AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2007 21:08 Kommentteja (5)

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen Applen etumatka digitaalisen musiikin markkinoilla on valtava ja myynnissä mitattuna Applella ei ole ainuttakaan kunnollista haastajaa. Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa. SanDisk tarjoaa yrityksen Sansa Connect -mediasoitinta ja Yahoo tälle sopivaa Yahoo Music Unlimited To Go -palvelua.
Sansa Connect -mediasoitin ei ole aivan tavallinen mediasoitin, sillä siinä on Microsoftin Zunen tapaan WLAN-tuki. Sansa Connectissa WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken. Musiikin lataamisen ja kuuntelemisen ohella mm. Flickr -kuvapalvelun kuvien katselu onnistuu soittimella. Soitin on varustettu 4 gigatavun Flash-muistilla, 2,2 tuuman värinäytöllä ja kaiuttimella, jonka avulla musiikin kuuntelu onnistuu myös ilman kuulokkeita. Soittimen hinta Yhdysvalloissa on noin 250 dollaria.

Yahoo Music Unlimited To Go on kuukausimaksullinen tilauspalvelu, jossa noin 12 dollarin kuukausimaksulla pääsee käsiksi Yahoo! Music Unlimited -musiikkipalvelun sisältöön. Musiikkia voi Sansa Connectin ja tietokoneen lisäksi kuunnella myös muilla PlaysForSure-yhteensopivilla mediasoittimilla.

Yahoon ja SanDiskin yhteistyö ei kuitenkaan vakuuta kaikkia ja Jupier Researchin analyytikko David Card ei usko että Yahoo ja SanDisk voisivat kilpailla Applen kanssa tasaväkisesti. Card pitää kuitenkin soittimen innovatiivisuutta hyvänä asiana. Soittimien myynnissä SanDisk on Yhdysvaltain markkinoilla toisena heti Applen perässä. Applen markkinaosuus on kuitenkin noin 74 prosenttia Sandiskin jäädessä 9 prosenttiin. SanDisk on kokeillut aikaisemmin yhteistyötä mm. BestBuyn ja Realin kanssa, mutta tulokset ovat olleet laihoja.

Toistaiseksi Sansa Connect on myynnissä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Euroopan julkaisusta ei ole tietoa. Soittimen on tarkoitus tulla myyntiin Kanadaan vielä tämän vuoden aikana.

Lähteet:
ZDNet
MP3.com
BusinessWeek

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.4.2007 3:27

Ihan hienolta laitteelta kuulostaa. Mikäköhän on tuon kaiuttimen laatu? Ja paljonko se tulee maksamaan täällä Euroopassa?

210.4.2007 3:49

Lainaus:
WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken
Onkohan tuo rajoitettu jotenkin Applen tapaan vai pitääköhän kaikki musiikki olla drm-suojattua. Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.

310.4.2007 4:34

No tämmöinen haastaminen kuulostaa kyllä ihan hienolta hommalta. Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D

410.4.2007 10:33

Lainaus:
Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.
Sopis... :)

Kai tohon modataan joku LimeWire-Sansa wareohjelma :D

Lainaus:
Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D
Sama juttu.

Lainaus:
Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa.
Tuossa kohtaa vasta alkoi valjeta, että "markkina haastamisesta" on kyse.

510.4.2007 13:50

Kuulostaa kyllä melko houkuttelevalta laitteelta noiden ominaisuuksiensa puolesta.

Applen etumatkaa on vaikea ottaa kiinni, mutta ainakin näin paperilla kuulostaa paremmalta haastajalta kuin esimerkiksi creative ja zune.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto