AfterDawn: IT-alan uutiset

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.4.2007 18:52 Kommentteja (6)

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa? Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolista julkaistiin Pohjois-Amerikan ja Japanin markkinoille kaksi eri versiota. Edullisemmassa mallissa on 20 gigatavun kiintolevy ja siitä puuttuu WLAN-tuki ja muistikortinlukija. Kuluttajien kiinnostus halvempaa versiota kohtaan on ollut kuitenkin heikkoa Pohjois-Amerikassa, sillä jokaista halvempaa konsolia kohden myydään kymmenen kalliimpaa. Tämän takia Sony on päättänyt ettei se enää toimita halvempaa versiota kauppiaille.
Eurooppaan edullisempaa versiota ei tullut edes myyntiin, joten uutisen valossa on helppo veikata, ettei halvempaa versiota tulla näkemään Euroopan markkinoilla. Japanissa saattaa halvemmalla versiolla olla edessä sama kohtalo, jolloin markkinoilla olisi vain yhtä versiota konsolista.

Sony ei kuitenkaan unohda halvemman version omistajia ja tulevaisuudessa kaikki pelit ja ohjelmat tulevat toimimaan konsolin molemmilla versioilla. PlayStation 3:n pelit voivat kuitenkin hyödyntää konsolin kiintolevyä ja PlayStation 3 Home -palvelunkin viedessä noin 500 megatavua levytilaa voi 20 gigatavun kiintolevy kuitenkin jäädä pian pieneksi. Käyttäjän onneksi konsoliin voi itse vaihtaa isomman kiintolevyn, jos levytila ei tahdo riittää.

Taloudellisesti Sonyn päätös on ymmärrettävä, sillä Sony saa paremmat voitot kalliimman konsolin myynnistä. Pienemmän mallin poistuminen tekee myös mahdollisesti tilaa uudelle PS3-mallille, jossa kiintolevyn koko on kasvatettu 80 gigatavuun. Tämän lisäksi uudessa mallissa Bluetooth-moduuli on vaihdettu toiseen, mutta mahdolliset muut muutokset konsoliin ovat vielä mysteereitä.

Lähteet:
Joystiq
Playfuls

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

113.4.2007 3:23

Hieno päätös Sonylta. Tuo kahden eri mallin julkaisu tuntui jotenkin Microsoftin matkimiselta. Hintaerokaan noiden kahden mallin välillä ei ole suuri, sillä tuollaisen pienen lisäsumman maksaa mielellään isommasta kovalevystä, kortinlukijasta ja wlan-tuesta.

213.4.2007 4:33

Kahden eri mallin julkaisu oli virhe niin microsoftilta kuin sonyltakin.

313.4.2007 4:55

Omasta mielestäni oli hyvä idea laittaa 2 eri mallia markkinoille, mutta ehkä se ei sitten käytännössä toimi niin hyvin.

413.4.2007 6:50

Microsoftilla tätä kahden mallin tuontia voi pitää huonona vetona, koska halvemmassa ei ole kovalevyä, joten pelien pitää toimia ilman. DVD-asemasta jatkuvasti tiedon lukeminen ei ole nopein tapa.

Sinäänsä kahden mallin tuominen markkinoille on ihan hyvä idea. HC pelaajat saavat viimeisen päälle varustellun konsolin ja perheen pienimmille voidaan ostaa ns. karvalakki malli, jolla pääasia on pelaaminen.

513.4.2007 10:31
jari53
Inactive

Onhan toi hyvä että on kaks mallia, mutta kun hinta ero on niin pieni ja "kaikki tärkeimmät" osat on jätetty pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2007 @ 10:31

617.3.2008 16:53

Meikä ei ymmärrä miksei voi tulla vaan yhtä konsoli mallia kaikilta valmistajilta esim ps2 ei muunneltu yhtään paitsi pienemmyydellä. näissä uusissa perkeleen moinen rumba ku tullee eka jotaki 20 gigan sitte 60 giga sitte 40 sitte tulossa 80 ja 120. pysysivät vaa yhessä julkasussa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto