AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2007 21:08 Kommentteja (5)

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen Applen etumatka digitaalisen musiikin markkinoilla on valtava ja myynnissä mitattuna Applella ei ole ainuttakaan kunnollista haastajaa. Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa. SanDisk tarjoaa yrityksen Sansa Connect -mediasoitinta ja Yahoo tälle sopivaa Yahoo Music Unlimited To Go -palvelua.
Sansa Connect -mediasoitin ei ole aivan tavallinen mediasoitin, sillä siinä on Microsoftin Zunen tapaan WLAN-tuki. Sansa Connectissa WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken. Musiikin lataamisen ja kuuntelemisen ohella mm. Flickr -kuvapalvelun kuvien katselu onnistuu soittimella. Soitin on varustettu 4 gigatavun Flash-muistilla, 2,2 tuuman värinäytöllä ja kaiuttimella, jonka avulla musiikin kuuntelu onnistuu myös ilman kuulokkeita. Soittimen hinta Yhdysvalloissa on noin 250 dollaria.

Yahoo Music Unlimited To Go on kuukausimaksullinen tilauspalvelu, jossa noin 12 dollarin kuukausimaksulla pääsee käsiksi Yahoo! Music Unlimited -musiikkipalvelun sisältöön. Musiikkia voi Sansa Connectin ja tietokoneen lisäksi kuunnella myös muilla PlaysForSure-yhteensopivilla mediasoittimilla.

Yahoon ja SanDiskin yhteistyö ei kuitenkaan vakuuta kaikkia ja Jupier Researchin analyytikko David Card ei usko että Yahoo ja SanDisk voisivat kilpailla Applen kanssa tasaväkisesti. Card pitää kuitenkin soittimen innovatiivisuutta hyvänä asiana. Soittimien myynnissä SanDisk on Yhdysvaltain markkinoilla toisena heti Applen perässä. Applen markkinaosuus on kuitenkin noin 74 prosenttia Sandiskin jäädessä 9 prosenttiin. SanDisk on kokeillut aikaisemmin yhteistyötä mm. BestBuyn ja Realin kanssa, mutta tulokset ovat olleet laihoja.

Toistaiseksi Sansa Connect on myynnissä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Euroopan julkaisusta ei ole tietoa. Soittimen on tarkoitus tulla myyntiin Kanadaan vielä tämän vuoden aikana.

Lähteet:
ZDNet
MP3.com
BusinessWeek

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.4.2007 3:27

Ihan hienolta laitteelta kuulostaa. Mikäköhän on tuon kaiuttimen laatu? Ja paljonko se tulee maksamaan täällä Euroopassa?

210.4.2007 3:49

Lainaus:
WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken
Onkohan tuo rajoitettu jotenkin Applen tapaan vai pitääköhän kaikki musiikki olla drm-suojattua. Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.

310.4.2007 4:34

No tämmöinen haastaminen kuulostaa kyllä ihan hienolta hommalta. Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D

410.4.2007 10:33

Lainaus:
Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.
Sopis... :)

Kai tohon modataan joku LimeWire-Sansa wareohjelma :D

Lainaus:
Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D
Sama juttu.

Lainaus:
Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa.
Tuossa kohtaa vasta alkoi valjeta, että "markkina haastamisesta" on kyse.

510.4.2007 13:50

Kuulostaa kyllä melko houkuttelevalta laitteelta noiden ominaisuuksiensa puolesta.

Applen etumatkaa on vaikea ottaa kiinni, mutta ainakin näin paperilla kuulostaa paremmalta haastajalta kuin esimerkiksi creative ja zune.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto