudelle PS3-mallille, jossa kiintolevyn koko on kasvatettu 80 gigatavuun. Tämän lisäksi uudessa mallissa Bluetooth-moduuli on vaihdettu toiseen, mutta mahdolliset muut muutokset konsoliin ovat vielä mysteereitä.

Lähteet:
Joystiq
Playfuls

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

113.4.2007 3:23

Hieno päätös Sonylta. Tuo kahden eri mallin julkaisu tuntui jotenkin Microsoftin matkimiselta. Hintaerokaan noiden kahden mallin välillä ei ole suuri, sillä tuollaisen pienen lisäsumman maksaa mielellään isommasta kovalevystä, kortinlukijasta ja wlan-tuesta.

213.4.2007 4:33

Kahden eri mallin julkaisu oli virhe niin microsoftilta kuin sonyltakin.

313.4.2007 4:55

Omasta mielestäni oli hyvä idea laittaa 2 eri mallia markkinoille, mutta ehkä se ei sitten käytännössä toimi niin hyvin.

413.4.2007 6:50

Microsoftilla tätä kahden mallin tuontia voi pitää huonona vetona, koska halvemmassa ei ole kovalevyä, joten pelien pitää toimia ilman. DVD-asemasta jatkuvasti tiedon lukeminen ei ole nopein tapa.

Sinäänsä kahden mallin tuominen markkinoille on ihan hyvä idea. HC pelaajat saavat viimeisen päälle varustellun konsolin ja perheen pienimmille voidaan ostaa ns. karvalakki malli, jolla pääasia on pelaaminen.

513.4.2007 10:31
jari53
Inactive

Onhan toi hyvä että on kaks mallia, mutta kun hinta ero on niin pieni ja "kaikki tärkeimmät" osat on jätetty pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2007 @ 10:31

617.3.2008 16:53

Meikä ei ymmärrä miksei voi tulla vaan yhtä konsoli mallia kaikilta valmistajilta esim ps2 ei muunneltu yhtään paitsi pienemmyydellä. näissä uusissa perkeleen moinen rumba ku tullee eka jotaki 20 gigan sitte 60 giga sitte 40 sitte tulossa 80 ja 120. pysysivät vaa yhessä julkasussa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto