AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipomot hajustavat levynsä koirien varalta

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.4.2007 13:04 Kommentteja (35)

Piraattipomot hajustavat levynsä koirien varalta Aiemmin uutisoidut Malesian viranomaisten apuna olevat piraattilevyjen hajun tunnistavat koirat ovat saaneet eteensä uuden haasteen.
Malesian Johor-osavaltion kotimaankaupan johtaja Fahmi Kassim kertoi laittomia elokuva- ja pelilevyjä valmistavien tahojen keksineen suihkuttaa levyihinsä kemikaaleja, jotka vaikeuttavat koirien tunnistustehtäviä.

"Rikollisten uskotaan olevan epätoivoisia, koska koirat ovat onnistuneet tehtävissään niin hyvin", kertoi Kassim lehdistölle.


Koirat onnistuivat jälleen

Malesian Penang-saarella toteutetussa ratsiassa löytyi polttavia asemia, tulostimia sekä yhteensä noin 12 000 laitonta CD-, VCD- ja DVD-levyä.

Ratsiassa paljastunut 48-vuotias mies yritti päästä pälkähästä esittämällä ainoastaan tiloissa olleet lailliset levyt.

"Koirat onnistuivat kuitenkin haistamaan muitakin levyjä, jonka ansiosta viranomaisemme löysivät salaisen oven, joka johti kolmeen piraattilevyjä sisältävään huoneeseen", kertoi Penang-osavaltion kotimaankaupan johtaja M. Guna Selan.

Salatiloista löytyi myös kolme piilottelevaa asiakasta, mutta heidät vapautettiin lausuntojen saannin jälkeen.


Lucky ja Flo, kaksi mustaa DVD-levyjen valmistamisessa käytetyn polykarbonaatin hajun tunnistavaa labradorinnoutajaa, ovat saaneet jo palkkionmetsästäjätkin kimppuunsa. Ensimmäisen koirien avustaman onnistuneen levyratsian jälkeen piraattitahot lupasivat palkkion koirien saattamisesta päiviltään. Viranomaiset ovatkin suojelleet arvokkaita koiria parhaansa mukaan palkkionmetsästäjien varalta.


Lähteet:
The New Straits Times Online

Zeropaid

Edellinen Seuraava  

35 kommenttia

18.4.2007 13:10

Siis mitä, eikö se edellinen ollutkaan myöhästynyt aprillipila? :D

Aika mielenkiintoinen juttu tuokin, ties missä keksivät vielä koiria käyttää nuuhkimiseen.

28.4.2007 13:21

Tuo on ihan viisas veto käyttää koiria tuohon tarkoitukseen. Enemmänkin kiinnostaa tuo palkkion määrä (ei niin että meinai... :D)

38.4.2007 13:50

Lainaus:
Viranomaiset ovatkin suojelleet arvokkaita koiria parhaansa mukaan palkkionmetsästäjien varalta
Minkähänlainen tuomio tulis jos joku onnistuis vaikka ampumaan ne koirat?

48.4.2007 13:53

Toivottavasti on ruusunhajuinen eikä kaljan..kaikkea ne keksii :-p

58.4.2007 13:59

Tuli mieleen, että miksi niitä piraatteja pitäs piilottaa. Laitetaan sitä koira kiinostavaa hajua aitoihin levyihin, että tulis liikaa vääriä hälyytyksiä ;)

68.4.2007 14:02

Lainaus:
Tuli mieleen, että miksi niitä piraatteja pitäs piilottaa. Laitetaan sitä koira kiinostavaa hajua aitoihin levyihin, että tulis liikaa vääriä hälyytyksiä ;)
se hajuhan vaikeuttaa niiden levyjen löytämistä...=D

78.4.2007 14:08

Sais tuollaset koirat kyllä ampuakin >:(

ja vielä kun sais palkkionkin ^^

88.4.2007 14:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Attin:
Sais tuollaset koirat kyllä ampuakin >:(
ja vielä kun sais palkkionkin ^^

Noh Noh!! ...ei se ole koiran vika mitä sille opetetaan.

98.4.2007 14:21

No ne kouluttajat vois ampua =D

108.4.2007 14:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joel89:
No ne kouluttajat vois ampua =D

Ja minkä ihmeen takia? Kouluttavat koiria, joilla saadaan rikollisia ja piraattitavaraa kiinni? Pitäisikö kaikenlaisten rikollisten juosta vapaana kadulla? On siinä nörtillä kumma moraali...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 14:41

118.4.2007 14:45

Taitaa jossain päin maailmaa olla vähän isompaa tuo piraattibisnes kuin Suomessa, Virossa tai edes Venäjällä. Ihan hyvä tuo on, kun kerran ihan pokalla piraatteja myyvätkin.

Ihmetyttää vähän miten joku onnistuu tehtailemaan polttavilla asemilla satoja tuhansia levyjä? Ei ihme että koira ne haistaa, kun yhdenkin levyn polttamisesta lähtee jo ihan omanlaisensa muovin haju.

E: ampumisella vihjattiin varmaankin tuonne kuluttajia väijyviin "etujärjestöihin", paremmin kuin koiranomistajiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 14:50

128.4.2007 14:45

Ihan hyvä, että ottavat näitä _oikeita_ piraatteja kiinni. Mafiallehan noista pirattikiekoista rahat ovat menossa. Jättäisivät vain kotiwarettajat rauhaan :)

138.4.2007 14:47

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joel89:
No ne kouluttajat vois ampua =D

Ja minkä ihmeen takia? Kouluttavat koiria, joilla saadaan rikollisia ja piraattitavaraa kiinni? Pitäisikö kaikenlaisten rikollisten juosta vapaana kadulla? On siinä nörtillä kumma moraali...
Piraatti pienempi rikollinen on kuin raiskaaja, murhaaja jne..ja ne juoksee vapaan..mutta kun saatais nuo ensin pois niin sitten vasta piraattien kimppuun.

148.4.2007 15:07

Lainaus:
[quote]
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joel89:
No ne kouluttajat vois ampua =D

Ja minkä ihmeen takia? Kouluttavat koiria, joilla saadaan rikollisia ja piraattitavaraa kiinni? Pitäisikö kaikenlaisten rikollisten juosta vapaana kadulla? On siinä nörtillä kumma moraali...
Piraatti pienempi rikollinen on kuin raiskaaja, murhaaja jne..ja ne juoksee vapaan..mutta kun saatais nuo ensin pois niin sitten vasta piraattien kimppuun.[/quote]I AGREE

158.4.2007 15:11

Lainaus:

Piraatti pienempi rikollinen on kuin raiskaaja, murhaaja jne..ja ne juoksee vapaan..mutta kun saatais nuo ensin pois niin sitten vasta piraattien kimppuun.
Eli sua ei varmaan haittais jos joku kävis kämpästäs varastamassa arvotavarat ja poliisit eivät tutkisi asiaa koska "onhan noita murhaajia ja raiskaajia tuolla liikkeellä... Mutta hei me palataan asiaan heti kun on otettu ne kaikki kiinni ok"?

Netistä omaan käyttöön lataavien metsästäminen on aivan tuhraa, mutta nuo jotka hankkivat itselleen rahaa toisten tekemän työn myymisestä ansaitsevat kyllä tuomion,
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 15:13

168.4.2007 15:55

Aivan oikein tuo, että kaupallisia piraatteja niistetään. Mutta se, että lienee vain ajan kysymys kun mediamafia alkaa "kusettamaan" noita koiriaan tavallisten kerrostalojen rappukäytäviin ja nuuhkuttavia kärsiä alkaa tunkemaan postiluukusta. Jos Rekku sanoo vuh niin sitten vain 10000€ korvausvaade postiluukusta ja seuraavalle ovelle.

Ja onhan se aiheellista kun nettilataajien takia tuomiopäivä on ovella ja tappiot 10000000$/s.

178.4.2007 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti q-hub-op:
Tuli mieleen, että miksi niitä piraatteja pitäs piilottaa. Laitetaan sitä koira kiinostavaa hajua aitoihin levyihin, että tulis liikaa vääriä hälyytyksiä ;)
"Koirat onnistuivat kuitenkin haistamaan muitakin levyjä, jonka ansiosta viranomaisemme löysivät salaisen oven, joka johti kolmeen piraattilevyjä sisältävään huoneeseen"

Tuosta ymmärsin kyllä, että haistaisivat myös nämä aidot levyt..

Mutta itse uutiseen; Tälläinen toiminta on kyllä ihan OK. Keskittyisivät vaan enemmänkin näihin mafiabisneksiin ja jättäisivät yksityiset omaan käyttöön lataavat henkilöt rauhaan.. IMHO :)

188.4.2007 16:09

Lainaus:
[quote]
Piraatti pienempi rikollinen on kuin raiskaaja, murhaaja jne..ja ne juoksee vapaan..mutta kun saatais nuo ensin pois niin sitten vasta piraattien kimppuun.
Eli sua ei varmaan haittais jos joku kävis kämpästäs varastamassa arvotavarat ja poliisit eivät tutkisi asiaa koska "onhan noita murhaajia ja raiskaajia tuolla liikkeellä... Mutta hei me palataan asiaan heti kun on otettu ne kaikki kiinni ok"?

Netistä omaan käyttöön lataavien metsästäminen on aivan tuhraa, mutta nuo jotka hankkivat itselleen rahaa toisten tekemän työn myymisestä ansaitsevat kyllä tuomion,[/quote]
No minulta varastettiin aikoinaan auto, jonka kuljettaja oli kaljoissa, huumeitakin kuulemma oli löytynyt ja olipa vielä entsintä kuulutettukkin taposta ja jäi kiinni VASTA NORMAALISSA RATSIASSA ! että sillai. Joten mielestäni on aiheellista juuri tuollaisia jahdata ensin ja sitten vasta piraatteja nekun ei tietääkseni ole täällä ainakaan vielä tappanut ketään. Kuten edellä kerroin tuollaiset ensin pois ja sitten vasta piraattien kimppuun.

198.4.2007 17:24

Lainaus:

No minulta varastettiin aikoinaan auto, jonka kuljettaja oli kaljoissa, huumeitakin kuulemma oli löytynyt ja olipa vielä entsintä kuulutettukkin taposta ja jäi kiinni VASTA NORMAALISSA RATSIASSA ! että sillai. Joten mielestäni on aiheellista juuri tuollaisia jahdata ensin ja sitten vasta piraatteja nekun ei tietääkseni ole täällä ainakaan vielä tappanut ketään. Kuten edellä kerroin tuollaiset ensin pois ja sitten vasta piraattien kimppuun.

Mafioiden rahoittamiseen nuo piraattirahat lähinnä menevät, eli järjestäytyneen rikollisuuden rahoittamiseen, joka tekee murhia ja ties mitä, käytä mielikuvitustasi. Joten onko se piraattien jahtaaminen sittenkään niin turhaa kuin ajattelit? Mafialle rahaa vain ja järjestäytynyt rikollisuus kukoistakoon, niinkö?

208.4.2007 17:59

Mo ajattelin sitä nain: kun otat kiinni murhaajan, niin toden näköoisesti sen mukana jää kiinni muista lieveilmiöitä kuten paritus, humeet, varkaudet ja juuri mainitsemasi piratismi. Mutta noitten piratismin kiinni ottaminen ei saisi olla itse tarkoitus kuten se mpaa, riaa ja kumpp. on nykyään tehnyt eli on saanut masinoitua poliiseja välillä ihan turhiin operaatioihin, kuten tämä ny-täti joka laittaa hanakasti vastaan ja miksei laittaisi jos syyttömästi ruvetaan ositteleen sormella että on piraatti. Tähän se on menossa etkö jo huomaa sitä? Eli nämä muut tapaukset, tavalliset varkaudet yms jää selvittämättä, mutta on ihan oikein että niitä otetaan kiinni mutta vasta sitten kun muut jutut on hoidettu. Piratismia ei kannata puolustella, sehän on eräänlainen varkaus. Mielestäni kuitenkin nämä muut ovat tärkeämpiä asioista kuin itse piraatti tai kopiointi.

218.4.2007 18:00

Sorry noi kirjoitus " viheet" pitkäpäivä takana...off topic

228.4.2007 19:24

Paljoa en saanut tekstistäsi selvää. Totta kai fyysiset ja suuremmat rikokset pitäisi yrittää ratkaista ja niihin pitäisi panostaa, mutta kyllä uutisen tapaiset pidätykset ja löydöt ovat myös todella tärkeitä, juuri mafiakytkösten takia. Yksityisten ihmisten piraattijahti taas on turhaa, siitä ei ketään hyödy, siitä olen täysin samaa mieltä. Näitä suuia piraattimyyjiä, jotka hyötyvät piratismista rahallisesti täytyykin jahdata ja hyvä että koiria yms. on otettu tähän avuksi.

238.4.2007 19:46

mjk: On se nyt kumma jos 12 000 väärennettyä levyä ei mielestäsi ole mikään rikos. Levyt löytyvät muuten vain salaovien takaa, jossa on vielä asiakkaitakin paikalla. Ei pahalla, mutta tuo murhaajat ja raiskaajat alkaa olemaan jo aika kulunut selitys.

Ensin vaadit, että hoitaisivat ensin murhat ja raiskaukset, mutta kuitenkin mielestäsi kun SINULTA varastetaan auto, niin siihen olisi pitänyt puuttua kovin ottein.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 19:47

249.4.2007 5:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ahx1:
mjk: On se nyt kumma jos 12 000 väärennettyä levyä ei mielestäsi ole mikään rikos. Levyt löytyvät muuten vain salaovien takaa, jossa on vielä asiakkaitakin paikalla. Ei pahalla, mutta tuo murhaajat ja raiskaajat alkaa olemaan jo aika kulunut selitys.

Ensin vaadit, että hoitaisivat ensin murhat ja raiskaukset, mutta kuitenkin mielestäsi kun SINULTA varastetaan auto, niin siihen olisi pitänyt puuttua kovin ottein.

Ei se auton varastaminen mikään isojuttu ollut vaan se kuka sen varasti, etsintä kuulutettu taposta...ja offcourse täytyyhän piraatit saada kuriin luitko tuon juttuni loppuun? Koska jonkinlainen järjestys pitäisi olla, ei sillä että eivätkö nuo olisi järjestäytynyttä porukkaa, mutta jos ne saadaan kaikki pois niin kenen päälle ne sitten käy mpaa:n ja kumpp. usuttamana? ja taas jää nämä ns normaalit rikolliset "lehdelle soittelemaan". Jop noita virheitä nyt tuli oli pitkä päivätakana...8 h autonratissa ja sitten muuten hereillä 6 tuntia...

259.4.2007 14:30

Mitä jos kaikki vain myöntäisi, että warettaminen on laitonta ja samoin piratismi kaikissa muodoissa. Vaikka rikoksen on eriarvoisia, ei ole oikeudenmukaista, että niiden ratkaisujärjestystä ryhdytään rajulla kädellä järjestelemään arvojen mukaan. Poliisivoimia jaetaan eri hommiin, niiden määrän ja arvioidun keston mukaan. Miksi kaikki hokevat "warettamista", eikö kellään ole munaa sanoa Varastaa netistä . Vai eikö " warettaminen " ja varastaminen ole sama asia? Syytetään vain mediamafiaa, "warettaminen" on yhtä väärin ja oikein oli mediamafiaa tai ei.

269.4.2007 14:47

Niimpä mutta se mediamafia tekee tavallisen kaduntallaajan asiat vaikeammiksi, vaikka et varastaisi netistä mitään ostat mp3:si musaa vaikka itunesista ja poltat sen cd:ksi olet rikollinen koska niin ei saa tehdä kiitos sinun mediamafiasi. Ja mediamafiahan ovat hienosti junailleet asiat, ei kopiointia vaan pitäisi ostaa sama tuote moneen kertaan...mietippä sitä.

279.4.2007 15:08

Miten " minun mediamafiani " ? Sanoin, vain että " warettamisen " oikeutus ei ole kiinni "mediamafiasta", jonka toiminta kieltämättä vaikeuttaa tavallisen kuluttajan elämää. Toki tyytymättömyys, voi ajaa " warettamiseen" , mutta se ei oikeuta sitä, aivan kuten tyytymättömyys poliisin toimintaa voi johtaa oman käden oikeuteen, mutta se ei silti tee asiata oikeaa tai väärää. Voitte kirota mediamafiaa, niinkuin haluatte, kiroan sitä minäkin mielessäni, mutta silti mediamafian olemassaolo ei siirrä vastuuta pois warettajalta. Olisi paljon hienompaa, jos ei seliteltäisi, että kun on mediamafiat ja on niin vaikeeta ostaa musaa netistä. Sanokaa, vaikka varastan netistä, koska haluan tehdä niin. Ja sillä sipuli, joka sanoi ripuli.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2007 @ 15:10

289.4.2007 15:32

Aivan minäkin kannatan että kukaan ei varastaisi "warettamalla". Mutta ei kenenkään tarvitse sietää myöskään mediamafiaa. Cd/dvd-levyjen hinnoissa on hitoti ilmaa ja mihinkähän se katoaa? Ilmaan? ei vaan niiden paksujen pörhöjen joka kuukausi oleviin mersuihin. Tosin bisnes on bisnes, mutta jos olet vaikka palkkamurhaaja niin onhan sekin bisnes...tappaa toinen rahasta, eli bisnes on bisnestä tässäkin tapauksessa. Epäilen että jos cd/dvd:en hinnat olisivat pienemmät ja kopiointi omaan käytöön sallittua (backup) vaikka omasta dvd:stä niin "waretuskin" olisi varmaan rajatumpaa. Moni nyt pääsee helpommalla vaikka ottaa cd waresivuilta kuin yrittää muuntaa sitä omalta cd:ltä, kiitos siitä kuuluu kopiointi suojien. Eli jos ostat cd:n vaikka autoon tarvitsee sinun ostaa se sama mp3:si, idioottimaista eikö? No tyhmähän on se joka maksaa. Itse en ole ostanut dvd/cd levyjä vain itunesista ipodiin musaa, ja ellut käyn katsomassa teatterissa ja voihan vaikka vuokraellun kopioda itselle jos tarve vaatii, jos vain viitsii.

299.4.2007 15:46

Tää menee jo kertakaikkiaan naurettavaksi.Hyvähän se on jos organisoitu piraatti rikollisuus saadaan kuriin,tarkoitan piraatti tehtaita.Mutta toivois että hallitukset ja poliisi alkais ratkoa vakavempia ongelmia samalla innolla millä juoksevat piraattien perässä.

309.4.2007 16:14

Eiköhän tämä jauhaminen riitä. Mun mielipide typistyy lauseeseen: Jokainen vastaa omista teoistaan, eikä kukaan muu. Toivottavasti tellusta tulisi jotain hyvää.

319.4.2007 16:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti judas6:
Eiköhän tämä jauhaminen riitä. Mun mielipide typistyy lauseeseen: Jokainen vastaa omista teoistaan, eikä kukaan muu. Toivottavasti tellusta tulisi jotain hyvää.
Samaa mieltä. Toivottavasti saataisiin vain muutetua sitä to-lakia pikkuisen järkevämmäksi. (offtopic)

3210.4.2007 20:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti judas6:
Mitä jos kaikki vain myöntäisi, että warettaminen on laitonta ja samoin piratismi kaikissa muodoissa. Miksi kaikki hokevat "warettamista", eikö kellään ole munaa sanoa Varastaa netistä . Vai eikö " warettaminen " ja varastaminen ole sama asia?
Ensiksikin on pakko sanoa, että kukaan tuskin tässäkään kieltää waretuksen laittomuutta, heidän mielestänsä se vain on väärin.

Toiseksi pakko mainita, että waretus ei ole "netistä varastamista", kuten asian ilmaisit. Sanaan varastaminen käsittää luvattoman omistajanvaihdoksen. Kun joku sinulle jakaa netissä, ja sinä sen lataat, niin hänelle siltikin jää oma kopionsa kyseisestä teoksesta. Varastamisessa alkuperäiseltä omistajalta tavara katoaa, kopioinnissa ei. Jos kaverillasi on hieno auto, ja haluaisit samanlaisen mutta tiedät että sinulla ei koskaan tule olemaan varaa sellaiseen, kaveriasi ei varmastikaan haittaisi jos ottaisit kopion hänen autostaan säilyttäen alkuperäisen ennallaan. Edellyttäen että hän antaa sinun kopioida sen (kuten piratismiin rinnastettuna jakaja tekee).Kopiointia ei siis missään nimessä voi verrata varastamiseen.

Kaikki muu sitten onkin jo sanottu, eli kyllä oli oikein kun poikia rankaistiin tuon kokoisesta bisneksestä.

3311.4.2007 13:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Attin:
Sais tuollaset koirat kyllä ampuakin >:(

ja vielä kun sais palkkionkin ^^

Toivon todella, että ymmärsit tuon uutisen jotenkin väärin.

Hyvää työtä ovat lappikset tehneet, toivottavasti saavat vastakin jatkaa "nuuhkimistaan". Saataisiin nuo oikeat rikolliset pois temmeltämästä, ehkä sen jälkeen TO-järjestöillekin alkaisi tulla sitä heidän niin kovasti kaipaamaansa rahaa ja jättäisivät sitten nämä kotiwarettajatkin vähemmälle huomiolle.

3414.4.2007 7:39
Brutaali
Inactive

Siinä sitä köyhissä maissa ratsattiin taas köihiltä pois rahat..Se on tuollakin vaan niin karu meininki, että ainut tapa on ansaita rahaa rikollisuudella tai sitten kuolla nälkään..Meidän lihavien suomalaisten on täällä hyvä huudella.. Tästäkin porukasta kun vietäs viikoksi sinne, niin tuskinpa tulis hengissä moni pois..Rikkailta läskeiltä sikariportaan väeltä sitä rahaa pitäisi pois ottaa ja tutkia vähän niiden tekemisiä..

354.8.2007 14:03
josef2
Inactive

No dogs body...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto